Dodaj do ulubionych

Gimnazjum?

02.06.10, 07:35
Właśnie kończę podstawówkę ale nie za bardzo chcę odchodzić z tej szkoły,ale
jednocześnie nie mogę się doczekać... nie wiem co o tym myśleć.. Boję się że w
gim będzie inaczej będę patrzyć na świat z innej perspektywy...że się
pogubię...Pomóżcie ...

Darujcie sobie komentarze typu żal...sciana
Obserwuj wątek
    • 7_things Re: Gimnazjum? 02.06.10, 07:37
      mam dokładnie tak samo : <
    • anahi1 Re: Gimnazjum? 02.06.10, 07:43
      smilesmile
    • silllver Re: Gimnazjum? 02.06.10, 07:53
      Będzie dobrze. Poznasz nowych ludzi i będzie tak, że nie będziesz chciała
      opuścić gimnazjum.
    • asiulkaa_96 Re: Gimnazjum? 02.06.10, 08:34
      Nie masz się czego bać, ja w tym roku przyszłam do gim jestem tutaj pierwszy rok i
      powiem Ci że od razu się zaaklimatyzowałam, i masz racje w jednym ludie w gim mają inne
      poglądy na świt, ja się tutaj strasznie zmieniłam i to racej na gorsze zaczęłam przeklinać i
      wgl takie głupie rzeczy robić, ale to zależy od gimnazjum bo np u nas to zachodzą w ciąże,
      biorą, palą i takie tam...
    • papson_ave Re: Gimnazjum? 02.06.10, 09:44
      gimnazjum nie gryzie. jedynie to co się zmieni i na pewno to zauważysz to to, że uczniowie
      są tam bardziej dojrzalisi.
      • dream. Re: Gimnazjum? 02.06.10, 09:50
        mam tak samo .. nie chcę opuszczać znajomych z sp, ale jednoczeście chciałabym
        poznać nowych ludzi w gim ..
    • bad_alex w gimnazjum jest inaczej . 02.06.10, 14:33
      dziewczyny najczęściej zamieniają się w takie prawdziwe doroślejsze nastolatki .
      99 % zaczyna się mocno malować .
      • durex_ Re: w gimnazjum jest inaczej . 02.06.10, 16:04
        wątki były lalla >3
      • monixx Re: w gimnazjum jest inaczej . 02.06.10, 16:07
        u mnie w gimie jest lepiej niż w podstawowej, a tak się bałam...
        ale mam większy problem - sql średnia (technikum, ale świetnie się uczę), inne miasto
        mimo iż niedaleko indifferent
    • katsuumi_17 Re: Gimnazjum? 02.06.10, 15:59
      Bedziesz musiała się przyzwyczaić do dziewczyn, które uważają się za dorosłe, tapetują się,
      noszą 15 cm. szpilki i wyrywają wciąż chłopaków. Taki wiek, w sumie to najgorszy wiek.
    • kasix_14 Re: Gimnazjum? 02.06.10, 16:04
      Moim zdaniem gimnazjum to najlepszy okres w życiu człowieka. No i LO również.
      • nikt. Re: Gimnazjum? 02.06.10, 16:28
        to dobrze, że różne sytuacje sprawiają, że twój światopogląd się zmienia.
        • hellogirl Re: Gimnazjum? 02.06.10, 16:35
          rok temu mialm to samo ;d ale powiem ci pełny luz ;d na początku przez kilka dni jest strach , poznaje się nauczcieli ale tak to po tygodniu est luz wink
    • gwiazdka_14 Re: Gimnazjum? 02.06.10, 16:34
      Co ci tu napisać... Będzie dobrze!kiss
    • nicely Przeczytaj. 02.06.10, 16:38
      Na pewno się nie pogubisz, wierz mi. Wychodząc z podstawówki miałam takie samo
      podejście jak ty, gdyż od zawsze miałam starsze koleżanki i widziałam jak one się zmieniły.
      Teraz jestem w trzeciej klasie gimnazjum i jestem strasznie zadowolona i już nie mogę się
      doczekać mojej dalszej przyszłości. Prawdą jest to, iż w gimnazjum się zmienia. Człowiek
      staje się bardziej dorosły i wyznacza sobie plany na przyszłość.
      Z początku będzie ciężko, bo nigdy w życiu nie byłaś przyzwyczajona do nauki z tylu
      przedmiotów, ale kiedy się bardziej "wbijesz" wtedy zobaczysz, że nie będzie to takie
      trudne.
    • zmierzchowiec13 Re: Gimnazjum? 02.06.10, 16:40
      żal - , - nie no . w gimnazjum jest fajnie , lepiej niż w podstawówce ( : mój
      pierwszy miesiąc był koszmarny , ale potem to już sie ze wszystkimi zaczęła
      kolegować i było okey . daruj sobie kolegowanie z dziewczynami typu laleczki . :
      Dsmile
      • gazowa Re: Gimnazjum? 02.06.10, 16:49
        szczerze ? patrząc po moich znajomych z gim to jest to najgorszy okres życia.
        Laski mają kompleksy i zmieniają styl aby przypodobać się chłopakom, nakładają
        tone tapety, Piją, palą, przeklinają bo chcą być fajne . Chłopacy udają
        twardzieli, szukają łatwej laski do przelecenia. Również, piją palą i biorą
        narkotyki. Oczywiście nie wszyscy w gimnazjium tak robią, jeśli masz silny
        charakter to nie poddasz się presji otoczenia i pozostaniesz sobą.
        Tak czy inaczej każdy musi ten okres w życiu przejść i zrobić po drodze kilka
        głupot i wybryków. Też się bałam jak szłam do gim . Jednak wychodząc uważałam te
        3 lata za dość fajne, przynajmniej jest co wspominać (ale nie należałam do
        takich osób jakie opisałam!).
        W liceum jest najlepiej moim zdaniem . Ale ogółem nie masz się czego bać. kiss
    • rosalie15 ;)) 02.06.10, 16:47
      Cóż gimnazjum to zupełnie inna bajka niż podstawówka ;]
      Z początku na pewno się pogubisz, ale nie warto się przejmować na pewno szybko się za
      klimatyzujesz w nowej klasie, szkole...
      Twoje obawy są zupełnie normalne. Też takie miałam gdy kończyłam podstawówkę wink)
      Teraz nie mogę się doczekać końca roku i początku w nowej szkole z nowymi ludźmi... ;DD
    • lady_cat Gimnazjum? 02.06.10, 16:52
      w gimnazjum jest inaczej - wg mnie lepiej .

zmienisz sie strasznie i twoj sposob patrzenia na swiat ...
      huhu, za rok sama sb. nie poznasz .
    • inaaaa Re: Gimnazjum? 02.06.10, 17:26
      Tez tak mialam. Bałam się strasznie tzw kocenia, nie chcialam zostawiac
      podstawówki, tam koledzy, sprawdzeni nauczyciele, znani ludzie, a w gim wszystko
      nowe...sami starsi... Ale przyszedl czas, ze trzeba było opuścić podstawowe mury
      i iść dalej. Kocenie okazało się nawet przyjemne ;P Nauczyciele mili...mnostwo
      znajomych nowych i starych. Chciałabym tylko nadmienić, że gimnazjum bardzo
      zmienia człowieka. W SP byłam bardziej cicha i spokojna. W gimnazjum sie
      nauczysz pewnej pewności siebie i zadziorności. Byle byś tylko sie nie dała
      wciągnąć np. w fajki...Chyba ze już palisz, wiec nie ma problemu wink
      Na pewno spojrzysz na świat nieco inaczej, już nie jako dziecko, co nie jest
      niczym złym. wink Obecnie jestem w 3 klasie gimnazjum i też nie chce iść do
      liceum. Nie bój się nowej szkoły...nie masz czego się bać. Bedzie dobrze wink

Pozdro
      • mickey66 Re: Gimnazjum? 02.06.10, 17:33
        taż ide do gimnazjum i przyznam nie wiem jak tam będzie. podobno super ;Psmile
    • czekoladka96 Re: Gimnazjum? 02.06.10, 20:22
      nie ma się czego obawiać wink Ja też rok temu się obawiałam,ale okazuje się że nie
      potrzebnie tongue_out Moim zdaniem gim jest lepsze,ponieważ tam są wszyscy już bardziej dorośli
      nie to co w podstawówcesmile Nie obawiaj się bo nie ma czego ! cool

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka