madalena Re: Obowiązki Domowe 15.09.10, 16:33 no jasne ze mam muszę pomagać żeby trochę odciążyć mamę i nie chce za to pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kradzieejka_ Obowiązki Domowe . 15.09.10, 16:47 Ta . Wycieranie naczyń (wr), mój pokój (standard) i takie tam różne . *kradzieejka_*, pozaaaaaaamiaaaaaaaaaaaaatajjjj przedpooooooooookójjjjjjjj ! Odpowiedz Link Zgłoś
daruu yyy 15.09.10, 16:48 Wow, ja ... hmm.. od czasu do czasu posprzątam pokój. I wtedy każe sobie kupić kolczyki czy coś ;p Odpowiedz Link Zgłoś
ringa_ Re: Obowiązki Domowe 15.09.10, 16:50 musze pilnować by dało się przejść w moim pokoju czasem zmywak i stanie przy garach no i musze wynosić śmieci Odpowiedz Link Zgłoś
anja_ Re: Obowiązki Domowe 15.09.10, 16:56 Dostaję kieszonkowe, ale nie dlatego, że pomagam w domu. Kieszonkowe dostaję, bo po prostu. kiedyś poprosiłam i do tej pory dostaję. a w domu pomagam - odkurzam, wyrzucam śmieci, zmywam, myję klatkę schodową, czasem podlewam kwiatki. Odpowiedz Link Zgłoś
olianna Re: Obowiązki Domowe 15.09.10, 17:06 Codziennie sprzątam w domu i nie dostaje za to kieszonkowego . ; 3 Odpowiedz Link Zgłoś
madi.97 Re: Obowiązki Domowe 15.09.10, 17:55 Co tydzień sprzątam cały dom, a jest on trochę duży. Czasem pomagam również w innych czynnościach. Dostaję kieszonkowe, ale odkładam je sobie na ubrania. Odpowiedz Link Zgłoś
hilary_fanka Re: Obowiązki Domowe 15.09.10, 17:56 Ja muszę codziennie karmić ryby. W soboty zetrzeć kurz w pokoju i powycierać ekrany telewizorów. No i sprzątanie pokoju, ale tylko w soboty, bo w tygodniu nie mam czasu i jest jak w chlewie, co strasznie wkurza moją mamę ;P Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdka_14 Re: Obowiązki Domowe 15.09.10, 17:57 Ja regularnie sprzątam co tydzień i kieszonkowe mam Odpowiedz Link Zgłoś
koralina94 Re: Obowiązki Domowe 15.09.10, 18:01 Nikt mi nie płaci za to, że pomagam w domu. Zresztą nawet nie wzięłabym tych pieniędzy, bo pomaganie w domu to rzecz oczywista. Jak mam coś zrobić, to zwykle w weekend, bo w tygodniu szkoła i nie ma czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
olcia2296 Re: Obowiązki Domowe 15.09.10, 18:03 Coś tam robie ale i tak dostaje kieszonkowe... Odpowiedz Link Zgłoś
star_is_best Re: Obowiązki Domowe 15.09.10, 18:38 odkurzanie mój pokój czyli kurze w tym :0 wynoszenie śmieci zmywanie Odpowiedz Link Zgłoś
leni Re: Obowiązki Domowe 15.09.10, 18:54 ja jestem pedantką, lubię sprzątać nie lubię bałaganu, w pokoju mam sterylne warunki Odpowiedz Link Zgłoś
magic_ Yes ^^ 15.09.10, 19:25 Mam, ale wykonuję je tylko wtedy kiedy jest mi na coś kasa potrzebna. Muszę wtedy opiekować się siostrami w sobotę czy coś. Odpowiedz Link Zgłoś
kateflue Re: Obowiązki Domowe 15.09.10, 19:46 mój tato uważa , że za to nie powinnam dostawać z bratem kieszonkowego , bo to mój obowiązek , blaa , blaaa ; dd . czasem myje naczynia , sprzątam królikowi , czasem wynoszę śmieci , w soboty i jak jest bardziej brudno sprzątam mieszkanie , albo tylko swój pokój ; d Odpowiedz Link Zgłoś
kateflue Re: Obowiązki Domowe 15.09.10, 19:46 mój tato uważa , że za to nie powinnam dostawać z bratem kieszonkowego , bo to mój obowiązek , blaa , blaaa ; dd . czasem myje naczynia , sprzątam królikowi , czasem wynoszę śmieci , w soboty i jak jest bardziej brudno sprzątam mieszkanie , albo tylko swój pokój ; d Odpowiedz Link Zgłoś
36karcia36 Re: Obowiązki Domowe 15.09.10, 19:47 ja musze sprzątać caly dom co sobote ... no i jeszcze w tygodniu muszę zmywać .... Odpowiedz Link Zgłoś
just.breathe Re: Obowiązki Domowe 15.09.10, 20:49 Mam obowiązki w domu, ale nie jest to jakieś określone zadanie. Oczywiście muszę sprzątnąć swój pokój (zazwyczaj sprzątam w soboty) a reszta to różnie. Np. tydzień temu sprzątałam w łazience. Zobaczymy, co będzie w tą sobotę. I nie dostaje za to pieniędzy. W ogóle nie dostaje kieszonkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
linda Re: Obowiązki Domowe 15.09.10, 21:03 taaak . posprzatac pokuj i jak mama prosi to pomuc jej sprzatac kuchnie czy zmyc naczynia, umyc wanne itp Odpowiedz Link Zgłoś
inna000 Re: Obowiązki Domowe 15.09.10, 21:33 Ja mam ale nie to że mam zrobić to to i to danego dnia i wogule tylko pozmywam kilka talerzy dziennie musze pozprzątać swój pokój przynajmniej na niedizele i jjak ktoś przyjeżdza wyprasować swoje rzeczy rozwiesić potem zdjać i posegregować pranie prawie każde chyba że od święta mój brat ruszy tyłek XD a jak się stram to zabierają mnie na jakięś fast food czy coś czy kupują coś ale nie gadja że za to tylko ja to widze ale ogólnie spoko bez katastrofy ale moja kumpela ma nieżle musi mys okna odkurzać caly dom sprzątać łazienką maować i inne debilne roboty i jeszcz jeżdzić po rodzince znimi masakra Odpowiedz Link Zgłoś
frutella_xd Re: Obowiązki Domowe 15.09.10, 21:43 Nie mam stałych obowiązków domowych. Czasem mama prosi mnie o wyniesienie śmieci, poskładanie ręczników czy coś w tym stylu . Odpowiedz Link Zgłoś
jane_14 Re: Obowiązki Domowe 16.09.10, 00:55 ja musze cztery razy w tygodniu odkurzać, i wycierać kurze , mniej więcej godzine mi to zajmuje i dostaje za każdy dzień 20 zł., powiem że nie narzekam, bo i tak nie mam nic lepszego do roboty, a fajnie sobie zarabiać na różne fajne rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
aishiteru Re: Obowiązki Domowe 16.09.10, 15:23 Ja nic nie muszę oprócz swojego pokoju i czasami powieszę ciuchy na suszarce albo wyniosę śmieci. Ale kieszonkowe dostaję tyko za pokój. Odpowiedz Link Zgłoś
lovejustin__ Re: Obowiązki Domowe 16.09.10, 15:29 codziennie 3 pokoje do sprzątania. w weekendy jeszcze 2 łazienki. nie dostaje kieszonkowego. kieszonkowe dostaje ok. 5 złotych na dzień w rok szkolny. w wakacje ok. 7 zł na 2 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia25 Re: Obowiązki Domowe 16.09.10, 19:51 oczywiście sprzatam u siebie i ogólnie wszedzie because mama zazwyczaj pracuje w sobote .i czasami coś ugotuje ale nie oczekuje że mi za to zapłacą . ogólnie jak coś chce to mi kupią :0 Odpowiedz Link Zgłoś
klaudia_1996 Re: Obowiązki Domowe 16.09.10, 21:12 Mam swoje obowiązki- chyba jak większość Ale kieszonkowego nie dostaję za to, że coś zrobię, tylko po prostu, co miesiąc;D Odpowiedz Link Zgłoś
zmierzchoomania Re: Obowiązki Domowe 16.09.10, 21:59 nie mam żadnych konkretnych obowiązków , bo nie cierpię sprzątać. czasem jak już mocno przesadzę, to sprzątam u siebie, bo nie moge wytrzymać xd Odpowiedz Link Zgłoś
karolcika2205 Re: Obowiązki Domowe 16.09.10, 22:37 hmm.. co tydzien sprzatnie ;dd Odpowiedz Link Zgłoś