juliaa1998 Re: Wasze patenty na naukę 14.09.10, 20:19 ja nie mam ale twój pomysł jest fajny Odpowiedz Link Zgłoś
mada_262 Re: Wasze patenty na naukę 14.09.10, 20:23 wbijam na blachę, lub do jakieś malodi dopasowuje treść lub wzór Odpowiedz Link Zgłoś
rosalie wasze patenty na naukę. 14.09.10, 20:25 jak się uczę to muszę mieć włączoną muzykę. uczę się jak nie mam humoru, jakoś wtedy racjonalnie myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
evanescence24 Re: Wasze patenty na naukę 14.09.10, 20:44 najczęściej wcale się nie uczę. <3 nie no, po prostu uważam na lekcji. a potem tylko czytam sobie ze dwa razy dany temat i umiem c; chyba, że jest coś trudniejszego, to zapisuję to na kartce, aż się nauczę. ; p Odpowiedz Link Zgłoś
inspired_ Haha... Billie Jean is szerkość geograficzna to.. 14.09.10, 20:50 ..kąt utworzony przeez płaszczy-znę ró-wni-kaa, but the kid is not my son.. ;D ....czyli uczę się śpiewając kawałki Jacksona , zmieniając tekst piosenek na definicję której mam się nauczyć. Dla mnie to bardzo skuteczny sposób. ale za to, gdy si.e uczę, rodzice się na mnie dziwnie patrzą ;DD Odpowiedz Link Zgłoś
josheph Re: Wasze patenty na naukę 14.09.10, 20:51 Najłatwiej to słuchać na lekcji Odpowiedz Link Zgłoś
mileyoxox Re: Wasze patenty na naukę 14.09.10, 20:56 ja musze mieć cisze i spokój , i jak sobie poczytma to ok.10 razy to zapamiętuje ! Odpowiedz Link Zgłoś
likepoison Re: Wasze patenty na naukę 14.09.10, 21:12 Ja zawsze robię sobie notatki z danego tematu. Wtedy pisząc zapamiętuję ) Odpowiedz Link Zgłoś
raybanowa Re: Wasze patenty na naukę 14.09.10, 21:20 raczej zapamietuje z lekcji, ale jezeli jest duzo słowek szczegolnie z angielskiego, wtedy bardzo pomagają tzw. fiszki ;P Odpowiedz Link Zgłoś
ellis146 Re: Wasze patenty na naukę 14.09.10, 21:19 made_in_italia napisał(a): > Jakie są wasze sposoby na naukę??? > Jak się najczęściej uczycie??? > > Ja śpiewam sobie piosenkę ale nie ze słowami tej piosenki tylko z tym czego > mam się nauczyć > > pozd ja robię to samo ; ) zazwyczaj dodaję do tego jeszcze jakieś kroki i gesty , abym mogła łatwiej skojarzyć , a do tego akurat pamięć mam dobrą ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
ruuda_10 Re: Wasze patenty na naukę 14.09.10, 21:41 słucham muzyki ;] łatwiej wchodzi do głowy ;] Odpowiedz Link Zgłoś
matsuri Re: Wasze patenty na naukę 14.09.10, 21:50 Cóż, przyznam, że większość rzeczy zapamiętuję na lekcji, potem powtarzam tylko materiał. Odpowiedz Link Zgłoś
gitara_i_glany Re: Wasze patenty na naukę 14.09.10, 21:52 tylko przy muzyce xDD jak jest cicho to nic do głowy mi nie whodzi Odpowiedz Link Zgłoś
rose_alie Re: Wasze patenty na naukę 14.09.10, 22:21 Wieczorem czytam kilka razy... wstaje wcześnie rano i wkuwam i jakoś samo wchodzi xD Odpowiedz Link Zgłoś
igusiaaa Re: Wasze patenty na naukę 14.09.10, 22:31 jestem wzrokowcem, więc pamiętam dane fragmenty z książki czy z zeszytu. Odpowiedz Link Zgłoś
drama_queen Re: Wasze patenty na naukę 14.09.10, 22:31 czytam wszystko na głos, wtedy oczywiście nie obędzie się bez gestykulacji no i spisuję sobie najważniejsze informacje na oddzielnych karteczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
seneka4 Re: Wasze patenty na naukę 14.09.10, 22:41 czytam rozdziały z książki ,robię najważniejsze notatki i uczę się ich na pamięć. (: no a jak mi się nie chce to zostaje internet w telefonie lub ściągi. ;o Odpowiedz Link Zgłoś
szafirowa Re: Wasze patenty na naukę 15.09.10, 07:18 Mam różne sposoby. Na matmę to w ogóle się nie uczę bo wychodzę z założenia że matmy nie da się nauczyć. Chyba że są tam jakieś regułki. Historia to czytam jakiś tekst kilka razy (czytam go w myślach a nie głośno) i umiem. Ale generalnie wystarczy jak spojrzę na kartkę i przeczytam kilka razy i potem mam obraz tej kartki w pamięci (to się podajże nazywa pamięć fotograficzna). Odpowiedz Link Zgłoś
mileyselfan Re: Wasze patenty na naukę 15.09.10, 08:22 Ja jestem wzrokowcem więc zerknę na książkę, raz czy dwa poczytam i po kłopocie. Odpowiedz Link Zgłoś
elf_madi Re: Wasze patenty na naukę 15.09.10, 12:57 Uczę się na różne sposoby, ale chyba najbardziej sprawdzają się dla mnie notatki. Odpowiedz Link Zgłoś
molinka Re: Wasze patenty na naukę 15.09.10, 14:09 najlepiej to sobie coś z czymś skojarzyć , to chyba zawsze wchodzi do głowy i się najlepiej zapamiętuje , ja np. rok temu jak się uczyłam pierwiastków na chemię to tak właśnie sobie wszystko kojarzyłam i to było o wiele lepsze niż po raz setny czytanie tego samego . Odpowiedz Link Zgłoś
nick_jonas_jb Re: Wasze patenty na naukę 15.09.10, 14:10 Nom... najczęściej to siadam przy biurku, zapalam lampkę i czytam, nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
mandy_jonas Re: Wasze patenty na naukę 15.09.10, 15:15 Notatki. Wszelkie zapiski, fiszki i karteluszki się sprawdzają.c; Odpowiedz Link Zgłoś
kisa2000 Re: Wasze patenty na naukę 15.09.10, 18:14 Proste, nie ucze sie ;d najlepszy patent ;d Odpowiedz Link Zgłoś
aww Re: Wasze patenty na naukę 15.09.10, 20:34 najlepiej mi sie uczy przy muzyce, z czekoladą i robiąc ściągi takie do nauki^^ Odpowiedz Link Zgłoś