Dodaj do ulubionych

internetowe znajomości

11.11.10, 22:58
myślicie, że możliwa jest miłość przez internet ?
Obserwuj wątek
    • swancullen Re: internetowe znajomości 11.11.10, 23:05
      To zależy! Miałam wiele takich znajomości ,ale większość zerwałam.Po większości w necie "szaleją" pedofile , wiec trzeba uważać . Ale raz pisałam z całkiem fajnym gościem w moim wiek . Zawsze trzeba uważać i zażyć wszelkich środków ostrożności . Ja zawsze pytam o nk ,albo zdjecie , nie nalezy się umawiać po jednej rozmowie , ani w miejscach , których nie znacie , najlepiej w miejscu publicznym .wink
      • euforiia Re: internetowe znajomości 11.11.10, 23:10
        Raczej Tak . ; ))
      • kari116 Re: internetowe znajomości 11.11.10, 23:13
        myślę, że taka miłość przez internet nie jest możliwa. bo w internecie każdy może być kim chce. niby fajnie się z nim pisze, ale w rzeczywistości, nie jest on taką osobą jaką go sobie wyobrażaliśmy.
        • urszulka2691 raczej zauroczenie... 12.11.10, 19:01
          no bo w internecie kazdy jest tym kim chcebrawo
      • lisaxx Re: internetowe znajomości 11.11.10, 23:13
        mam znajome ktore poznaly fajnych chlopakow przez neta , przez takie strony jak np sympatia . i sa razem do dzis ; )
    • klema Re: internetowe znajomości 11.11.10, 23:09
      Nie wiem. smile Ja mam nadzieję, czegoś takiego nie doświadczyć.
    • alexis69 Re: internetowe znajomości 11.11.10, 23:16
      tak smile
    • aviaire_ Re: internetowe znajomości 11.11.10, 23:32
      nie.
      • amela Re: internetowe znajomości 11.11.10, 23:42
        tak , milionkrotne tak .
    • mweezy . 11.11.10, 23:47
      nie istnieje miłość przez internet. jedynie zauroczenie. trzeba stanąć twarzą w twarz z tą osobą, spojrzeć w oczy, zobaczyć jak się do ciebie uśmiecha... internet nie daje takiej możliwości. żeby przekonać się czy ta internetowa 'miłość' to nie złudzenie, trzeba się po prostu spotkać. a tu już mogą przytrafić się niemiłe niespodzianki.
    • elisss92 miłość nie, ale... 11.11.10, 23:51
      ... przyjaźń jak najbardziej ; )
    • olckaa Re: internetowe znajomości 12.11.10, 00:05
      yyy nie ^^
    • renooo17 Re: internetowe znajomości 12.11.10, 00:38
      przez internet? może zauroczenie albo fascynacja...
      miłość dopiero po spotkaniu big_grin
    • jane_ Re: internetowe znajomości 12.11.10, 12:07
      https://s3prod.weheartit.netdna-cdn.com/images/4157377/100215cyberlove_large.jpg?1285964445

to nie ma sensu.
      • jane_ Re: internetowe znajomości 12.11.10, 12:31
        i dodam, że nie mówię tego teoretycznie, bo ja to już wiem.
        a przenoszenie znajomości koleżeńskich, typu dziewczyna z dziewczyną do reala są fajne. z chłopakami, kiedy ma się jasne zamiary, najczęściej nie wychodzi, tak samo, jak przenoszenie zajomości z reala do internetu, bo np. za daleko się od siebie mieszka. to smutne, ale prawdziwe - takie coś jest cholernie rozczarowywujące, i nie mówię, że mnie to rozczarowywuje, ale ja innych też.
        • renooo17 Re: internetowe znajomości 12.11.10, 13:22
          Fajnie ;P Znaczy że jestem wyjątkiem xD
          Po miesiącu przeniosłam znajomość z chłopakiem z internetu do reala i już półtorej roku jesteśmy razem smile
          W sumie spotkali byśmy się od razu ale byłam przez miesiąc w Niemczech więc mogłam dopiero po powrocie smile
        • meggi_ Re: internetowe znajomości 13.11.10, 18:50
          zależy. jak np. napiszesz do przypadkowej osoby na gg to szansa 1/1000000 ale jak np w reklamie eDarling to może ; p ale trzeba uważać !
    • shewerewolf MIŁOŚĆ... 12.11.10, 12:12
      ...Nie, przyjaźń tak.
    • jo. Re: internetowe znajomości 12.11.10, 12:15
      miłość - nie
      zauroczenie - tak
    • agnes_ Re: internetowe znajomości 12.11.10, 12:17
      z internetu można przejść na komórkę, można się spotkać... to jest możliwe.
    • detektywintruz Re: internetowe znajomości 12.11.10, 12:20
      miłość..? możliwe. ale jest zupełnie inaczej, jezeli z kimś rozmawiasz np. przez gg a normalnie, w realu. sama sie o tym przekonałam. spotkałam sie z przyjaciółką no i na skype zawsze siedziałyśmy cicho, a kiedy sie pierwszy raz zobaczyłyśmy to buzie nam sie nie zamykały xD
      no i nie wiadomo czy to naprawde osoba, z którą ten ktoś sie podaje.
    • magnaw18 Re: internetowe znajomości 12.11.10, 12:21
      co do miłości to nie wiem, prawdopodobnie jak się z kimś pogada długo itp. to jest to chyba możliwe
      • boo_boo miłość nie, przyjaźń jak najbardziej 12.11.10, 19:08
    • chocolatex Re: internetowe znajomości 12.11.10, 12:30
      Miłość? Myślę, że tak. Ale nie od razu. I nie można tylko rozmawiać przez internet, komórkę również a później spotkania. smile Przyjaźń to mogę wam GWARANTOWAĆ że tak . Ja poznałam dziewczyne rok temu i przyjaźnimy się do dzisiaj, nawet sobie listy wysyłamy. smile EVI pozdrokiss
    • naomi. ₪ ø ||| ·o. 12.11.10, 12:38
      przed chwilą , pisałam ze tak a teraz powiem , że nie.
      jakieś tam zauroczenie możliwe, prawdziwa miłośc chyba nie.

siedzi , sobie laska na czacie , koleś ja po bajeruje i już wielka MIŁOŚĆ -.-

wink
    • nataaaalia Re: internetowe znajomości 12.11.10, 12:43
      shockNIEEEE
    • alice087 _____________ 12.11.10, 12:43
      oczywiście, ze tak!
      przez neta poznałam pewnego chłopaka...
      zakochałam się w nim
      tongue_out

szkoda, ze mieszka w usa...
      • amela . 12.11.10, 13:33
        dodam coś do tej mojej wczorajszej wypowiedzi .
        ' tak , milionkrotne tak .' a uważam tak , bo mam powody .
        moja koleżanka poznała przez internet chłopaka z warszawy , gdzie ona mieszka na pomorzu . i są razem już ponad pół roku . jeżeli komuś na sobie zależy , wszystko jest możliwe . ; )
        a na swoim przykładzie podam , że przyjaźń także jest możliwa . i to prawdziwa przyjaźń .. <3
    • agapi Re: internetowe znajomości 12.11.10, 13:37
      hmm... tylko taka na zasadzie, że gadasz z kimś, a potem spotykacie się w realu. inna nie ma szans na przetrwanie.
    • gabi_989 Re: internetowe znajomości 12.11.10, 13:39
      HAha oczywiście że nie...
    • blondzia Re: internetowe znajomości 12.11.10, 13:44
      Miłość nie ale przyjaźń tak smile
    • by_moonlight Re: internetowe znajomości 12.11.10, 13:49
      Wydaje mi się, że tak, ale na pewno nie wygląda to tak, że po kilku dniach gadania np. na gg ludzie wyznają sobie miłość. Moim zdaniem najpierw trzeba się poznać, w jakiś sposób upewnić się, że osoba jest tym za kogo się podaje <taka prawda. Różnie bywa. ;/ >, a później spotkać się w rl. Ja myślę, że miłość przez internet jest jak najbardziej możliwa. wink
    • marsjanka115 x__x 12.11.10, 14:05
      możliwe jest to . znam kilka osób co poznali się przez neta i są teraz parą ; )
    • corba ® 12.11.10, 14:06
      Miłość - niee
      Przyjaźń - jak najbardziej . ; )
      • green_day_love Uważam, że tak. 13.11.10, 01:20
        A to ze względu, że jest to normalny sposób komunikacji i poznawania ludzi. Czasem jest nawet tak, że zaczynając z kimś pisać, oceniamy się nawzajem na podstawie wypowiedzi, które świadczą o charakterze człowieka. A to chyba najważniejsze, czyż nie? Dlatego np. swoje zdjęcie lepiej wysłać jakiś czas później, bo jeśli wyśle się na początku znajomości to nigdy nie wiadomo, na kogo się trafiło. I jeśli ktoś się taką osobą zainteresuje (oczywiście pod względem wyglądu) to będzie starać się do niej zbliżyć, zaproponuje spotkanie i wiadomo, co może się stać.
        Ale nie każdy w internecie jest taki sam. Owszem, należy uważać, ale istnieje bardzo wiele związków, które właśnie powstały w internecie i są długotrwałe.
        A i jeszcze dodam, że można kogoś obdarzać takim silnym uczuciem zazwyczaj wtedy, jeśli się z tą osobą rozmawiało np przez telefon, słyszało się jej głos prawie jak w realu. Cóż, chyba nie można pokochać kogoś poprzez same literki, prawda?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka