Dodaj do ulubionych

Pierwszy raz

28.01.11, 10:47
Ciekawi mnie czy mieliscie juz swoj pierwszy raz za soba, jezeli tak to w jakim wieku?
A moze niektore osoby czekaja na wyjatkowa osobe lub az do slubu?
Wypowiadajcie sie!!piwo
Obserwuj wątek
    • decode Re: Pierwszy raz 28.01.11, 10:58
      zdajesz sobie sprawe, że zaglądają tu dzieci w przedziale wiekowym 10-13, 13-16, 16-19 lat?
      • zuzalia Re: Pierwszy raz 28.01.11, 11:01
        masz 15 lat ?
    • bellacullenx Re: Pierwszy raz 28.01.11, 11:07
      Do ślubu na pewno nie czekam bo uważam że to głupota, przecież musze wiedzieć czy później też z tej strony nie będzie jakiś rozczarowań.
      Pierwszy raz powinien być czymś niezwykłym i ważnym dla dziewczyny. Przynajmniej tak mi się wydaje i uważam że to głupie nachlać sie na imprezie i zrobić to po pijaku nie wiedząc nawet z kim.. a później obudzić się rano bez tej osoby.
      Dlatego poczekam na kogoś naprawdę wyjątkowego, kogoś kogo pokocham.
      Tak na marginesie- co to za pytanie?
    • katyk Re: Pierwszy raz 28.01.11, 11:25
      Nie miałam, ale spotkałam już wyjątkową osobę. I nie mówcie mi tu drogie Użytkowniczki (zauważyłam, że wiele dziewcząt tutaj na tej stronie jest przeciwna inicjacji seksualnej w młodym wieku i nawet miłości nastoletniej), że to nie miłość, bo to jest. Miłość, która również związana jest z niewiarygodnie głęboką przyjaźnią.

Seksić się z nim nie zamierzam na razie, chociaż nie ukrywam, że pewnie do tego dojdzie. Może. Na pewno nie będę czekała do ślubu, do którego dojdzie najwcześniej w połowie studiów.
      • ani_mru_mru A może wolicie czytać o chłopaku z którym macie 28.01.11, 21:26
        problemy bo nie odpisał wam sms'a..? Wielkie halo. Poza tym mówcie za siebie dzieci i tak nie wiedzą zapewne o co chodzi.
        * Ja jeszcze nie jestem gotowa i nie mam zamaru póki co. ;D Ale do ślubu nie wytrzymam. Bo jak go będę kochać aż będę chciała z nim wziąć ślub.. rozumiecie, ;D
    • sandy Re: Pierwszy raz 28.01.11, 13:26
      Ja już mam za sobą.
    • felice Re: Pierwszy raz 28.01.11, 13:56
      Jak na razie nie ma takiej osoby, tak myślę...To znaczy nie kocham żadnego chłopaka by móc to z nim zrobić a przygoda na jedną noc nie wchodzi w rachubę, jestem chorą romantyczką co uniemożliwia mi takie poczynania i jestem z tego bardzo dumna. smile
      • princii Re: Pierwszy raz 28.01.11, 14:03
        juz mam to za sobą big_grin Pfy serio nie ma się czego obawiac XD
    • anne05 Re: Pierwszy raz 28.01.11, 21:06
      Nie i nie spieszy mi się.
      • jonatte_ . 28.01.11, 21:09
        Kochanie, proszę, nie poruszaj tu takich tematów. Chyba zdajesz sobie sprawę, że wchodzą tu również osoby dziesięcioletnie?
    • mila13 Re: Pierwszy raz 28.01.11, 21:07
      Nie i do 18 nie zamierzam.
    • monik4 Re: Pierwszy raz 28.01.11, 21:07
      uncertain lol
      • kari116 Re: Pierwszy raz 28.01.11, 21:09
        w tym wieku nie zamierzam.
        nie jestem jeszcze na coś takiego przygotowana.
      • katyk inteligentna wypowiedź 28.01.11, 21:18
    • mejbelajn. Re: Pierwszy raz 28.01.11, 21:17
      Myślę, że jestem na to gotowa, ale nie znalazłam jeszcze tego wyjątkowego chłopaka, bo tak to sobie wyobrażam- ma być to umocnienie związku.
    • fantabuu Re: Pierwszy raz 28.01.11, 21:20
      mam 16 lat. uważam że to za wcześnie. -.-'
      niemam zamiaru zrobic tego z pierwszym lepszym.
      mam chłopaka , kocham go juz od 2 lat.. to i tak za wczesnie.
      potem dzieci mają dzieci i co . ? : D
    • naomi. ₪ ø ||| ·o. 28.01.11, 21:25
      są , tu dziewczyny co mają 10, 11, 12 , 13 , 14 , lat. bo takich jest najwięcej uważasz , że one w tym wieku mają za sobą swój pierwszy raz? to jest forum dla nastolatek , okej zdarzają się jakieś co mają po 18 lat ale to rzadkość.

większość w życiu tego nie robiła , a nawet nie myśli o seksie.
      uważam , ten wątek za niepotrzebny.
      możesz założyć , taki wątek ale na innym forum , a nie dla dzieci.
    • ciapolka Re: Pierwszy raz 28.01.11, 21:26
      nie wiem
      indifferent

tak jak prosiłas, olifciu : >
      • teqiulla n i e 28.01.11, 21:28
        napewno po 18.
    • linda Re: Pierwszy raz 28.01.11, 22:55
      Trochę śmieszne pytanie zadałaś. Tak samo jak wszyscy u góry pisali ; są tu małe dzieci. Nie ma sensu pytac ich o to czy mają już pierwszy raz za sobą czy nie. To , że ty miałaś w wieku jakimś tam...bo w profilu masz napisane 15 lat to nie znaczy , że każdy ma tak nie równo pod sufitem jak ty - sorki musiałam to napisać . Aczkolwiek nie osądzam cię , to tylko moje zdanie na ten temat , równierz nie chciałam urazić innych nierozsądnych użytkowniczek. To zdecydowanie za wcześnie . Ludzie nie zdają sobie sprawy z tego , iż niesie to za sobą poważne konsekwencje. Tyle...
    • kabanos8 Re: Pierwszy raz 28.01.11, 22:59
      oki xd wypowiadam się xd ja już mam to za sobą było sponio samochód chodził całą nockę xd polecam partnera xd to super widoki i emocje xdkiss
      • aneta963 Re: Pierwszy raz- odpowiedz do waszych wypowiedzi 29.01.11, 11:10
        W wieku 13 14 lat czesto dochodzi do pierwszych inicjacji seksualnych, nawet znam taka osobe ktora w tym wieku miala swoj pierwszy raz
        dlatego pytalam was o to z czystej ciekawosci
        i dla waszej informacji mam 15 lat i jeszcze nie wspolzylam i w najblizszym czasie nie zamierzam
        ja uwazam ze sex powinien by po slubie ale zobaczy sie...
    • dominikax3 Re: Pierwszy raz 29.01.11, 11:14
      oczywiście że nie, ma zamiar to zrobić po 18-stce.
    • arasha tu połowa uzytkowniczek to nastolatki !!!!!! 29.01.11, 11:20
      • goofy. . 29.01.11, 11:28
        Nie będę czekać do ślubu. Ale też nie mam zamiaru zrobić tego z pierwszym lepszym chłopakiem. Muszę mieć do niego zaufanie, kochać go i być gotową.
    • lady_cat Pierwszy raz 29.01.11, 11:44
      nie mam go ze sobą i nie chcę mieć.

czekam na tego wyjątkowego do slubu.
      • littlebx33 GÓWNO PRAWDA . 29.01.11, 12:40
        Jestem realistką i wiem , że połowa wypowiadających się tutaj zrobi odwrotnie niż napisała. Wiem również , że tego 'wyjątkowego' szybko się nie znajdzie, więc najbezpieczniej i najrozważniej to zrobić po ślubie. Dziewczyny , to jest forum dla nastolatek, które zapewne śmieszą wypowiedzi tych, które już 'to zrobiły'. Przecież to jest śmieszne i po prostu żałosne. Cnota to jest kobieca duma , która uświadamia każdą kobietę , że jest czegoś warta i nie powinno jej się tracić w wieku 13-17 lat. Nie zdajecie sobie sprawy na czym polega idea seksu. Tak , ma się z tego przyjemność ale to przede wszystkim służy do powiększania się populacji na świecie. Owszem żyjemy w XXI wieku i jest to wiek seksu nastolatków , wgl wiek sodomy i gomory, ale to jeszcze bardziej utwierdza przynajmniej mnie w tej decyzji , że seks to rzecz dla dorosłych ludzi , którzy wiedzą co robią , a nie dla dzieciaków którzy chcą wiedzieć jak to jest. Więc zastanówcie się i nie pie*dolcie nie potrzebnie na tematy odległe temu wiekowi , w którym jesteśmy. ( chodzi tu o wiek ludzi , którzy tutaj piszą np . 15 lat )
        A moja odpowiedź to ZDECYDOWANIE NIE. CZEKAM DO ŚLUBU .
        • alicesz Re: GÓWNO PRAWDA . 29.01.11, 22:06
          Popieram w 100%. W dzisiejszych czasach młodzi idą głównie za emocjami i chwilą nie myśląc o konsekwencjach. A takich współżycie ma co nie miara. Ciąża nikogo nie ominie, po prostu na kogo wypadnie na tego bęc. Potem dziewczyny mają przechlapane, muszą harować żeby zająć się dzieckiem i dojść do jakiegoś wykształcenia, a mężczyźni najczęściej umywają na to ręce i odchodzą.
          Często też piszecie, że sex to przyjemność, wręcz traktowany jak najzwyklejsza potrzeba porównywana do pragnienia czy łaknienia. Bzdura! Człowiek nie jest zwierzęciem żeby kierować się własnymi popędami. Ma rozum!
          Najodpowiedniejszą chwilą rozpoczęcia współżycia jest okres po ślubie. Wtedy mamy pewność, że związek jest dojrzały, a my jesteśmy na tyle odpowiedzialni żeby przyjąć wszelkie, że tak powiem "skutki uboczne" xD Bo głównym celem sexu jest zapewnienie sobie potomstwa! A robienie sobie przyjemności jest tylko i wyłącznie drobną ubocznością.
          • paattii Re: GÓWNO PRAWDA . 29.01.11, 23:48
            To jest coś wspaniałego. Co potrafi wspaniale połączyć dwoje kochających się ludzi... Nie zrozumiesz dopóki sama nie przeżyjesz.
            a konsekwencje? Trzeba wiedzieć o czymś takim jak zabezpieczenie. To jest bardzo pomocna rzecz.
            • alicesz Re: GÓWNO PRAWDA . 30.01.11, 13:00
              Phi, chyba sobie kpisz sądząc, że dzisiejsze zabezpieczenia cię ochronią xD
              • paattii Re: GÓWNO PRAWDA . 12.02.11, 15:33
                Może nie w 100% ale w dużym stopniu na pewno tak. Wiem bo dużo czytałam na temat zabezpieczeń przed pierwszym razem.
    • noitsnotgood Nie rozumiem wyolbrzymiania tego tematu 29.01.11, 20:40
      Seks jest przyjemnością. Facet będzie chciał wcześniej. To główne myśli.
      Nie sądzę, że to jest problem, nie rozumiem co ma w tym przeszkadzać, jeśli się zabezpiecza.
      Tylko się upewnij, że masz czas i miejsce, cholera.
      A, no i jeśli będziesz nader "powściągliwa", to facet może pęknąć.
      • igusiaaa Re: Nie rozumiem wyolbrzymiania tego tematu 29.01.11, 22:20
        Popieram ostatnie trzy wypowiedzi.
        Ludzie, wy nawet nie zdajecie sobie sprawy, jaką ważną sprawą w życiu każdego człowieka jest seks. To nie jest tylko jedna nieprzespana noc i dużo przyjemności. To strata cnoty. Dla was - nastolatek, które mają podnietę, że 'przeliżą' chłopaka, jest to coś, czego trzeba się pozbyć przed 17, żeby nie wyjść na zacofaną laskę. Powiem szczerze, że brzydzę się takich ludzi, a niestety wiele takich znam.
        Ja na pewno nie zrobię tego przed 18 - stką.
        • noitsnotgood Cnota to jest coś ważnego. Moralnie. 30.01.11, 11:44
          Ale poza tym nic nie zmienia.
          I tu wcale nie chodzi o to, że jest się zajebistym, bo się nie jest dziewicą. Widzę, że swoją wiedzę o nastolatkach czerpiesz z demotywatorów. Tak naprawdę to u nas w gimnazjum kogoś, kto nie jest dziewicą nazwano by dziwką.
          Chodzi o to, że mężczyzna często gęsto zechce to zrobić wcześniej. Bo to jest, widzisz, potrzeba. W pewnym momencie zaczyna być jak chodzenie do toalety. Bez tego będzie się czuł źle.
    • euforiia !!! 29.01.11, 22:29
      Po co ci taka wiedza ? ;o
    • jagoda4426 Re: Pierwszy raz 29.01.11, 23:20
      Hej. jestem jedną z osób, które chcą dotrzymać dziewictwo aż do ślubu (o ile ten się odbędzie xd). big_grin Pozdrawiam kiss
    • slodkiporanek Re: Pierwszy raz 29.01.11, 23:29
      Ja poczekam do ślubu.
      To będzie znacznie bardziej niezwykłe oddać się temu jedynemu i na całe życie, niż komukolwiek.
      Choćby to miało nastąpić w wieku 25 lat, czy więcej. Poczekam.
      • kotek.bieberka Re: Pierwszy raz 29.01.11, 23:39
        nie śpieszy mi sie -.- . Czekam do ślubu ; pp
    • paattii ... 29.01.11, 23:45
      Miałam się nie wypowiadać, bo przecież to forum dla dzieci więc starsze nastolatki nie mogą sobie pogadać na tematy ich ciekawiące... a przecież nudne się robi jak któryś raz z kolei czyta się "Kto kocha Bieberka? Bo ja tak" No dziewczyny hallo. Spytała się z czystej ciekawości. To teraz słuchajcie co wam powiem. Wypowiadacie się na tematy na które nie macie pojęcia. Bo skąd znacie coś takiego jak seks? Z telewizji? Która tą sprawę całkowicie wypaczyła i sprawiła że seks to tylko krótkotrwała przygoda z poznanym przypadkowo chłopakiem. Czy może z lekcji religii? Na której dowiadujecie się również wypaczonych poglądów.
      A z nim jest tak. Jest to cudowne przeżycie, które zbliża do siebie dwoje ludzi. Tylko, że muszą to być osoby dojrzałe psychicznie (wiek nie ma tu jakiegoś większego znaczenia). Muszą liczyć się z konsekwencjami i umieć się chronić.
      Bo powiedzmy tak... Poznałam chłopaka. Zakochałam się. Trwałam długo w postanowieniu, że zostanę dziewicą aż do ślubu. On wiedział o tym od początku i starał się nie naciskać za bardzo. Tylko, że po pewnym czasie stwierdziłam, że za bardzo mnie pociąga i że zapewne nie wytrwam w swoim postanowieniu. Zaczęłam więc się zastanawiać czy jestem gotowa na ten wielki dla kobiety krok. Po stwierdzeniu, że tak i upewnieniu się, że Paweł jest tym z którym mogę to zrobić. I że jest odpowiedzialny i ze w razie czego mnie nie wystawi do wiatru zgodziłam się. Miałam do wyboru albo zrobić to świadomie, albo nieświadomie gdzieś na jakiejś imprezie pod wpływem alkoholu. Wiedziałam że i tak i tak zapewne do tego dojdzie. Przed dużo rozmawialiśmy o naszych potrzebach, o obawach, o zabezpieczeniach. Dużo chodziłam po necie po stronach mówiących o zabezpieczeniach. Wybraliśmy razem odpowiednie i tyle. Zrobiliśmy to świadomie. I co w tym złego? Że się kochamy? Że chcemy to okazywać sobie także w ten sposób?

Oczywiście, że straciłam coś cennego. A raczej nie straciłam a oddałam. Ale uważam ze to jest osoba godna tego, żeby mogła to sobie wziąć.kiss

Oczywiście popieram dziewczyny które chcą wytrwać do ślubu... Niestety w dzisiejszych czasach jest to bardzo trudne. Ja jednak bd za was trzymać kciuki.
      brawo
      • luflee. Re: ... 29.01.11, 23:54
        popieram.

mam to już za sobą. wiedziałam dobrze co robię, byłam wszystkiego świadoma. nie żałuję.
    • sometimes Re: Pierwszy raz 30.01.11, 00:06
      po ślubie xd ten jedyny musi w tym uczestniczyć xd
    • nora. .. 30.01.11, 11:55
      nie .
      nie wiem, nie poznałam jeszcze kogoś takiego, zresztą wydaję mi się że jestem za młoda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka