Dodaj do ulubionych

Opalenizna ; )

28.05.11, 11:20
Czy jedzenie marchwi i picie soków z niej pomaga na opaleniznę ?
Bo chce sie opalić a nie lubie leżeć na słońcu : / (jestem osobą która nie umie usiedziećw miejscu xd).
Albo znacie jakieś sposoby żeby sie opalići nie leżeć godzinami na słońcu ? ; pp
Obserwuj wątek
    • abbey_girl Re: Opalenizna ; ) 28.05.11, 11:29
      Tak marchewka pomaga. Skóra staję się ciemniejsza, bardziej pomarańczowa. Może wypróbuj balsam bronzujący (tylko dobrze go rozprowadź), ale olejek do opalania przyśpieszający opalanie.
    • rokokoo Re: Opalenizna ; ) 28.05.11, 11:39
      no przecież od tego są samoopalacze.
    • jill17 re 28.05.11, 11:40
      tak owszem pomaga, ale jak bd jesc marchew przez miesiac to Ci to nic nie da..gdybys pomyslala o tym przed zima i zaczela 'kuracje' to wtedy moze by sie pojawily jakies efekty ale teraz na to nie licz.
      innymi sposobami sa balsamy brazujace - ale musisz sie codziennie smarowac i to i tak nie daja duze efektu (moim zdaniem), samoopalacze - nie korzystalam nigdy, ale wiem ze trzeba uwazac na to zeby dobrze go rozprowadzic no i na koniec solarium ;]
    • koniara8 Re: Opalenizna ; ) 28.05.11, 11:57
      A słyszałaś o samoopalaczach ? o_O
      • clevermisia Tak słyszałam o samoopalaczach ale.. 28.05.11, 11:59
        miałam jakiś i zostawiał żółte plamy : // .
    • patrysia441 Re: Opalenizna ; ) 28.05.11, 12:31
      Wypróbuj samoopalacze
    • agusia016 Re: Opalenizna ; ) 28.05.11, 12:45
      Może i pomaga - po kilku miesiącach będziesz bardziej pomarańczowa ,
      a nie brązowa ;/
      Wypróbuj samoopalacze ( najlepiej do jasnej karnacji ) lub balsamy stopniowo opalizujące I KONIECZNIE WCZEŚNIEJ ZRÓB PEELING!! wtedy nie będziesz mieć plam wink
    • dorr Re: Opalenizna ; ) 28.05.11, 13:08
      opalanie w ruchu jest podobno efektywniejsze. : )
    • anonimowa13 :) tutaj 28.05.11, 13:54
      od marchwi bd miała śniadą ładną cerę ale na opaleniznę nie pomoże i musiałabyś jej dużo jeść np. 2-3 razy dziennie i soczki big_grin mój bratanek jest ciemnej karnacji bo jeogo mama jak była w ciąży piła dużo kubusiów marchewkowych big_grin. lepiej się opalisz będąc w ruchu niż leżąc! big_grin
    • katsuumi_17 Re: Opalenizna ; ) 28.05.11, 19:23
      Tak- sposoby na opaleniznę- gra w siatkę, nogę itp na słońcu wink
      Picie Kubusia i jedzenie marchwi podobno pomaga, ale musiałabyś zjeść/ wypić tego duuuuuuuzo.
    • yourbadream Zajęcia na świeżym powietrzu. 28.05.11, 21:48
      Też nie lubię leżeć plackiem na słońcu tak bez sensu. Zawsze i tylko opalałam się nad wodą. Przyjemne spędzenie czasu i opalenizna.
    • chocolatex Re: Opalenizna ; ) 29.05.11, 21:32
      Marchewka spowoduje, że będziesz pomarańczowa a nie brązowa. Najlepsze są specjalne chusteczki które powodują opaleniznę jak się nimi przetrzesz. Widziałam w Galileo a to raczej wiarygodne źródło. Ale nie mam pojęcia gdzie takie chusteczki można dostać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka