vczxvzxc 20.06.11, 11:34 Witam zamierzam kupić buty tylko teraz powstał dylemat ,które ponieważ dowiedziałam się ze emu podobno przemakają a ugg nie możecie pomóc w tej sprawie? Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koniara13 Re: emu czy ugg? 20.06.11, 11:54 emu. ja mam jedne oryginalne emu( firmy emu) i są ok. i mam jedne nie oryginalne i są jeszcze lepsze. te emu mam na jesień, a te nie oryginalne emu mam na zimę bo nie przemakają. i widać, że tańsze nie znaczy gorsze. ale wybierając miedzy emu a ugg wybrała bym emu. ps. owszem emu przemakają ale żeby nie przemakały trzeba kupić specjalny spray(?) dzięki któremu nie przemakają- to na serio pomaga! Odpowiedz Link Zgłoś
myszqa13 tu! 20.06.11, 12:05 ja osobiście mam 2 pary butów emu...jedne są na zime a drugie to takie jakby japonki na teraz.te na zime nie przemakają...emu tak jak i uggi trzeba spryskać takim sprayem do zamszu i wtedy nie przemakają...ja osobiście wybrałabym emu...dlaczego? 1)mają fajne wzory a uggi jakoś nie przypadły mi do gustu 2)znaczek z tyłu nie rzuca się tak bardzo w oczy jak uggi ale wybierz te które wolisz bo buty aż tak się nie różnią od siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: emu czy ugg? 20.06.11, 17:42 Po co ci zimą takie buty? Jak dla mnie to jest prawie to samo Odpowiedz Link Zgłoś
wiki3113 Re: emu czy ugg? 20.06.11, 22:12 katsuumi_17 napisał(a): > Po co ci zimą takie buty? Jak dla mnie to jest prawie to samo Chyba latem Ja się nie znam te brzydkie i te okropne. Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: emu czy ugg? 20.06.11, 22:37 Haha no fakt, jedno mysle, drugie pisze ;D Odpowiedz Link Zgłoś
just...me Re: emu czy ugg? 20.06.11, 23:40 Emu nie powinny przemakać, ale to tylko buty i nawet jakbyś je nasmarowała woskiem i owinęła folią to i tak po kilku godzinach stania na pół roztopionym śniegu mogą ci trochę zmoknąć palce... Jak jest taka "chlapa" na dworze, to ja ich nie noszę. Trochę z ostrożności, trochę z powodu soli. To sól robi większy problem w przypadku i emu i ugg, a nie przemakanie. Jak jesteś gotowa wydać 3-4 stówy więcej to zainwestuj w emu-stinger. One na 1000% nie przemokną, dlatego są droższe. Ugg przemakają tak jak emu, możesz jedynie zaimpregnować i nie skakać po kałużach . Ja chciałabym sobie kupić emu stinger, ale pewnie będzie mi szkoda kasy. Jak na razie jest lato, a na zimę mam już 2 pary emu. Odpowiedz Link Zgłoś
just...me Re: emu czy ugg? 20.06.11, 23:43 A i jeszcze jedno, też chciałam kupić emu latem bo myślałam że będą tańsze, ale niestety nie są. Nie opłaca się, a nuż wyjdzie nowa kolekcja zimą i co? Przemyśl to. Odpowiedz Link Zgłoś
niesmaczna Re: emu czy ugg? 20.06.11, 23:48 Po co ci emu lub ugg na lato? : O Ale osobiście miałam Emu i mi się rozwaliły, chociaż nie mogę powiedzieć,że to przez firmę, pewnie przeze mnie.. Ugg nigdy nie widziałam i szczerze to nie umiem ci doradzić.. Pewnie to nie ma różnicy, kup sobie zrobione ze skóry to ci nie będą przemakały, proste. Odpowiedz Link Zgłoś