creeping_death 28.06.11, 10:42 Jestem ciekawa czy duzo osób słucha tego świetnego zespołu. macie ulubione piosenki lub albumy? Freddie Mercury co o nim sądzicie ? Ja mam na nich straszną fazę ostatnio Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
estrellaa Re: Queen. 28.06.11, 10:51 nie słucham tego zespołu , a co do Mercury ' ego , nie wiem kto to jest . ;d Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: Queen. 28.06.11, 11:36 Freddie był genialnym artystą z genialnym głosem. Na maksa charyzmatyczny. Słuchałam ich długi czas jakieś 4 lata temu, teraz też lubię wrócić do ich utworów. Odpowiedz Link Zgłoś
anahi_loveyou Re: Queen. 28.06.11, 20:46 mój ulubiony zespół wszystkie piosenki są genialne Freddie zawsze będzie w moim sercu ale Bohemian Rhapsody to mistrzostwo Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia15 <3 28.06.11, 21:06 Oczywiście że tak, kocham Queen, to klasyk, nigdy nie będzie takiego drugiego zespołu. Moim skromnym zdaniem tworzyli arcydzieła, nie zwykłe piosenki. Ulubione piosenki. Hmmm sporo tego, ale zdecydowanie uwielbiam 'Bohemian Rhapsody' , 'Show must go on' , 'Innuendo', ' We are the champions' , 'Don't stop me now' . Freddie Mercury był niezwykłym artystą, bardzo kontrowersyjnym. Był oryginałem, kocham jego wokal, cholernie mnie wzrusza. Uwielbiam jego solowe piosenki np. ' I was born to love you'. Queen jak i sam Freddie są ponadczasowi Odpowiedz Link Zgłoś
hatterka Re: Queen. 28.06.11, 21:46 Uwielbiam, kocham wręcz. Mój ulubiony zespół. Nie potrafię wybrać ulubionej piosenki, Queen ma za dużo świetnych utworów, żeby wytypować tylko jeden. Ostatnio najczęściej słucham Love of my life, Was it all worth it, Mother love, Ride the wild wind, Teo torriatte... Moje ulubione albumy to A Night At The Opera i Innuendo, zaraz po nich znajdują się Queen I i Queen II. Ale nawet Hot Space ma swój urok (wprost ubóstwiam koncertowe wykonanie Back Chat ) Dzisiaj zrobiłam sobie dzień z Queen i obejrzałam koncerty: Live in Rio, Live in Budapest i Live at the Bowl. Szkoda, że bycie na nich pozostanie na zawsze w sferze marzeń. Freddie, Freddie... Niesamowity głos i charyzma, chyba nikt nie potrafił tak porwać tłumów jak on. No i uwielbiał koty. No, ale przecież Queen to nie tylko Freddie. To jeszcze Brian z jego cudnymi loczkami i Red Special. No i Roger, na którego widok piszczała większość fanek oraz John, "który tam tylko grał na basie" i podczas solówek Briana rzucał w niego orzeszkami. Ach, zagłębiam się w historię zespołu od dawna, ale co i rusz odkrywam coś nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
creeping_death Re: Queen. 30.06.11, 13:34 dzięki za odpowiedz. nie bede udawac fanki bo nie jestem slucham od tygodnia i dopiero poznaje ten zespoł.ogolnie słucham teraz killer Queen i the show must go on. ale ogólnie chyba najbardziej lubie we will rock you genialne.i sweet lady kurcze ten zespoł ma same świetne piosenki. kochm teledysk do i want to break free. albumu nie potrafie wybrać gdyż szczerze powiem jeszcze nie przesłuchałam wszystkich ale ostatnio sluchałamjazz i bradzo mi sie podoba. niedawno u mnie w media markt widziłam The Freddie Mercury tribute Concert musze go sobie kupić.piękny hołd.tak sie zastanawiam ile wspaniałych muzyków juz odeszło... jesli chodzi o Rogera to był kiedys taki przystojny ,ze mogłabym patrzeć na jego zdjecie godzinami. mam nadzieje,ze wiecej osób się tu wypowie. Odpowiedz Link Zgłoś
hatterka Re: Queen. 01.07.11, 02:09 Tak, teledysk do I want to break free jest genialny. Jedyna rzecz, która potrafi mnie rozśmieszyć nawet w najbardziej dramatycznej chwili. Bardzo podoba mi się Twoje podejście, nie lubię ludzi, którzy przesłuchają jedną czy dwie piosenki i uważają się za największych-i-w-ogóle-tró-fanów, a nie potrafią nawet napisać poprawnie nazwiska wokalisty, o innych członkach zespołu nie wspominając. Ja w sumie mam czasem problem, czy mogę się już nazwać fanką, czy jeszcze po prostu ubóstwiającą słuchaczką. Z jednej strony wydaje mi się, że sporo wiem, ale kiedy porównam to do stanu wiedzy połowy osób z forum.queen.pl (polecam! ), to aż mi wstyd, ale w końcu historią zespołu tak poważnie zaczęłam interesować się dopiero jakiś rok temu, chociaż muzyka Queen towarzyszyła mi praktycznie od zawsze. Mam to szczęście, że mama była i nadal jest słuchaczką wręcz fanatycznie wielbiącą głos Freddiego. A Roger, Roger... Cóż, wolę brunetów. I dlatego mój ranking panów z Queen wygląda następująco: 1. Freddie - nie przeszkadzają mi nawet jego wystające zęby. Te oczy... A jako, że dziwnym trafem zwracam ogromną uwagę na nosy, to muszę wspomnieć, że nos Freddiego idealnie wpasował się w mój gust. 2. Brian - co tu dużo mówić, mam słabość do wysokich, kręconowłosych gitarzystów (mój prywatny jest aktualnie od dwóch tygodni nad morzem, czym niesamowicie mnie irytuje ) 3. Roger - jak już mówiłam, preferuję panów ciemnowłosych. Roger jest słodki, ale nie mój typ, niestety. 4. John - jak zwykle na końcu listy. Nic nie poradzę na to, że wydaje mi się taki nijaki. Jako kolega z sąsiedztwa - ok, ale nie potrafię spojrzeć na niego w taki sposób, jak na innych panów z Queen i nie tylko zresztą. Oczywiście mowa tu o Queen w czasach świetności, jeszcze przed chorobą Freddiego. Przepraszam za mój słowotok, ale o 2 w nocy człowiek ma prawo wypisywać różne dziwne rzeczy, tym bardziej, że o Queen mogłabym pisać i pisać... A co do ilości osób wypowiadających się, to wydaje mi się, że fanek Queen, podobnie jak innych starszych zespołów, nie ma tu zbyt wiele. A może boją się ujawnić, chociaż zupełnie nie rozumiem, czemu. Ludzie, nie bać się, wypowiadać się! Odpowiedz Link Zgłoś
creeping_death Re: Queen. 01.07.11, 11:34 tak mówiąc szczerze Queen piosenki każdy zna bo nawet w radiu puszczają tylko ludzie np.nie są świadomi,że to śpiewa akurat Queen.ale jest tez spora grupa ludzi orientująca się. dzięki to ja ci mogę polecić Vh1 nie jest to genialny program telewizyjny ale tam od czasu do czasu puszczą Queen czy Led Zeppelin. tez wole brunetów.nie podobają mi się zbytnio blondyni. Roger jest wyjątkiem miał kiedyś taką uroczą twarz. na drugie miejsce dałabym Briana tez ma słabość do takich.uwielbiam gitarzystów na trzecim miejscu jest Freddie jakoś nie wiem nie potrafię go ocenić.jest strasznie utalentowany ale raczej z wyglądu mi się nie podoba. John na czwartym mam takie same zdanie jak Ty . jakoś ogólnie nie ciągnie mnie do basu. a co do błędów to ja akurat jestem beznadziejna jesli chodzi o język polski ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
hatterka Re: Queen. 01.07.11, 13:13 Dokładnie, chyba nie ma osoby, która nie znałaby We will rock you czy We are the champions. Miałam w związku z tym nawet pewną sytuację związaną z koleżanką, za którą nie przepadam. Kiedyś zeszło na muzykę, ja mówię, że uwielbiam Queen, zachwycam się itd., przy czym nie wymieniam tytułów piosenek. Ona stwierdziła, że to głupie, wokalista pedał, a rock to dno i siedem metrów mułu przy rapie czy inszej muzyce, której ona słucha. Ja do rapu nic nie mam, tyle tylko, że nie słucham, bo mi nie podchodzi, ale moja koleżanka należy do ludzi typu "nie słuchasz mojej muzyki - jesteś głąbem, idiotą, nie znasz się itd." Wracając do tematu: rozstałyśmy się w niezbyt przyjaznej atmosferze. Parę dni później mieliśmy w szkole coś w rodzaju przedstawienia, na którym wytupano, wyklaskano i wyśpiewano We will rock you. W trakcie entuzjastycznego tupania ta sama koleżanka stwierdziła, że uwielbia tę piosenkę. Jej mina na moje słowa: "To właśnie Queen" była bezcenna. Vh1 - dzięki, zaraz sprawdzę, bo telewizji ostatnio prawie nie oglądam. Odpowiedz Link Zgłoś
creeping_death Re: Queen. 01.07.11, 16:31 ha ha.nienawidzę nie tolerancji.rapu tez nie lubię jakoś w tej muzyce taki brak muzyki instrumentalnej i wokal... e to nie dla mnie. wracając do tego programu to dużo puszczają Gagi itp. ale czasami leci program o 22 chyba od pon do czwartku Vh1 ROCKS to samego rocka puszczają.jeszcze raz pościli we will rock you w programie top ten.ale chyba najlepszy program jest raz w tygodniu co puszczają listę piosenek na dany temat np. największe przeboje lat 80 itd. raz był Queen na pierwszym piosenka bohemian rhapsody.więc czasami warto włączyć ten program.jescze raz trafiłam na teledysk własnie i want to break free. Odpowiedz Link Zgłoś
blackbleach Re: Queen. 30.06.11, 20:34 Ja bardzo lubię Queen. Ulubiona piosenka to chyba A Kind Of Magic. Uwielbiam ją. Odpowiedz Link Zgłoś
pigwa123 Peace 01.07.11, 09:13 Taaak Słucham Queen hm ... ulubione piosenki ?? bohemian rhapsody Another One Bites The Dust Don't Stop Me Now Killer Queen Odpowiedz Link Zgłoś
rikkki :] 01.07.11, 09:35 Bardzo lubię Queen i właściwie też miałam na nich fazę około 2 tyg temu xD ale mi takie fazy powracają, kończą się i tak w kółko. Co mogę myśleć o Freddie'm ? Był genialny, ale wykończyły go narkotyki/nadużycie leków, jak wielu genialnych artystów. Ale moim zdaniem to nie oznacza, że był słaby - po prostu wtedy była taka 'moda' i nikt nie zdawał sobie sprawy z następstw, noi oczywiście ułatwiało to koncertowanie itp. Ulubione piosenki, jasne ; D - The Show Must Go On - Don't Stop Me Now - I Want to Break Free - We Are The Champions - Killer Queen - Bohemian Rhapsody - We Will Rock You - Radio Ga Ga itp, itd - nie koniecznie w tej kolejności. Odpowiedz Link Zgłoś
hatterka Re: :] 01.07.11, 12:53 Ekhm, przepraszam, że znów się wtrącam. Freddie zmarł na zapalenie płuc wywołane AIDS, narkotyki nie miały z tym nic wspólnego. Takie małe sprostowanie. Odpowiedz Link Zgłoś