Dodaj do ulubionych

Samookaleczanie się...

• mushi. Re: Samookaleczanie się... 01.10.11, 18:24
      1. Nie robię, bo sama myśl o bólu mnie przeraża. Nawet gdybym bardzo chciała się pociąć, to nie potrafiłabym, bo to BOLI.
      2. Cięcie się z jakiegokolwiek powodu uważam za przejaw bezdennej głupoty. W mojej klasie cięło się parę dziewczyn, później zawijały ręce w bandaże i na każdej lekcji była sensacja, bo "ona się tnie". Jedna pocięła się przez chłopaka, druga bo była nachlana, a trzecia cięła się na lekcji kapslem od tymbarka. Być może to taka nowa moda jak papierosy albo cotygodniowe melanże, tak samo dziecinna i niedojrzała. Dla mnie niestety ludzie, którzy sami się okaleczają mają coś z głową. sciana
    • monia12xd Re: Samookaleczanie się... 01.10.11, 19:48
      bez obrazy ale stwierdzam że jesteś bardzo głupia! kto mądry tnie się dla jakiejś gwiazdeczki z disneja?? -,-
      • stayaway *______* 01.10.11, 20:30
        nie mówię tego ze złośliwości ale czy ty do ku... nędzy masz mózg ?!
        już nie będę się rzucać że tniesz się dla jakiejś gwiazdki Disneja , nie lubię jej ale ona raczej nie chciałaby żeby jej fani się cięli.Sama całkiem nie dawno z tego wyszła.
        • cold_ Re: ech... 01.10.11, 22:09
          wcześniej już pisałam Ty na prawdę potrzebujesz pomocy!zgłoś się do psychologa...
          • lovatic Re: ech... 01.10.11, 22:13
            no ludzie ja już tego nie robię! od dzisiaj smile
            • by_moonlight Re: ech... 02.10.11, 00:33
              Od dzisiaj? Ty lepiej uważaj, żeby na takich deklaracjach się nie skończyło. Zalecam rozmowę z psychologiem szkolnym bądź rodzicami. Koniecznie.
              • lovatic Re: ech... 02.10.11, 11:42
                Zrozumiałam coś dzięki pewnej osobie użytkowniczce tej strony,jest wspaniała serce
    • inna_xd Re: Samookaleczanie się... 02.10.11, 11:51
      dla Demi się tnie. dziewczyno.
      • lovatic Re: Samookaleczanie się... 02.10.11, 12:04
        sciana
    • blondzia Ty się tniesz dla Demi ! 02.10.11, 12:04
      Demi chcę inspirować fanów i chcę,żeby tak nie robili a ty co!
      To chore potem ci szramy do końca życia zostaną i będziesz miała co też sobie zrobisz tatuaż jak Demi ?!

Nie tnę się i nie zamierzam .
    • koralina94 Re: Samookaleczanie się... 02.10.11, 12:29
      Nigdy nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby się pociąć. Jest wiele innych sposobów na radzenie sobie z bólem psychicznym. Cięcie się może i spowoduje ulgę, ale tylko na chwilę. To co robisz (jeśli to prawda), jest bez sensu. Demi nie chciałaby, żeby jej fani robili sobie krzywdę. Ona chce być dla nich wzorem, ale nie w takich sprawach.
      • lovatic Re: Samookaleczanie się... 02.10.11, 13:05
        Jest dla mnie wzorem i przestałam to robić,bo uświadomiłam sobie,że ona nie chciałaby,żeby ktoś z jej fanów popełniał te błędy co ona.Więc skończyłam z tym smile
    • rock_lovu Re: Samookaleczanie się... 03.10.11, 18:59
      Ech... Nawet nie wiem, jak to opisać. Dziewczyno, jesteś niepoważne. Tego się nie robi dla kogoś, a jeśli ktoś uważa, że robi to dla siebie, powinien wybrać się do psychologa, z kimś porozmawiać o tym. To po pierwsze nie jest wyjście, to głupota. Nie tnij się, kiedyś będziesz żałowała. Co zrobisz, jak w szkole wyśle Cię ktoś do pedagoga szkolnego? Powiesz, że do dla "Demi"? Dziewczyno, przemyśl to, pogadaj z kimś. Jeszcze sprawa tego, że pól sprawia Ci przyjemność...to już bzdura, znajdź inne zainteresowania i inne rzeczy, które Ci sprawiają przyjemność, ale nie cięcie się.

Przemyśl to.
      • rock_lovu ... 03.10.11, 19:00
        *niepoważna
        *ból
    • ayuu_iero lololololol 03.10.11, 19:04
      czemu chcesz czuć się jak ona? jestes przecież inną osobą myślącą(?) i nigdy nie będziesz czuła się jak ona. chyba masz zaniżone poczucie własnej wartosci
      • estrellaa Re: lololololol 03.10.11, 19:08
        padłam jak przeczytałam twój post. rozwaliłaś mnie. idź się leczyć i to jak najszybciej.
    • mickeymouse Re: Samookaleczanie się... 03.10.11, 19:13
      Na początek powiem : Jesteś dziwna .
      Rozumiem miłość do idola, ale to już obsesja .
      Gdyby Demi ćpała, piła alkohol, paliła papierosy, spała z kim popadnie, miała anoreksję, też byś robiła to co ona, bo chcesz to poczuć ?!
      To jest bezsensowne . ŻENA.

Nie, nie robię, raz spróbowałam, ale mnie to obrzydza . Wolę się komuś zwierzyć i on mi pomoże, a żyletka nic nie pomaga .
      • ewellin Re: Samookaleczanie się... 03.10.11, 19:56
        nie .

i popieram @mickeymouse tnąć się, bo moja idolka Demi się tnęła i ja teraz będa? że co. nie jestem jej fanką ale pamiętam że gdzieś czytałam jak ona mówiła aby jej fany się nie tnęli. ona popełniła błąd a ty go powtarzasz? i żeletka nie pomoże w problemach i do tego na całę życie ci zostaną blizny -,- sory, ale nie skomentuję więcej tego.
        • cold_ Re:ewellin 03.10.11, 20:17
          skarbie naucz się odmieniać czasowniki 'tnąć się' ? to jest logiczne według ciebie? -.- dziewczyny ci dobrze radzą idź do psychologa czy gdzieś tam!!! skończyłaś z tym? nie wierzę od tego nie tak łatwo się odciąć jeśli robisz to już dłuższy czas to nie można z tym tak po prostu skończyć ty potrzebujesz pomocy,terapii
    • niegrzeczna... Re: Samookaleczanie się... 03.10.11, 22:11
      bez komentarza ....... nie cięłam się, nie tnę się, i nie będę się ciąć !!! uncertain
    • mysiuniaxpp Re: Samookaleczanie się... 05.10.11, 18:30
      jprdl . robisz to dla jakiejś rąbniętej gwiazdki ? -,-
      dla mnie samookaleczają się ludzie psychiczni albo tacy co naprawdę coś strasznego im się wydarzyło w życiu . a nie dla jakichś gwiazdek disneya !
    • anaesthesia Samookaleczanie się... 05.10.11, 18:47
      Tak. Jako 13nastolatka miałam tzw. 'faze' na cięcie się.
      Otóż ja rozdzielam to na trzy warstwy społeczne.
      Warstwa numer jeden tnie się powierzchownie - tłumacząc się, że lubią sobie zadawać ból, że wtedy czują, że żyją... - tymczasem jest to żałosna próba zwrócenia na siebie uwagi otoczenia.
      Warstwa numer dwa podcięła sobie 1-2 razy żyły, nieraz przy tym trafiając do szpitala i chcąc udowodnić, że jest w stanie się skrzywdzić. Jest to wołanie o pomoc.
      Warstwa numer trzy w 99 na 100 przypadków nie chce pomocy. Uważa, że podcinając sobie żyły skutecznie - zabijając się - rozwiążą wszystkie problemy. Gratuluję głupoty i odwagi równocześnie. Oraz współczuję poczucia beznadziejności.

Droga autorko owego wątku.
      Na forum otwarcie piszesz, że tniesz się dla Demi Lovato.
      To jest nic innego jak choroba psychiczna. Powinnaś iść się leczyć, ponieważ samo cięcie się nie jest już przypisywane normalnym osobom, a mówienie, że robi się to dla kogoś? Zresztą pomyśl kochana.. taka Demi Lovato nie jest nawet świadoma tego, że chodzisz po Ziemi. Oczywiście o ile Twoje słowa są prawdą, radzę Ci się ogarnąć i wybrać się do psychologa szkolnego.
      • pola16 Żałosne... 05.10.11, 18:59
        Że dla Demi?! A kim ona jest, jakimś Twoim guru?! Jeśli już chcesz sobie ciąć te żyły, proszę bardzo, to Ty będziesz mieć nadgarstki oszpecone, nie ja. Powodzenia...
        • 3strlustra Re: Żałosne... 05.10.11, 19:17
          Żadna normalna osoba tego nie robi. Jeżeli się tniesz - coś jest nie tak, ale jeśli tniesz się dla Demi - definitywnie coś jest nie tak. Najpierw radzę powiedzieć rodzicom, potem psycholog.
    • dominika525 Re: Samookaleczanie się... 07.10.11, 14:48
      To nie jest normalne... Też jestem fanką Demi , ale nie powtarzam te same błędy, które popełniła moja idolka. Zostaną Ci na całe życie blizny . A Ty to robisz tylko dlatego żeby naśladować swoją idolkę ? Wystarczy że będziesz słuchała jej piosenki, uwielbiała ją. Demi po prostu zabrania tego dla Lovatics . Dziewczyno mówię Ci, że to jest naprawdę głupie. Ty to robisz tylko aby "spróbować", ale co będzie jeżeli będziesz od tego uzależniona ? Chcesz wiedzieć co Demi czuła kiedy się cięła ? Po oglądaj wywiady, a sama zobaczysz jak Demi cierpiała . Jak chcesz kopiować tą złą stornę Demci, to proszę bardzo, ale potem to sama zobaczysz, że nie będzie Ci z tym łatwo .
    • ayumi. Samookaleczanie się... 07.10.11, 18:14
      japrdl . -.-
      • miley138 Re: Samookaleczanie się... 14.10.11, 13:01
        -.-
        Ale wiesz, że ona już tego nie robi?
        Zgłosiła się na leczenie, bo nie mogła sobie z tym poradzić.

Więc lepiej przestan.
        • lovatic Re: Samookaleczanie się... 14.10.11, 20:37
          ojejku
    • palola. Re: Samookaleczanie się... 15.10.11, 07:52
      nie poczujesz tego co ona bo nie masz powodu by się samookaleczać sciana

PS normalna jesteś?sciana
    • asia5368 Re: Samookaleczanie się... 15.10.11, 09:49
      O kurde ale mądre! Powaliło cię do końca? Tniesz się bo twoja ulubiona gwiazda się tnie. Boże szczyt głupoty!
    • kokosh_ Re: Samookaleczanie się... 15.10.11, 10:18
      chyba zajdę sobie w ciąże, bo Beyonce jest a bardzo ją lubię.
    • iampositive Re: Samookaleczanie się... 15.10.11, 19:09
      To się pierdo*nij w łeb, stara.Akurat przechodziłam trudny okres w moim życiu, byłam załamana i miałam wrażenie, że świat mi się załamał, zresztą nadal tak jest. Ale tną się ludzie, którzy mają depresję i są chorzy rozumiesz to? A jak ty sobie igłą przebijesz pierwszą warstwe naskórka, to przepraszam Cię bardzo...
      Nie ma po co się samookaleczać, bo tak robiła Demi Twój argument jest naprawdę bardzo słaby.
    • sometimes Re: Samookaleczanie . 16.10.11, 17:21
      ja też się tnę, ale nie na pokaz, ale z jakiegoś powodu i nie kieruje się jakimiś gwiazdami lecz własnymi odczuciami . i nie poleca . to jest choroba ! sciana
      • charlotte__ Re: Samookaleczanie . 16.10.11, 17:24
        Ależ z ciebie głupia osoba. Demi na pewno by nie chciała żeby ktokolwiek ciął się tylko z tego powowdu, żeby zobaczyć jak ona się czuła..
        • miley138 Re: Samookaleczanie . 16.10.11, 23:58
          A niech się tnie.

Nie byłabym taka pewnna, czy Demi chciałaby, żeby któraś z jej fanek to robiła...

Jak przestaniesz daj znać.
          • kwiatek321 yyyy 17.10.11, 20:48
            Wiesz ja najwyżej rzucę poduszke ale nie żeby ciąć się DLA DEMI!!! Opanuj się dobrze?sciana
            • roxy11 *facepalm* 21.10.11, 22:08
              gdy czytam niektóre posty, nie wiem czy ktoś sobie jaja robi, czy na serio można być tak jeb.niętym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka