Dodaj do ulubionych

Wampirom mówimy stanowcze NIE

• malutka556 JEBŁO? :O 19.05.12, 15:56
      no chyba nie. wampiry dupeczkyy! <3 Vampire Diaries <3
      • sweetkotek Wampiry 19.05.12, 16:35
        Ja trawie tylko serial PW i książkę '' Świat Nocy '' i jeszcze wampir w HP wydawał się interesujący ale szczerze nienawidzę idealnych chłopców i dziewczynek których całym sensem życia jest się w nich zakochać.A co do stworzeń to kocham wszystkich z "Gobelin " i "Charlie Bone "
      • music.girl Re: JEBŁO? :O 20.05.12, 11:45
        Teeeeeż to kocham 
        Właśnie czytam czwartą księgę. big_grin
        A wszystkie odcinki już obejrzane ;o
    • kotkaevita15 :) 19.05.12, 17:26
      Ja lubię wampiry smile
    • jukaxd Re: Wampirom mówimy stanowcze NIE 19.05.12, 17:43
      Mówię razem z tobą, to już jest nudne! zawsze ta sama historia! Polecam Ci przeczytać "Wilken" (wszystkie części) autora Di Toft, jest po prostu genialna! Wilkeny to takie psy, które zamieniają się w człowieka (jeśli potrafią to kontrolować, a takto niespodziewanie, ale nie jak wilkołaki, że o północy, bo to nudne). Co prawda występują tam też wampiry i wilkołaki, ale dużo inaczej pokazane niż np. w zmierzchu
    • shakira98 Re: Wampirom mówimy stanowcze NIE 19.05.12, 18:17
      jesteś głupia ...
      • ola1231 fun 19.05.12, 18:30
        uwielbiam opowiesci o wampirach, ale klasyki, nie znosze zmierzchu. wogóle kocham fantasy ale czytam zarówno te wysokiej klasy jak i "chamidła", czasami. zdecydowanie jak mam czasem niedosyt miłosnych doznan i ochote na jakis romans, to wybiore ten z watkiem fantasy. ale staram sie nie czytac czesto takich bzdurek bo to strasznie ogłupia.
    • missrainbow Re: Wampirom mówimy stanowcze NIE 19.05.12, 20:47
      Wampiry są fajne w seri Kroniki Wampirów- Anny Rice. Poza tym czytam głównie horrory z psychicznymi mordercami i szalonymi stworzeniami big_grin
    • inna_odinnych Re: Wampirom mówimy stanowcze NIE 19.05.12, 21:12
      Nie wszystkie książki o wampirach są złe. Owszem, to co teraz wychodzi na ten temat, to jest robione na jedno kopyto, byle się wbić w modę i sprzedać jak najwięcej książek. Ale zawsze podobało mi się humorystyczne "mój nauczyciel jest... wampirem", moja pierwsza książka o krwiopijcach i cieszę się z tego, że właśnie dzięki niej tak jakby poznałam wampiry. Książka jest krótka, na jeden wieczór, ale jak dla mnie zabawna. Kontynuacja też jest fajna smile
      I "Wywiad z wampirem" też nie jest zły. Jeśli miałabym wierzyć w wampiry, one właśnie wyglądałyby jak w tej książce. Co prawda sama powieść mnie miejscami nudziła, kreacja wampirów dla mnie była ok, wydarzenia na swój sposób były ciekawe, ale jakoś tak chyba za dużo opisów czy za długie to było, ze się miejscami nudziłam, jednak warto znać tę historię i te wampiry. A zawsze można wybrać film, który również jest dobry.
      Tak więc nie skreślaj wampirów tylko przez durne powieści ni romanse ni horrory itp. Bo książki o tych postaciach, które są naprawdę warte przeczytania, nie wbijają się w tę modę i nie są tak popularne (chociaż wywiad z wampirem to wyjątek). Niestety po "Zmierzchu" dla kasy powstało dużo takich romansów i faktycznie, jest tego stanowczo za dużo.
      • hilary_fanka Ja mówię NIE.... 19.05.12, 23:56
        fantastyce. Zupełnie mi się nie podoba. JA się zamęczam na "Władcy Pierścieni" czy Trudi Canavan. Masakra. To kompletnie nie dla mnie. Zdecydowanie wolę kryminały, thrillery, przygodę oraz trudne tematy.
        Co do wampirów, to ostatnio zabrałam się za oficjalną kontynuację słynnej powieści Brama Stokera. "Dracula. Nieumarły" to powieść napisana przez jego przodka Dacre Stokera oraz zagorzałego fana horrorów i samego hrabiego Draculi - Ian Holt. Zapowiadało się nieźle, ale ostatecznie skończyło się dla mnie WIELKIM ROZCZAROWANIEM. Nie napiszę na ten temat nic więcej, ponieważ być może ktoś to czyta, a ja tu zdradzę zakończenie i zniechęcę do dalszej lektury.
        Ale planuję przeczytać pierwotną wersję Stokera seniora z 1897 roku. Zabrałam się za kontynuację, bo w księgarni z wielkimi promocjami kupiłam ją za jedne 15 zł ( kiedy normalnie kosztuje około 40).
        Tak więc, wampirom nie mówię, ale wampirzemu love story tak.
        • hilary_fanka Re: Ja mówię NIE.... 19.05.12, 23:57
          * Nie mówię NIE wampirom, ale za wampirze love story podziękuję.
    • kika. Re: Wampirom mówimy stanowcze NIE 20.05.12, 00:25
      ja lubię wampiry. w każdej książce czy ebook'u się różnią i mają fajne zdolności. ale faktycznie.. po zamieszaniu ze Zmierzchem wszędzie pojawia się ten sam schemat. wampir zakochuje się w zwykłej dziewczynie, a ich znajomi/rodzina także się parują <tak jak Em+Rose i Jasper+Alice -.-'> po jakimś czasie faktycznie wszystko zaczyna mdlić i potrafi zniechęcić, więc ostatnio przerzuciłam się na Anioły. szczególnie te upadłe, czyli złe smile zawsze podniecali <lol xd> mnie ci źli, niegrzeczni i niebezpieczni ; D więc jak dla mnie taki upadły anioł to coś w rodzaju odzwierciedlenia mojego ideału ^^ ale nie znalazłam wielu ciekawych książek czy ebooków o tej tematyce <jeżeli ktoś ma coś ciekawego, oprócz serii Upadłych to proszę, piszcie mi na priv wink>.
      a co do innych fajnych stworków to lubię też wilkołaki ^^ bo okropnie kocham zwierzęta, a to są takie duże psy ; D nie czytałam jeszcze żadnej książki na ten temat ale może kiedy znajde jakąś chwilę to się skuszę wink ale bardzo lubię filmy, a w sumie to seriale. tutaj akurat nawiązanie do Sagi i Pamiętników wampirów ; DD ale kij ^^ moim zdaniem fajne też mogą być czarownice, ale trudno napisać fajne, oryginalne i ciekawe przygody jakiejś czarownicy, ponieważ po takich książkach często mam mieszane uczucia. jeżeli już ją przeczytałam to musiała mnie wciągnąć, ale to że wciągnęła to nie znaczy że była fajna. bardzo często przygody takich wiedźm są przewidywalne, nudne.. czasami wręcz banalne i mdłe. może duchy ? ale nie zagłębiałam się w to bardziej ;> fabuła takiej książki też musi byc przemyślana. smoki, krasnoludki, rycerze, księżniczki.. to nie dla mnie. kojarzy mi się to z dziecinnymi bajkami. nawet Wiedźmin mnie nie wciągnął ! chociaż mieliśmy przeczytać jedno opowiadanie z wybranej części.. po niecałych 20 str czytanych przymusem odpuściłam, ponieważ to nie sprawiało mi takiej frajdy jak czytanie z przyjemności.
      tak więc moim aktualnym faworytem jest upadły anioł xd seksowny i niebezpieczny. mrah ; ** xd
    • klaudlovetl Re: Wampirom mówimy stanowcze NIE 20.05.12, 00:36
      Chyba cię pogieło! Kocham twilight saga i Vampires diaries !
    • paulina6895 Re: Wampirom mówimy stanowcze NIE 20.05.12, 11:00
      Uwielbiam wszystko związane z wampirami ! xd
    • music.girl Ja tam to lubię xd. 20.05.12, 11:44
      Ale zależy od akcji. ;d
      Jakby było tak dużo ich jak w zmierzchu, to o matko, po pewnym czasie by mi się znudziło xd
      Ale w Pamiętnikach Wampirów jest fajny wątek i wgl. big_grin
      Na ostatnim odcinku trzeciej serii płakałam jak bóbr ;>

Mam też blog o chyba o wampirach xD
      Nie wiem dokładnie, bo nie zostało dosłownie jeszcze u mnie powiedziane, czy to będą wampiry, czy nie. ;d
      Jakby ktoś chciał, to link mam na swoim profilu. wink
    • hermionagranger Re:Wampirom mówimy stanowcze NIE 20.05.12, 15:00
      W pełni się z Tobą zgadzam. Za dużo jest wszędzie tych wampirów -.-
    • mayalice Re: Wampirom mówimy stanowcze NIE 20.05.12, 20:24
      Rozumiem, że cię drażnią patrząc na nowe (po)tforki które powstają, jednak radzę przeczytać cykl A. Rice. Jest bardzo ciekawy i niebanalny, zdecydowanie odróżnia się od Zmierzchu czy tych Pamiętników przez które nawet nie przebrnęłam. A moje ulubione stworki pochodzą oczywiście z Harry'ego Pottera i tutaj chyba najbardziej podobają mi się Hipogryfy, takie dumne, silne i piękne, oraz Testrale.
      Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka