Dodaj do ulubionych

Porady! Pytajcie o wszystko....

• kreda_5 Problem z chłopakiem 24.10.09, 14:39
      Drga Kostko! Widzę że bardzo wszystkim pomagasz, więc może pomożesz również
      mnie.
      Zauroczyłam się niedawno w chłopaku z równoległej klasy, a problem polega na
      tym, że on już raz nie zdał( widziałam go na wagarach), zna wszystkich w tej
      szkole (ja przyszłam dopiero w tym roku i jestem z innej dzielnicy) i prawie
      nie zwraca na mnie uwagi ( spojrzał na mnie kilka razy, ale raczej to nic nie
      znaczy). Bardzo proszę o pomoc bo szaleńczo mi się podoba i cały czas niestety
      o nim myślę. sciana sad
      • kostka Re: Problem z chłopakiem 27.10.09, 18:13
        kreda_5 napisał(a):

> Drga Kostko! Widzę że bardzo wszystkim pomagasz, więc może pomożesz również
        > mnie.
        > Zauroczyłam się niedawno w chłopaku z równoległej klasy, a problem polega na
        > tym, że on już raz nie zdał( widziałam go na wagarach), zna wszystkich w tej
        > szkole (ja przyszłam dopiero w tym roku i jestem z innej dzielnicy) i prawie
        > nie zwraca na mnie uwagi ( spojrzał na mnie kilka razy, ale raczej to nic nie
        > znaczy). Bardzo proszę o pomoc bo szaleńczo mi się podoba i cały czas niestety
        > o nim myślę. sciana sad

kreda_5 napiszę to już po raz kolejny.... Skoro sama nie możesz sobie poradzić z
        tą miłością, bo szaleńcze podobanie sie i myślenie o nim można nazwać miłością,
        to poproś kogoś kto go zna i niech zagada z nim na twój temat ale tak delikatnie.

Ja jak kiedyś byłam w liceum to miałam bardzo dobrą przyjaciółkę której mówiłam
        wszystko. I pamiętam jak jej sie spodobał pewien chłopak, wręcz za nim szala ale
        bała sie mu powiedzieć co do niego czuje. więc wpadłyśmy na pomysł że ja się z
        nim zaprzyjaźnię i że będę mu mówiła dyskretnie co moja przyjaciółka do niego
        czuję a potem ja będe jej mówiła co on do niej czuje. i tak robiłyśmy. zemną
        było tak samo mi też podobał sie pewien chłopak i moja przyjaciółka też mówiła
        mu dyskretnie co do niego czuję a on mówił jej co czuję do mnie. można
        powiedzieć że byłyśmy takimi pośrednikami między sobą - to moja historia.

Możesz właśnie zrobić tak jak ja ale w jedną stronę. Powodzenia.... kiss
    • kostka Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 27.10.09, 18:19
      Przepraszam że mnie tak długo nie było i od razu nie odpisałam ale miałam
      niesprawną rękę. kiss
      • nikt. Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 27.10.09, 18:33
        kostko, 1 września dostałam 1 okres. Wiem, że on na początku jest nieregularny, ale w zasadzie, to powinnam go dostać 1 października, i niedostałam. Rozumiem, że on mógł się spóźnić jakieś 10 - 14 dni, a niedługo już miesiąc minie. Ile on jeszcze może się spóźniać ?
        I kiedy mi się wyrówna ?
        dziękuję, nikt. smile
        • kostka Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 27.10.09, 19:19
          nikt. napisał(a):

> kostko, 1 września dostałam 1 okres. Wiem, że on na początku jest nieregularny,
          > ale w zasadzie, to powinnam go dostać 1 października, i niedostałam. Rozumiem,
          > że on mógł się spóźnić jakieś 10 - 14 dni, a niedługo już miesiąc minie. Ile o
          > n jeszcze może się spóźniać ?
          > I kiedy mi się wyrówna ?
          > dziękuję, nikt. smile

Cykl miesiączkowy jest od 28 do 36 dni. to że będzie ci się spóźniał to normalne
          zjawisko. dla mnie sie spóźniał miesiąc na nawet dwa miesiące więc na razie sie
          nie przejmuj bo to normalne. a co do tego ile to będzie trwało to zależy jaki
          masz organizm. przeważnie trwa to od 2 do 5 lat. czasami szybciej, bo teraz
          organizm sie zmienia z dziewczynki w kobietę. kiss
          • kostka Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 28.10.09, 14:03
            Już nie długo rozpocznę nowy wątek. Bedzie o sprawach kobiecych itp... Także serdecznie
            zapraszam wszystkich zainteresowanych i nie tylko!!! Pozdrawiam kostka!!! kiss
    • kostka Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 30.10.09, 19:07
      Mój watek odchodzi w zapomnienie. R.I.P
    • carter__ ;d 11.11.09, 14:39
      wiem że już bylo takie pytanie ale jakie tabletki są naj na trądzikkiss
      • kostka Re: ;d 11.11.09, 15:08
        Nie umiem odpowiedzieć ci na to pytanie bo nie jestem dermatologiem. Pójdź do
        lekarza on ci powie co jest najlepsze na trądzik. Ja kiedyś brałam antybiotyki
        ale je lekarz mi przypisał. Tak więc zgłoś się do lekarza.... kiss
        • miss_mimi094 Heej :D 11.11.09, 15:15
          no jak o wszystko to o wszystko!

No dobra podoba mi sie chłopak, nie chodzimy razem do sql on chodzi do innego
          gima, ale widuje go czesto (niestety znamy sie tylko z widzenia) i chodzi o to
          ze chciałbym do niego hm jakos zagadac powiedzmy na gg. tylko nie mam pojecia co
          bym mogła napisac czy poweidziec?! weim dziwne pytanie! ale prosze hm o rade
          kisskisskiss
          • miqusia Re: Heej :D 11.11.09, 15:28
            cześć kostko wszechwiedząca ;3
            mam 12 lat i 167. moja klasa jest niska, większość ma 150cm i wyglądam
            przy nich zabawnie. to popędza mnie w kompleksy, o m g.
            jeżeli moja mama ma 172 cm. wzrostu to ja raczej będę wyższa czy zatrzymam
            się tak jak ona ? ; q
            • kostka Re: Heej :D 11.11.09, 16:17
              miqusia napisał(a):

> cześć kostko wszechwiedząca ;3
              > mam 12 lat i 167. moja klasa jest niska, większość ma 150cm i wyglądam
              > przy nich zabawnie. to popędza mnie w kompleksy, o m g.
              > jeżeli moja mama ma 172 cm. wzrostu to ja raczej będę wyższa czy zatrzymam
              > się tak jak ona ? ; q

Przestaniesz rosnąc jak będziesz miała okres. Tak zazwyczaj bywa. Ja mam 175 cm
              i przestałam rosnąć jak dostałam okres. Znaczy się to nie jest tak że odrazy
              przestaniesz rosnąć. Nie tak to nie działa. Dokładnie nie pamiętam ale musi
              minąć jakiś czas.
              • q. Re: Heej :D 11.11.09, 20:15
                kostko, mam okres od ponad roku. mam 160 cm i wciąż rosnę i rosnę. to raczej tak nie działa, wiesz? ludzie zwykle przestają rosnąć w wieku 15, 16, 17 lat, o ile mi wiadomo. po prostu w pewnym momencie przestaniesz rosnąć 'jak na drożdżach'.

przepraszam, że wtrąciłam się do wątku.
                • kostka Re: Heej :D 11.11.09, 20:32
                  q. napisał(a):

> kostko, mam okres od ponad roku. mam 160 cm i wciąż rosnę i rosnę. to raczej
                  > tak nie działa, wiesz?
                  ludzie zwykle przestają rosnąć w wieku 15, 16, 17 l
                  > at, o ile mi wiadomo. po prostu w pewnym momencie przestaniesz rosnąć 'jak na d
                  > rożdżach'.
                  >
                  > przepraszam, że wtrąciłam się do wątku.

Nic nie szkodzi że się wtrąciłaś, ale właśnie dlatego przestaje się rosnąć w
                  wieku od 15 do 17 lat bo właśnie tyle tal potrzebuję organizm żeby wypracować
                  swój rytm miesiączkowania. to właśnie od tego zależy.
          • kostka Re: Heej :D 11.11.09, 16:22
            miss_mimi094 napisał(a):

> no jak o wszystko to o wszystko!
            >
            > No dobra podoba mi sie chłopak, nie chodzimy razem do sql on chodzi do innego
            > gima, ale widuje go czesto (niestety znamy sie tylko z widzenia) i chodzi o to
            > ze chciałbym do niego hm jakos zagadac powiedzmy na gg. tylko nie mam pojecia c
            > o
            > bym mogła napisac czy poweidziec?! weim dziwne pytanie! ale prosze hm o rade
            > kisskisskiss

Skoro maszcie swoje gg to zacznij od niewinnej rozmowy typu: Co u ciebie
            słychać? -->Jak ci minął dzień w szkole?

Jeśli często go widujesz to nie zaprzestawaj na gapieniu się na niego tylko
            zagadaj z nim na obojętnie jaki temat. Ale nie gadaj z nim o pogodzie! - bo to
            będzie dziwnie wyglądać big_grin Poproś koleżankę aby szepnęła mu jakieś dobre słówko
            o tobie. Nie wiem co jeszcze.... Jeśli będziesz miała jakieś wątpliwości to
            napisz mi. kiss
            • miss_mimi094 Re: Heej :D 11.11.09, 16:27
              jest tylko mały problem on mojego gg, ja mam jego od koleznaki a ona ma z nk.
              kurcze juz nie wiem co mam zrobic uncertain i problem jest tez taki ze ona (ta moja
              kol) tez sie w nim buja angry jak np. sie uśmiecha i mi sie wydaje ze do mne to
              ona do mnie z takim tekstem ze zazdrosna jestem!!!
              • kostka Re: Heej :D 11.11.09, 16:57
                miss_mimi094 napisał(a):

> jest tylko mały problem on mojego gg, ja mam jego od koleznaki a ona ma z nk.
                > kurcze juz nie wiem co mam zrobic uncertain i problem jest tez taki ze ona (ta moja
                > kol) tez sie w nim buja angry jak np. sie uśmiecha i mi sie wydaje ze do mne
                > to
                > ona do mnie z takim tekstem ze zazdrosna jestem!!!

To pogadaj o tym spokojnie z swoją koleżanką. Obgadajcie wszystkie za i przeciw
                i zobaczymy co wtedy z tego wyjdzie. ok?
                • miss_mimi094 Re: Heej :D 12.11.09, 12:57
                  kostka napisał(a):

> miss_mimi094 napisał(a):
                  >
                  > > jest tylko mały problem on mojego gg, ja mam jego od koleznaki a ona ma z
                  > nk.
                  > > kurcze juz nie wiem co mam zrobic uncertain i problem jest tez taki ze ona (ta
                  > moja
                  > > kol) tez sie w nim buja angry jak np. sie uśmiecha i mi sie wydaje ze d
                  > o mne
                  > > to
                  > > ona do mnie z takim tekstem ze zazdrosna jestem!!!
                  >
                  > To pogadaj o tym spokojnie z swoją koleżanką. Obgadajcie wszystkie za i przeciw
                  > i zobaczymy co wtedy z tego wyjdzie. ok?

postaram sie hehe ale i tak cienko to widze indifferent
                  dzięki kisskisskisskisskiss
        • carter__ Re: ;d 11.11.09, 16:48
          dziekikiss
          • snoopy13 Re: xD 12.11.09, 22:19
            Hej Kostka, nie wiem czy jeszcze piszesz ale mam pewne pytanie...

jestem zakochana od 2 lat w pewnym chłopaku i nie umiem o nim zapomnieć sad wiem że
            on za mną nie przepada smile
            i tak przy okazji nie masz jakieś karty co sie wkłada do ucha, naciska reset i kasuje całą
            pamięć?? smile

PoZdrawiam i ściskam seredznie kiss
            • kostka Re: xD 12.11.09, 22:26
              Nie niestety, nie mam takiej karty.... przykro mi bardzo. Skoro ona za tobą nie
              przepada to znajdź sobie inny obiekt wzdychań. A może on tylko udaję że za tobą
              nie przepada? Nich jakaś twoja zaufana koleżanka się go delikatnie podpyta co on
              do ciebie ma.....

Pozdrawiam! Kostkakiss
    • carter__ Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 13.11.09, 13:44
      jeszcze jedno big_grin
      jak przekonać mame żeby mi kupila prostownice na swieta

pozdrawiam kisskisskiss
      • snoopy13 Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 13.11.09, 16:35
        Dzięki smile
        i życze żeby ten wątek dalej sie rozwijał big_grin
        Pa kiss
      • kostka Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 13.11.09, 17:58
        carter__ napisał(a):

> jeszcze jedno big_grin
        > jak przekonać mame żeby mi kupila prostownice na swieta
        >
        > pozdrawiam kisskisskiss

Może powiedz jej żeby to był prezent na gwiazdkę....
        • carter__ Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 14.11.09, 07:44
          mówilam ale ta swoje crying

narazie oglosiłam strak glodowy xdd
      • selcia17 Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 13.11.09, 19:05
        carter__ napisał(a):

> jeszcze jedno big_grin
        > jak przekonać mame żeby mi kupila prostownice na swieta
        >
        > pozdrawiam kisskisskiss

Powiedz ,ze to Twój wymarzony prezent..!!
        I wspomnij w liście ,jak to kochasz mame i jak pragniesz prostownicy..xD

P.S - ostrzegam tylko ,ze włosy strasznie się niszczą
    • alex_xandra Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 14.11.09, 18:31
      Ja mam pytanie które może wydawać się z pozoru głupie. No więc jeśli podoba mi
      się chłopak lub tez jak jestem z nim , czy powinnam ubierać się w jego stylu??
      To znaczy wyobraźmy sobie taką sytuacją.. dziewczyna ubiera się rockowo,
      trampki, skóra i spotyka się z chłopakiem który nosi szerokie spodnie, bluzy..
      czy według was to jest ok? smile
      • kostka Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 15.11.09, 11:50
        alex_xandra napisał(a):

> Ja mam pytanie które może wydawać się z pozoru głupie. No więc jeśli podoba mi
        > się chłopak lub tez jak jestem z nim , czy powinnam ubierać się w jego stylu??
        > To znaczy wyobraźmy sobie taką sytuacją.. dziewczyna ubiera się rockowo,
        > trampki, skóra i spotyka się z chłopakiem który nosi szerokie spodnie, bluzy..
        > czy według was to jest ok? smile

Ja uważam że dla chłopaka nie powinno zmieniać swojego stylu ubierania się czy
        malowania. Ponieważ chłopak powinien cię kochać taką jaka jesteś a nie taką jaka
        się dla niego zrobiłaś. Powinien kochać twoje wnętrze a nie to że jesteś piękna,
        szczupła i inne takie.... Tak więc nie powinnaś sie dla niego zmieniać...
        • kostka Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 23.11.09, 20:39
          ziba96 napisał(a):

> 1. a ja mam pytanie bo od jakiegoś czasu mam na majtkach taką... białą
          > wydzieline i nie wiem czy będe miała niedługo okres czy co?
          > 2 . niedługo syskoteka a ja wiem tylko że ubiore rurki ( takie jasno niebieskie
          > troche białe nowe typu " wycierane") i nie wiem jaka bluzka, a może sukienka?
          > nie wiem...

1. Tak, wydzielina z pochwy sygnalizuje nadejście okresu, więc możesz go się
          niedługo spodziewać.
          2. Ubierz rurki (te które napisałaś) i do tego bluzkę czerwoną dla przełamania
          koloru lub bluzkę koloru żółtego.
          • rodzynek Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 23.11.09, 21:57

Zajrzyjcie tu błagam! pomóżcie nie chce mi się pisać od początku!

TUTAJ!crying
            • bucikowa Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 08.12.09, 20:07
              Mam pytanie, bo ja cały czas się nudzę. Nie mam co robić i najczęściej siedzę
              przed komputerem indifferent Jak się, no, nie nudzić?indifferent
              • kostka Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 21.12.09, 20:33
                bucikowa napisał(a):

> Mam pytanie, bo ja cały czas się nudzę. Nie mam co robić i najczęściej siedzę
                > przed komputerem indifferent Jak się, no, nie nudzić?indifferent

Ja jak się nudzę to czytam ciekawe książki. Jeśli nie czytałaś to przeczytaj
                Pamiętniki Wampirów (wszystkie części) - lektura która bardzo wciąga. Przy
                czytaniu czas szybko leci.
    • drakangel problemm;/ 09.12.09, 18:03
      mam problem..;/
      z resztą jak każdy tu xD
      jestem mała, szczupła i na dodatek prawie nie mam piersi...
      dostalam miesiączkę w maju
      moja kol. ma piersi jak balony, jest przy sobie wysoka i jeszcze nie ma
      co to moze znaczyc??
      • mandy_ Re: problemm;/ 09.12.09, 21:37
        nie iwem czy kostka jeszce odpisuje
        ale wali mnie to .

mam problem . nie wiem jak pokonać stres .
        ogólnie przed szkołą, sparwdzianami wszytkim .
        nie że jestem kujon itd . ale normalnie kiedy
        słysze 'a do odpowiedzi..' czuje jakby
        dreszcze , brzuch mnie boli , głos mi drży i
        wyglądam jakbym chiała sie rozplakać .
        najgorzej fiza, biola , to normalnie o mój Boże
        targedia , dziecko losu i nnadzieji .
        Ucze sie średnio , nie
        przywiązuje dużej uwagi do nauki jak już pisałam
        ale poprostu jest to dla mnie koszmar .
        wieczne kartkówki , klasówki .. poprostu mam tego dość .
        mam nadizeje ze pomozesz mi i wytlumaczysz
        dlaczego tak jest i jak moze ten 'starch' pokonać.

z góry dzieki , < 3
        • kostka Re: problemm;/ 21.12.09, 20:43
          mandy_ napisał(a):

> nie iwem czy kostka jeszce odpisuje
          > ale wali mnie to .
          >
          > mam problem . nie wiem jak pokonać stres .
          > ogólnie przed szkołą, sparwdzianami wszytkim .
          > nie że jestem kujon itd . ale normalnie kiedy
          > słysze 'a do odpowiedzi..' czuje jakby
          > dreszcze , brzuch mnie boli , głos mi drży i
          > wyglądam jakbym chiała sie rozplakać .
          > najgorzej fiza, biola , to normalnie o mój Boże
          > targedia , dziecko losu i nnadzieji .
          > Ucze sie średnio , nie
          > przywiązuje dużej uwagi do nauki jak już pisałam
          > ale poprostu jest to dla mnie koszmar .
          > wieczne kartkówki , klasówki .. poprostu mam tego dość .
          > mam nadizeje ze pomozesz mi i wytlumaczysz
          > dlaczego tak jest i jak moze ten 'starch' pokonać.
          >
          > z góry dzieki , < 3

Ok. strach to jeden z najpopularniejszych gości w życiu ucznia. Nie martw się
          jak ja miałam iść do odpowiedzi (a to było z 8 lat temu), to kiedy padało moje
          nazwisko to nauczyciel słyszał z moich ust "Nieprzygotowana" lub "Nie umiem"
          tyle że ten strach musiałam przełamać bo czekała mnie matura. Na strach jest
          jedna jedyna rada: trzeba się przełamać, bo potem będzie jeszcze gorzej. Trzeba
          choć próbować odpowiadać bo na maturze będzie cienko. A ten strach może wynikać
          z tego że boisz się ośmieszyć przed cała klasą, że palniesz coś bez sensu i
          zaczną się z ciebie śmiać lu pomylisz się i wyjedzie jakaś głupota. Moja rada
          dla ciebie to: Trzeba próbować!!! Próbować i jeszcze raz próbować.
      • kostka Re: problemm;/ 21.12.09, 20:35
        drakangel napisał(a):

> mam problem..;/
        > z resztą jak każdy tu xD
        > jestem mała, szczupła i na dodatek prawie nie mam piersi...
        > dostalam miesiączkę w maju
        > moja kol. ma piersi jak balony, jest przy sobie wysoka i jeszcze nie ma
        > co to moze znaczyc??

Każda dziewczyna dojrzewa i rozwija się w swoim czasie. Nie martw się na pewno
        ci piersi jeszcze urosną i ciałka też trochę nabierzesz. To zależy tylko i
        wyłącznie od twojego organizmu.

Pozdrawiam Kostka kiss !
        • kitty Re: problemm;/ 21.12.09, 21:07
          Kostko, natchniona (niczym pytia) dziewico, potrzebuję twej pomocy.
          Nie mogę o tym porozmawiać z przyjaciółką bo skomentuje: "Kolejny??"
          Chodzi o to, że niedawno zerwałam z chłopakiem, dlatego że chyba się zabujałam.
          Niestety, mimo iż jestem dosyć kontaktową osobą nie mogę się przemóc aby
          nawiązać z nim kontakt. Mam tak drugi raz w życiu i chyba dlatego, że wtedy tego
          nie wykorzystałam przegapiłam szansę na miłość. Nie chcę tego powtórzyć.
          Obiekt moich westchnień jest w równoległej klasie. Nie wiem jak ma na imię.
          Mieszka blisko mnie, pod Poznaniem. Nigdy wcześniej go nie spotkałam. Dopiero na
          początku lo. Z mojej miejscowości niewielu dojeżdża, około 5 osób.
          On też mnie zauważa. Pierwszy raz po tygodniu jakimś, jak pociągi nie jeździły
          spotkałam go w autobusie. Nawiązaliśmy głęboki kontakt wzrokowy, ale to olałam.
          Teraz jak wracamy razem pociągiem ( z mojej miejscowości tylko my nie jeździmy
          autobusem) to często na mnie patrzy. Aczkolwiek nie chciałabym sobie niczego
          nadinterpretowywać.
          Na korytarzu na przerwie też wydaje mi się, że na mnie patrzy często. No i
          dzisiaj kumpela powiedziała mi, że przez całą 20-to minutową przerwę spoglądał
          na mnie bardzo często.
          No i cholera co z tego, z koro wstydzę się po prostu jego?
          No i on też jest nieśmiałysad
          Pomożesz? Jutro ostatni dzień, nie chciałabym aby mi było przykro.
          • pola16 Re: problemm;/ 21.12.09, 21:13
            mam podobnie,ale postanowiłam przetestować go troszku no i lipauncertain... A poza tym
            przy bliższym kontakcie dużo stracił w moich oczach... ale może u cb jest
            inaczej ;D podejdź jutro do niego z opłatkiem i od razu powiedz jak masz na imię
            xD,a dalej już powinno jakoś górki big_grin tongue_out 3mam kciuki licealistkokiss
            • lady_paja ;] 21.12.09, 21:17
              narazie nie mam żadnych problemów .
              ale jak bd miała to się odezwę ; d
            • kitty Re: problemm;/ 21.12.09, 21:32
              Dzięki Pola.
              Tak się już gubię, że nie potrafiłam wymyślić takiej prostej sytuacji.
              O ile się odważę;p
              • kostka Re: problemm;/ 22.12.09, 15:24
                Dziękuję Ci pola kiss ja tak samo bym jej poradziła z tym opłatkiem. tylko szkoda
                że wczoraj musiałam wcześniej opuścić kotka.pl
                • asiek25 Re: problemm;/ 23.12.09, 11:12
                  niemam pojecia jakie sobie buty na zime kupic (cos a'la jakieś saszki czy cois ;P)
                  oraz niewiem jaka kurtke (plaszczyk)
                  widzialas moze jakis fajny ? (mlodziezowy oczywiscie) tongue_out
                  i ciepły na zime )

??
                  • zuzoa Re: problemm;/ 23.12.09, 16:31
                    Chyba powinnas pochodzic sama po sklepach bo każdy ma inny gustwink
                  • kostka Re: problemm;/ 23.12.09, 17:08
                    asiek25 napisał(a):

> niemam pojecia jakie sobie buty na zime kupic (cos a'la jakieś saszki czy cois
                    > ;P)
                    > oraz niewiem jaka kurtke (plaszczyk)
                    > widzialas moze jakis fajny ? (mlodziezowy oczywiscie) tongue_out
                    > i ciepły na zime )
                    >
                    > ??

Każdy ma inny gust. Ja sobie w tym roku kupiłam płaszczyk i buty czarne, długie,
                    skórzane na obcasie.
                    Ostatnio zauważyłam że płaszczyki wychodzą z mody wracają kurtki ale ja bym na
                    twoim miejscu kupiła płaszczyk bo jest elegancki. A buty? To już zależy od
                    ciebie w czym ci będzie wygodniej i łatwiej chodzić.
                    Pozdrawiam Kostkakiss
                    • kostka Re: problemm;/ 19.01.10, 18:05
                      Widzę że na kocie pojawiło się wiele wątków typu:
                      ~porady

A na mój już nikt nie wchodzi.... sad
                      • cullen_bella Mój problemik... 19.01.10, 18:11
                        Mam taki maly, a właściwie duży problem. Chodzi o mój wzrost. Ja mam 11 lat i 162 cm
                        wzrostu !!! Jestem najwyższa w mojej klasie. Nie tylko z dziewczyn, ogólnie . I ma do
                        was pytanie. Czy to jest jakieś dziwne ?? Czy to ja jestem dziwna ?? I co aj mam wogóle
                        robić ?? Bo bardzo mi to przeszkadza
                        • kostka Re: Mój problemik... 19.01.10, 18:20
                          Jestem jedna: KOSTKA

A co do twojego wzrostu to masz normalny wzrost i to nie jest nic dziwnego. Co z
                          tym zrobić? - Masz dopiero 11 lat więc twój organizm jeszcze rośnie. Niektórzy
                          mówią że rośnie się do dwóch lat po dostaniu okresu (ja w to nie wierzę). Więc
                          jeszcze nic straconego.... Urośniesz, zobaczysz...

Pozdrawiam Kostkakiss
                          • diamond_girl12 Re: Mój problemik... 19.01.10, 21:28
                            Ja mam odwrotny problem co cullen_bella (chyba dobrze napisałam). Ja znowu jestem mała. Jestem w jej wieku a mam 135 cm. wzrostu. sad Jestem najniższa w klasie. Chciałabym być chociaż 5 cm. wyższa.
                            • pauliska1212 Re: Mój problemik... 19.01.10, 22:31
                              kostka, ważę 45 kg mam rocznikowo 13 lat i 163 cm. wzrostu.
                              Czy mam odpowiednią wagę? bo mi się wydaję, że tu i ówdzie mam za dużo -,-
                              • kostka Re: Mój problemik... 20.01.10, 21:18
                                Wybaczcie mi.... Na razie nie będę odpowiadała na wasze posty. Jestem kompletnie
                                zdruzgotania. Kompletnie załamana....
                                • kostka I'm back!!!!! 16.06.10, 13:41
                                  Wróciłam po 5 miesiącach nieobecności. Znów możecie mi zadawać pytania, a ja
                                  będę na nie odpowiadać.

Pozdrawiam Kostka smile
                              • pluviale_ @pauliska1212. 17.06.10, 15:01
                                ja pierniiiczę, przy wzroście 163 cm powinnaś ważyć około 50 kg! masz
                                niedowagę, twoje BMI powinno wynosić co najmniej 18, 5, a wynosi 16.9. jakie wy
                                macie problemy, laseczqi.
    • znudzona_zyciem Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 16.06.10, 17:47
      co mam zrobic żeby schudnac 7 kg, mozesz napisac na moj numer gg 3188642 nie
      zawsze jestem ale jak napiszesz to napewno odbiore!!
      • kostka Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 18.06.10, 08:54
        znudzona_zyciem napisał(a):

> co mam zrobic żeby schudnac 7 kg, mozesz napisac na moj numer gg 3188642 nie
        > zawsze jestem ale jak napiszesz to napewno odbiore!!

Odpowiedz:

A powiedz mi ile ważysz to dopiero wtedy będę mogła ci coś zaproponować.
        • znudzona_zyciem Tu...! 18.06.10, 16:16
          mam ok. 172 i ważę 67 kg.uncertain
    • beautiful_ Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 16.06.10, 17:56
      Jak poznać chłopaka który jest o 3 lata starszy (wiem że gra w drużynie
      siatkarskiej) kiedy jestem nieśmiała?
      • kostka Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 18.06.10, 08:58
        beautiful_ napisał(a):

> Jak poznać chłopaka który jest o 3 lata starszy (wiem że gra w drużynie
        > siatkarskiej) kiedy jestem nieśmiała?

Odpowiedź:

Jak poznać? Możesz poprosić koleżankę która jest starsza żeby z nim zagadała na
        twój temat. Podpytała się go co o tobie sądzi? Czy uważa że jesteś ładna? A
        potem niech cię jemu przedstawi....
    • arbd Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 17.06.10, 14:50
      Codziennie wypada mi jedna lub dwie rzęsy, co mam zrobic zeby temu zapobiec?
      Prosze odpisz
      • pluviale_ @arbd. 17.06.10, 14:59
        olejek rycynowy, dostępny w aptece. kosztuje jakieś 2, 3 złote. jest bardzo
        tłusty, dlatego wystarczy odrobinkę nałożyć na patyczek i smarować nim rzęsy. po
        jakimś czasie staną się grubsze, mocniejsze i trochę ciemniejsze smile naprawdę
        polecam.
        innym rozwiązaniem jest odżywka do rzęs, ale radzę ci wypróbować olejek
        rycynowy.
    • ksania Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 17.06.10, 19:39
      Zerwałam przyjaźń z kumpelą.Nie wiem o co jej poszło pewnego dnia powiedziałam i
      co z tego że masz loczki taka twoja natura i po pierwszej lekcji zero kontaktu
      rozmowy porostu nic aż do dziś kiedy powiedziałam dość nie to nie łaski nie robi
      i powiedziałyśmy że jest to bezsensu no i koniec.A mi jest smutno z tego powodu
      mogłam jej naprawdę wszystko powiedzieć a teraz....crying
      • kostka Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 18.06.10, 09:02
        ksania napisał(a):

> Zerwałam przyjaźń z kumpelą.Nie wiem o co jej poszło pewnego dnia powiedziałam
        > i
        > co z tego że masz loczki taka twoja natura i po pierwszej lekcji zero kontaktu
        > rozmowy porostu nic aż do dziś kiedy powiedziałam dość nie to nie łaski nie rob
        > i
        > i powiedziałyśmy że jest to bezsensu no i koniec.A mi jest smutno z tego powodu
        > mogłam jej naprawdę wszystko powiedzieć a teraz....crying

Odpowiedź:

Jeśli byłyście prawdziwymi przyjaciółkami to wrócicie do siebie. Ja ze swoją też
        się często kłóciłam o różne bzdety, ale potem i tam był ok. Nie martw się.
        Powiem ci szczerze że przyjaciół nie ma. Są tylko dobrzy koledzy i Bardzo dobrzy
        koledzy. A wiem to z doświadczenia....
        • ksania Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 18.06.10, 13:17
          Dziękuje.!kiss
          • znudzona_zyciem Tu...! 20.06.10, 12:17
            mam ok. 172 i ważę 67 kg
    • laurilla Tuu ;-*** 20.06.10, 22:30
      Dziwne pytanie,ale czy jak w tym wieku (12 lat) nie mam pryszczy,to czy gdy dorosnę,za
      kilka lat,będę miała ich dużo?Proszę o odp kiss
      • ladynena Tutaj.. 20.06.10, 22:37
        Jak powiedzieć rodzicom, że się kogoś ma? (chodzi mi o chłopaka).
        I co jak się będą śmiać?
        • gaba97 tu również jak byś mogła 20.06.10, 22:47
          Otóż pofarbowałam włosy szamponem/kremem garniera taką farbą
          www.garnierdbajosiebie.pl/_pl/_pl/our_products/shades-haircolor.aspx?tpcodeshockUR_PRODUCTS^PRD_HAIRCOLOR^COLOR_SHINE^COLOR_SHINE_DISCOVER&prdcode=P55102&varcode=200000001104&back=1
          6,23 - orzech laskowy

Miał wyśc jasny, taki super a wyszedł straaaasznie ciemny!
          Farbowałam się w sobotę rano
          i moja prośba
          Co moge zrobić aby je rozjaśnić? Nie chcę takich ciemnych sad
          Mama powiedziała że moge zacząć je rozjaśniać dopiero za 2 tygodnie bo teraz
          wyszedłby mi rudy - to prawda?

sory za błędy nie chce mi sie poprawiać
          • majson Re: tu również jak byś mogła 20.06.10, 22:50
            rozjaśnią sie jak będziesz je myła po około 3-5 myciach powinny się zrobić
            jaśniejsze.
            • gaba97 Re: tu również jak byś mogła 20.06.10, 22:56
              majson napisał(a):

> rozjaśnią sie jak będziesz je myła po około 3-5 myciach powinny się zrobić
              > jaśniejsze.
              no oby
              dzięki wink
          • kostka Re: tu również jak byś mogła 22.06.10, 21:53
            gaba97 napisał(a):

> Otóż pofarbowałam włosy szamponem/kremem garniera taką farbą
            >
            rel="nofollow">www.garnierdbajosiebie.pl/_pl/_pl/our_products/shades-haircolor.aspx?tpcodeshockUR_PRODUCTS^PRD_HAIRCOLOR^COLOR_SHINE^COLOR_SHINE_DISCOVER&prdcode=P55102&varcode=200000001104&back=1
            > 6,23 - orzech laskowy
            >
            > Miał wyśc jasny, taki super a wyszedł straaaasznie ciemny!
            > Farbowałam się w sobotę rano
            > i moja prośba
            > Co moge zrobić aby je rozjaśnić? Nie chcę takich ciemnych sad
            > Mama powiedziała że moge zacząć je rozjaśniać dopiero za 2 tygodnie bo teraz
            > wyszedłby mi rudy - to prawda?
            >
            > sory za błędy nie chce mi sie poprawiać

Odpowiedź:

Po kilku myciach włosy pojaśnieją. Ja też teraz farbowałam włosy i wyszły
            zamiast ciemnych brązowych wyszły czerwone, ale po kilku myciach kolor zrobił
            sie ładny.
        • kostka Re: Tutaj.. 22.06.10, 21:48
          ladynena napisał(a):

> Jak powiedzieć rodzicom, że się kogoś ma? (chodzi mi o chłopaka).
          > I co jak się będą śmiać?

Odpowiedź:

Mogłabyś go przyprowadzić do domu i powiedzieć: Mamo, tako to jest mój chłopak.
          Na pewno nie będą śmiać, W końcu to twój chłopak, ty go sobie wybrałaś i to była
          twoja decyzja.
      • kostka Re: Tuu ;-*** 22.06.10, 21:46
        laurilla napisał(a):

> Dziwne pytanie,ale czy jak w tym wieku (12 lat) nie mam pryszczy,to czy gdy dor
        > osnę,za
        > kilka lat,będę miała ich dużo?Proszę o odp kiss

Odpowiedz:

Trądzik młodzieńczy każdy przechodzi prędzej lub później. Więc na pewno jeszcze
        będziesz je mieć.
    • hektor18 Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 20.06.10, 23:16
      fajny wątek smile jak będę miała jakis problem to się zgłoszę wink
      • znudzona_zyciem Tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! 24.06.10, 15:47
        co mam zrobic żeby schudnac 7 kg oczywiscie bez efektu jo-jo, mozesz napisac na moj
        numer gg 3188642 nie zawsze jestem ale pisz nawet jak bede niedostepna.
        Mam 172 cm wzrostu i ważę 67 kg.
        Pomoz prosze!!
        • kostka Re: Tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! 24.06.10, 19:20

> co mam zrobic żeby schudnac 7 kg oczywiscie bez efektu jo-jo, mozesz napisac na
          > moj
          > numer gg 3188642 nie zawsze jestem ale pisz nawet jak bede niedostepna.
          > Mam 172 cm wzrostu i ważę 67 kg.
          > Pomoz prosze!!

Odpowiedz:

Co ty piszesz!? Chcesz schudnąćshock?! Wg mnie to ważysz za mało. Żadna dieta ci
          nie jest potrzebna. sciana
    • wildgloss Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 24.06.10, 18:15
      A więc wygladam jak Miranda Crosgrove.

http://img535.imageshack.us/img535/8295/mirandacosgrovel.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Chcę przejść metamorfozę by wyglądać tak:

http://img682.imageshack.us/img682/2699/dgfhgj.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Napisz prosze szczegółowy plan krok po kroku co musze zrobić i ile kasy na to wydać wink
      • blocked @wildgloss. 24.06.10, 18:38
        Jej, rzeczywiście jesteś do niej bardzo podobna.
        • wildgloss Re: @wildgloss. 24.06.10, 20:14
          bo to ona na zdjęciu big_grin
      • kostka Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 24.06.10, 19:24
        wildgloss napisał(a):

> A więc wygladam jak Miranda Crosgrove.
        >
        > http://img535.ima
> geshack.us/img535/8295/mirandacosgrovel.jpg
        >
        > Uploaded with ImageShack.us
        >
        > Chcę przejść metamorfozę by wyglądać tak:
        >
        > http://img682.imageshack.us
> /img682/2699/dgfhgj.jpg
        >
        > Uploaded with ImageShack.us
        >
        > Napisz prosze szczegółowy plan krok po kroku co musze zrobić i ile kasy na to w
        > ydać wink

Odpowiedz:

Wg mnie nie powinnaś się zmieniać. Wyglądasz ładnie. Jedynie co możesz zrobić to
        zrobić sobie balejaż lub pasemka. Kosztują one mniej więcej do 50 zł u fryzjerki
        - zależy jakiej długości masz włosy.
        • znudzona_zyciem Kostko Tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! 25.06.10, 19:25
          wcale ja nie jestem chudasadconfused
          napiszesz mi jadłospis, co mam jesc przez wakacje bez efektu jo-jo?
          • tymbarkowa96 Kostko pomożesz??????????????????????????????????? 27.06.10, 21:08
            hej.
            Mam takie pytanko:
            Jakie owoce pomagaja w diecie np. czy jablko czy banan, wymien te co pomagaja i te co
            nie pomagaja wiem ze to głupie, ale to dla mnie bardzo wazneuncertain
            Prosze odpisz szybkosad
            • kostka Re: Kostko pomożesz?????????????????????????????? 28.06.10, 09:15
              tymbarkowa96 napisał(a):

> hej.
              > Mam takie pytanko:
              > Jakie owoce pomagaja w diecie np. czy jablko czy banan, wymien te co pomagaja i
              > te co
              > nie pomagaja wiem ze to głupie, ale to dla mnie bardzo wazneuncertain
              > Prosze odpisz szybkosad

Odpowiedz:
              Ja wybrałabym jabłko ponieważ banan tuczy. Radziłabym ci pójść do dietetyka i
              się go zapytać jakie owoce są najlepsze. Ale wg mnie to w diecie wszystkie owoce
              pomagają. Jeżeli chciałabyś wypróbować dietę owocową możesz do woli jeść
              grejpfruty, jabłka, wiśnie, porzeczki, truskawki, morele, pomarańcze, mandarynki
              i ananasy (świeże). W umiarkowanych ilościach możesz wzbogacić ją winogronami,
              bananami, brzoskwiniami, mango, które są bardziej kaloryczne.

Pozdrawiam kostka
          • kostka Re: Kostko Tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! 28.06.10, 09:24
            Jeśli chcesz to mam dietę jogurtową, ale ona ci nie jest potrzebna.
          • kostka Re: Kostko Tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! 28.06.10, 09:33

> wcale ja nie jestem chudasadconfused
            > napiszesz mi jadłospis, co mam jesc przez wakacje bez efektu jo-jo?

Odpowiedz:
            Jeśli chcesz to mam dietę jogurtową, ale ona ci nie jest potrzebna.
    • kathleen_ poradźź <33 27.06.10, 22:17
      no więc jest taki chłopak co podoba mi się i on sie do mnie ciągle uśmiecha i patrzy tak
      głęboko w oczy ;* no i moja kol co go zna spytała się go czy mam u niego jakies szanse i
      wogóle to powiedział że mam szanse ale on narazie nie chce miec dziewczyny i że może
      później i razem z kol wysłałyśmy zaproszenie do niego na nk i jej zaakceptował a moje nie
      (ale też nie odrzucił) no i jak mam to rozumież? co mam robić? ;* dodam jeszcze że on nie
      jest raczej takim facetem na którego wszystkie laski lecą ;p

no wiem że głupi problem ale i takie bywają ^^
      z góry dziękuję ; **
      • kostka Re: poradźź <33 28.06.10, 09:23
        kathleen_ napisał(a):

> no więc jest taki chłopak co podoba mi się i on sie do mnie ciągle uśmiecha i p
        > atrzy tak
        > głęboko w oczy ;* no i moja kol co go zna spytała się go czy mam u niego jakies
        > szanse i
        > wogóle to powiedział że mam szanse ale on narazie nie chce miec dziewczyny i że
        > może
        > później i razem z kol wysłałyśmy zaproszenie do niego na nk i jej zaakceptował
        > a moje nie
        > (ale też nie odrzucił) no i jak mam to rozumież? co mam robić? ;* dodam jeszcze
        > że on nie
        > jest raczej takim facetem na którego wszystkie laski lecą ;p
        >
        >
        >
        >
        > no wiem że głupi problem ale i takie bywają ^^
        > z góry dziękuję ; **

Odpowiedz:

Wcale nie głupi problem.

Czyli ze tego kolesia to taki przystojniak. Powiedział że nie jest gotowy na
        kolejną dziewczynę. Może został bardzo zraniony przez poprzednią i dlatego się
        boi. To że jeszcze nie przyjął twojego zaproszenia na n-k.pl to nie znaczy że
        jeszcze nie przyjmie, może boi się przyznać do własnych uczuć. Podpowiem ci tak.
        Skoro twoja koleżanka ma z nim kontakt to niech go podpyta dlaczego nie chce
        mieć teraz dziewczyny i dlaczego nie zaakceptował twojego zaproszenia na n-k.pl,
        może to jakoś pomoże. Musisz być cierpliwa, jeśli powiedział, że masz u niego
        szanse to na pewno tak jest tylko jeśli został zraniony to musisz poczekać na
        swoją kolej.

Pozdrawiam kostka kiss
        • kathleen_ Re: poradźź <33 29.06.10, 19:30
          Kostko bardzo Ci dziękuję kiss pod jednym względem trochę żle mnie zrozumiałaś ale tam
          ^^ ( bo każdy twierdzi że on jest no brzydki a nie ładny xdd) no ale baaaardzo ci dziękuję
          i życzę wesołych wakacji big_grin
    • lovedisneystars Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 27.06.10, 22:23
      twoj watek jest do dupy i mozesz go od razu usunac na mnie to nie robi wrazenia a ja ci w
      tym pomoge i sama go usune wiec nara
      • tymbarkowa96 do lovedisneystars 27.06.10, 23:03
        dlaczego chcesz usunac ten watek wiesz jak kostka pomaga innym zazdroscisz jej ze ty
        nie umiesz tak pomagac i żal mi cb dziecko;///////////////uncertain
        • kathleen_ Re: do lovedisneystars 27.06.10, 23:18
          tymbarkowa96 napisał(a):

> dlaczego chcesz usunac ten watek wiesz jak kostka pomaga innym zazdroscisz jej
          > ze ty
          > nie umiesz tak pomagac i żal mi cb dziecko;///////////////uncertain

Dokładniekiss
      • kostka Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 28.06.10, 09:07
        lovedisneystars napisał(a):

> twoj watek jest do dupy i mozesz go od razu usunac na mnie to nie robi wrazenia
        > a ja ci w
        > tym pomoge i sama go usune wiec nara

Odpowiedź.

Mój wątek jest do dupy? Tylko ciekawe czemu ludzie zwracają się do mnie o pomoc.
        Wiesz mam DWA razy więcej lat niż ty (jeżeli to prawda że 12 lat) i
        jestem bardziej doświadczona życiowo. A to że mówisz mi że usuniesz ten wątek to
        tylko twój osobisty uraz do tego że sama nie potrafisz ludziom doradzić.
    • milejdi To ja mam problem bardzo ważny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.06.10, 22:32
      Ok.Aktualnie jestem w pierszej liceum na bol-chem-fizsmile Generalnie po tym
      profilu idzie się na medycynę-choć niekonieczniesmile-ten profil od dawna
      doradzała mi mama i w ogóle cała rodzina, sasiedzi i znajomi też sie cieszyli,
      że jestem taka ambitna, ze chce zostać lekarzem i w ogóle...ale problem w
      tym,że mnie od dziecka ciągnęło do aktorstwa...w gimnazjum trochę się z tym
      uspokoiłam, ale w liceum zapisałam sie do szkolnego kólka teatralnego i
      wszystko wróciło...ja po prostu kocham ten strach przed wyjściem na scene, to
      oczekiwanie i wreszcie samo granie, kiedy stoisz na scenie, wszystkie oczy
      skupiają się na tobie a ty sama wczuwasz się w swoją rolę najlepiej jak
      potrafisz to po prostu coś niesamowitegosmileAle, cóż...moi rodzice nie chcą
      słyszeć o Akademii teatralnej sad Mówią, że po medycynie na pewno znajdę pracę
      i bedę przyzwoicie zarabiała, a do AT mogę się w ogóle nie dostac, a jak się
      dostanę, to mogę nie mieć pracy...a jak będę miała, to bedę zarabiała mało(i
      to fakt, bo na początku dostajesz jakieś 800 zł, mniej niż na kasie ;/)Niby
      mogłabym zarabiać więcej, grając w filmach i serialach, ale większość polskich
      produkcji to komercyjne, płytkie dno...sadsadzresztą, nie umiem tańczyć ani zbyt
      dobrze śpiewać(tak dobrze, by dostać się na AT) a i wątpię, czy rodzice dadzą
      mi pieniądze na taniec i śpiew, skoro to pomoże dostać mi sie na AT...zreszta,
      i tak nie miałałabym partnera bo wiekszość moich kolegów spędza czas paląc i
      pijąc sadWięc co?mam małe szanse na AT bo jak dotąd nigdy nie tańczyłam ani nie
      spiewałam, a medycyna daje większą pewność i zarobki...ale tak mnie ciągnie na
      AT...strasznie się w tym gubię...proooszęę, pomóóż....smilesmilekisskisskiss
      • kostka Re: To ja mam problem bardzo ważny!!!!!!!!!!!!!!! 28.06.10, 09:32
        milejdi napisał(a):

> Ok.Aktualnie jestem w pierszej liceum na bol-chem-fizsmile Generalnie po tym
        > profilu idzie się na medycynę-choć niekonieczniesmile-ten profil od dawna
        > doradzała mi mama i w ogóle cała rodzina, sasiedzi i znajomi też sie cieszyli,
        > że jestem taka ambitna, ze chce zostać lekarzem i w ogóle...ale problem w
        > tym,że mnie od dziecka ciągnęło do aktorstwa...w gimnazjum trochę się z tym
        > uspokoiłam, ale w liceum zapisałam sie do szkolnego kólka teatralnego i
        > wszystko wróciło...ja po prostu kocham ten strach przed wyjściem na scene, to
        > oczekiwanie i wreszcie samo granie, kiedy stoisz na scenie, wszystkie oczy
        > skupiają się na tobie a ty sama wczuwasz się w swoją rolę najlepiej jak
        > potrafisz to po prostu coś niesamowitegosmileAle, cóż...moi rodzice nie chcą
        > słyszeć o Akademii teatralnej sad Mówią, że po medycynie na pewno znajdę pracę
        > i bedę przyzwoicie zarabiała, a do AT mogę się w ogóle nie dostac, a jak się
        > dostanę, to mogę nie mieć pracy...a jak będę miała, to bedę zarabiała mało(i
        > to fakt, bo na początku dostajesz jakieś 800 zł, mniej niż na kasie ;/)Niby
        > mogłabym zarabiać więcej, grając w filmach i serialach, ale większość polskich
        > produkcji to komercyjne, płytkie dno...sadsadzresztą, nie umiem tańczyć ani zbyt
        > dobrze śpiewać(tak dobrze, by dostać się na AT) a i wątpię, czy rodzice dadzą
        > mi pieniądze na taniec i śpiew, skoro to pomoże dostać mi sie na AT...zreszta,
        > i tak nie miałałabym partnera bo wiekszość moich kolegów spędza czas paląc i
        > pijąc sadWięc co?mam małe szanse na AT bo jak dotąd nigdy nie tańczyłam ani nie
        > spiewałam, a medycyna daje większą pewność i zarobki...ale tak mnie ciągnie na
        > AT...strasznie się w tym gubię...proooszęę, pomóóż....smilesmilekisskisskiss

odpowiedź:

Znam ten ból kiedy wychodzi się na scenę. Sama taki przeżywam kiedy wychodzę na
        scenę śpiewać.

Powiem ci że medycyna to bardzo dobry zawód pod tym względem że dużo się
        zarabia, ale jest też złym zawodem bo często robi się nadgodziny. Z AT zawsze
        można spróbować. Jeśli być się nie dostał no to trudno, czasami tak bywa. Ja
        startowałam na Akademię Muzyczną też się nie dostałam i zostałam archeologiem.
        Wybór należy do ciebie. Nie mogę zbytnio ingerować w to co będziesz robiła
        dalej. Możesz spróbować Z AT. Aktorstwo jest tak samo trudne jak medycyna.
        Wybór należy do ciebie.

Pozdrawiam kostka kisskiss
    • theend Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 28.06.10, 11:52
      jak schudnąć...? W prosty sposób, żeby nikt o tym nie wiedział?
      Bez diet, proszę pomóż! ;>
      Jestem gruba, wiem o tym.
      aa, i jak możesz to napisz jadłospis. Najlepiej, żeby było tanio i żeby nikt
      się nie domyślił, że się odchudzam.
      Nie chcę się katować, jeśli o to chodzi. W miesiąc chcę schudnąć z 4-5 kg.
      proszę o poradę... ! <help. -.-
      • kostka Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 28.06.10, 18:27
        theend napisał(a):

> jak schudnąć...? W prosty sposób, żeby nikt o tym nie wiedział?
        > Bez diet, proszę pomóż! ;>
        > Jestem gruba, wiem o tym.
        > aa, i jak możesz to napisz jadłospis. Najlepiej, żeby było tanio i żeby nikt
        > się nie domyślił, że się odchudzam.
        > Nie chcę się katować, jeśli o to chodzi. W miesiąc chcę schudnąć z 4-5 kg.
        > proszę o poradę... ! <help. -.-

Odpowiedź:

Rano i wieczorem rób po 50 brzuszków w odstępie po 25. Jeźdź rowerem po 45 minut
        dziennie. Ogranicz słodycze. Jedz dużo owoców i warzyw, pij duże ilości wody
        (woda w lecie to podstawa, co najmniej 2.5 litra dziennie). To powinno pomóc.

Pozdrawiam Kostka kiss
    • kotek.bieberka Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 28.06.10, 12:18
      Ok.

Chłopak jest ode mnei 3 lata starszy i chciałabym z nim iść na spotkanie żeby
      pogadać itp...
      Mam się zapytać na gg??, bo tylko taki mam z nim kontakt mam jeszcze jego nr
      telefonu ale nie mam kasy ; //
      I on ma złamaną rękęcrying
      • kostka Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 28.06.10, 18:18
        kotek.bieberka napisał(a):

> Ok.
        >
        > Chłopak jest ode mnei 3 lata starszy i chciałabym z nim iść na spotkanie żeby
        > pogadać itp...
        > Mam się zapytać na gg??, bo tylko taki mam z nim kontakt mam jeszcze jego nr
        > telefonu ale nie mam kasy ; //
        > I on ma złamaną rękęcrying

Odpowiedź:

Jeżeli masz taką możliwość zapytania się na gg, to czemu nie. Zapytać się zawsze
        można.
    • nathaliee. Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 28.06.10, 12:26
      Mhm ... nie wiem czy to jest pytanie z którym mogę zwrócić się do ciebie ,ale wkońcu
      mam pytać o wszystko więc. xD
      Jestem alergiczką.uncertain Mam alergię pokarmową i jestem uczulona na przetwory
      mleczne ,konserwanty ,czekolade ,przyprawy,keczup itp. uncertainuncertainuncertain
      Do tego mam na rękach , nogach i pupie wysypkę .scianascianascianasciana
      Jest lato a ja chciałabym chodzić normalnie w krótkich spodenkach i krótkiej bluzce,ale
      poprostu wstydze sie swojego ciała. Od jakiegos miesiąca zaczełam wcierac w sb jakies
      maście ,kremy ,pic wapno i w miarę unikać tego czego nie mogę jesc..a wjedzeniu jest
      najgorzej bo prawie wszystko ma konserwanty ,a moi rodzice nie kupią mi specjalnie
      zdrowego jedzenia bo jest za drogieuncertainuncertain. Co do tego na co jestem uczulona..jestem
      też na kurz i siersc...a co do jedzenia to miałam robione badania dawno wiec mogło
      sie cos zmienic ... I co ja mam teraz zrobić ? załamuje sie jak widze ludzi którzy mają
      ładne rece czy nogi....zwykłe krosty a wprowadzaja w ogromne kompleksy....Jak
      narazie myślałam o tym ,zeby wziasc skierowanie i pojsc zrobic sobie badania o na co
      jestem uczulona i tam mogli by mi wypisac diete oraz mascie...tylko czy to pomoze i
      bede miała gładką skórę ? a co jesli po wizycie moja skóra nie zmieni sie ? to
      naprawde męczące....uncertainuncertainuncertain.
      • kostka Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 28.06.10, 18:21
        nathaliee. napisał(a):

> Mhm ... nie wiem czy to jest pytanie z którym mogę zwrócić się do ciebie ,ale w
        > końcu
        > mam pytać o wszystko więc. xD
        > Jestem alergiczką.uncertain Mam alergię pokarmową i jestem uczulona na przetwory
        > mleczne ,konserwanty ,czekolade ,przyprawy,keczup itp. uncertainuncertainuncertain
        > Do tego mam na rękach , nogach i pupie wysypkę .scianascianasciana:scian
        > a:
        > Jest lato a ja chciałabym chodzić normalnie w krótkich spodenkach i krótkiej bl
        > uzce,ale
        > poprostu wstydze sie swojego ciała. Od jakiegos miesiąca zaczełam wcierac w sb
        > jakies
        > maście ,kremy ,pic wapno i w miarę unikać tego czego nie mogę jesc..a wjedzeniu
        > jest
        > najgorzej bo prawie wszystko ma konserwanty ,a moi rodzice nie kupią mi specjal
        > nie
        > zdrowego jedzenia bo jest za drogieuncertainuncertain. Co do tego na co jestem uczulona..je
        > stem
        > też na kurz i siersc...a co do jedzenia to miałam robione badania dawno wiec mo
        > gło
        > sie cos zmienic ... I co ja mam teraz zrobić ? załamuje sie jak widze ludzi któ
        > rzy mają
        > ładne rece czy nogi....zwykłe krosty a wprowadzaja w ogromne kompleksy....Jak
        > narazie myślałam o tym ,zeby wziasc skierowanie i pojsc zrobic sobie badania o
        > na co
        > jestem uczulona i tam mogli by mi wypisac diete oraz mascie...tylko czy to pomo
        > ze i
        > bede miała gładką skórę ? a co jesli po wizycie moja skóra nie zmieni sie ? to
        > naprawde męczące....uncertainuncertainuncertain.

Odpowiedź:

Radze ci pójść do lekarza i zrobić wszystkie testy. On ci powie co dokładnie
        masz jeść, jakie leki brać i jakie maści stosować. Ja jestem zwykłym
        archeologiem i nie mogę ci nakazać co masz w takim wypadku robić. Każdy organizm
        jest inny. Inaczej funkcjonuje.

Pozdrawiam Kostka kiss
    • nathaliee. Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 28.06.10, 12:34
      A co do smarowania masciami i piciem wapna...to polepszyła mi sie troche skóra...ale
      niektore krosty wychodza na nowo.dlatego cche isc d lekarza zeby dokładnie wiedziec
      na co jestem uczulona bo jak jest sens smarowania sie skoro jem i na nowo
      wychodzi.....gadałam tez z mama i ona powiedziała ,ze mi to zejdzie jak bede starsza
      ale mnie interesuje to co bedzie teraz..
      • tymbarkowa96 Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 28.06.10, 13:00
        Nie wiesz jak moge schudnąc przez wakacje tak z 8 kg?
        Ja ważę 67 kg przy wzroście 161.
        Prosze odpisz.
        • znudzona_zyciem Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 28.06.10, 13:17
          Czy wyglada sie szczuplej jesli jest sie opalonym?suspicious
          • kostka Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 28.06.10, 18:29

> Czy wyglada sie szczuplej jesli jest sie opalonym?suspicious

Odpowiedź:

Nie, to nieprawda. Jeśli tak ci zależy na tym żeby Dostać dietę to napisz mi
            e-mail to ci napiszę dietę, która jest prosta i tania.

Pozdrawiam Kostkakiss
        • kostka Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 28.06.10, 18:23
          Moim zdanie prawidłowo ważysz. Nie potrzebna ci dieta. Ale jeśli ci tak naprawdę
          potrzebna dieta to napisz mi e-mail to ci napisze tanią dietę.
        • kostka Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 28.06.10, 18:23
          tymbarkowa96 napisał(a):

> Nie wiesz jak moge schudnąc przez wakacje tak z 8 kg?
          > Ja ważę 67 kg przy wzroście 161.
          > Prosze odpisz.

Odpowiedź:

Moim zdanie prawidłowo ważysz. Nie potrzebna ci dieta. Ale jeśli ci tak naprawdę
          potrzebna dieta to napisz mi e-mail to ci napisze tanią dietę.

Pozdrawiam Kostkakiss
    • paulina88 Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 28.06.10, 21:04
      wejdź na moda, uroda, porady i tak jest watek "mój chłopak i przyjaciółka to
      rodzeństwo!" to możesz tam mi doradzić ..
      • klaudia_25 Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 28.06.10, 21:49
        https://1.bp.blogspot.com/_9Zf_P9g6cuo/SHTcTwjrAVI/AAAAAAAAAVQ/omBJF2MvG_k/s400/blondelog.jpg

Podoba mi się taka fryzurka ;D
        Czy będzie trzeba ja tapirowac układac codziennie i wogóle ?
        • majson Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 28.06.10, 22:59
          Klaudia....... niestety taką fryzurkę trzeba codziennie tapirować i układać
          mocnym lakierem. jeśli masz z natury proste włosy to i tak będzie łatwiej a jak
          masz kręcone to będziesz musiała codziennie prostować, tapirować, lakierować,
          układać big_grin
          • tymbarkowa96 ^ ^ 29.06.10, 00:53
            Dziekuje ci kostko, a mozesz mi podac twojego e-maila, mozesz mi wysłac na gg 8598861.
            big_grin
            • tymbarkowa96 Re: ^ ^ 01.07.10, 18:24
              Albo dam ci mojego e-maila
              cukierek707@wp.pl
              • arbd Ja mam dwa pytania!!! 02.07.10, 12:36
                1.Co zrobic żeby włosy szybciej rosły?
                2.Co zrobic żeby włosy były gęstsze?

Prosze o szybka odpowiedz.big_grin
                • kostka Re: Ja mam dwa pytania!!! 02.07.10, 18:05
                  arbd napisał(a):

> 1.Co zrobic żeby włosy szybciej rosły?
                  > 2.Co zrobic żeby włosy były gęstsze?
                  >
                  > Prosze o szybka odpowiedz.big_grin

Odpowiedz:
                  1. Nie da się przyśpieszyć porostu włosów. Włosy rosną 1 cm na miesiąc
                  2. Musisz stosować szampony i odżywki dodające objętość-Pantene Gęste i mocne
                  jest dobre. Przyda się tez pianka zwiększająca objętość(Wella,2-dniowa objętość)
                  • replaceable Re: Ja mam dwa pytania!!! 02.07.10, 18:57
                    nie macie czasem jakiegoś dobrego sposobu na malowanie paznokci?
                    • paula192 Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 03.07.10, 15:25
                      jaki tusz wodoodporny użyć, nad wodę. Teraz są wakacje mam jechać nad wodę na
                      cały dzień, zawsze używam tuszu tylko bo nic więcej nie używam,nie muszę. A więc
                      jaki tusz wodoodporny proszę podaj cenę również. wink)
                    • kostka Re: Ja mam dwa pytania!!! 10.07.10, 10:53
                      replaceable napisał(a):

> nie macie czasem jakiegoś dobrego sposobu na malowanie paznokci?

Odpowiedz:

Chyba raczej nie. Trzeba mieć rękę która się nie trzęsie.
    • luuluu Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 10.07.10, 11:12
      Bardzo się ciesze , że chcesz pomóc . wink
      ja nie potrzebuję żadnej porady, aktualnie. ;-P
      pozdrawiam ! ;-*
      • ooonanaooo EJJJJJjjjj ! JuhUuu ! O Tutaj ! :* ;)) 10.07.10, 20:08
        A więc- miałam bardzo gęste włosy i od jakiegoś nie całego roku zaczęłam je
        cieniować.
        Jak je z powrotem zapuszczę tak żeby nie były już pocieniowanie będę dalej
        miała tyle włosów co na początku, czy już coraz mniej ?
        • kostka Re: EJJJJJjjjj ! JuhUuu ! O Tutaj ! :* ;)) 13.07.10, 20:00
          ooonanaooo napisał(a):

> A więc- miałam bardzo gęste włosy i od jakiegoś nie całego roku zaczęłam je
          > cieniować.
          > Jak je z powrotem zapuszczę tak żeby nie były już pocieniowanie będę dalej
          > miała tyle włosów co na początku, czy już coraz mniej ?

Odpowiedz:

Jeśli się odważysz to zetnij włosy na długości cieniowania, wtedy będą rosły z
          taką samą długością co cieniowane. kiss
    • timestealer Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 10.07.10, 20:34
      w sumie to sama nie wiem, czemu tu cokolwiek piszę. ale wygląda na to, że gdzieś się po
      drodze pogubiłam.

jak przywrócić sens czemuś co się kochało? sytuacja jest długa i zawiła. w skrócie:
      potraktowano mnie nie fair z jednego przedmiotu, który do tej pory był moją pasją,
      poświęcałam mu każdą wolną chwilę, w jakiś pokrętny sposób kochałam- stanowił on sens
      życia. problemem jest to, że teraz nie potrafię się za to zabrać. po prostu nie umiem. bo w
      głowie mam, że po co, skoro i tak w ostatecznym rozrachunku postawią cię na równi z
      innymi, oleją to, że coś kochasz i poświęcasz cały swój czas. potraktują przedmiotowo. od
      jakiegoś miesiąca nie potrafię tego w głowie uporządkować. po prostu nie mogę się
      przełamać i po raz kolejny sięgnąć po ukochaną książkę z tej dziedziny. rozmawiałam z
      wieloma, wiele wytłumaczyli, ale gdzieś brakuje tego ostatecznej motywacji. z resztą,
      wiadomo, każdy ma swoje problemy. źle mi, kiedy nienawidzę czegoś co do tej pory
      kochałam. może i jestem słaba psychicznie, ale coś takiego mnie totalnie dołuje. jakbyś
      miała ochotę stworzyć jakiś motywacyjny wywód, to byłabym wdzięczna. choć z drugiej
      strony to chyba bardzo żałosne, że szukam pomocy przez internet.
      • tymbarkowa96 Heeeeeeey!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.07.10, 19:45
        Mogłabyś mi napisac tą tanią diete na moj e-mail: cukierek707@wp.pl, i jakbys moła
        napisz co mam jeśc a co nie, naprzykład czy moge pic kakao i ile łyżeczek kakaa ok?
        Prosze zrób to dla mnie bo mi sie juz nie chce życ;/sciana
        • kostka Re: Heeeeeeey!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.07.10, 21:25
          tymbarkowa96 napisał(a):

> Mogłabyś mi napisac tą tanią diete na moj e-mail: cukierek707@wp.pl, i jakbys m
          > oła
          > napisz co mam jeśc a co nie, naprzykład czy moge pic kakao i ile łyżeczek kakaa
          > ok?
          > Prosze zrób to dla mnie bo mi sie juz nie chce życ;/sciana

Odpisałam. Sprawdź pocztę
          • znudzona_zyciem Re: Heeeeeeey!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.07.10, 23:24
            Co mam zrobic zeby nie obgryzac ust??
            • kostka Re: Heeeeeeey!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.07.10, 19:28

> Co mam zrobic zeby nie obgryzac ust??

Odpowiedz:

Spróbuj jeść cukierki. Kiedy będziesz nimi zajęta ni będziesz myśleć o
              obgryzaniu ust.
    • ania040995 Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 23.07.10, 13:04
      Ok a więc mam ogromny prblem z chlopakiem mojej koleżanki brat cioteczny
      przyjeżdza w te wakacje do polski i on mi się strasznie podoba , jest takim moim
      ideałem big_grin Ale jest mały problem mam nogę w gipsie i trochę przez to przytyłąm
      i jak mogę zrobić na nim dobre pierwsze wrażenie ? proszę pomóżkiss
      • kostka Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 23.07.10, 13:44
        ania040995 napisał(a):

> Ok a więc mam ogromny prblem z chlopakiem mojej koleżanki brat cioteczny
        > przyjeżdza w te wakacje do polski i on mi się strasznie podoba , jest takim moi
        > m
        > ideałem big_grin Ale jest mały problem mam nogę w gipsie i trochę przez to przytyłąm
        > i jak mogę zrobić na nim dobre pierwsze wrażenie ? proszę pomóżkiss

Odpowiedz:

Możesz założyć luźniejsza sukienkę, zrobić lekki nie przetłaczający makijaż. I
        przede wszystkim musisz być odważna żeby do niego zagadać, ale nie o pogodzie.
        Chociaż w te upały dobra i taka gadka.
        • ania040995 Re: Porady! Pytajcie o wszystko.... 30.07.10, 11:53
          Dzięki ;* wypytam jego siostry co lubi robić i o jego hobby tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka