Dodaj do ulubionych

grzybek tybetanski

18.08.12, 20:51
czy ktos stosowal, stosuje?
jakie jest Wasze zdanie na temat tego naturalnego zrodla probiotykow?
Obserwuj wątek
    • jan440 Re: grzybek tybetanski 18.08.12, 21:28
      Ja jestem na nie ale...
      • tafti Re: grzybek tybetanski 18.08.12, 21:30
        mozna wiedziec, dlaczego?
        stosowales/piles w ogole?
        • jan440 Re: grzybek tybetanski 19.08.12, 07:08
          Klasyczna reakcja, nie znam, nie czytałem, nie stosowałem.
          Jak masz jakieś materiały napisz.
          • tafti Re: grzybek tybetanski 19.08.12, 08:20
            jak wiec mozesz miec zdanie na ten temat, skoro tego nie znasz?...

ja to pijam, moja rodzina tez. sluzy nam, dobrze wplywa na ukl. pokarmowy i ogolnie samopoczucie.
            pytam, bo zastanawiam sie, czy moglabym zostosowac ten kefir u synka jako probiotyk, zamiennie ze sklepowym, albo w ogole zamiast sklepowego...

• tafti Re: grzybek tybetanski 19.08.12, 08:23
              tu jest wiecej o wlasciwosciach, wartosciach zdrowotnych:

grzybektybetanski.pl/wlasciwosci-zdrowotne-pelen-tekst/
              • jan440 Re: grzybek tybetanski 20.08.12, 09:08
                Na nie jestem dlatego, że nie czytałem badań naukowych na temat jego skuteczności.
                Taki artykuł jaki podałeś jest zwykłym śmieciem który każdy może napisać.
                Jak podasz wyniki badań naukowych opublikowanych w paru czasopismach naukowych gdzie zostaną wykazane jego cenne właściwości to zmienię zdanie.
                Ja jak piszę, że olejki zabijają grzyby to mam na poparcie tej tezy wyniki setki prób naukowych i kilkaset publikacji, nie wspominając o praktycznych doświadczeniach wielu tysięcy chorych.
                Jeśli chcesz podawać własne produkty mleczne to poprę dr.nemo i jego zalecenia - raczej jogurty i oczywiście samemu zrobione. Kup bakterie Vital, zawierają rzeczywiście szczepy probiotycznych bakterii.
                • tafti Re: grzybek tybetanski 02.09.12, 08:14
                  dziekuje za odpowiedz, masz racje zapewne. nie mam takiego doswiadczenia i wiedzy jak Ty.
                  dostalam grzybka kiedys, i musze przyznac, ze ogolnie sluzy nam, ale jako element codziennej, zwyklej diety.

mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie. jakie jest Twoje zdanie na temat Balsamu Kapucynskiego? znasz ta nalewke?
                  • jan440 Re: grzybek tybetanski 02.09.12, 20:56
                    Z balsamem kapucyńskim jest pewien kłopot. Nie jest znany skład tej kompozycji.
                    Poza tym jest polecana na zbyt wiele schorzeń. Dla mnie coś jest dobre na wszystko nie może być naprawdę dobre. Jednak parę cennych ziół zawiera i może w pewnych sytuacjach pomóc.
                    • benio666 Re: grzybek tybetanski 01.12.12, 20:46
                      witam ktos sie orientuje moze czy zle wyhodowanie grzybka moze zaszkodzic? tzn chodzi o takie szczegoly ze nie mylem go podczas kazdego sporzadzenia z mleka tylko dalej hodowalem, ewentualnie zdarzylo sie ze przemylem go troszke cieplesza woda? to moglo mu zaszkodzic i znaczy ze juz jest do wyrzucenia ?
                      • zielarz22 Re: grzybek tybetanski 04.12.12, 12:01
                        Zawsze jak się nie przestrzega higieny to można namnożyć nie to co trzeba.
                        Ten grzybek aż tak pomaga?
    • budzik11 Re: grzybek tybetanski 08.12.12, 12:28
      Piję regularnie, robię też z niego twarożek. Ale ja go traktuję jako źródło domowego kefiru, po prostu, nie jako cudowne panaceum na wszystko (nie wierzę w jego magiczne właściwości). Ot, zdrowy jak... kefir smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka