04.07.15, 08:00
Bardzo proszę o pomoc.Od kilku lat leczę córkę-obecnie ma 21 lat ,od dziecka ma wymioty,bóle głowy w wieku ok. 16 lat zaczęły się problemy z chodzeniem.Miała rezonanse głowy,klatki piersiowej,przewodnictwo mięśni,leżała w klinice neurologicznej.Wszystkie wyniki są ok.Ostatni odwiedziła psychiatrę bo tam ją skierowano.Jako noworodek urodziła się z posocznicą.Odwiedziłam już chyba wszystkich możliwych lekarzy.Będą u kręglarza ok.3 lat temu stwierdził one że ma grzybicę organizmu.Przy każdej wizycie u specjalisty mówiłam o tym,ale nikt nie brał tego na serio.Trzy lata temu będą z córką w Turcji stan jej się pogorszył,doszło do bezwładu nóg i dużym białym nalocie na języku.Pamiętam że coś jej później podawałam co polecił mi ten kręglarz(kupiłam o przez internet)trochę jakby się polepszył,ale córka chodziła także na rehabilitację.W tej chwili jej stan znowu się pogorszył,nie potrafi wejść po schodach,zauważyła że nasila się to podczas upału.Jestem z Radlina (duże miasto w okolicy to Katowice)bardzo proszę o pomoc,gdzie i do jakiego lekarza się udać.Jestem bezsilna,a córka popada w coraz większa rozpacz.Według mnie to właśnie grzybica organizmu.POMÓŻCIE PROSZĘ!!!!!
Obserwuj wątek
    • jan440 Re: candida 06.07.15, 18:32
      Nalotem na języku bym się nie przejmował, to może wystąpić w wielu sytuacjach.
      Mnie przy bólach głowy i problemach z z chodzeniem zawsze do głowy przychodzi borelioza.
      Poczytaj o objawach, porównaj.

Testy Elisa, Western Blot bez problemu zrobisz w Radlinie czy Wodzisławiu.
      Ja w każdym razie nie obstawiałbym grzybicy tylko szukał źródła problemu gdzie indziej
      • ania84_na Re: candida 08.07.15, 16:59
        testy na boreliozę miała robione.borrelia IgG recomline WG wszystkie ujemne.Także sie nad tym zastanawiałam.Jako dziecko chodziła często po lesie.Już myślałam czy to nie jest neurobolirioza.Ale jak do tego dojść.Jake zrobić jeszcze badania???Stan córki pogarsza się gdy jest bardzo ciepło,lub gdy ma temperaturę.Na co-dzień jest bardzo słaba.Ma także częste biegunki. Już naprawdę nie wiem gdzie jeszcze się mam z córką udać.
    • hashitess Re: candida 08.07.15, 22:46
      oznaczałaś badania pod kątem tarczycy?
      Jeśli tak, to może wejdź na stronę
      forum.gazeta.pl/forum/f,24712,Tarczyca_doroslych_i_dzieci.html
      wpisz wyniki z normami. Na pewno ktoś z forum je zinterpretuje.
      • ania84_na Re: candida 09.07.15, 19:45
        Tak badanie pod kontem tarczycy jest ok.Dzisiaj córka była na badaniu STRD i okazało się ze to jednak grzybica. Później byłam na wizycie w szpitalu w Jastrzębiu u przemiłej pani doktor,która poświeciła na całą godzinę. Podjęła się leczenia córki .Jesteśmy umówione za tydzień,wiem ze najpierw musi być dosyć rygorystyczna dieta,a później dopiero odgrzybianie i odrobaczywianie. Wyniki ogólne są ok. ale cholesterol 258,trójglicerydy 161 Alat 1,2,Aspat 46,GGTP 25.Najgorsze jest to że lekarz rodzinny uważa że mamy nie po-kolei w głowie.Każe szukać dalej przyczyny u neurologa. Czy ktoś może doradzić co jeszcze można zrobić w tym kierunku
        • jan440 Re: candida 10.07.15, 14:06
          Testy na boreliozę to kiepsko wychodzą.
          Zawsze możliwa jest próbna kuracja olejkami czy antybiotykami i na podstawie reakcji uzyskuje się odpowiedź.
          Ale jeśli znalazłaś tak miłą panią dr to się jej trzymaj, być może ma rację.
          Mój poradnik o diecie jest bez problemu dostępny.
          • ania84_na Re: candida 10.07.15, 16:03
            dzięki ci serdecznie a gdzie go szukać???
    • ania84_na Re: candida 10.07.15, 21:25
      Bardzo ci dziękuję.Po konsultacji w czwartek zaraz ją zastosuję mam nadzieję że pomoże
      • jan440 Re: candida 11.07.15, 13:40
        Nie rozumiem związku.
        Dieta to dieta a konsultacja to konsultacja.
        Przecież żaden lekarz lepszej diety p.grzybiczej nie stworzył, a zasady są jedne.
        • ania84_na Re: candida 11.07.15, 22:34
          wiem na razie tylko że najpierw przez 2 tygodnie mam mieć dietę zieloną,a wizyta dotyczy zastosowania w późniejszym czasie lekarstw,mam być także odrobaczywiona,a co to znaczy zasady są jedne jak napisałeś????Nie bardzo jeszcze sama tego wszystkiego rozumiem,na razie czytam wszystko na ten temat
          • jan440 Re: candida 13.07.15, 08:31
            A co to jest dieta zielona i czyje to jest zalecenie?
            • ania84_na Re: candida 13.07.15, 23:02
              W czwartek idę do lekarza ,jak co więcej się dowiem zaraz napisze.Na razie córka zrezygnowała z cukru.Czytam całe forum i jestem tym wszystkim przerażona.Sama muszę się wiele nauczyć,te wszystkie probiotyki,nazwy itp...TRAGEDIA!!!!
              • ania84_na Re: candida 29.07.15, 16:48
                Jan440 dziś otrzymałam wyniki Wymaz z gardla: Wyhodowano liczne drożdzaki Candida albicans. Streptococcus pyogenes nie wyhodowano.

Badania mykologiczne - kał: Dermatofity nie dotyczy, Drozdzaki Candida albicans w ilosci 10^5 Geotrichum candidum

Grzyby plesniowe ujemny

Czy mozesz zinterpretowac i wytlumaczyc co i jak smile z gory dziekuje
                • jan440 Re: candida 01.08.15, 11:44
                  Lekarz jest od interpretacji wyników, ja nie mogę publicznie na forum.
                  Liczne albicansy oczywiście nie powinny być.
                  Geotrichum jest nieciekawy.

Ale wszystko jest do wybicia.

Co ja mam tłumaczyć jak nie wiem czy zastosowano Nystatynę, czy standartowo Fluconazol, a może coś innego. W jakich dawkach, jak długo?
                  Nie oczekuj od innych jasnowidztwa.

Czy zrobiono test na skuteczność poszczególnych rzeczy na te określone grzyby.
                  • ania84_na Re: candida 01.08.15, 15:58
                    nic nie zrobiono lekarz pierwszego kontaktu przepisał Nystatynę ale tylko do płukania jamy ustnej,pomimo,ze powiedziałam ze w buzi nic nie ma. 17 sierpnia córka idzie na odział neurologiczny bo neurolog dalej twierdzi że musi być jakaś przyczyna neurologiczna.Na dzień dzisiejszy córka bierze nalewkę z orzecha włoskiego 10 kropli rano i wieczorem. Jest po odrobaczona dostała 3 tabletki pyrantelum we wtorek ma powtórzyć dawkę.Ma jeść chleb żytni,z owoców tylko mango,granaty,awokado.kaczkę,indyk,królik,kurczak,warzywa szparagi,ogórek,kalafior,seler,marchewka,sałata, kapusta, brokuły, produkty mleczne: masło, twaróg, słodka śmietana, oleje: kokosowy słonecznikowy, sojowy, oliwa z oliwek. Podaje e mail agata1214@poczta.onet.pl Dziękuję że się odezwałeś może podasz mi jeszcze jakieś niezbędne informacje co dalej robić.
                    • ania84_na Re: candida 01.08.15, 16:01
                      Co znaczy zrobić test na skuteczność poszczególnych rzeczy na te określone grzyby?
                      • ania84_na Re: candida 01.08.15, 16:06
                        Poszukałam na internecie geotrichum może doprowadzić do tak zwanych objawów Brudzińskiego łonowy. Pasowało by mi to do objawów które ma moja córka. Co o ty sądzisz?
                      • jan440 Re: candida 02.08.15, 17:55
                        Mycogram.
                    • hashitess Re: candida 02.08.15, 08:52
                      ania84_na napisała:

> nic nie zrobiono lekarz pierwszego kontaktu przepisał Nystatynę ale tylko do pł
                      > ukania jamy ustnej,pomimo,ze powiedziałam ze w buzi nic nie ma. 17 sierpnia cór
                      > ka idzie na odział neurologiczny bo neurolog dalej twierdzi że musi być jakaś p
                      > rzyczyna neurologiczna.Na dzień dzisiejszy córka bierze nalewkę z orzecha włosk
                      > iego 10 kropli rano i wieczorem. Jest po odrobaczona dostała 3 tabletki pyrante
                      > lum we wtorek ma powtórzyć dawkę.Ma jeść chleb żytni,z owoców tylko mango,grana
                      > ty,awokado.kaczkę,indyk,królik,kurczak,warzywa szparagi,ogórek,kalafior,seler,m
                      > archewka,sałata, kapusta, brokuły, produkty mleczne: masło, twaróg, słodka śmie
                      > tana, oleje: kokosowy słonecznikowy, sojowy, oliwa z oliwek. Podaje e mail agat
                      > a1214@poczta.onet.pl Dziękuję że się odezwałeś może podasz mi jeszcze jakieś ni
                      > ezbędne informacje co dalej robić.

kurczak z hipermarketów i nie tylko to pseudo mięso naszpikowany sterydami i hormonami wzrostu, fuj........
                    • jan440 Re: candida 02.08.15, 17:57
                      Nie pytaj się mnie przecież ktoś zleca te nalewki,pyrantel.
                      Tam kieruj pytania.
                      • ania84_na Re: candida 02.08.15, 22:21
                        Przepraszam,ale jestem załamana,spotykam się tylko z dietetyczką,ta niby "miła pani doktor " przekazuje wszystko dietetyczce a ona dała mi właśnie tą dietę i na pasożyty.Lekarz rodzinny przepisał tylko Nystatynę i kazał zabrać wyniki na oddział neurologiczny.Z tego wnioskuj że niestety żaden z napotkanych lekarzy nie wie co z tym"fantem zrobić'.
            • ania84_na Re: candida 31.07.15, 22:13
              Jan odezwij się
              • jan440 Re: candida 02.08.15, 22:46
                Przykro mi.
                Może coś wyjdzie na neurologii.
    • mikolajeurom Re: candida 25.01.17, 15:59
      Najpierw zajrzyj tutaj: www.euroimmundna.pl/zakazenia-candida i przeczytaj dokładnie o czym jest candida i jak się objawia. Najlepiej skonsultować się ze specjalistą i nie stosować żadnych leków na własną rękę, mogą one poważnie zaszkodzić twojemu zdrowi. Dermatolog prawdopodobnie nie ma racji, skonsultuj się z innym.
    • zenka99 Re: candida 16.02.17, 12:36
      Witaj. Doskonale rozumiem to co w tym momencie przechodzicie. Mam podobną sytuację z tym, że to mój syn zmaga się z candidą. Odwiedziliśmy już wielu lekarzy, przeszliśmy przez dziesiątki badan. Poprawa była oczywiście, jednak do ideału jeszcze daleko. Jakiś czas temu pewna Pani, z którą czekałam w kolejce na kolejna wizytę poleciła mi bloga Pana Artura Topolskiego. Zaraz po powrocie usiadłam do komputera i przez dobrych kilka godzin wertowałam wszystkie strony. Znalazłam mnóstwo przydatnych informacji, rad jak radzić sobie w różnych chorobach. Były też artykuły na temat Candidy. Podsyłam link do świetnego i co najważniejsze skutecznego napoju arturtopolski.pl/candida-napoj-helicobacter-przepis-zdrowe/. Sprawdź i daj znać czy ;pomogło jak u nas. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka