babsee 13.06.06, 22:51 Założylam wątek na "Alergie"choć chyba powinnam tutaj.Przeklejam wraz z mega hiper ciekwaym artykulem wyszperanym przez Dziunie.Artykuł długi ale powalający...warto przeczytać. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babsee Re: Autyzm a candida 13.06.06, 22:52 Autyzm-dziś w tv było babsee 13.06.06, 21:25 + odpowiedz Pisze tu bo cały program mną poruszył ale w czym rzecz: 1.występujący tam rodzice(program australijski) powiedzieli,ze ich dzieci zaczęły mieć pierwsze obajwy autyzmu po szczepieniach(!!!)odra,swinka,różyczka -lekarze twardo,ze nie został udownodniony związek pomiedzy szczepieniami a autyzmem(rozumiem,ze to wszystko to byly zbiegi okoliczności) 2.Zdecydowana wiekszośc rodziców zauważylo ogromną poprawę(poprawa ogromna- np.zaczęło dziecko mówić,inne nareszcie przestało być agresywne) po wprowadzeniu diety-bezglutenowej,bezkazeinowej,bezcukrowej(dieta dla candidowców) - i teraz:nadal nie mówi sie o tym,ze candida może ,podkreslam,moze wywołać autyzm - lekarze występujący w programie-sławy od autyzmu z jakś ironią na temat diety:ze gdyby to bylo takie proste to by każdemu zapisywali diete,ze rodzice tracą zdrowy rozsądek itp - jedna Mamusia mnie rozwaliła;nie wprowadzi diety bezglutenowej bo to za dużo roboty i zmiana sposobu żywienia naraziłaby na stres (to cytat)całą rodzinę!!! I jestem w takim szoku ze musiałam gzdieś o tym napisać.Nie twierdzę,absolutnie, ze zdiagnozowanie i leczenie atyzmu jest łatwe ale ta ironia lekarzy mówiących o diecie...no wkurzyłam sie i już. • Re: Autyzm-dziś w tv było dziunia_f 13.06.06, 21:39 + odpowiedz Kiedys na cos takiego natknelam sie w necie: www.dzieci.bci.pl/strony/autism/wywiadMc.htm To tak a propos Twoich spostrzezen. Odpowiedz Link
babsee Re: Autyzm a candida 13.06.06, 22:53 Link sie nie wkleil dobrze: www.dzieci.bci.pl/strony/autism/wywiadMc.htm Odpowiedz Link
kama652 Re: Autyzm a candida 23.06.06, 11:22 Będąc z synem kolejny raz u psychologa i pedagoga ,natchnełam się na gazetę Wprost ,gdzie byłartykuł o szczepionce na odrę ,świnkę i różyczkę .Ręce mi opadły gdy skojarzyłam pierwsze objawy alergi pokarmowej ,którą dostał syn w krótkim czasie po .Podobno w niektórych przypadkach szczepionka uszkadza jelita (bakteria ,wirus odry)Od tego czasu syn był leczony przez 11 lat na wszystko i przez różnych specjalistów bez najmierjszego efektu .Pół roku temu po wejściu na forum o kandozie ,zaczęłam kurację nie jest ona taka ścisła . Efekty są zdumiewające .Mój syn nie ma żadnych objawów skórnych ,astma i napady duszności mineła ,.Poprawa jest diametralna ,ale mamy jeszcze dużo do odbudowania .pozdrawiam Odpowiedz Link
annakamila Re: Autyzm a candida 27.06.06, 14:02 Super ciekawy jest ten artykot, dzieki ze zamiescilas Anna Kamila Odpowiedz Link
blackhorse-bh Re: Autyzm a candida 27.06.06, 15:23 Bardzo dużo na ten temat pisze dr Janus na swojej stronie www.zdrowie.klips.org/cichy_zabojca_nowy.htm Gdzieś w połowie artykułu omawia problem autyzm-candida. Najlepszy artykuł jaki czytałam. polecam. Odpowiedz Link
kiw75 Re: Do mam dzieci z candidą 29.06.06, 21:00 Po przeczytaniu artykułu dr McCandless zaczęłam się zastanawiać nad zachowaniem mojego dziecka. Doczytałam w artykule, że dzieci z candidą są m.in. "chichotliwe" i "hiperruchliwe". Czy to rzeczywiście jest prawda? Czy pogodność mojego dziecka wynika z candidy? Teraz to chyba nawet nie cieszę się z faktu, że moje dziecko to śmieszek, że tak fajnie się rozwija ruchowo, że jest jak żywe srebro. Czy to nie wynika z jego dziecięcej, beztroskiej natury? Jakie są Wasze dzieci? Odpowiedz Link
annakamila Re: Do mam dzieci z candidą 30.06.06, 09:07 Moja 4 letnia coreczka (4l i 3 miesiace) zawsze byla spokojnym, przypatrujacym sie wszystkiemu dzieckiem. Zero nadpobudliwosci, wrecz powiedzialabym rozwoj umyslowy byl zawsze na pierwszym miejscu a ruchowy zawsze na koncu. Jest i byla bardzo pogodna, bardzo czesto wylapuje humor sytuacyjny, nie jest hihotliwa choc bardzo latwo ja rozsmieszyc. Ma niewatpliwie rozrost candidy ktory od roku leczymy. Jak widac ona zupelnie nie pasuje do rysu charakterologicznego dziecka z candida. Anna Kamila Odpowiedz Link