marula555
18.09.07, 12:59
Moj problem to wieczne wzdecia i czasami zaparcia. Przez jakis czas mialam sluz w kale, ale byl on przezroczysty i ustapil po tabletkach, ktore dostalam na ibs bo to mi stwierdzili w angli (tu teraz jestem). Bialego nalotu na jezyku chyba nie mam, nie potrafie stwierdzic czy to jest ten wlasnie grzybiczy nalot, bo jest to raczej kolor zolty i na koncu jezyka przy gardle (niewiele). Moze nawet bym nie pomyslala ze mam grzybki w przewodzie pokarmowym i w jelitach gdyby nie powracajace co miesiac grzybice pochwy. Najgorsze jest to ze jak bylam w Polsce na urlopie w maju to zrobilam posiewy z kalu z jamy ustnej z pochwy i nigdzie nie znalezli nic. Teraz jade jeszcze raz zeby zrobic ponownie badania i isc do gastrologa. Teraz jestem na diecie bez cukru i drozdzy, czasami zjem cos z maki pszennej, ale najgorzej to bez owocow. Juz nie wiem co to moze byc. Czasami zastanawiam sie czy to mozliwe ze jezeli partner ma grzybice i uprawialismy milosc francuska to czy po polknieciu jego spermy moglam zarazic moj przewod pokarmowy?? Tyle ze on tez sie badal i nic mu nie znalezli oprocz nielicznych kolonii w jamie ustnej ktore podobno sa od palenia(tak powiedziala mgr z lab). Czy to jes grzybica w calym organizmie????? Sorki za dlugosc postu