Dodaj do ulubionych

Ws pakietu onkologicznego

09.02.15, 06:04
Witam,

mam pewne niepokoje związane z moim zdrowiem i oczywiście wymyśliłam sobie raka (zaznaczę, że nie jestem z tych, którzy regularnie wyszukują u siebie choroby, i uważam, że ogólnie mam dobre zdrowie). Wiem, że od stycznia działa szybka ścieżka badań onkologicznych i zastanawiam się, czy nie muszę z niej skorzystać. I mam pytania: czy za te badania też płaci lekarz pierwszego kontaktu? Co będzie, jeżeli się zgłoszę, i po badaniach okaże się, że wszystko OK (oby tak było), i jeżeli takich jak ja będzie więcej, a diagnoza się nie potwierdzi, to lekarz straci na tym.. nie wiem, pieniądze, może będzie miała inne jakieś komplikacje - słyszałam, że wystawia się jakieś karty i potem - nie pamiętam szczegółów - coś się dzieje, jeżeli chodzi o ilość wystawionych kart, a może bezzasadnie wystawionych?

Czyli pytanie ogólnie brzmi tak: czy lekarze chętnie wchodzą w to, czy nie za bardzo?
Czy nie tracą na tym za bardzo i czy nie mają jakichś problemów w przypadku "bezzasadnego" wystawiania tej karty?
Obserwuj wątek
    • klioes Celem tzw. pakietu onkologicznego jest... 10.02.15, 18:38
      ...przetrwanie PO jako partii rzadzacej. NIC INNEGO !

Ten caly pakiet to kompletna bzdura. Poszukaj na tym forum - bylo opisane dlaczego.
      Rozmawialem na jego temat z pewnym chirurgiem pracujacym w Polsce.
      Wytlumaczyl mi, ze nie ma ochoty czytac i zapamietywac ok. 100 stron wypocin
      urzedasow, a nastepnie ponosic osobista materialna odpowiedzialnosc za te bzdety.

I tyle na temat.
      • karola2122 Re: Celem tzw. pakietu onkologicznego jest... 11.02.15, 06:00
        Mmmatko, znowu polityka.. Nie zrozumiałeś pytania.

Natomiast ja zrozumiałam, co trzeba robić. Skoro już po raz kolejny zastanawiam się, czy iść do lekarza pierwszego kontaktu, i czy za dużo na tym nie straci, a u poprzednich lekarzy tego problemu nie miałam, - jak trzeba było iść, to szłam, i nie zastanawiałam się o tym - to znaczy, że zadziałała na mnie jakaś aluzja-atmosfera - jeszcze coś w gabinecie. Ona jest OK, ale skoro mam jakieś opory tego typu, to najlepszym wyjściem jest po prostu zmiana lekarza. I tyle.
        • do.ki niesamowite rozumowanie 11.02.15, 09:22
          Poszlabym do swojego lekarza. Ten moj rodzinny to fajny gosc jest, w sumie zadowolona jestem, ale co jesli przeze mnie bedzie mial klopoty? Albo dodatkowa prace? Eee, chyba go zmienie na jakiegos innego. Nie wiem czy rownie dobrze trafie, ale skoro mi sie wydaje, ze cos jest nie halo, to znaczy, ze cos jest nie halo. Nie moze tak byc , zeby po prostu pojsc do rodzinnego i zapytac, bo co on sobie pomysli. A jesli skieruje mnie do psychiatry? Wyczuwam atmosfery, aluzje... nie, glosow nie slysze, ale natretne mysli i owszem, zdarzaja sie.

Wniosek: Post @karola2122 jest najlepszym dowodem, ze pakiet onkologiczny DZIALA! Pacjent nie idzie do lekarza, chociaz moze i powinien I O TO CHODZI!
          • karola2122 Re: niesamowite rozumowanie 11.02.15, 09:31
            do.ki,

dobre :)
            • karola2122 Re: niesamowite rozumowanie 11.02.15, 10:40
              A zresztą tak, obawiam się trochę, że pomyśli, że ma do czynienia z hipochondryczką :/
              • do.ki Re: niesamowite rozumowanie 11.02.15, 14:35
                Tym sie nie przejmuj. Gros pacjentów to hipochondrycy. Reszta zamyka oczy na rzeczywistość.
    • jag_2002 Re: Ws pakietu onkologicznego 24.02.15, 20:19
      po prostu idz i porozmawiaj o swoich watpliwosciach, byc moze bedzie je latwo rozwiac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka