connie1 06.04.06, 14:20 .... części tu piszacych sa lekarze?Przeciez to... ( tu odpowiedni epitet) Przeciez swietnie poradza sobie sami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olo Re: Po co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 14:44 niezrozumiale napisałaś pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
connie1 Re: Po co? 06.04.06, 14:47 To prosciej : skoro wiekszośc ( sądzac z postow) tu piszących opieka zdrowotna szkodzi to po co te tlumy w przychodniach? Masochisci ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymistka Re: Po co? IP: 83.238.168.* 06.04.06, 14:58 Jak sami kiedyś pisaliście na forum wypowiada się tylko niewielka częśc, zazwyczaj rozgoryczonych, pacjentów. I nie sądzę, żeby to co dzieje się tutaj na forum odzwierciedlało całkiem rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymistka Re: Po co? IP: 83.238.168.* 06.04.06, 15:08 Ja wiem, że pacjenci piszący tutaj na forum nieźle was wkurzają, irytują. Wiem, że często wypisują brednie. Ale nie wiem czy to jest powód,żeby pacjentów demonizować tak, ja robicie to ostatnio (przynajmniej ja odnoszę takie wrażenie czytając Wasze najnowsze posty). Odpowiedz Link Zgłoś
connie1 Re: Po co? 06.04.06, 15:09 A ja mam wrażenie ,że jest zgola odwrotnie. Malkontent dzie,kuje za bardzo mądry post! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymistka Re: Po co? IP: 83.238.168.* 06.04.06, 15:12 Zgadzam się z tym, że pacjenci demonizują lekarzy. Ale czy to jest powód żeby robić to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent_jeden Słuszne pytanie conka. 06.04.06, 15:06 Dodam odrobinę samokrytyki. Po co ja/my się odzywamy? Mam wrażenie że jutro tu będzie piekło. Ale nei zamierzam więcej udowadniać, że nie jestem wielbłądem. Zainteresowanym dyskutantom moge powiedzieć następująco: "Lekarze, pielęgniarki zarabiają mało, o wiele za mało. Mamy tego dosyć serdecznie- rozpoczyna się strajk- i to jest FAKT, którego najbardziej życzeniowe myślenie Darii, Arona i innych nie zmieni. Ten strajk może mieć tragiczne skutki. Nieodpowiedzialność decydentów uśmierci kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt osób. Nieodpowiedzialne postawy lekarzy mogą podciągnąć te statystyki. Inne nieodpowiedzialne postawy lekarzy mogą spowodować załamanie strajku. Ci którzy nie zastanowią się czemu ten strajk służy, niech uświadomią sobie, że załamanie protestu spowoduje następne 10-15 lat postępującej pauperyzacji całego środowiska. Bezkarność jest fikcją- vide przykłady prof. prof. Kasprzaka czy Radka. Załamanie tego protestu spowoduje exodus lekarzy- zarówno poza granice kraju jak i poza struktury publicznych zakładów, czy też odejście z zawodu- załamie się system kształcenia specjalistów . Tym z lekarzy którzy "są urządzeni" w obecnej rzeczywistości przypominam, że za 10-15 lat będą jednymi z tych, którzy szukać będą pomocy radiologa, onkologa, kardiologa czy kardiochirurga. Nierzadko staną w obliczu braku możliwości leczenia do którego to braku sami przyłożą rękę konserwując obecne status quo w ochronie zdrowia. Złotych gór nie wystarczy, gdy zabraknie "złotej godziny". Zaprzestańmy zatem wszelkich dyskusji- to Forum niczego nie zmieni.Pozostańmy tu obserwatorami- naszą walkę prowadźmy gdzie indziej, z kim innym, mając całkowitą świadomość słuszności naszych oczekiwań i żądań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: Słuszne pytanie conka. IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 06.04.06, 17:30 APOKALIPSA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: Po co? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 06.04.06, 17:25 Po co? Autor: connie1 Data: 06.04.06, 14:20 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- .... części tu piszacych sa lekarze?Przeciez to... ( tu odpowiedni epitet) Przeciez swietnie poradza sobie sami. Odpowiedz Link Zgłoś
1951b prosił czy nie ? 06.04.06, 17:40 Zapomniałaś Daria, że p.atryk dzisiaj w nocy Cię prosił abyś zajęła się innymi sprawami i przestała pisać tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: prosił czy nie ? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 06.04.06, 19:05 To nie twoja sprawa gdzie ja pisze i co pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
connie1 Re: Po co? 07.04.06, 09:18 Dzisiaj powinna zapanowac ogolna wielka radośc! Nareszcie nie ma tych...tu wpisac odpowiedni epitet lekarzy! Odpowiedz Link Zgłoś