06.04.06, 14:20
.... części tu piszacych sa lekarze?Przeciez to... ( tu odpowiedni epitet)
Przeciez swietnie poradza sobie sami.
Obserwuj wątek
    • Gość: olo Re: Po co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 14:44
      niezrozumiale napisałaś
      pozdrawiam
    • connie1 Re: Po co? 06.04.06, 14:47
      To prosciej : skoro wiekszośc ( sądzac z postow) tu piszących opieka zdrowotna
      szkodzi to po co te tlumy w przychodniach?
      Masochisci ...
      • Gość: optymistka Re: Po co? IP: 83.238.168.* 06.04.06, 14:58
        Jak sami kiedyś pisaliście na forum wypowiada się tylko niewielka częśc,
        zazwyczaj rozgoryczonych, pacjentów. I nie sądzę, żeby to co dzieje się tutaj
        na forum odzwierciedlało całkiem rzeczywistość.
      • Gość: optymistka Re: Po co? IP: 83.238.168.* 06.04.06, 15:08
        Ja wiem, że pacjenci piszący tutaj na forum nieźle was wkurzają, irytują. Wiem,
        że często wypisują brednie. Ale nie wiem czy to jest powód,żeby pacjentów
        demonizować tak, ja robicie to ostatnio (przynajmniej ja odnoszę takie wrażenie
        czytając Wasze najnowsze posty).
        • connie1 Re: Po co? 06.04.06, 15:09
          A ja mam wrażenie ,że jest zgola odwrotnie.
          Malkontent dzie,kuje za bardzo mądry post!
          • Gość: optymistka Re: Po co? IP: 83.238.168.* 06.04.06, 15:12
            Zgadzam się z tym, że pacjenci demonizują lekarzy. Ale czy to jest powód żeby
            robić to samo.
    • malkontent_jeden Słuszne pytanie conka. 06.04.06, 15:06
      Dodam odrobinę samokrytyki. Po co ja/my się odzywamy? Mam wrażenie że jutro tu
      będzie piekło. Ale nei zamierzam więcej udowadniać, że nie jestem wielbłądem.

Zainteresowanym dyskutantom moge powiedzieć następująco: "Lekarze, pielęgniarki
      zarabiają mało, o wiele za mało. Mamy tego dosyć serdecznie- rozpoczyna się
      strajk- i to jest FAKT, którego najbardziej życzeniowe myślenie Darii, Arona i
      innych nie zmieni. Ten strajk może mieć tragiczne skutki. Nieodpowiedzialność
      decydentów uśmierci kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt osób. Nieodpowiedzialne
      postawy lekarzy mogą podciągnąć te statystyki.

Inne nieodpowiedzialne postawy lekarzy mogą spowodować załamanie strajku. Ci
      którzy nie zastanowią się czemu ten strajk służy, niech uświadomią sobie, że
      załamanie protestu spowoduje następne 10-15 lat postępującej pauperyzacji
      całego środowiska. Bezkarność jest fikcją- vide przykłady prof. prof. Kasprzaka
      czy Radka. Załamanie tego protestu spowoduje exodus lekarzy- zarówno poza
      granice kraju jak i poza struktury publicznych zakładów, czy też odejście z
      zawodu- załamie się system kształcenia specjalistów . Tym z lekarzy którzy "są
      urządzeni" w obecnej rzeczywistości przypominam, że za 10-15 lat będą jednymi z
      tych, którzy szukać będą pomocy radiologa, onkologa, kardiologa czy
      kardiochirurga. Nierzadko staną w obliczu braku możliwości leczenia do którego
      to braku sami przyłożą rękę konserwując obecne status quo w ochronie zdrowia.
      Złotych gór nie wystarczy, gdy zabraknie "złotej godziny".

Zaprzestańmy zatem wszelkich dyskusji- to Forum niczego nie zmieni.Pozostańmy
      tu obserwatorami- naszą walkę prowadźmy gdzie indziej, z kim innym, mając
      całkowitą świadomość słuszności naszych oczekiwań i żądań.
      • Gość: Daria Re: Słuszne pytanie conka. IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 06.04.06, 17:30
        APOKALIPSA!
    • Gość: Daria Re: Po co? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 06.04.06, 17:25
      Po co?
      Autor: connie1
      Data: 06.04.06, 14:20 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
      .... części tu piszacych sa lekarze?Przeciez to... ( tu odpowiedni epitet)
      Przeciez swietnie poradza sobie sami.
      • 1951b prosił czy nie ? 06.04.06, 17:40
        Zapomniałaś Daria, że p.atryk dzisiaj w nocy Cię prosił abyś zajęła się innymi
        sprawami i przestała pisać tutaj.
        • Gość: Daria Re: prosił czy nie ? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 06.04.06, 19:05
          To nie twoja sprawa gdzie ja pisze i co pisze.
    • connie1 Re: Po co? 07.04.06, 09:18
      Dzisiaj powinna zapanowac ogolna wielka radośc! Nareszcie nie ma tych...tu
      wpisac odpowiedni epitet lekarzy!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka