Dodaj do ulubionych

Czy lekarze moga zamordowac pacjenta

06.11.03, 01:25
i nic im z tego powodu nie bedzie? Przyklad: osoba starsza i juz synowej do
niczego niepotrzebna. Synowa, pani doktor w jednym ze szpitali wojewodzkich,
przyjela kaprysna tesciowa, po wycyckaniu od niej ostatniego dolara, zlotego
czy tez krazka zlotego i srebrnego. W szpitalu, za kulisami zalatwila sprawe
tak ze tesciowa, ktoa juz wracala do zdrowia, nagle zaniemogla po transfuzji
krwi ktora byla jakas taka starszawo-brudnawa. Sprawa zostala zalatwiona
legalnie, jak kolega koledze czy tez kolezance. Tesciowa zeszla z tego
swiata, a synowa-pani-doktor odetchnela z ulga po odejsciu starej i
niepotrzebnej juz wariatki.

Czy znacie podobne przyklady? Milego dnia zycze.
Obserwuj wątek
    • brita5 Re: Czy lekarze moga zamordowac pacjenta 06.11.03, 12:43
      Bez obrazy ale jakos ciezko jest mi w to uwierzyc...
      Co do glownego tematu- moga ale po co????
    • Gość: g@mdan Re: Czy lekarze moga zamordowac pacjenta IP: *.tvsat364.lodz.pl 06.11.03, 15:09
      Lekarzyno lecz się. U psychiatry.
      • lekarzyna Re: Czy lekarze moga zamordowac pacjenta 06.11.03, 20:34
        nie przejmuj sie mna. Skup sie na temacie.
        • Gość: abc Re: Czy lekarze moga zamordowac pacjenta IP: *.katowice.msk.pl / *.katowice.msk.pl 09.11.03, 16:52
          krew do przetoczenia ( a właściwie masa erytrocytarna, bo pełnej sie juz nie
          przetacza) jest zwykle brunatno-brudnawa
          • mialek Re: Czy lekarze moga zamordowac pacjenta 14.11.03, 16:27
            Gość portalu: abc napisał(a):

> krew do przetoczenia ( a właściwie masa erytrocytarna, bo pełnej sie juz nie
            > przetacza) jest zwykle brunatno-brudnawa

Stary po co to tłumaczysz idiocie. Przecież on i tak wie swoje. Lekarze to
            mordercy i finito...
      • Gość: pafcio Re: Czy lekarze moga zamordowac pacjenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 23:03
        Każdy może zabić. Nie tylko lekarz. Przeciez przestępcy i zwyrodnialcy sa w
        każdej grupie zawodowej. Nie wiem, czemu akurat lekarzyna czepnął sie lekarzy?
        Przeciez i tak jeteśmy już zbrukani i obrzuceni gównem z każdej możliwej
        strony, poczynając od właścicieli niniejszego portalu kończąc na Sandałku.
        Wszystko jest możliwe, ale jak to udowadniał wielokrotnie mr Holmes nie ma
        zbrodni doskonałej - jak zna taki casus, niech idzie na policje.
    • i.p.freely Re: My sie wszyscy mozemy nawzajem 09.11.03, 17:36
      mordowac, taka juz nasza natura. Lekarze, marynarze, politycy, studenci ....
      metod jest tak wiele....
    • Gość: bj do lekarzyny IP: 155.37.231.* 11.11.03, 14:48
      dlaczego swoim nikiem podszywasz sie pod lekarza
      po przeczytaniu paru twoich postow mozna dojsc do wniosku ( nie tylko ja)
      ze jestes niezle pierdolniety/a
      wizyta u psychiatry nic by nie zmienila bo glupoty, nienawisci ,zawisci leczyc sie nie da
      mam nadzieje ze swojego materialu genetycznego nie przekazalaes/as potomnym bo to
      bylo by ze szkoda dla spoleczenstwa
      • lekarzyna Diagnoza bj -klikasz z Japonii?! Dostaniesz za to! 12.11.03, 13:37
        Gość portalu: bj napisał(a):

> dlaczego swoim nikiem podszywasz sie pod lekarza
        > po przeczytaniu paru twoich postow mozna dojsc do wniosku ( nie tylko ja)
        > ze jestes niezle pierdolniety/a
        > wizyta u psychiatry nic by nie zmienila bo glupoty, nienawisci ,zawisci
        leczyc
        > sie nie da
        > mam nadzieje ze swojego materialu genetycznego nie przekazalaes/as potomnym
        bo
        > to
        > bylo by ze szkoda dla spoleczenstwa

nick 'lekarzyna' mie oznacza ze jestem lekarzem. Wiekszosc poza toba wiedza ze
        lekarzem nie jestem, nie bylem i nie bede. A jak ktos ma nick 'abc' to czy to
        oznacza ze nauczyles sie abecadla? (a-kuku!)

Po drugie jakbys sobie mnie poczytal to wiedzialbys ze jestem zdrowy i z uslug
        medycyno/farmacja nie korzystam? Sekret jak to zrobic? Nie zre jak swinia.
        Psychiatre sugeruje tobie z powodow powyzszych. Nienawisci nie sieje chyba ze
        nastapilem ci na odcisk. Podalem fakt znany mi osobiscie, gdy lekarka (z
        katowic wlasnie!!!) zalatwila swoja tesciowa 'ugadujac sprawe z kolesiami z
        kliniki. Kolesie z wdziecznosci za polerowanie galki na dyzurach uczynili to
        bez mrugniecia swoimi wlasnymi sposobami, dostarczajac brunano-ciemnawa krew).

Czy to jest sianie nienawisci czy tez moze udostepnianie informacji innym
        nieswiadomym pacjentom? A teraz powiedz, jezeli jestes lekarzem, czy tez
        zostawiasz 'zlepiona kartke' w dzienniku dyzurow? Tak na wszelki wypadek. A fe!
        • Gość: bj Re: Diagnoza bj -klikasz z Japonii?! Dostaniesz z IP: 155.37.231.* 12.11.03, 19:54
          lekarzem jak mowisz nie jetes dlatego tez uzywasz pejoratywnego nicku
          w tzw sluzbie zdrowia pewnie pracujesz i wiesz co sie dzieje do okola bo jestes tzw oko /
          ucho sa tacy to poprostu ich zycie
          jak mowisz lekarzem nigdy nie bylas nie jestes i nie bedziesz tak ta juz jest ze
          niektorym przyrasta plug do dupy , bez obrazania klasy rolniczej
          • lekarzyna znowu pudlo 13.11.03, 03:36
            musisz byc nowy albo ociezaly ze nie wiesz, ze pisze na tematy dotyczace sluzby
            zdrowia i pochodne bez powodu i nieregularnie. W sluzbie zdrowia nie pracuje,
            nie pracowalem i nie bede pracowal. Powinienes wiedziec ze kto raz chorowal
            jest lekarzem, a juz na pewno lekarzyna. Aluzji o plugu zuplenie nie rozumiem
            ale to wlasnie przekonuje mnie ze jestes pochodzenia mocno wiejskiego i sloma
            ci wystaje z adresu IP, az sie dziwie ze jest to na anonimowym forum mozliwe.
            Spadaj na forum Nasza Wies, na drzewo, kmiocie cholerny!
            • Gość: bj Re: znowu pudlo IP: 155.37.231.* 14.11.03, 14:06
              jak kazdy Polak , bo kazdy Polak jest lekarzem i sam wie co robic tzn jak sie leczyc i
              czesto poucza lekarza i pewnie tez politykujesz bo kazdy Polak zna sie na polityce
              pytanie 1 jak sie dowiedzialas o zalatwieniu tesciowej jakiegos lekarza ? watpie zeby o
              tym sami rozpowiadali jezeli to mialo miejsce a nie wymyslilas tego sobie sama
              pytanie 2 to jaki jest twoj zawod ( ciekawe) bo ja jestem lekarzem
              • lekarzyna Ty, Bow Job, nie spoufalaj sie 14.11.03, 16:31
                Jestem prokuratorem od spraw medycyny skoro cie to tak ciekawi i jak tylko mam
                okazje to pakuje do wiezienia wszystkich ktorym udowodnie przestepstwo
                kryminalne. A tym ktorym nie udowodnie, nasylam wydzial finansowy.

Polityka sie nie zajmuje i chory nie jestem. Jestem za to lekarzyna.
                • lekarzyna Re: Ty, Blow Job, nie spoufalaj sie ntxt 14.11.03, 16:31
        • mialek Re: Diagnoza bj -klikasz z Japonii?! Dostaniesz z 14.11.03, 16:34
          lekarzyna napisał:

> Po drugie jakbys sobie mnie poczytal to wiedzialbys ze jestem zdrowy i z
          uslug
          > medycyno/farmacja nie korzystam? Sekret jak to zrobic? Nie zre jak swinia.

Stary !! A może to źle ! Może jednak warto zaufać farmakologii. Współczesne
          leki mogą zdziałać cuda. Moim zdaniem nie powinieneś przerywać leczenia
          psychotropami.

A co do diety to masz rację. Trzymaj linię.
          Pozdrowienia
          • lekarzyna polecasz jakies dobre? 16.11.03, 01:02
            Mam juz dosyc litu i wychodzi mi bokiem. Nie znosze tez zimnych biczow
            szkockich. Co innego mi pozostalo? Zamykanie nieuczciwych lekarzy do pudla. Nie
            uwierzylbys jakie to wspaniale uczucie jak pan doktor zlapany na 'bledzie w
            sztuce' (np wycial czlowiekowi zdrowa nerke czy zoperowal zdrowe kolano 'bo tam
            tez byl artretyzm') blagalnie patrzy zeby go nie zamykac na 5 lat. To jest
            lepsze od lekow.
    • mialek Re: propozycja 14.11.03, 16:24
      lekarzyna napisał:

> i nic im z tego powodu nie bedzie? Przyklad: osoba starsza i juz synowej do
      > niczego niepotrzebna. Synowa, pani doktor w jednym ze szpitali wojewodzkich,
      > przyjela kaprysna tesciowa, po wycyckaniu od niej ostatniego dolara, zlotego
      > czy tez krazka zlotego i srebrnego. W szpitalu, za kulisami zalatwila sprawe
      > tak ze tesciowa, ktoa juz wracala do zdrowia, nagle zaniemogla po transfuzji
      > krwi ktora byla jakas taka starszawo-brudnawa. Sprawa zostala zalatwiona
      > legalnie, jak kolega koledze czy tez kolezance. Tesciowa zeszla z tego
      > swiata, a synowa-pani-doktor odetchnela z ulga po odejsciu starej i
      > niepotrzebnej juz wariatki.
      >
      > Czy znacie podobne przyklady? Milego dnia zycze.

Ja Ci proponuję psychiatrę. On nia zabija. Zrobi z Ciebie tylko roślinkę :)
      • lekarzyna Nastepny 'sprawiedliwy' ktory udaje ze nie wie o 14.11.03, 16:33
        co chodzi. Uwazasz ze mowie nieprawde? Ze jest to niemozliwe? Mam ci podac
        wojewodztwo i jaki szpital? Psychiatrzy robia rozne numery gdy jest duza spadek.
        • mialek Re: Nastepny 'sprawiedliwy' ktory udaje ze nie wi 14.11.03, 16:43
          Aaaa to psychiatrzy też winni ? Spokojnie. Nabierz powietrza, teraz powoli
          wypuść. Czujesz się odprężony. Pomyśl sobie , że znajdujesz się na zielonej
          łące, wokół słyszysz miłe dźwięki. Oddychasz coraz głębiej i spokojniej. Twoje
          ciało jest jeszcze bardziej odprężone. Lepiej ?

Widzisz, to pomaga. Naprawdę zgłoś się do specjalisty. Oni Ci pomogą.

Jeszcze raz pozdrowienia

Wszystko będzie dobrze...
    • Gość: bj zawod IP: 155.37.231.* 14.11.03, 18:57
      czy sie wstydzisz swojego zawodu?
      jestes moze mlotkowym w PKP i bedziesz strajkowac zeby zmniejszyli wage mlotka
    • Gość: jim01 Re: Czy lekarze moga zamordowac pacjenta IP: 213.76.140.* 15.11.03, 05:22
      Co ty qwa pierdolisz
      • lekarzyna Pozdrawiam przedstawicieli polskiej wsi! 15.11.03, 20:59
        Szczegolnie cieplo pozdrawiam tych ktrym udalo sie przebic przez trudne studia,
        mimo powaznego uszkodzenia glowy na skutek kopniecia przez zwierze
        parzystokopytne. Udalo sie wam osiagnac status spoleczny ktory upowaznia was do
        zadania wielu przywilejow. Mielgo zadania zycze.

PS Gratuluje wam wyboru 'miastowej' zony i 'miastowych' dzieci. A duzy parasol
        nosicie w prawej rece?

Fakt pozostaje faktem ze wielu z was nie szanuje zycia ludzkiego jak nalezy ale
        to sie wywodzi z trudnego dziecinstwa na wsi i zwyczaju kopania kota i psa.
        • Gość: kacha z tej samej Re: Pozdrawiam przedstawicieli polskiej wsi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 22:57
          Kasiu kochana przestań walić w klawisze bo my inni pacjenci też chcemy powalić.
          Doktor jest dobry ale może nam zabrac zavbawki.
          • Gość: g@mdan Ludzieee ratunkuuu !!! IP: *.tvsat364.lodz.pl 17.11.03, 14:16
            lekarzyna mówi:

"Jestem prokuratorem od spraw medycyny skoro cie to tak ciekawi i jak tylko mam
            okazje to pakuje do wiezienia wszystkich ktorym udowodnie przestepstwo
            kryminalne. A tym ktorym nie udowodnie, nasylam wydzial finansowy"

Niezłe jaja. Prokurator od spraw medycyny. Hłe, hłe. Nieźle. Facet ma niewąsko
            zachlapany sufit.
            Ale jeśli to prawda to też niezła patologia. On ludzi dzieli na: winnych
            przestępstwa kryminalnego i winnych wykroczenia skarbowego. Innych nie ma.
            Wychodzę.
            • lekarzyna Zgadzam sie 17.11.03, 15:00
              Mam zachlapany sufit a o tobie sie nie wypowiadam bo pozostawiam to dyzurnym
              psychiatrom. Moze chcialbys zebym zajmowal sie zlodziejami rowerow? Nie
              zmienaij tematu i powiedz nam jakis kawalek jak to na dyzurze ktos tam do
              czegos nie zdazyl i kolega byl wdzieczny bo sie karki zlepily.. A 1000
              pigulkach Viagry dla rencisty wojennego slyszales, wystawione recepty przez
              dwoch lekarzy na cos 40,000zl. Zamknij sie jak nie masz nic do powiedzenia na
              temat. Popatrz na swoje podworke i powiedz sobie, hm, a co by sie stalo jakbym
              ja tak dzisiaj nie zarl tych pigulek?
              • lekarzyna jeszcze wolna oferta 17.11.03, 15:03
                jezeli chcesz sie przekonac na wlasnej skorze co zachlapany sufit potrafi to
                podaj osrodek w ktorym poracujesz (przeciez nie ma sie czego obawiac, nie?) a
                zalatwie ci taki nalot ze pielegniarki nie znajda majtek.
              • Gość: g@mdan Re: Przepraszam, że Cię zdenerwowałem. IP: *.tvsat364.lodz.pl 17.11.03, 15:28

Cytat:"Zamknij sie jak nie masz nic do powiedzenia na
                temat. Popatrz na swoje podworke i powiedz sobie, hm, a co by sie stalo jakbym
                ja tak dzisiaj nie zarl tych pigulek"

Aż boję się pomyśleć, co to będzie jak zabraknie Ci pigułek.
                Prokurator chyba nie powinien ...
                • lekarzyna Nie ma sprawy 18.11.03, 14:11
                  Milego dnia zycze. Zapraszam na nowy watek ktory zaraz zakladam. Porozmawiajmy
                  na nowo.
            • maretina Re: Ludzieee ratunkuuu !!! 17.11.03, 15:30
              nie wiedziales, ze teraz w szpitalach psychiatrycznych wariaci maja dostep do
              netu i moga tu pisac?:))))
              nikt na powarznie nie traktuje tego osobnika, nawet on sam soba musi gardzic
              skoro nadal sobie pogardliwy nick? jaki moze byc termin medyczny w sytuaji,
              kiedy chory gardzi soba?:)
    • Gość: bj lekarzyna niedoszly lekarz IP: 155.37.231.* 17.11.03, 15:21
      Ty chyba niestety masz straszny kompleks nizszosci ,wiem ze nie kazdemu udaje sie
      dostac na medycyne mimo ogromnych pragnien ale to nie powod zeby nienawidziec
      wszystkich tych co sie dostali , to tak jak nienawidziec kosmonautow bo chcialo by sie
      poleciec w kosmos .
      mozna realizowac sie gdzie indziej
      z taka nienawiscia do ludzi jeszcze sie nie spotkalem
      • lekarzyna Re: lekarzyna niedoszly lekarz 18.11.03, 14:12
        e, tam zaraz kompleks nizszosci. Podalem pare faktow z zycia a wy myslicie ze
        wymyslam. To sa prawdziwe fakty osob doskonale mi znanych.
        • slav_ Re: lekarzyna niedoszly lekarz 18.11.03, 18:33
          Osoba posiadająca informację o popełnionym przestępstwie (tu poważnym ,
          zabóstwie na zlecenie) powinna bezwzględnie zgłosić fakt popełnienia
          przestępstwa prokuraturze.
          Jeśli tego nie zrobi naraża się na odpowiedzialność karną za zatajenie przetępstwa.
          Poza tym jest osobą wpółwinną, biorącą udział zatajeniu popełnionego morderstwa.
          • lekarzyna nie nie doszly, nie przeszly i zaszly. nie jest i 19.11.03, 03:30
            nie byl i nie zaluje ale wspolczuje tym juz zlowionym.

Niezupelnie tak jest jak piszesz i dlatego tez zdzierano skory w pogotowiu
            lodzkim przez tak dlugi czas.
            • slav_ Re: nie nie doszly, nie przeszly i zaszly. nie je 19.11.03, 17:57
              Jest tak zupełnie - wiedząc o morderstwie (bo o takim fakcie piszesz) jesteś
              współwinny zatajania popełnionej zbrodni.
              Kryjesz mordercę.
              • lekarzyna Re: nie nie doszly, nie przeszly i zaszly. nie je 19.11.03, 22:15
                z fachowcem rozmawiasz- ja wiem jak to jest praktycznie i dlatego wam uchodza
                te sprawki.
                • slav_ Re: nie nie doszly, nie przeszly i zaszly. nie je 19.11.03, 23:43
                  ???
                  Za trudno odpowiedzieć wprost i na temat?
                  Kryjesz mordercę a kreujesz się na wyrocznię w sprawach moralności.
                  • lekarzyna z prokuratorem sie klocisz? ntxt 20.11.03, 03:18
                    • slav_ Re: z prokuratorem sie klocisz? ntxt 20.11.03, 10:29
                      ???
                      Że co ? (jeśli mogę użyć tego kolokwialnego zwrotu)
            • vecka hej lekarzyno...:) 03.05.04, 13:44
              hej ,
              wiesz, ciekawy z ciebie material na forum...:), jak zwykle wszyscy lekarze sie
              rzucaja za jakakolwiek krytyke, zero obiektywnosci...i jakiegos zdystansowanego
              patrzenia na swoich kolegow i kolezanki...Ludzie sa rozni..., tak samo i
              lekarze sa rozni..
        • Gość: Leon Zawodowiec Re: DO LEKARZYNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 14:18
          jestes małym osiołkiem fakty sa zawsze autentyczne inaczej faktami nie stały by
          sie,,, ludzie dajcie sobie spokoj z rozmowa z tym palantem.
    • Gość: Gonzo Re: Czy lekarze moga zamordowac pacjenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 12:14
      Mnie lekarze z karetki okradli w domu! Wyniesli wujka na noszach i telefon
      komorkowy.
      • ubermole Re: Czy lekarze moga zamordowac pacjenta 19.11.03, 14:55
        podaj szczegoly czy niesli komorke na noszach czy wujka juz bez komorki, czy
        tez wujka do komorki a komorke do karetki.
        • maretina Re: Czy lekarze moga zamordowac pacjenta 19.11.03, 14:57
          ubermole napisał:

> podaj szczegoly czy niesli komorke na noszach czy wujka juz bez komorki, czy
          > tez wujka do komorki a komorke do karetki.

wyniesli wujka na noszach z komorki do karetki!:)
    • Gość: dradam Re: Czy lekarze moga zamordowac pacjenta (sorry za IP: *.direcpc.com 19.11.03, 15:29
      cytat z Medscape - wersja profesjonalna) :

Criminalizing Medical Errors: Does the Punishment Fit the Crime?

Emma Hitt, PhD

Nov. 13, 2003 — Physicians who make a medical mistake can be charged with a
      criminal act in the U.K., and the frequency of such charges is increasing,
      according to an editorial in the Nov. 15 issue of the British Medical Journal.

Previous research on the topic found only seven cases reported between 1867 and
      1989. But in the decade after that 122-year span, 13 cases involving 17 doctors
      were reported, notes the editorialist, Jon Holbrook, a lawyer practicing in
      London, U.K.

He cites the case of Feda Mulhem, who was sentenced to eight months in prison
      after he told a junior doctor to inject an intravenous drug into the spine of a
      teenager with cancer. The intravenous drug that was injected into the patient's
      spine is typically coadministered with another drug that is intended for spinal
      injection.

"Within a few minutes the doctor realised the magnitude of his mistake and was
      visibly shaken, but it was too late to save the life of his teenage patient,
      Wayne Jowett, whose cancer was in remission," Holbrook reports.

Dr. Mulhem's prosecution is the latest of several recent prosecutions for gross
      negligence manslaughter that physicians have faced.

"Some medical mistakes are so gross that a criminal prosecution is warranted,"
      Holbrook told Medscape. "An example might be where an operation was carried out
      in circumstances that breached clear professional guidelines," he said. But he
      stressed that "a criminal prosecution should not be the outcome when a
      competent practitioner has made the sort of mistake that any competent
      practitioner could make."

The research on medical errors shows that the causes are complex, notes John E.
      Sandars, MBChB, a general practitioner and medical errors expert with the
      University of Manchester, U.K.

"Many [errors] occur by a combination of circumstances, often out of the
      control of the individual," he said. Moreover, the root cause is frequently
      symptomatic of difficulties in the organization such as "expecting doctors to
      work for too many hours without a break." Despite this, the legal system seeks
      to identify a cause so that damages or blame can be achieved, Dr. Sandars said.

Holbrook suggests in his editorial that the increase in prosecutions for
      medical manslaughter reflects society's changed attitude toward the notion of
      gross negligence.

"The answer lies in society's response to accidents and particularly to the
      prevalent belief today that somebody must be to blame for an accident," he told
      Medscape.

Holbrook also took issue with the desire of many organizations, including the
      BMJ, to ban the use of the word 'accident,' which "can only add to a culture
      that seeks to find culpable fault where there is none."

Nancy Elder, MD, associate professor of family medicine at the University of
      Cincinnati in Ohio, pointed out that a "blame" culture also exists in the
      U.S. "Bad medical outcomes, whether due to negligence, mistakes, error, or the
      more common complications of illness or treatment, are often felt to be
      someone's fault, and this thinking has led to serious problems with
      malpractice," Dr. Elder told Medscape.

However, medical culture itself may have participated in the increased desire
      of the public to place blame, she suggested. When financial remuneration and
      explanation for medical mistakes are offered in a timely, appropriate
      manner, "the desire of patients to sue or the justice system to criminalize
      will decrease," she said. "Unfortunately, our response as a medical culture has
      been to hide bad outcomes, deny our involvement, and avoid talking honestly
      with patients."

According to Holbrook, the effect of criminalizing medical mistakes is unclear,
      except that it will probably encourage physicians to practice more
      defensively. "The frequent intervention of the civil law into medical practice
      has distorted medical priorities. The more widespread intervention of the
      criminal law into medical practice can only add to this problem."

BMJ. 2003;327:1118-1119

Reviewed by Gary D. Vogin, MD

================================================

Mysle, ze stanowi ten tekst w pewnej mierze odpowiedz na postawione pytanie.
      Odnoszace sie do "lekarzy" w ogolnosci, a nie do konkretnego przypadku.

Pozdrowka
      • Gość: bj Re: Czy lekarze moga zamordowac pacjenta (sorry z IP: 155.37.231.* 19.11.03, 17:39
        A mi kiedys magik od naprawy pralek wstawil stara czesc do pralki zapewniajac ze
        wszystkie wymienione czesci sa nowe i oczywiscie odpowiednio za to skasowal.
        Oklamal mnie i okradl ,czy nie powinien stracic licencji na naprawe pralek i pojsc do paki
        ale to przeciez za mala szkodliwosc czynu .
        • lekarzyna Pralka to drobny pryszcz 19.11.03, 22:19
          wez na ten przyklad samochod. Dzieje sie to na okraglo i w kazdym kraju i nie
          ma zadnych konsekwencji. Ba, nawet samochody sa produkowane z felerami (1999 -
          2001 General Motors Yukon itp) maja stukanie w nowych silnikach. I co? I nic.
          Ktos probuje ich skarzyc pod lemon law i nic na razie z tego nie wychodzi.
          Dlaczego nie? Bo teraz jest odpowiedzialnosc zbiorowa czyli zadna i tak samo
          teraz jest w medycynie wiec nikomu nic nie grozi chyba ze podpadl ordynarnemu
          wiec go rzuci kolesiowi na pozarcie.
        • maretina Re: Czy lekarze moga zamordowac pacjenta (sorry z 20.11.03, 07:52
          a mi tynkarz zle polozyl tynk, a kase skosil. developer 2 lata opoznil sie z
          oddaniem bloku, w ktorym mieszkam, sklepowa sprzedala mi kiedys nieswieze
          miesko itd....:)
          a co do komorki to mi dwa razy ja buchneli:)
          • Gość: bj to moze zalozyc forum IP: 155.37.231.* 20.11.03, 16:11
            gdzie bedzie sie wpisywac nazwy zlodziejskich firm ,brakirobow itp ?
            • sociopata Re: to moze zalozyc forum 20.11.03, 16:16
              redakcja nie pozwoli bo oni to nazywaja 'biznesem'. Mnie psychiatrzy rabneli
              glowe.
              • Gość: Bruford CASUS DO OLANIA IP: *.gallery.devs.futuro.pl 24.11.03, 11:55
                Ludzie , dajcie sobie spokój.Lekarzyna podał jakiś sobie znany przypadek z
                Katowic ale nie podał ani szczegółów ani opisu faktów.Facio wie że krew była
                stara ( bo kolor nie taki) i wie że za polerowanie gałki.Tylko biedny facio nie
                wie że każdy preparat masy krwinek czerwonych ma kolor brunatnawy.Być może też
                w otoczeniu facia załatwia się sprawy polerowaniem gałki więc biedak postrzega
                w ten sposób całą rzeczywistość.No i tyle.Bo prokuratorem to on nie jest ,
                świadczy o tym wyraźnie jego język , logika i jego pojęcie o błędzie
                lekarskim.Ot , ma poczucie posłannictwa i dostęp do komputera i tyle.
                • Gość: Ala szkoda człowieka, bardzo musi się męczyć IP: *.biaman.pl 01.03.04, 21:55
                  Myśle, że osobnik "lekarzyna" ma bardzo duży kompleks niższości i celowo
                  produkuje tego typu wątki w celu wyjścia w kontakt z lekarzami, pod każdym
                  pozorem.
                  • pia.ed Re: szkoda człowieka, bardzo musi się męczyć 03.03.04, 02:25
                    A najprosciej i najtaniej byloby zglosic sie do lekarza piewrwszego kontaktu,
                    lekarzyno...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka