Dodaj do ulubionych

Supermózg leczy kaca

IP: *.147.169.136.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.12.10, 10:42
Autor tekstu jest abstynentem i doradza jak sobie poradzic z kacem. Co za durny tekst. Co zrobic żeby nie miec kaca? Wg autora nie pic za dużo... Na takiej samej zasadzie można też radzic: jaki jest najlepszy sposób na zatrucie grzybami? Nie jesc muchomorów... I pierwszy raz słyszę, że upicie się ginem lub rumem (co za ohyda) jest lepsze niż upicie się piwem...... Śmiech na sali....
Obserwuj wątek
    • Gość: socjol_wawa Re: Supermózg leczy kaca IP: *.146.132.40.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.12.10, 10:59
      Ale "rady", ja pierdziele... Napisała to jakaś kobitka - abstynentka... Jajecznica z chlebem, spacer lub pozostanie w łóżku i zimne okłady sposobami na kaca... "Kochaniutka" na kacu nie zje się jajecznicy z chlebem, można jedynie zacząc od rosołku (lub jakiejkolwiek innej zupy, ale rosołek jest najlepszy), wyjście na świeże powietrze - toż to oczywista oczywistośc! (o ile jest się w stanie), pozostanie w łóżku - czasem pozostaje się w łóżku bo nie ma innego wyjścia (bo nie daje się rady wstac!)!
    • Gość: coss Re: Supermózg leczy kaca IP: *.strong-pc.com 31.12.10, 11:03
      Mam dokładnie takie same odczucia, jak socjol_wawa.

Na kacu, to żołądek nie jest w stanie utrzymać szklanki czystej wody.

Jajeczniczkę i spacerek to sobie można po dwóch kieliszkach sylwestrowego szampana zaserwować w nowy rok.
    • Gość: sobek Re: Supermózg leczy kaca IP: *.stacje.agora.pl 31.12.10, 11:04
      Ja na kaca ogarrniam jajeczniczkę bez problemu i od razu czuje się lepiej, więc "kochaniutki" to, że nie umiesz pić, to chyba tylko twój nie do roziwązanmia problem.
    • Gość: joł Re: Supermózg leczy kaca IP: 195.117.216.* 31.12.10, 11:41
      i po co tak chlać, żeby połowy imprezy nie pamiętać, nie rozumiem
    • Gość: socjol_wawa Re: Supermózg leczy kaca IP: *.146.104.25.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.12.10, 11:46
      @ sobek: to chyba też jeszcze nie miałes "prawdziwego" kaca, skoro bez problemu zjadasz jajecznicę na tym swoim "kacu". Moja definicja kaca: budzisz się między 16.00 (najwcześniej) a 20.00 (najpóźniej) z potężnym bólem rozsadzającym głowę, jakikolwiek ruch głową powoduje, że chce się wymiotowac, nie potrafisz się podnieśc z łóżka, wypicie wody czy - o zgrozo - jajecznica z chlebem spowodują odruch zwrotny (oddanie zawartości żołądka), ręce drżą a jedyne co wejdzie (na początek) i też pomoże: kefir, herbata z miodem i cytryną, sok z kiszonej kapusty lub ogórków, sok z pomidorów (też pomaga), rosół........ i dopiero po tym aspiryna..... i po tym jakieś danie niezupowate (np. jajecznica z chlebem). Jeśli chciałbyś taki stan osiągnąc i poznac proponuję - jak autorka tekstu - wypic pół litra rumu i pół litra ginu i do tego wypalic paczkę papierosów............. :)
    • Gość: gosciu Re: Supermózg leczy kaca IP: 195.117.216.* 31.12.10, 11:47
      "Mam dokładnie takie same odczucia, jak socjol_wawa.

Na kacu, to żołądek nie jest w stanie utrzymać szklanki czystej wody."

Jak jesteście tacy mądrzy, to wasz problem, żeby tak zatruwać organizm to trzeba mieć nie po kolei w głowie. Na głupotę nic nie pomoże.

• Gość: socjol_wawa Re: Supermózg leczy kaca IP: *.146.104.25.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.12.10, 11:55
      A jeśli chce się wypic i nie miec (lub miec malego) kaca: dużo jeśc (zupy, dużo mięsa i ziemniaków, bez warzyw i owoców) - tak żeby zawsze żołądek był pełny, nie pic napojów gazowanych, byc w ruchu (np. tanczyc), nie mieszac (jesli juz to mozna pic piwo a pozniej wódkę, albo tylko piwo, lub tylko wódkę), nie pic alkoholów typu: gin, rum, whisky, wino, koniak itp....., przed spożywaniem alkoholu wypic kefir (lub cokolwiek mlecznego: jogurt, maślanka, w ostateczności samo mleko), po spożyciu alkoholu przed pójściem spac także wypic kefir (lub cokolwiek mlecznego) i następnego dnia jest spoko.... :)
    • Gość: socjol_wawa Re: Supermózg leczy kaca IP: *.146.104.25.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.12.10, 12:00
      "Jak jesteście tacy mądrzy, to wasz problem, żeby tak zatruwać organizm to trzeba mieć nie po kolei w głowie. Na głupotę nic nie pomoże."

Nikt nigdy nie planuje zatruwac swojego organizmu, ale czasem w zapomnieniu, uniesieniu, gdy jest dobra zabawa to tak się może stac, bo wtedy fajnie się czujesz, bawisz i jesteś zadowolony i wydaje się człowiekowi, że dużo może, a dopiero następnego dnia......................
    • Gość: konicziła Re: Supermózg leczy kaca IP: *.stacje.agora.pl 31.12.10, 12:01
      quote socjol_wawa:
      przed spożywaniem alkoholu wypic kefir (lub cokolwiek mlecznego: jogurt, maślanka, w ostateczności samo mleko), po spożyciu alkoholu przed pójściem spac także wypic kefir (lub cokolwiek mlecznego) i następnego dnia jest spoko.... :)

- Ta, a potem będziesz srał 3 dni, to już wole mieć kaca jeden dzień.
      Poza tym jedyny i w 100% skutecznym sposobem na kaca jest po prostu nie picie alkoholu, nie rozumiem trochę dlaczego ludzie bez niego nie potrafią przeżyć imprezy.
    • rafald83ro2.pl Re: Supermózg leczy kaca 31.12.10, 12:01
      socjol_wawa to co ty nazywasz kacem wygląda raczej jak dilera alkoholika.

Kilka razy w życiu się strasznie schlałem i jakoś aż tak źle ze mną nie było.
    • Gość: tomson Re: Supermózg leczy kaca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.10, 12:09
      Rady nie są złe tylko problem jest taki że nie da się ich w większości przypadków zastosować, ja mam niezbędne minimum:
      1. Pijemy tylko wódę czystą wielokrotnie filtrowaną z sokiem/tonikiem (drinki)
      2. przed snem wypijamy szklankę wody z cytryną i multiwitaminę
      3. Po obudzeniu ok południa zapewne jeszcze na lekkim rauszu, uchylamy okno ma być dużo tlenu, nst są dwie drogi:
      3a. walimy na klina setkę co jakiś czas (wersja dla tych co mają poprawiny)
      3b. bierzemy chłodny prysznic i wypijamy alkazelcer
      4. po godzinie/dwóch już z górki wprowadzamy bulion, sok pomidorowy, wodę z cukrem i miodem co lepiej wchodzi
      Powodzenia!
    • Gość: socjol_wawa Re: Supermózg leczy kaca IP: *.147.175.196.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.12.10, 12:10
      Chciałem zwrócic uwagę na inny poważniejszy problem: artykuł napisany przez kogoś - kto nie jest w temacie - może miec niestety znacznie poważniejsze konsekwencje gdyż może wprowadzic wiele osób w tragiczny błąd. Niedoświadczony, młody człowiek przeczyta, że najlepiej pic rum z ginem, a nawet jeśli się za dużo wypije, to następnego dnia napije się wody, zje jajecznicę, zrobi sobie zimny okład, wyjdzie na dwór i po sprawie....... Co jest nieprawdą! I niebezpieczne jest wypisywanie takich głupot!!!
    • Gość: gosćiu Re: Supermózg leczy kaca IP: 195.117.216.* 31.12.10, 12:11
      No właśnie, bo niektórzy nie mają tej blokady, ja np. mam pewien limit alkoholu. Mogę pić do pewnego momentu, bez względu na towarzystwo i zabawę, po prostu kolejnego kieliszka w siebie nie wleję, bo ten kieliszek by ekspresowo wrócił tą samą drogą, zaczyna mnie mdlić i koniec picia. Zawsze osiągam pewien poziom upojenia po którym nie mam zbyt dużego kaca.
      Więcej nie wypiję, bo organizm zwróci i daje znaki, że już więcej nie może. Ale też nie piję na czas kieliszka za kieliszkiem, tylko z przerwami, żebym się zorientował kiedy alkohol zacznie działać. Chyba jestem jakiś dziwny.
    • Gość: gość Re: Supermózg leczy kaca IP: 172.16.11.* 31.12.10, 12:22
      Ja robię tak:
      szklanka wody, płaska łyżeczka sody i łyżeczka octu. Ocet dodajemy bezpośrednio przed wypiciem stojąc nad miską ustępową :-)
      Dobry haft i szybciej dochodzę do siebie
    • Gość: socjol_wawa Re: Supermózg leczy kaca IP: *.182.58.18.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.12.10, 12:43
      Do wszelkich moralizujących, że głupotą jest upic się, zatruwac organizm i miec kaca - co oczywiście jest oczywiste, ale: dzisiaj jest sylwester, co oznacza, że przynajmniej 75% bawiących się będzie piło. A więc pierdzielenie, że najlepiej nie pic albo po co w ogóle pic podważa w ogóle sens tego artykułu. A jaki jest sens tego artykułu? Sens jest taki, że jak już pijesz - to jak pic, żeby nie miec kaca, a jak go już będziesz miał - to co zrobic, by był on jak najmniej uciążliwy! W pierwszym swoim poście już napisałem, że takie rady, które serwują ci moralizatorzy, to sprowadzają się do rad typu - posługując się przykładem zatrucia grzybami: co zrobic w przypadku zatrucia grzybami - najlepiej nie jeśc muchomorów............ :))
    • Gość: Gallen Re: Supermózg leczy kaca IP: *.ghnet.pl 31.12.10, 12:45
      Jak mawiał mój wujas: "pić to trzeba umić" - ja po najtwardszych bojach wstaje rano, biorę prysznic i opierdzielam kiełbaskę z cebulą, a potem uzupełniam glukozę i jest git. Jeden sekret, nie przepijać wódy kolorowym syfem typu soki multiwitamina, pomarańcza (jeszcze nie daj boże z biednejRomki). Ja zawsze przepijam mineralną i rano jestem jak młody Bóg :D (wiem, że niektórzy sobie tego nie wyobrażają, ale spróbujcie kiedyś zobaczycie, że warto :) Oczywiście zalecam zagrychę, ale tradycyjną (ogórki, śledzie, kaszana, smalec) podstawa: żadnych słodyczy! Pozdrowienia i dużo zdrowia jutro rano :)
    • Gość: Gość Re: Supermózg leczy kaca IP: *.shuklos.pl 31.12.10, 12:47
      Jedno się zgadza. Zawsze na kacu jem jajka i zawsze pomagają. Teraz już wiem dlaczego. Choćbym ledwo żył, na ich przyrządzenie zawsze znajdę siłę, bo po nich jest naprawdę lepiej.
    • Gość: gosćiu Re: Supermózg leczy kaca IP: 195.117.216.* 31.12.10, 12:52
      A może najlepiej pić tyle, żeby nie mieć megakaca tylko malutkiego kacka? Bo pić to trzeba umieć.
    • Gość: gosćiu Re: Supermózg leczy kaca IP: 195.117.216.* 31.12.10, 12:56
      A jak ktoś nie potrafi wyczuć momentu, kiedy skończyć picie, to niech się umówi z jakąś osobą, która potrafi nad sobą panować, żeby mu powiedziałą, kiedy ma skończyć pić.
      Ale nie lepiej się nachlać do nieprzytomności i umierać na drugi dzień i jeszcze się tym chwalić, że się nad sobą kompletnie nie panuje.
    • Gość: Sylwia Re: Supermózg leczy kaca IP: *.dsl.no.powertech.net 31.12.10, 12:57
      Mi pomaga duza szklanka wody przed polozeniem sie, i do tego butelka wody przy lozko. Na drugi dzien picie coli albo duzych ilosci mleka czekoladowego. Do tego odkrylam ze jesli trzymam sie do drinkow skladajacyc sie z wodki i soku zurawinowego, moge wypic bardzo duzo alkoholu i nie miec kaca na drugi dzien. :-)
    • walkernia Re: Supermózg leczy kaca 31.12.10, 13:05
      Czym się strułeś tym się lecz. Zawsze pomaga.

Alkoholik.
    • Gość: gośććć Re: Supermózg leczy kaca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.10, 13:37
      Trzeba brać przykład z profesjonalistów. Kto najwięcej łoi? - Lekarze. Jaki sposób polecają? - Porządna kroplówka z glukozą, aby nawodnić organizm i obniżyć trochę stężenie alkoholu i innych toksyn we krwi.
    • Gość: ProsteLOKO Re: Supermózg leczy kaca IP: *.olsztyn.mm.pl 31.12.10, 14:08
      Dziennikarz z łapanki- jak wiekszosc w gazeta.pl...
    • Gość: sporadyczny pijak Re: Supermózg leczy kaca IP: 91.219.121.* 31.12.10, 14:16
      faktycznie pisal ktos kto nie wie co to kac, jak ostatnio mialem to po dojsciu do toalety i zpowrotem malo mi serce nie peklo a woda w kaloryferze za glosno bulgotala, wstalem po 18 walnolem 2 piwka dopiero wrocilem do jako takiej formy formy, wypicie przez dzien szklanki wody to byl max, o jedzeniu czegokolwiek nie wspomne - walnolem przez wieczor rowno 1l wodki 37.5% - wiem pilismy dwuch i poszly dwie flaszki czarnego smirnoffa
      lekarstwo na kaca 2piwka + dwa apapy - na mnie dzoiala w 20 min ale dla watroby to zabojstwo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka