Dodaj do ulubionych

Problem z nadciśnieniem

10.05.13, 20:31
Koniecznie wspomniałbym o lekach, które nieodpowiedzialne przyjmowane wybitnie podnoszą ciśnienie. Myślę szczególnie o nlpz z diklofenakiem na czele. Ludzie regularnie zażywają Voltaren i tym podobne, zamiast bezpieczniejszych leków, a potem są z pozoru niewyjaśnione zawały i udary...
Obserwuj wątek
    • stalybywalec Re: Problem z nadciśnieniem 10.05.13, 23:19
      A jaki lek proponowałbyś w miejsce diclacduo ?
      • nikodem123 Re: Problem z nadciśnieniem 11.05.13, 15:45
        Ja bym zaproponował: żaden, żaden i jeszcze raz żaden.

Ciągle nas coś boli.

Jeśli ból jest silniejszy niż zazwyczaj, to ma swoją przyczynę. To tę przyczynę trzeba leczyć.

Ostatni raz, gdy zażyłem "coś przeciw bólowego" to było leczenie kanałowe zęba - ból neuropatyczny.
        Gdy metamizol (pyralgina - najsilniejszy przeciwbólowy z NLPZ-ów) nie pomógł, dałem się zaprawić morfiną (przeciwbólowo ogólnie) + karbamezipina (lek przeciwpadaczkowy - tu na ból neuropatyczny. :-)

Niektóre filmy z szaleńcami wyświetlają ostrzeżenie: nigdy tego nie rób w domu.
        Ja dla takiego koktajlu napisałbym - zawsze rób to tylko w domu.

Przestało boleć, ale jakim kosztem!

W innych przypadkach ODRADZAM stosowania NLPZ

• diabelskipomiot Re: Problem z nadciśnieniem 12.05.13, 22:51
        A choćby Anapran Neo, który nawet bez recepty możesz dostać. Generalnie leki z naproksenem - one nie podnoszą ciśnienia jako jedyne spośród nlpz.
        • pomruk Re: Problem z nadciśnieniem 12.05.13, 23:07
          diabelskipomiot napisał:

>Generalnie leki z
          > naproksenem - one nie podnoszą ciśnienia jako jedyne spośród nlpz.

Co? To np. kwas acetylosalicylowy (np. Aspirin), paracetamol (APAP) czy metamizol (pyralginum) podnoszą???
    • luckatwarz Problem z nadciśnieniem 11.10.14, 11:00
      Ja stosuję żel lub balsam na bazie korzenia z hakorośli rozesłanej (inaczej zwany "Czarcim pazurem") Na dodatek ta roślina powoduje obniżenie ciśnienia a działa porównywanie do diclofenaku. Od lat w aptace są leki na bazie tej rośliny REUMAHERB , Harpagon, Reumaphyt
      • nikodem123y Re: Problem z nadciśnieniem 11.10.14, 11:21
        Dla mnie NLPZ-ety w maściach to jedna wielka ściema.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka