Dodaj do ulubionych

W 80 godzin dookoła świata

IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 01.03.05, 21:34
Czy nie zaświtało Wam coś po przeczytaniu? :) Który z polskich 60latków
(żyjących w _naszych_ czasach, nie kiedyś) byłby w stanie dokonać czegoś
podobnego? Jesteśmy zbyt zamknięci umysłowo, żeby dogonić jakikolwiek kraj...
skończyć szkoły, znaleźć pracę, ożenić się, mieć dom, samochód i...? I gnić do
końca życia przy TV. Polski sposób na życie po 50tce.
Obserwuj wątek
    • Gość: sklis Polski sposob na zycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 22:08
      E, chyba nie jest tak zle. Jest taki gosc, Eugeniusz Pieniazek, zreszta pilot
      samolotowy, w dosc powaznym wieku (70 lat?) Facet zdolal zmobilizowac milosnikow
      lotnictwa z calej Polski i ze spolecznych skladek, przy pomocy grona entuzjastow
      zrekonstruowal przedwojenny samolot RWD-5, dporowadzajac do jego oblotu w roku
      2000. Albo inz. Edward Marganski (zwany 'polskim Rutanem') - skonstruowal
      szebowce Swift i Fox, stanowiace dzis praktycznie monotyp w mistrzostwach
      swiata w akrobacji szybowcowej (piloci sami wybieraja typ szybowca, na ktorym
      lataja - czyli szybowce Marganskiego zostaly demokratycznie uznane za najlepsze
      na swiecie). Marganski pracuje dalej - skonstruowal i doprowadzil do oblotu
      kompozytowego odrzutowca szkolno-bojowego 'Bielik' (moglby to byc godny nastepca
      Iskry) i prawdziwie nowatorskiej, dyspozycyjnej dwusilnikowej 'Orki'. A znarly w
      tym roku sedziwy Jerzy Wojnar - pilot oblatywacz, ktory jeszcze kilka lat temu
      pokazywal w Goraszce beczki na Wildze (ten samolot nie jest dopuszczony do
      takich akrobacji - Wojnarowi bylo wolno). A Bolek Zon, ktory pomimo utraty
      wzroku w wyniku wylewu krwi do mozgu, ktorego doznal za sterami smiglowca zdolal
      wyladowac i ocalil pasazera? Zebralo mi sie na wspominki, ale jest w Polsce
      mnostwo ludzi, ktorym sie chce, potrafia i robia ciekawe rzeczy - choc zaden z
      nichj nie ma niestety fortuny Fossetta... Co nie znaczy, ze nie doceniam
      Fossetta - to moim zdaniem niedoscigly wzor, GOSC przez duze G. Czapki z glow.
      • Gość: B Re: Polski sposob na zycie IP: *.autocom.pl 02.03.05, 16:48
        ładnie napisane. Prosże o wiecej
    • Gość: Gata Re: W 80 godzin dookoła świata IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 01.03.05, 22:10
      Botz, ani myślę! Jak będę miała 50 lat zamierzam równiez latać samolotem.
      Jeździć rowerem, pływać żaglówką, jeździć na rolkach, rżnąć w karty do świtu,
      łazić po górach etc.
      Jezeli 50-latkowie chcą gnić - cóż, kto może im tego zabronić?
      Stary, chyba brak ci pomysłu na przyjemności :)
    • Gość: gaduła zazdroszcze ! IP: *.iod.krakow.pl / *.IOd.krakow.pl 02.03.05, 11:14
      zazdroszcze mu kondycji i przygody !
      ja nas swój lot dookoła swiata narazie składam tylko marzenia !
    • mozart 3 - maj sie Fosset 02.03.05, 12:39
    • Gość: ruben nikt nie wspomnial o zasadniczej kwestii --> $$$ IP: *.one.pl / *.za.digi.pl 02.03.05, 17:10
      !
      • Gość: jast Re: nikt nie wspomnial o zasadniczej kwestii --&# IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 02.03.05, 18:13
        no wlasnie - trzeba ladnych pare $$$ aby tego dokonac.
    • Gość: Piotr A za co realizować marzenia? Fossett to milioner IP: *.class147.petrotel.pl 02.03.05, 19:46
      A za co realizować marzenia? Fossett jest milioner!
      Nasi sześćdziesięciolatkowie muszą ciężko pracować za parę groszy miesięcznie,
      a na emeryturze dotrwanie do kolejnej wypłaty to już wyczyn.
      A ty szanuj swój kraj i naród, patrioto od siedmiu boleści!
    • Gość: Karola Mój stryjeczny teść też chciał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 20:30
      ... ale musiał kupić nowe gumiaki, bo stare wstyd dawać do wulkanizacji trzeci
      raz.
      • kosa6 Re: Mój stryjeczny teść też chciał 04.03.05, 01:35
        pozdrow Stryja!!!!!
    • Gość: polak Re: właśnie wylądował:-) IP: *.icpnet.pl 03.03.05, 21:07
      niezły gość..
    • Gość: Tytan38 Re: W 80 godzin dookoła świata IP: *.gorzow.mm.pl 05.03.05, 12:44
      Gdybym miał pieniądze,to poleciał bym na marsa.Ale nie mam to siedze cicho,i
      patrzę jak bogaci trwonią pieniądze,brawo....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka