tom1003 Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 10:10 quiz Co dla gazetki wybiórczej będzie gorszym "łamaniem praw człowieka"? a) Poproszenie o dowód nastolatka kupującego papierosy? b) Monitoring przez kamery mający uchronić szkołe przed wchodzeniem dealerów narkotykowych? Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 10:12 Gazetka wyborcza stanie w obronie największych niegodziwości, usprawiedliwi wszelką podłość. Poza jednym wyjątkiem. Zgadnijcie jakim?...:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 12:03 WObronie niegodziwości staje raczej belaqua.Ciekawe jakie jeszcze bzdety wymyśli? Odpowiedz Link Zgłoś
panikazia ja jestem zachwycona ta reklamowka 19.10.06, 10:16 przynajmniej kawa na lawe:))) brawo lpr :))) Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Jedna z lepszych reklam jakie oglądałem:) 19.10.06, 10:19 Szkoła nie jest miejscem dla bandytów, ćpunów i zboczeńców bez względu w jakim są wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
mariasz4 Re: Jedna z lepszych reklam jakie oglądałem:) 19.10.06, 10:27 A gdzie jest miejsce dla tych mniej więcej 20% populacji młodych ludzi? Może więzienia będą tańsze? A może wszyscy zrezygnujmy z pisania bzdur - będzie jeszcze taniej? Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: Jedna z lepszych reklam jakie oglądałem:) 19.10.06, 10:39 20 procent chwastów w krótkim czasie rozpleni się do 100 procent. I co wtedy?? Odpowiedz Link Zgłoś
panikazia Re: Jedna z lepszych reklam jakie oglądałem:) 20.10.06, 10:59 moze to nie dosc jasne jestem zachwycona ze ci faszysci niczego nie ukrywaja, tylko kawa na lawe - to chyba najwazniejsze wiedziec dokad zmierzaja i czy ogranicza ich cokolwiek lpr nic i sie z tym nie kryje nie to zebym byla zaskoczona, ale zawsze mi sie wydaje, ze to niemozliwe, a jednak Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko Hitler tez mowil ze sa rasy dobre i inne .......! 19.10.06, 10:19 Co zrobil wszyscy wiemy! A w 1933 zaczela sie tak samo niewinnie! Co robi mlodziez wszechpolska(gesty z pozdrowieniami) to widzielismy! Panowie Kaczynscy - czy Wy na to pozwalacie? To Wy dzisiaj jestescie przy wladzy !? Lamanie konstytucji poprzez dzielenie nauczycieli na naszych i tych gorszych, dzielenie dzieci na dobrych (naszych) itych innych zlych) w wolym demokratycznym kraju- za wasza wiedza to przestepstwo czy metoda? Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Ależ sofistyka! 19.10.06, 10:26 Idąc tym tropem należałoby wypuścić ("otorzyć bramy") wszystkich złodziei z więzień, bo to też podział społeczeństwa na lepszych i gorszych. Giertych ma 100 procent racji - trzeba wyplenić ze szkół ideologię "róbta co chceta", "bierzta ile wlezie" i "jebta się z kim popadnie" Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkungfu Re: Ależ sofistyka! 19.10.06, 11:25 Przestepcy musza byc resocjalizowani. Natomiast dzieci sa w szkole socjalizowane, uczone zycia w spoleczenstwie. Jezeli szkola tego nie robi, to mamy do czynienia z dziecmi, ktore wymagaja resocjalizacji, rozwiazaniem tego problemu jest wedlug Giertycha wykluczenie ich. Czyl traktuje te dzieci jako "efekt uboczny" spoleczenstwa, margines, dopuszczalny, istniejacy. Godzi sie na jego istnienie, ale nie w obrebie szkol. Czyli jezeli szkola nie wywiaze sie ze swoich wychowawczych obowiazkow, to dzieci "wadliwe" wyrzucamy? Tak na marginesie, nie mozna liczyc racji w procentach, albo jest racja, albo sie jej nie ma, matematyka :) Reklama Giertycha jest populistyczna. Latwiej jest pokazac jak brama zatrzaskuje sie przed dzieciakami, ktorych jedyna wina jest to ze sie ubieraja orginalnie, sa pewne siebie i maja odwage w naszym spoleczenstwie zakompleksionym miec troche indywidualizmu, niz pokazac jak brama szkoly zamyka sie przed łysymi wyrostkami, tzn. "koksami", przed "ćpunami związanymi z muzyka techno", czy zwyklymi zlodziejami albo chuliganami. Ale nawet w ich wypadku zamkniecie drzwi do szkol, gdzie maja szanse uzyskac (niestety rzadko - i z tym Giertych zrobic nic nie chce) pomoc, jest ryzykiem, ryzykiem które moze doprowadzic do sytuacji, gdy za 15, 20 lat bedziemy mieli nieprzecietna ilosc bezmozgich bandytow chodzacych po naszych ulicach, nie majacych litosci dla panstwa, ktore litosci dla nich nie mialo. Odpowiedz Link Zgłoś
momy A czy ty rozumiesz pojęcie sofistyki? 19.10.06, 11:29 Złodzieje tym się różnią od niegrzecznych dzieci, że siedzą w więzieniu zgodnie z wyrokiem sądu za naruszenia obowiąującego prawa. W szkole też są regulaminy i przewidziane sankcje. Wystarczy je stosować. I wychowywać dzieci. A nie przerzucać ten obowiazek na MTV i gry komputerowe. Jest różnica - dość elementarna - między tolerancją i wolnością a permisywizmem (trudne słowo, ale warto się z nim zapoznać mądralo). A to co proponuje Giertych to faszyzm czyli kult silnej ręki jako zaprzeczenie demokracji, w którym jedną grupę utożsamia się z narodem Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Ależ sofistyka! 19.10.06, 12:08 Wątpliwe by tego typu ideologia była wykładana na jakichkolwiek lekcjach.JUż bliższa jest Weszpolakom-stadion ich rodzinnym gniazdem. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Hitler tez mowil ze sa rasy dobre i inne .... 19.10.06, 12:05 Co będzie jak rozpleni się chwast giertychizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl niegrzeczny 19.10.06, 10:22 Też byłem z niegrzecznych. W II klasie z zachowania miałem wymagane minimum i ogólnie pyta. Maturę miałem z numerrrkiem 1/96. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: niegrzeczny 19.10.06, 10:26 jest różnica międzu "niegrzecznym" dzieckiem, a ćpunem i bandytą zakładającym kosz na śmieci nauczycielowi, czyż nie?... Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: niegrzeczny 19.10.06, 10:39 Dziecko jest takie jak je rodzic wychowa. Chętnie posłucham twojego grzmienia gdy nagle się okaże, że takim ćpunem bandytą jest twoje dziecko. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: niegrzeczny 19.10.06, 10:43 Nie dam ci tej satysfakcji - mój syn studiuje i jest porządnym człowiekiem. Gdyby było inaczej zamknąłbym gębę na kłódkę i milczał, bolejąc że wychowałem sukinsyna, a na pewno nie stawałbym w obronie tego co robi, rozumiesz? Czy łopatą do łba ci włożyć??:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: niegrzeczny 19.10.06, 11:05 Posłuchaj czasem rodzin, a zwłaszcza matek, przestępców - już w sądach. I obejrzyj dokładnie spot. I pomyśl o giertychowych kryteriach rozpoznawania ćpunów i bandytów. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: niegrzeczny 19.10.06, 12:37 > I obejrzyj dokładnie spot. I pomyśl o giertychowych kryteriach rozpoznawania > ćpunów i bandytów. ----------------------------------------- A ja myslalem, ze ten spot, to tylko jakas symbolika. Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: niegrzeczny 19.10.06, 12:43 Wolne żarty. Giertol zna swój elektorat i wie czego oczekuje publika. Jego publika oczekuje napiętnowania i ścigania indywidualizmu, oryginalności, niezależności. Propagowania mentalności polskokatolickiej. I to dostała. Na tych konkretnie emocjach gra ten spocik. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkungfu Re: niegrzeczny 19.10.06, 11:28 Przestepcy musza byc resocjalizowani. Natomiast dzieci sa w szkole socjalizowane, uczone zycia w spoleczenstwie. Jezeli szkola tego nie robi, to mamy do czynienia z dziecmi, ktore wymagaja resocjalizacji, rozwiazaniem tego problemu jest wedlug Giertycha wykluczenie ich. Czyl traktuje te dzieci jako "efekt uboczny" spoleczenstwa, margines, dopuszczalny, istniejacy. Godzi sie na jego istnienie, ale nie w obrebie szkol. Czyli jezeli szkola nie wywiaze sie ze swoich wychowawczych obowiazkow, to dzieci "wadliwe" wyrzucamy? Tak na marginesie, nie mozna liczyc racji w procentach, albo jest racja, albo sie jej nie ma, matematyka :) Reklama Giertycha jest populistyczna. Latwiej jest pokazac jak brama zatrzaskuje sie przed dzieciakami, ktorych jedyna wina jest to ze sie ubieraja orginalnie, sa pewne siebie i maja odwage w naszym spoleczenstwie zakompleksionym miec troche indywidualizmu, niz pokazac jak brama szkoly zamyka sie przed łysymi wyrostkami, tzn. "koksami", przed "ćpunami związanymi z muzyka techno", czy zwyklymi zlodziejami albo chuliganami. Ale nawet w ich wypadku zamkniecie drzwi do szkol, gdzie maja szanse uzyskac (niestety rzadko - i z tym Giertych zrobic nic nie chce) pomoc, jest ryzykiem, ryzykiem które moze doprowadzic do sytuacji, gdy za 15, 20 lat bedziemy mieli nieprzecietna ilosc bezmozgich bandytow chodzacych po naszych ulicach, nie majacych litosci dla panstwa, ktore litosci dla nich nie mialo. Ps. To ze masz mądrego, studiującego syna , czego gratuluje zreszta, nie znaczy ze jestes nieomylny. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: niegrzeczny 19.10.06, 12:44 > Czyli jezeli szkola nie wywiaze sie ze swoich wychowawczych obowiazkow, to > dzieci "wadliwe" wyrzucamy? ----------------------------------------- Szkola nie wychowuje tylko uczy. Jezeli dzieci nie posiadaja elementarnych umiejetnosci zachowania sie, to musza zostac socjalizowani. Nie moze sie to jednak odbywac kosztem pozostalych uczniow. Stad pomysl aby socjalizacja miala miejsce poza normalna szkola. Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkungfu Re: niegrzeczny 19.10.06, 15:28 No coz, trudno mi z Toba dyskutowac, jezeli uwazasz ze szkola nie ma funkcji wychowawczej. Dzieci spedzaja wiecej czasu obecnie w szkole niz w domu. Szkola ma wedlug mnie funkcje wychowawcze, co wiecej, jest to czesc "uczenia" o ktorym wspomniales. Jezeli dzieci nie zostaly wychowane, w domu, w szkole, nie nauczone postawy moralnej, to musza byc re-socjalizowane, a nie socjalizowane. Socjalizacja to uczenie zasad zycia w spoleczenstwie, re-socjalizacja to poprawa zlych nawykow wychowankow. Zatem mowiac o socjalizacji masz na mysli resocjalizacje. Resocjalizacja takich dzieci ma miejsce, sa do tego przewidziane mechanizmy, ktore nie funkcjonuja jednak poprawnie. Poprawa tych mechanizmow powinna byc celem, a nie zamiana ich na nowe, wadliwe. Idea szczytna, realizacji jednak brak. Poza tym musielibysmy odpowiedziec sobie na pytanie, co sie dzieje z dziecmi ktore sa juz na tyle zdegenerowane, ze zagrazają innym. Dlaczego takie dzieci zamiast trafic do jednostki, ktora jest na to przygotowana (takie jednostki istnieja), sa przepychane z klasy do klasy, ze szkoly do szkoly? Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: niegrzeczny 19.10.06, 16:01 > Socjalizacja to uczenie zasad zycia w spoleczenstwie, re-socjalizacja to > poprawa zlych nawykow wychowankow ... ----------------------------------------- ... zyczia w spoleczenstwie. Wiec zarowno socjalizacja jak i resocjalizacja to nauka zycia w grupie. Szkoly nie nastawione sa na wychowanie jako priorytet. Efektem ubocznym niedopelnienia obowiazkow przez rodzicow, jest koniecznosc nadrabiania zaleglosci wychowawczych przez szkole. Szkola w obecnym ksztalcie naprawde ma marne mozliwosci wplywania w tym zakresie na uczniow. Dom i rodzina odgrywa najwieksza role, czy sie to komus podoba czy nie. > Poza tym musielibysmy odpowiedziec sobie na pytanie, co sie dzieje z dziecmi > ktore sa juz na tyle zdegenerowane, ze zagrazają innym. Dlaczego takie dzieci > zamiast trafic do jednostki, ktora jest na to przygotowana (takie jednostki > istnieja), sa przepychane z klasy do klasy, ze szkoly do szkoly? ----------------------------------------- Na to pytanie chyba probuje znalezc odpowiedz obecne ministerstwo oswiaty. Udolnie czy nie (stad cala dyskusja), ale chyba jako pierwsi podjeli ten problem. Jest dokladnie jak piszesz, obecnie przepycha sie takie dzieci, aby sie pozbyc problemu. Dlaczego ? Bo szkola nie ma mozliwosci resocjalizacyjnych. Program nauczania, testy kompetencji, nikt nie ma czasu na zajmowanie sie problemami wychowaczymi. Nauczyciele przeciazeni (+ niedoplaceni), klasy przepelnione. Nie wiem kto jest na tyle naiwny zeby oczekiwac, ze w tym pedzie ktos znajdzie czas dla pojedynczego dziecka i zajmie sie jego wychowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 Re: niegrzeczny 20.10.06, 02:29 Funkcja wychowawcza szkoły nie może być realizowana gdy uczeń nie poddaje się odddziaływaniom wychowawczym. Niestety szkoła nie może się pozbyć (praktycznie) takiego ucznia. Naipsz coś więcej o tych "mechanizmach" wykonujących resocjalizacje trudnych dzieci. I cos o tych istniejących jednostkach, do których (jednak!) mają trafiać dzieci zdegenerowane... Czemuż to nie trafiają? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: niegrzeczny 19.10.06, 12:10 Skąd ta pewność,że jest porządnym człowiekiem? Pilnujesz go 24 godziny na dobę? Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: niegrzeczny 19.10.06, 12:46 dobry chłopak był i mało pił --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
loginmel Re: niegrzeczny 19.10.06, 10:41 Jest.Ćpuna należy leczyć bandytę zamknąć w poprawczaku Odpowiedz Link Zgłoś
arktur warto byc niegrzeczym dzieckiem 19.10.06, 10:30 chocby tylko po to aby sie nie spotkac z tym kretynem Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 10:32 Giertych lubi proste kryteria: - chuligani zamawiają dwa piwa, - ofiary nieudolnych nauczycieli - pięć piw. Odpowiedz Link Zgłoś
szczypior113 Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 10:42 heh komedia czy pan G. nie wie co się dzieje w szkole. w jakich on realiach żyje. jak by się choć trochę orientował to by na pewno nie zrobił takiej reklamy. powiem w prost mnie ta reklama obraża ponieważ w niej jestem za sam sposób ubierania się uważany za margines społeczeństwa. pan G. pokazuje dawne stereotypy panujące w Polsce gdzie jak ktoś się odmiennie ubiera to już jest kimś złym. niech lepiej popatrzy na tych porządnych uczniów tak niby ładnie ubranych. z doświadczenia wiem że właśnie tacy najwięcej mają na sumieniu ponieważ w dużej większości pochodzą z bogatych domów i na wszystko mają pieniądze i przyzwolenie. między innymi właśnie tacy najczęściej sprzedają narkotyki i ćpają extaze po clubach. Odpowiedz Link Zgłoś
constance27 Re: Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 11:14 Parafrazując: Grzeczne dzieci idą do Giertycha, niegrzeczne idą tam, gdzie chcą... Tak to jest - ci grzeczni zawsze mają w życiu najgorzej;) Odpowiedz Link Zgłoś
almagus A na bramie wszapolska robi sieg haila! Piwo?????? 19.10.06, 11:00 Nasz Mengele to 2x KaczymenGeLe! Do gnojowicy wsadzili pluszaka, a na jego łebku dużego wszaka! Prowadzą eksperyment jak Mengele na wolnej Polski jeszcze zdrowym ciele. Już zaszczepili, usadzili się w większości, przeciw ospie, nie, dla wadzy trwałości! Leją gnojowicę, tworzą pluszaki, a na pluszakach mnożą im się wszaki. Wyrusza w urzędy wszaków szyk zajadły, to jakby pchły i plagi nas dopadły. Mamy obok Białorusi kraj wszaków, które przylgnęły do nas jak bydlaków! Rusza hodowla, dać do szkoły wszaka, niech zrobią z ucznia nam nazibydlaka. Niech dla pedała będzie kara śmierci, kto krzywo patrzy, oczko się wywierci! Jowejek Aćkaplaćka! Ależ tandem PiSiOrkowy, gejtychowy do połowy, w dalszej części leppiejowy, bezgłowy jeździec ćwiczy, ale nie ma kierownicy! Usiadł PiSiOR na gejtychu i próbuje na popychu! Usiadł PiSiOR na lepbierze i kręci jak na rowerze. Pedały bez kierownicy, więc lądują w gnojowicy! Więc kombinuj w swojej główce, by nie znaleźć się w gnojówce! www.youtube.com/watch?v=nDHbimDHNB4 A w Krakowie Jan Maria Rokita to chłop mądry jak kobita. Mam nadzieję, że na trzecie Władek z Jankiem Maryję kopnie w zadek! Wyleje oszołomską rydzykomoheroinę co mnie i kraj naraża na kpinę. Nie urośnie za Tuska na świnię półtuszka. Oczywiście też kacza i leppiejoprostacza! Odpowiedz Link Zgłoś
bogusabcd wujek dobra rada poradzil sobie z niegrzecznymi dz 19.10.06, 11:16 dziecmi. Motyla noga. Odpowiedz Link Zgłoś
momy Jawna manifestacja faszyzmu, już bez złudzeń 19.10.06, 11:18 I co na to Ziobro i jego rychły prokuratorek polityczny? Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 11:20 To chora RP IV kategorii. Kaczyński to frustrat. Koalicja przestępców. Odpowiedz Link Zgłoś
momy Re: Przed dziećmi czy huliganami? GW nie rozrózni 19.10.06, 11:45 A co według ciebie zrobią ci huligani po tym, jak się pzed nimi zatrzaśnie brama? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Przed dziećmi czy huliganami? GW nie rozrózni 19.10.06, 12:14 Ale bzdury! Chuligan nie może być dzieckiem? Widać,że obca ci jest logika. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 11:25 "- To rozwiązanie najgorsze z możliwych. Nie można niegrzecznych albo przestępców wywieźć po prostu łajbą na wyspę - mówi psycholog społeczny prof. Janusz Czapiński. - Od razu kojarzy się też z pomysłem min. Giertycha na organizowanie szkół specjalnych dla trudnej młodzieży. Tylko że to żadne wyjście z sytuacji, bo potem trzeba będzie budować tym samym chuliganom więzienia, bo zdani tylko na samych siebie nie poprawią się." ----------------------------------------- Ciekawe wiec dlaczego izoluje sie przestepcow doroslych, przeciez w wiezieniach zdani tylko na samych siebie nie poprawia sie. "Jedynym pomysłem jest wyrzucić 'niegrzecznych'" za kratki. "Łatwizna" "Irena Dzierzgowska, współtwórca reformy oświatowej, wiceminister edukacji w rządzie AWS-UW: - To ogromnie niewychowawczy spot. Zatrzaskiwanie drzwi jest najgorszym symbolem - oznacza podział, odcięcie, izolację" ----------------------------------------- Nie widze w tym niczego niewychowawczego. To wyrazne ustalenie regol gry. Odpowiedz Link Zgłoś
loginmel Re: Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 11:35 Tą regułą może być też obcinanie rąk za kradzież. Mamy kodeks karny.On jest obowiązujcy. W więzieniach jest resocjalizacja a problem w tym jak ona działa. Czy jak dziecko coś zbroi to zamykasz go w komórce czy pokoju? Lub akazujesz mu wstępu na salony i ma przebywać w kuchni? Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 11:49 Czy jestes gotow wyslac swoje dziecko do klasy ze zdemoralizowana mlodzieza, zeby pomoc w ich resocjalizacji? To, ze uczynia twoje dziecko podobnym do siebie jest malo istotne, to ze bedzie miec problemy w uczestniczeniu w normalnych lekcjach, bo 'trudna' mlodziez ma ochote porozrabiac, tez nie ma znaczenia. Moze twoje dziecko zacznie brac narkotyki, nie wazne. Jednostka sie nie liczy, tylko dobro grupy spolecznej, prawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
loginmel Re: Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 11:58 co to jest "zdemoralizowana młodzież"?Są dla niej jakieś specjalne klasy? Moje dziecko chodzi do normalnej publicznej szkoły i nie zauważyłem żadnej demoralizacji w jego zachowaniu.Potrafi ocenić co złe a co dobre? Rodzice i nauczyciele wychowują dzieci. Podnieść pensje nauczycielom,żeby uczyli ci co chcą uczyć,dam im środki do nauki (odpowiednio wyposażone budynki,klasy),zająć się dziećmi z rodzin patologicznych,dać środki na domy dziecka,ośrtodki opiekuńcze,baseny,boiska sportowe,domy kultury,świetlice osiedlowe itp to jest walka o młodzież a nie zamykanie bram i odsuwanie na margines za błedy popełnione przez rodziców i społeczeństwo Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 12:25 > co to jest "zdemoralizowana młodzież"? ----------------------------------------- A co to sa dzieci z rodzin patologicznych? > dać środki na domy dziecka,ośrtodki opiekuńcze,baseny,boiska sportowe,domy > kultury,świetlice osiedlowe itp to jest walka o młodzież a nie zamykanie bram > i odsuwanie na margines za błedy popełnione przez rodziców i społeczeństwo ----------------------------------------- Czlowieku zaczynasz bredzic. Czym roznia sie twoje 'osrodki opiekuncze' od tego co proponuje Giertych? > Rodzice i nauczyciele wychowują dzieci. ----------------------------------------- Blad! Dzieci wychowuja rodzice. Do szkoly dzieci maja przyjsc po wiedze i umiec sie w niej zachowac. Odpowiedz Link Zgłoś
loginmel Re: Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 12:44 Rodziny patologiczne to rodziny z t.zw.półświatka,gdzie dziecko wychowuje się na ulicy,gdzie zostaje pozostawione same sobie,często żeby zjeść musi sobie jedzenie zorganizować (ukraść),gdzie nie uświadcy czegoś takiego jak miłość rodzicielska. Ośrodki opiekuńcze to takie w których przebywają takie dzieci. Dla bandytów i chuliganów są domy poprawcze.I tam należy resocjalizowć młodzież dając na to środki. Drugim obowiązkiem szkoły jest wychowanie i po to szkoły w ogólnośći powstały.Do dzisiaj istnieje instytucja wychowawcy klasowego i stopień z zachowania,który jest odzwierciedleniem postępów ucznia w tym zakresie. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 12:57 Nie bardzo rozumiem przeciw czemu oponujesz. Z tego co piszesz: > Ośrodki opiekuńcze to takie w których przebywają takie dzieci. > Dla bandytów i chuliganów są domy poprawcze.I tam należy resocjalizowć > młodzież dając na to środki. wnioskuje, ze dokladnie popierasz pomysly Giertycha. Wyczytales w Gazecie, ze Giertych jest be i psioczysz nawet jezeli sie znim zgadzasz. > Drugim obowiązkiem szkoły jest wychowanie i po to szkoły w ogólnośći > powstały. ----------------------------------------- Chyba zartujesz. Szkoly powstaly w celu zapewnienia szerokiego i powszechnego dostepu dzieci do wiedzy i nauki, bez wzgledu na stan spoleczny i majatkowy ich rodzicow. Wychowaniem zajmuja sie rodzice! Do szkoly dzieci maja przychodzic wychowane. No chyba, ze jestes tym typem rodzica, ktory na wszystko dziecku pozwala i czeka do 6 tego czy 7 mego roku zycia, aby wychowaniem sie zajela szkola. Wybacz w tym wieku jest to juz "musztarda po obiedzie". Odpowiedz Link Zgłoś
loginmel Re: Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 13:06 I przez osiem/dziesięć godzin w czasie pobytu dziecka w szkole ma to robić? Szkoły powstały po to aby nauczyć ludzi zacchowania się w społecznośći,bo rodzice nie mają na to czasu bo pracują,tak samo jak nie mają czasu ich uczyć oprócz tego że mają zbyt małą wiedzę aby to robić.Gdy wiedza była prosta a rodzic przebywał w domu robil to sam.Wraz z rozwojem cywilizacji miał na to coraz mniej czasu i możliwośći. Dlatego współceśnie z wychowanie dziecka odpowiedzialni są rodzice i społeczeństwo,które robi to w formir nauki szkolnej. To tyle. A odzwierciedleniem tego są właśnie wychowacy klasowi,godziny wychowawcze i ocena ze sprawowania Odpowiedz Link Zgłoś
loginmel Re: Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 13:11 Poprawczaki już są ale dla bandytów i chuliganów skazanych prowomocnym wyrokiem przez sąd. Otwieranie specjalnych szkół dla módzieży która ma celującego ze sprawowania to bzdura.Ich należy wychowywać w ramach normalnych procedur istniejących w szkołach. Problem nie urodził się teraz - był zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 12:16 Reguły te nie mogą być dowolne.Hitler też wyraźnie ustalił reguły gry da Słowian.Akceptujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 12:32 A kto mowi o dowolnosci. Napisalem tylko o ich jasnosci, a co za tym idzie tez konsekwentym ich egzekwowaniu. Dlaczego platne szkoly nie przyjmuja 'trudnej' mlodziezy? Dlaczego nikt nie krzyczy o zamykaniu dla nich bramy i izolowaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
loginmel Re: Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 13:15 Płatne szkoły przyjmują dzieci tych rodziców którzy za to płacą a nie jakie trudności wychowawcze stwarzają Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 13:53 A to za trudne nie jest. Dziecko jest takie, jak je rodzic wychowuje - to rodzice przekazują dziecku fundamenty systemu wartości. Dziany rodzic przekazuje system złożony głównie, jeśli nie jedynie, ze statusu materialnego i jego zewnętrznych przejawów. W takim systemie nie ma raczej miejsca na refleksję społeczną czy kontestację. Zadowolony? No chyba, że mamy w Polszcze zatrzęsienie dobrych, prywatnych szkół dla niezamożnych a ja nic o tym nie wiem. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
logic Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 11:30 To ostrzeżenie dla grzecznych dzieci. Będziecie grzeczne, to do szkoły przyjdzie Giertych i zatrzaśnie za Wami bramę... Horror... Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 11:37 Inspiracją dla twórców tej LPR-propagandy był film "Der ewige Jude" p.s. Nad bramą zabrakło napisu : "ARBEIT MACHT FREI" Odpowiedz Link Zgłoś
momy Adresatem reklamówek jest elektorat LPR czyli 19.10.06, 11:38 babcie tych, co wkładają nauczycielom kosze na głowe. To taki mały szkopuł. A może by się te babcie wzięły za wychowywanie swoich wnuków zamiast leżeć pół dnia krzyżem albo spijać słowa z ust ojca dyrektora? Mamusie niektóre również. Odpowiedz Link Zgłoś
mojboze Re: Adresatem reklamówek jest elektorat LPR czyli 19.10.06, 14:10 chyba raczej tatusiowie powinni się wziać za swoje dzieci. Nie wiem, czemu mają się zabierać za wychowanie babcie i mamusie, skoro z reguły właśnie to robią, plagą w Polsce sąnieodpowiedzialni tatusiowie, którzy zostawiają swoje pociechy bez meskiego autorytetu, bez męskiej ręki i bez funduszy... Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl brak męskiej ręki 19.10.06, 14:20 Co nazywasz męską ręką? Bo, wiesz, model 'słuchaj się bo fpier*ol' sprawdzał się tylko póty, póki nikt nie wiedział, że można inaczej. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
mojboze Re: brak męskiej ręki 19.10.06, 15:41 Ojcowie mają większy autorytet, są dla dzieci wzorem. Widzę to po moim siostrzeńcu, cokolwiek powie tata lub wujek ma racje. Nazywam meską ręka chodzenie na mecze i uczenie przedsiębiorczości, zaradności, miłości, pokazywanie dzieciom kim są prawdziwi mężczyźni - po prostu wychowaniem. Chyba nie muszę mówic na forum jak bardzo ważny w rodzinie jest ojciec? Dzieci, które maja ojców, maja większe poczucie wartości, nie muszą go zdobywać bijac słabszych. Odpowiedz Link Zgłoś
momy A może zamiast wydawać kasę na reklamówkę 19.10.06, 11:41 Giertych zafundowałby szkołom zajęcia pozalekcyjne, żeby dzieci odkrywały własne zainteresowania i talenty, na co nie będą miały szans na lekcjach wychowania patriotycznego? Odpowiedz Link Zgłoś
loginmel W spocie za bramą zostało to co powinno się 19.10.06, 11:45 cenić: niezleżność,indywidualizm i wolność myślenia. I to jest prawdziwe oblicze IV RP.Tak chce wychować społeczeństwo minister edukacji Roman Giertych bo tacy ludzie są jego wyborcami. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy-j Przynajmniej byłoby wiadomo kto jest normalny... 19.10.06, 11:52 Ci za bramą. A reszta - a niech sobie ją giertych molestuje, umysłowo oczywiście :P Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Przynajmniej byłoby wiadomo kto jest normalny 19.10.06, 12:19 Niech molestuje? Pewnie wymolestuje następnych tępych janczarów nacjonalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk10 Re: Przynajmniej byłoby wiadomo kto jest normalny 19.10.06, 12:36 Kon powienien nakrecic jeszcze jeden odcinek, jak jego skinerka w garniturach radzi sobie z klopotami wychowczymi. Oni sa w tym wyjatkowo dobrzy... Odpowiedz Link Zgłoś
zaranin Jak została ukazana: trudna młodzież 19.10.06, 11:56 Po pierwsze trudna młodzież została ukazana tak jakoby nią byli nieschematyczni nastolatkowie. Mają oni wyróżniający się wygląd który można powiązać z pewnymi subkulturami artystycznymi. Poza tym takowy wygląd jest normą dla wieku dojrzewania i większość osób próbuje się wtedy jakoś wyróżnić lub wyrazić własną osobowość przez ubranie co jest jest typowe dla wieku dojrzewania. Kolejna sprawa: nie sądzę aby jakikolwiek specjalista np. psychologii zalecił izolowania takiej młodzieży. To napewno nie rozwiąże ich problemu, a nawet śmiem twierdzić że zwiększy, gdyż poczują się odrzucenie przez społeczeństwo a więc będę działać tylko przeciwko niemu by pokazać siebie (także odrzucą jego zasady). Pomysły Giertycha moim zdaniem to czysty populizm by zachęcić do siebie rodziców który tak bardzo dbają o los swoich dzieci czyt. narzucają im schematy. Nie myśli się jednak o długofalowych skutkach - zwiększyłoby to tylko podziały społeczne na lepszych i gorszcyh a to do niczego dobrego nie prowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
siekier35 romuś 19.10.06, 12:07 to klasyczny przykład tego,co się dzieje jak dziecko po porodzie upada na posadzkę.nadobny romuś ma trwale uszkodzony mózg i stąd jego pomysły...inteligencją bowiem równa się z roślinkami doniczkowymi.ale to i w sumie ok.,bo fale sedesu historii zaniosą go tam gdzie jego miejsce,między inne g______na.kto głosuje na te klony?może do wódy czy browarów dodają środki zmiękczające mózg?! Odpowiedz Link Zgłoś
miami.vice Link na YouTube - LPR spot 19.10.06, 12:09 www.youtube.com/watch?v=tZavnGG6JNo Odpowiedz Link Zgłoś
siekier35 Re: Link na YouTube - LPR spot 19.10.06, 12:18 myślisz że nikt tego nie widział?! Odpowiedz Link Zgłoś
makabi Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 12:18 Są różne formy dyskryminacji. A według ministra Giertycha dozowlony jest podział na grzecznych i niegrzecznych, katolików i niekatolików, polaków (pod tym pojęciem rozumie on katolika o pogłdach pracwicowych a najleopiej nacjonalistycnych) i komunistów. W ramach poprawy sytuacji w kraju niekatolików, niegrzecznych i komunistów nalezy z kraju usunąć bo to chwasty sa. Ciekawe co na to nauka społeczna Kosćiola, która posdobno oświetła kroki ministra? Bo to co on głosi nie ma nic wspólnego ani z wychowaniem ani nauczanie. PRLowcy urzędmnicy traktowali szkołę mniej ideolohgicznie niz ma ochote na to Giertych. Wspólczuję jego córkom. Mięć takiego ojca to gwarancja wkroczenia w ciemna przyszłóść niezaleznie od tego czy po edukacji publicznej czy prywatnej Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 12:21 Córeczki wytresuje Giertych na dewotki.Przyszłe Suchockie. Odpowiedz Link Zgłoś
szulek83 Re: Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 13:53 Przypominaja mie sie spotkania oazowe i salezjanskie zjazdy, tam bylo mnostwo ludzi wygladajacych jak ci "chuligani" ze reklamowki LPRu :P Odpowiedz Link Zgłoś
mehdibej Tak teraz wyglądają chuligani? 19.10.06, 12:20 Najlepszy jest ten "chuligan" w ramonesce i koszulce Slipknota:) Odpowiedz Link Zgłoś
robertszala Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 12:25 Tak ogladam ten spot reklamowy LPR i zastanawia mnie dlaczego dzieciaki sa tak ubrane jak sa czyli jak metalowcy czy ludzie ktozy sie tak ubieraja to za zli ludzie?? Czy LPR nie tylko chce zmienic polska szkole ale takze zmienic styl ubierania polakow... Moze to nie jest problem to o czym pisze ale chcialem zwrocic uwage na to ze jedna z grup spolecznych naszego panstwa jest dyskryminowana. Chodzilem do dosc specyficznego liceum gdzie bylo wiele takich osob majacych ten wlasnie "styl" i musze powiedziec ze nie spotkalem sie z sytuacja by oni handlowali lub tez byli jak to uja pan Giertych 'niegrzeczni' wrecz przeciwnie wielu z nich mialo bardzo dobre wyniki w nauce i do tego interesowali sie innymi ciekawymi rzeczami o ktorych bardzo chetnie rozmawiali. Troche dziwna ten spot reklamowy... Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 13:15 Bo metale to szataniści, a szataniści to Zuo[tm] --- Jak to jest, że gdy szukam jakiejś rzadkiej klasyki, to najlepiej pytać znajomych metali? Odpowiedz Link Zgłoś