Dodaj do ulubionych

miesniaki i endometrium

14.04.14, 15:18
Witam. Mam takie pytanko czy miala ktoras z was miesniaki i endometrium. Dopadlo mnie jedno i drugie. Bylam u lekarza kilka razy, nawet wziol moje zdjecie usg do swojego szpitala w ktorym ma dyzor na konsultacje do kolegow ale nic to niedalo. Na endometrium moge miec laparo u nich ale z miesniakami nic mi niezrobia. Jak nieraz piszecie o mocnych krwawieniach przy miesniakach to ja niemam nic nawet okres trwa u mnie jeden gora dwa dni i tylko male plamienie. Wszystko na odwrot jakis beznadziejny przypadek. Mam 30 lat, dwojke wspanialych dzieciakow i nic wiecej oprocz zdrowia do szczescia mi niepotrzeba. Poradzcie cos.
Obserwuj wątek
    • victoria2006 Re: miesniaki i endometrium 02.06.14, 13:47
      Witam

W 2008 roku miałam usuwaną endometrizę w bliźnie po c.c z lewej strony. Było pół roku spokoju po czym ból powrócił. W tym roku okazało się, że mam mięśniaka sporej wielkości i ponownie endometrioza w bliźnie tym razem z prawej strony. Przeszłam 2 operację, usunięto mięśniaka i endometriozę. Lekarz operujący mnie przepisał mi lek visanne. Byłam skłonna go brać aby tylko uniknąć ponownego zabiegu i bólu. Ale po wyjściu ze szpitala przeczytałam opinie na ten temat i zdecydowanie nie będę brała tych tabletek. Obecnie leczę niedoczynność tarczycy a skutki ubocznego leku visanne tylko by pogłębiły tą chorobę ( min kolatanie serca). Dlatego cieszę się, że na jednym z forum dziewczyna napisała o nowennie do Matki Bożej Pompejskiej. Jestem na początku drogi tej modlitwy ale wierzę, że potrafi czynić cuda. Gorąco polecam, lepsza modlitwa niż chemia, szkoda, że wcześniej do tego wniosku nie doszłam ale jak widać wszystko ma swój cel. Serdecznie pozdrawiam.
      • rutkowskamonika77 Re: miesniaki i endometrium 17.06.14, 17:09
        Modlić się możesz, jednak oprócz tego powinnaś pójść do innego lekarza. Ja byłam niedawno z podobnym problemem w MultiMed w Warszawie. Na szczęście w endometrium nie było komórek rakowych. lekarz zaproponował mi taką spiralkę z wydzielającą hormony przeciw endometriozie. Teraz nie mam wcale okresu a funkcjonuję normalnie. Za 5 lat mam ją wyjąć. Mogę tak doczekać do przejścia spokojnie menopauzy. Jak chcesz wybierz sobie przychodnię MultiMedu najbliżej ciebie: multimed.pl/placowki/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka