3agula 05.09.06, 21:06 Dziewczyny mam do was pytanie.Kto zrobil wam zastrzyki Diphereline?Lekarz czy pielęgniarka w gabinecie zabiegowym?Dziękuje za odpowiedzi.Aga Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oliwka254525 Re: Dipherelina 3,75 13.09.06, 21:55 ja kupowalam od lekarza i to on mi dawal zastrzyk. Odpowiedz Link
agnes115a Re: Dipherelina 3,75 14.09.06, 11:57 ja z podaniem diph. miałam traumatyczne przejścia! Lecze się w Krakowie a mieszkam w Tarnowie i nie opłacało mi sie jeżdzić co miesiąc do Krakowa tylko na zastrzyk.W moim mieście oczywiście mało kto chciał mi ja podać(nawet prywatnie i ze zleceniem) Pierwszy podawał mi jakiś lekarz emeryt-poprostu żenada, następny pielęgniarka i było jeszcze gorzej!!! Dopiero z 3 zast. trafiłam do kompetentnej osoby:) Odpowiedz Link
3agula Re: Dipherelina 3,75 14.09.06, 16:32 Dzięki agnes115a za odpowiedz.Pracuje za granicą i mam ograniczoną możliwość z tego typu rzeczami jak zastrzyki.Mialam wielkie problemy żeby ktoś tutaj zastrzepił mnie przeciwko żółtaczce przed moją laparoskopią.Teraz znów musialam się niezle namęczyć aby znalezć kogoś do Diphereliny.Zastrzyk zrobił mi pielęgniarz,ale bardzo bałam się żeby zrobił go tak jak należy(tzn.żeby dobrze wymieszał składniki).A ty co miałaś na myśli pisząc że to była żenada?Domyślam się że kompetentną osobą jest lekarz.Proszę napisz mi czy to ci wogóle pomogło. Lekarz przepisał mi diphereline nie czekając na wynik histopatologiczny,a na wyniku nie ma mowy o endometriozie.Kierował się tylko tym co stwierdzili podczas mojej laparoskopii.Trzymaj się cieplutko,pozdrawiam!!!! Odpowiedz Link
agnes115a Re: Do Agness 19.09.06, 11:33 Witaj 3agnes. Chodziło mi o to,że u mnie w mieście niewielka jest grupa pielęgniarek które zetknęły się z diph. i jakoś tak fatalnie trafiałam, jednej zatkała się igła gdy już wstrzykiwała,bo robił to za wolno,więc wkuwała mi się dwa razy-miałam dość! Za drugim razem poszłam do lekarza,okazało się jeszcze gorzej bo był to emeryt i podczas przygotowywania zastrzyku upadła mu jedna z igieł!!! Wogóle porażka!!! Ale jeśli chodzi o diph. to wydaje mi się że raczej Ci nie zaszkodzi(no tylko menopauza może Ci się dać we znaki:) Nie wiem jak to jest w twoim przypadku,ale ja ją już biore drugi raz to znaczy pierwszą serię wziełam po pierwszej laparoskopi w 2003 roku kiedy okazało się,że mam 2 cysty ok.8-9 cm. odrazu poszłam na stół.Ale wtedy jeżdziłam co miesiąc do Krakowa do swojego gin. on mi ją podawał. No i brałam ją już po lap. a teraz biorę diph. przed laparo.Bo teraz po 3 latach w ten czwartek (21) mam drugą laparo. Nie mam cyst, ale ogniska są i zrostów ogrom, a chcielibyśmy mieć małego bombla:) Mam nadzieję że u Ciebie wszystko skończy się dobrze,szczerze Ci tego życzę:) Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link
agnes115a Re: Do Iwonne79 19.09.06, 11:45 Iwonne79 a jeśli mogę wiedzieć u kogo się leczysz? To ktoś z Tarnowa? A jak wygląda Twoja historia? Ja od czasu do czasu(znaczy jak miałam jakieś takie małe problemki,żeby nie jeżdzić z byle głupotą do swojego lekarza do Krakowa) chodziłam do dok. Siwiak Wydaje mi się że w naszym mieście nie ma dobrego specjalisty od endo. A Ty jakie masz doświadczenia jeśli chodzi o służbę zdrowia i endo? Odpowiedz Link
elwiraw78 Re: Dipherelina 3,75 20.09.06, 22:49 MI ZASTRZYK ROBIŁ LEKARZ. JEDNOCZEŚNIE DOWIEDZIAŁAM SIE WAZNEJ RZECZY O KTÓREJ NIE WSZYSCY CHYBA WIEDZĄ, ŻE ZASTRZYK POWINIEN BYC WYKONANY BEZPOŚREDNIO PO PRZYGOTOWANIU. PODOBNO JEŻELI NIE JEST PODANY NATYCHMIAST MOZE NIE MIEC TAKICH WŁAŚCIWOŚCI JAKICH SIE SPODZIEWAMY. PODRAWIAM Odpowiedz Link