Dodaj do ulubionych

Atkins i cellulit

IP: 217.11.133.* 14.07.03, 10:21
Dziewczyny! Mam do Was pytanie - czy po kopenhaskiej lub po Atkinsie
zmniejszył się którejś z Was cellulit?
Jogger pisał tu kiedyś, że na cell pomaga dieta niskotłuszczowa, warzywna a
Atkins wręcz przeciwnie - zaleca jedzenie białek i tłuszczu, a jarzyn
niewiele.
Czy to można pogodzić?
Obserwuj wątek
    • Gość: hydrogen Re: Atkins i cellulit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 11:16
      Jasne, że nie można. Zobacz sobie jak wyglądają kobiety po kilku latach diety
      wegańskiej i będziesz miała odpowiedź. Ja bym postawił na twym miejscu Atkinsa.
      Jeszcze lepszym rozwiązaniem jest dieta dr Kwaśniewskiego.
      Pzdr
      • Gość: agata Re: Atkins i cellulit IP: 217.11.133.* 22.07.03, 11:53
        Dzięki. Jakoś "bardziej wchodzi mi" Atkins, niż wszelkie diety warzywno-
        niskotłuszczowe. Ale zobaczymy co dalej, na razie mam wrażenie że po 10 dniach
        indukcji, czyli rygorystycznej diety Atkinsa z lekka przytyłam tu i ówdzie. :(
        • Gość: agata Re: Atkins i cellulit IP: 217.11.133.* 22.07.03, 11:58
          Przypomniało mi się, że jogger pisał o Citrosepcie, na candida albans. Mam
          pytanie: jeśli ktoś z Was to brał, niech napisze kilka słów: np, czy w aptekach
          do dostania, czy potrzebne są recepty, co to jest - tabletki, płyn? I też
          ważne - ile kosztuje takie cudo.
          • Gość: Aggie Re: Atkins i cellulit IP: 62.233.204.* 22.07.03, 13:49
            Citrosept to wyciąg z pestek winogron, do dostanie w aptece bez recepty,
            niestety nie najtańszy. Pomaga ogólnie na wszystko.
            • Gość: @ Re: Atkins i cellulit IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 08:40
              nie z pestek winogron tylko z pestek grejfruta, diabelnie gorzki! I pomaga na
              różne infekcje stosowany w końskich dawkach.
        • Gość: Aggie Re: Atkins i cellulit IP: 62.233.204.* 22.07.03, 13:47
          Możliwe, że coś żle robisz - ja po tygodniu fazy indukcyjnej "zżuciłam" 2,5
          kg - mocno zgłębiłam prawie wszystkie książki Atkinsa i niestety czyha na nas
          wiele pułapek.
        • Gość: @ Re: Atkins i cellulit IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 08:42
          A mnie się udało zrzucić 16 kg, ale od miesiąca mam zastój i już mnie diabli
          biorą!
          • Gość: Aggie Re: Atkins i cellulit IP: 62.233.204.* 23.07.03, 09:32
            Słyszałam, że zawsze po pewnym etapie zrzucania wagi dochodzi do zastoju,
            Atkins radzi wtedy zmniejszyć spożycie węglowodanów, do poziomu diety
            indukcyjnej, ewentualnie zwiększyc ilość ćwiczeń.
            • Gość: agata Re: Atkins i cellulit IP: 217.11.133.* 23.07.03, 09:59
              Ale ja twardo trzymam się tych 20 g węglowodanów. Chyba mam niewielki
              metabolizm spoczynkowy, czyli ile zjem, tyle utyję...
              • Gość: aggie Re: Atkins i cellulit IP: 62.233.204.* 23.07.03, 11:50
                Z tego co wyczytałam w Atkinsie, to stała waga może sie utrzymać nawet przez
                miesiąc a potem nastepuje jej nagły spadek nawet o 1-2 kg. Poza tym radzi on,
                by w takim wypadku zminejszyć ilość weglowodanów o 5-10g, zastąpic część
                białka tłuszczami, omijać sery i słodziki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka