GoĹÄ: inna IP: 80.51.247.* 24.10.03, 22:39 przepraszam,może moje pytanie wyda wam sie głupie,ale jak się przyrządza brokuły?tylko gotuje i je czy jak?nie mam zielonego pojęcia:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: ja Re: brokuły IP: *.radiomaryja.pl 25.10.03, 01:36 Gość portalu: inna napisał(a): > przepraszam,może moje pytanie wyda wam sie głupie,ale jak się przyrządza > brokuły?tylko gotuje i je czy jak?nie mam zielonego pojęcia:( absolutnie ich nie gotuj, bo przy gotowaniu z brokułów wydziela się cyjanek w postaci gazu!!! najlepiej jest położyć brokuły na talerzu i zwinnym ruchem ważki pocierając dłonie wytwarzać energię, która przeniesiona na brokuły spowoduje ich upieczenie!!! pamiętaj!!! gdy brokuła zmienia koilor na czerwony to znaczy że już jest gotowa do spożycia! ale nie przypiekaj za długo, bo gdy zrobi się niebieska to znaczy że się na Ciebie obraziła i nie będzie chciała nadziać się na widelec!!! a łyżka na to - NIEMOŻLIWE!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dogma Re: brokuły IP: *.aster.pl / 10.72.5.* 25.10.03, 11:12 Inna, nie przejmuj sie głupimi omentarzami. Niektórzy tutaj mają alergię na diety i wyładowują swoją agresję. Lepiej tutaj, niż bić ludzi naulicy... Odkrój zdrewniałą część łodygo brokuła, włóż do garnka różyczkami do góry, zalej wodą tak, aby różyczki nie były w wodzie, posól i gotuj, aż łodygi będą miękkie (sprawdzaj przez wbicie widelca). Różyczki nie powinny być rozgotowane, bo są wtedy niesmaczne. Odlej wodę i już możesz jeść. Możesz też na patelni zrumienić na maśle trochę błki tartej i polać tym brokuła. Tylko wtedy już nie będzie tak "dietetycznie". Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kaska Re: brokuły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.03, 13:25 podgotuj, potem wrzuc na patelnie zabki czosnku i pomidora, dodaj brokuly, podsmaz chwile. Na talerzu posyp parmezanem. Odpowiedz Link Zgłoś