qriwesty 22.06.08, 10:50 Szeptem modlę się do uśpionego nieba o zwykły chleb miłości... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: viviene Re: Tobie.... IP: *.crowley.pl 22.06.08, 11:27 szeptem modlę się o skrawek tego miejsca wtulona w sen wiecznej miłości.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sen Re: Tobie.... IP: *.chello.pl 22.06.08, 12:40 w snach wracają do mnie minione miłości budząc się z ust twoich spijam słodko-gorzki smak teraźniejszości.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sen Re: Brzozy i wierzby... IP: *.chello.pl 22.06.08, 18:31 w cieniu który kładzie zachodzące słońce drzemie Twój dotyk pełzające ręce odbitego drzewa koją moje rozgrzane popołudniem stopy obejmują kolana ramiona i włosy stygnące zapominaniem aż po pustooki chłód kolejnego wieczoru Odpowiedz Link Zgłoś
osv Blekitne wiatry i blekitna woda... 22.06.08, 19:08 pl.youtube.com/watch?v=3U4tBTtoSJs&feature=related " Blekitne wiatry i blekitna woda..." Wchlaniaj spokoj, otul sie ramionami zatoki, uloz sie wygodnie do snu, poczuj, jak dzien zwolna opada w ukojenie. Pochyl swa glowe ku ziemi i wsluchaj sie w muzyke tej letniej nocy... Blekitne wiatry i blekitna woda istnieja, tak, jak blekitne niebo i morze, jak blekitne uczucia noca, kiedy cisza wprasza sie jak gosc na fest... Przelatujacy ptak przerywa te cisze, szukajac drzewa, ktore gdzies na niego czeka... Poczuj dusze, wzerajaca sie w Twoj kregoslup, ktora spowiada Twoje mysli, wsluchana w piesn tej letniej nocy... Istnieja blekitne wiatry i woda, blekitne nieba i morza, blekitne uczucia noca, kiedy cisza nadchodzi, jak gosc na fest... Blekitne wiatry i woda... Blekitne wiatry i woda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Blekitne wiatry i blekitna woda... IP: *.aster.pl 22.06.08, 19:54 Troche nie na temat... Ale ja od wczoraj...prawie patriota jestem!!! (zartuje-chyba nigdy nie bede!) ..wczoraj Kali znalezc, ze jest(byla?!) nawet taka piosenka... :) Niebieskooka Przyjdę do Ciebie, niebieskooka, Przyjdę do Ciebie, gdy będzie świt, Żeby się upić błękitem chabrów, Żeby zrozumieć błękitne sny. Bo moje oczy są granatowe, Bo w moich oczach jest jeszcze cień, Który mi kiedyś dziad mój zostawił, Gdy rozstrzelany był każdy dzień. /bis Przyjdę do Ciebie, niebieskooka, Przyjdę do Ciebie w rozkwicie dnia, Żeby popatrzeć w zwierciadło nieba, Żeby dosięgnąć błękitu dna. Bo moja oczy są granatowe, Bo w moich oczach jest ciemność drzew, Którą mi kiedyś dziad mój zostawił, Gdy musiał nosić w plecaku gniew. /bis Przyjdę do Ciebie, niebieskooka, Przyjdę do Ciebie, w pogodny czas, Żeby zrozumieć, że tam, wysoko, Może być miliard zwyczajnych gwiazd. Bo moje oczy są granatowe, Bo w moich oczach granatów pęk, Które mi kiedyś dziad mój zostawił, Bym nigdy nie znał, co znaczy lęk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sen Re: Blekitne wiatry i blekitna woda... IP: *.chello.pl 22.06.08, 22:10 zmierzch stłumione pomruki niespokojnego horyzontu o nocy, nie dasz ukojenia. granatowa otchłań chmur gasi rozedrgane gwiazdy kroplami świetlistych łez ostatni błysk i ciemność tak i ty odchodzisz miłości moja w noc Odpowiedz Link Zgłoś
osv ...jak w sen 25.06.08, 00:07 pl.youtube.com/watch?v=w2cFEHM9yMw&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Tobie.... IP: *.chello.pl 23.12.08, 17:02 za dużo głodu na świecie Odpowiedz Link Zgłoś
aimm Re: Tobie.... 03.01.09, 08:29 "...Uczę się patrzeć z zamkniętymi oczami. Dotyk dłoni rysuje Twój obraz w mojej głowie. Palce ześlizgują się po brwiach. nosie ,ustach... Czuje jak mięśnie napinają się pod tym dotykiem. Jesteś tak blisko i taki nierealny. Kompletna ciemność wyostrza mi zmysły- Palce zsuwają się niżej .dotykam szyi, ramion, torsu, Czuję Twój zapach, ciepło, szalone bicie serca. Niecierpliwe dłonie wędrują W moją stronę spragnione dotyku. Odsuwam je, to ja uczę się widzieć..." A to jak się Wam podoba...? Odpowiedz Link Zgłoś
jeszcze.ja.live Re: Tobie.... 03.01.09, 10:26 > Szeptem > modlę się do uśpionego nieba > o zwykły chleb miłości... jakos mocno jestem uprzedzona do poezji milosnej. Mialam krotka okolicznosc z poeta, ktory miedzy jednym a drugim wznioslym poetyckim wytworem swojej wybujlej wyobrazni literackiej byl zwyczjnym sku...elem. Wole mila, czula szara proze zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna.z.bagien Re: Tobie.... 04.01.09, 22:33 jeszcze.ja.live napisała: > > Szeptem > > modlę się do uśpionego nieba > > o zwykły chleb miłości... > > jakos mocno jestem uprzedzona do poezji milosnej. > Mialam krotka okolicznosc z poeta, ktory miedzy jednym a drugim > wznioslym poetyckim wytworem swojej wybujlej wyobrazni literackiej > byl zwyczjnym sku...elem. > Wole mila, czula szara proze zycia. Poezja Poświatowskiej , ani sama poetka nie zasługuje na taki wpis, nawet gdybyś była uprzedzona "po pierwszej jaskółce", ktora jak wiadomo... Odpowiedz Link Zgłoś