blawatek 09.05.04, 09:18 Zafascynowany obrazem mieszkania Jedrusia pełnego robaków oraz jego kuchnią chcę zadać kilka pytań. Czy ortodoksyjni weganie myją się, w czym się myją, czy używają mydła, dezodorantów kosmetyków i innych kosmetyków. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oladios Re: Środki czystości. 09.05.04, 10:25 Dopiero co ten temat byl poruszany ... Odpowiedz Link Zgłoś
blawatek Re: Środki czystości. 09.05.04, 12:18 Był problem chemii. a mnie chodzi o środki czystości (w których niestety jest i musi być chemia). Nie wyobrażam sobie kobiety bez wygolonych nóg, dyskretnego makijażu, pomalowanych paznokci, przyciętych włosów łonowych, fryzury ( w tym ufarbowania włosów) mężczyzny bez fryzury, ogolonego (lub z przyciętą brodą). A obu płci bez mydła, żelu pod prysznic, szamponów, dezodorantów, perfum. A mieszjkania bez użycia wc pickera, płynu do mycia naczyń, proszków do prania (BEZ FOSFORANÓW), płynu do mycia podłóg, kuchni i łazienek. Ciekaw jestem jak te problemy rozwiązują Jędruś i jemu podobni. Odpowiedz Link Zgłoś
oladios Re: Środki czystości. 09.05.04, 14:28 Jak juz pisalam wczesniej ten temat byl dopiero co poruszany - sprawdz 'Ciekawosc nastepna' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: połamana_tęcza Re: Środki czystości.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 16:30 tak,tak...tylko poza jednym wyjątkiem,nikt nie chciał mi odpowiedzieć na pytanie dotyczące leków. i tu ukłon dla oladios :) chociaż myślę,że gdyby ktoś miał wybierać pomiędzy zdrowiem (własnym lub dziecka) a zasadami wege to wyjście byłoby tylko jedno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: połamana_tęcza Re: Środki czystości.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 16:32 a o karaluszkach i ich obserwacji, to nie jędruś pisał a niejaka gaz vel baranek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oladios Re: Środki czystości.... 09.05.04, 17:07 > i tu ukłon dla oladios :) hehe , milo mi :)) > chociaż myślę,że gdyby ktoś miał wybierać pomiędzy zdrowiem (własnym lub > dziecka) a zasadami wege to wyjście byłoby tylko jedno... Dziecka nie mam , wiec sie wypowiadac nie bede . Nie rozumiem tylko o co chodzi z tym wyborem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: połamana_tęcza Re: Środki czystości.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 18:30 wybór pomiędzy zastosowaniem konwencjonalnego leku (a leki są testowane na zwierzętach) a metoda alternatywną w przypadku ciężkiej choroby i zagrożenia życia. i bardzo proszę wege!nie przytaczajcie opisów 'cudownych' wyzdrowień,'cudownych'treapii itp. Odpowiedz Link Zgłoś
oladios Re: Środki czystości.... 09.05.04, 21:04 Gość portalu: połamana_tęcza napisał(a): > wybór pomiędzy zastosowaniem konwencjonalnego leku (a leki są testowane na > zwierzętach) a metoda alternatywną w przypadku ciężkiej choroby i zagrożenia > życia. > i bardzo proszę wege!nie przytaczajcie opisów 'cudownych' > wyzdrowień,'cudownych'treapii itp. A czemu nie mogla bym przytoczyc opisow cudownych wyzdrowien ? To , ze Ty w to nie wierzysz nie oznacza , ze metody alternatywne nie sa skuteczne. Ja od dawna trzymam sie z dala od medycyny konwencjonalnej i wychodzi mi to na zdrowie . Odpowiedz Link Zgłoś
tripper Re: Środki czystości.... 09.05.04, 22:06 byl ostatnio taki watem w 'na dobre i na zle' gdzie rodzina wegan nie chciala podac dziecku antybiotyku ale potem pozwolili i dziecko sie uratowalo a oni nawet pozwolili mu jesc rzeczy, ktore sa pochodzenia zwierzecego i byc moze nawet mialy konserwanty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixi Re: Środki czystości. IP: 195.94.222.* 14.05.04, 09:55 Kurka wodna, nie wiedziałam, że kobieta musi mieć obowiązkowo ufarbowane włosy i pomalowane paznokcie. A i jeszcze przycięte włosy łonowe...Szlag, załamałam się, nie jestem prawdziwą kobietą!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
goblin.girl Re: Środki czystości. 14.05.04, 10:50 Gość portalu: pixi napisał(a): > Kurka wodna, nie wiedziałam, że kobieta musi mieć obowiązkowo ufarbowane włosy > i pomalowane paznokcie. A i jeszcze przycięte włosy łonowe...Szlag, załamałam > się, nie jestem prawdziwą kobietą!!!!! Witaj w klubie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diana Re: Środki czystości. IP: 213.25.91.* 14.05.04, 11:17 Gość portalu: pixi napisał(a): > Kurka wodna, nie wiedziałam, że kobieta musi mieć obowiązkowo ufarbowane włosy > i pomalowane paznokcie. A i jeszcze przycięte włosy łonowe...Szlag, załamałam > się, nie jestem prawdziwą kobietą!!!!! nie tylko Ty. Ja bardzo lubie prawo symetrii (sama sobie wymysliłam - a co ? nie mogę ?) Skoro kobieta ma sobie golić włosy łonowe, to dla symetrii panowie powinni sobie łono depilować pensetą - bez znieczulenia kobieta musi ( a nie chce) farbować włosy - to dla panów proponuję codzienne czesanie mózgu (o ile takowy posiadają) bywajcie Odpowiedz Link Zgłoś
blawatek O kobietach 23.05.04, 17:52 O kobietach: Mam nadzieję, że myjecie się i używacie dezodorantów. Każda kobieta powinna sobie golić (depilować) nogi. Żadna szanująca się firma nie przyjmie kobiety z włosami na nogach (chyba, że na etat sprzątaczki). Włosy łonowe powinno się podgalać pod kostium kapielowy (minimum0. Ale są amatorzy bogatego owłosienia (które jest niezbyt dla mnie estetyczne, ale de gustibus)- polecam strony "hairy". Malowanie włosów oczywiście zalcane wtedy gdy zaczynają one siwieć. Można nie malować gdy wszystki są siwe. Makijaż to chyba rzecz normalna- oczywiście stosowny do okazji, pory, dnia. A paznokcie nie zawsze muszą być pomalowane, ale powinny być zadbane. Polecam malowanie pazkokci u nóg, to na facetów działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixi Re: O kobietach IP: 195.94.222.* 24.05.04, 09:10 Dlaczego uważasz, że makijaż to rzecz normalna? Obowiązkowo musze się malować? Rozumiem, że nie lubisz owłosionych kobiecych nóg, a ja nie znoszę włochatych męskich pleców. Czyli wszyscy faceci powinni golić sobie plecy!! A jeśli mam 10 siwych włosów to muszę się farbować? Pomalowane paznokcie u nóg? Akurat na mojego męża działa zupełnie coś innego...Drogi bławatku, depiluję włosy na nogach i innych miejscach, czasem farbuję włosy, stosuję makijaż i maluję paznokcie BO LUBIĘ !!! Ale nie mam takiego obowiązku i nikt go nie ma! Trochę więcej tolerancji!! Natomiast nie ma usprawiedliwienia dla braku higieny: mydło, szampon i dezodorant to podstawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rycho Re: O kobietach IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 24.05.04, 10:07 pixi napisał m.innymi: mydło, szampon i dezodorant to podstawa Dwie pierwsze pozycje-tak,trzecia-nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixi Re: O kobietach IP: 195.94.222.* 24.05.04, 10:35 OK, mogę się z tym zgodzić, nie wszyscy muszą używać dezodorantu... Odpowiedz Link Zgłoś
irokezik Re: O kobietach 24.05.04, 10:51 Tylko należy współczuć tym którzy muszą przebywać w ich towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
blawatek Re: O kobietach 26.05.04, 20:48 Nie używasz dezodorantu??? Gratuluję!!! Współczuję tym co muszą przebywać w Twoim towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diana Re: O kobietach IP: 213.25.91.* 24.05.04, 11:28 blawatek napisał: > O kobietach: Włosy łonowe powinno się > podgalać pod kostium kapielowy (minimum0. Ale są amatorzy bogatego owłosienia > (które jest niezbyt dla mnie estetyczne, ale de gustibus)- polecam > strony "hairy". tak dziubuśku. Musi przecież wyglądać jak u niemowlaka. To zalatuje pedofilią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixi Re: O kobietach IP: 195.94.222.* 24.05.04, 11:31 Też miałam takie skojarzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
blawatek Re: O kobietach 26.05.04, 20:51 Chodzi o golenie włosów w okolicy cipki co jest higieniczne i ładne. Dodatkowo trzeba golić nogi. Włosy łonowe trzeba tylko przyciąć, zrobi to na pewno wrażenie na waszych facetach. A wygolona cipka pomaga w miłości francuskiej, nie muszę chyba tłumaczyć dlaczego. Ale nie ma oczywiście takiego obowiązku. Choć w dobrych firmach z włochatymi nogami nie znajdzie się pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixi Re: O kobietach IP: 195.94.222.* 27.05.04, 08:35 drogi bławatku, niech w końcu do ciebie dotrze, że nie wszyscy lubią to co ty!!! I jeszcze, jest takie powiedzenie: nie to ładne, co ładne, ale to co się komu podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diana słusznie IP: 213.25.91.* 27.05.04, 09:30 blawatek napisał: > > Ale nie ma oczywiście takiego obowiązku. > Choć w dobrych firmach z włochatymi nogami nie znajdzie się pracy. jasne. przecież jak taka fleja z owłosionymi nogami, siwymi włosami, brzydkimi paznokciami, bez makijażu, wlezie do chlewu, to dopiero knury moga się wkurzyć ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixi Re: słusznie IP: 195.94.222.* 27.05.04, 11:47 Diana, czytając twój wpis tak się śmiałam, że wylałam picie na klawiaturę! Cholera, jestem skreślona u bławatka, nie dość, że nie mam pomalowanych paznokci, to jeszcze mam zaświnioną klawiaturę...Na swoją obronę powiem, że wczoraj ufarbowałam włosy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diana Re: słusznie IP: 213.25.91.* 27.05.04, 12:14 Gość portalu: pixi napisał(a): > Diana, czytając twój wpis tak się śmiałam, że wylałam picie na klawiaturę! rechot jest podstawą egzystencji. jestem za tym, by rechotać ile się da a nawet jeszcze więcej. Nie na darmo mama nazywała mnie zawsze :Żaba Chyba sobie nicka zmienię pozdrawiam rechotliwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixi Re: słusznie IP: 195.94.222.* 27.05.04, 12:29 o tak, poczucie humoru to podstawa ! Odpowiedz Link Zgłoś
balbinia Re: Środki czystości. 09.05.04, 20:28 Jesli tak bardzo Cie fascynuje "ortodoksyjnych wegan", co mnie rozbawilo, to prosze bardzo, bede tak mila i odpowiem :) - srodki czystosci czyli plyn do mycia szyb, naczyn, mleczko, plyn wszystkoczyszczacy, spray, proszek do prania firmy Ecover - pasta do zebow, plyn do kapieli, olejek, krem firmy Weleda - uzywam golarki elektrycznej z ladowarka do wszyskich czesci ciala, gole sie bez uzycia jakichs pianek i kremow, co rok wymieniam tylko "nozyki" - kosmetykow kolorowych (szminki, blyszczyki) uzywam roznych firm np www.touch-of-nature.de/shop2/index.html www.greengirlbasics.com/shop/index.php?shop=1&cat=9&cart=44094 body shop: www.thebodyshop.com albo Paul Mazotta, Green girl basics www.greengirlbasics.com/shop/index.php?shop=1&cat=9&cart=44094 i pare innych. Wybor jest ogromny, tyle tylko ze nie wszystko znajdziesz na polce w kazdym supermarkecie ( a tymbardziej w Polsce) Chyba reszty wymieniac nie musze ? Aha, zeby bylo jasne: uzywam tez perfum i balsamow Chanel (firma ktora nie testuje ale kupuje komponenty, ktore byly testowane na zwierzetach) i zdarza mi sie umyc rece w plynie nieznanego pochodzenia, kiedy jestem na uniwerku czy stacji benzynowej, diso, odwiedzinach u kogos. Wiec moja odpowiedz brzmi: Tak, weganie myja sie, uzywaja mydla i innych kosmetykow :))) Odpowiedz Link Zgłoś
fritzek Re: ECOVER 09.05.04, 21:59 ta firma,która szczyci się 'nietestowaniem' na zwierzętach,swoich produktów jest olbrzymią korporacją. min.firmuje sprzęt do połowu ryb... to chyba nie jest wege... Odpowiedz Link Zgłoś
balbinia Re: ECOVER 17.05.04, 19:48 fritzek napisała: > ta firma,która szczyci się 'nietestowaniem' na zwierzętach,swoich produktów > jest olbrzymią korporacją. > min.firmuje sprzęt do połowu ryb... > to chyba nie jest wege... Moglbys napisac wiecej o tym, podac jakies linki moze ? Bo pierwszy raz slysze. Odpowiedz Link Zgłoś
blawatek Re: Środki czystości. 10.05.04, 06:59 O.K. Tylko ta firma też chce zarabiac kasę i wcale chyba mimo nazwy aż tak ekologiczna. Pzdr P.S. Podeślij trochę mydła i dezodorantów Jędrusiowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: are Re: Środki czystości. IP: *.clubnet.pl 09.05.04, 22:31 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=12500060&a=12513561 nie jest tak zle... bez trucia sie chemia tez sie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędruś Środki brudności. IP: 128.250.211.* 10.05.04, 02:29 bławatek Słuchaj mięsojadzie; widać gryzie cię, miąsko cię gryzie. A poza tym: Czep się tramwaju? Jędruś Odpowiedz Link Zgłoś
blawatek Re: Środki brudności. 10.05.04, 06:57 Płyta Ci się zacięła. A skąd wiesz co ja jem. Czy na podstawie tego można oceniać ludzi. A Ty żresz trawę, mieszkasz z muchami i karaluchami i pewnie jeszcze nie używasz mydła ani dezodorantów-nieźle musisz capić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędruś Bławatek IP: 128.250.211.* 10.05.04, 07:34 Bławatek Co robisz na tym forum, raz już ci powiedziałem: Zobacz wątek klony niedźwiedzie. Jędruś Odpowiedz Link Zgłoś
blawatek Re: Środki brudności. 12.05.04, 00:20 Stosując Twoją retorykę; Ciebie Jędrusiu gryzie brud i pasożyty. Miłej kooperacji. Odpowiedz Link Zgłoś
tripper Re: |rodki czystości. 14.05.04, 15:28 a tam, dajcie spokoj, kazdy moze sobie nie uzywac mydla i dezodorantow, jezeli ma taka potrzebe, niektorzy tak robia, a potem odciskaja swoje brudne i smierdzace cialo na przescieradlach i to sie nazywa dzialanie artystyczne, o! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diana Re: |rodki czystości. IP: 213.25.91.* 14.05.04, 15:54 tripper napisał: > a tam, dajcie spokoj, kazdy moze sobie nie uzywac mydla i dezodorantow, jezeli > ma taka > potrzebe, niektorzy tak robia, a potem odciskaja swoje brudne i smierdzace cial > o na > przescieradlach i to sie nazywa dzialanie artystyczne, o! nie mogłeś wcześniej powiedzieć ? a ja głupia tyle lat sie myłam, no. Co za strata dla sztuki :)))) Odpowiedz Link Zgłoś