grzeczna_dziewczynka15 12.02.12, 03:18 Jakieś rady? Stronki? Coś mnie pobolewa wątroba ostatnio. Postawiam ograniczyć/wykluczyć alkohol. A jeszcze inne rady? Będę wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ditta12 Re: Dieta wątrobowa wege 12.02.12, 10:35 Moja dieta wegetariańsko-trzustkowo-wątrobowa. Nic tłustego,smażonego,żadnych alkoholi.lekko strawne.Nie jem orzechów,grochu,fasoli. Chude mleko,ser(na który już nie mogę patrzeć) a jeżeli jesteś veganką to też sobie dasz radę. Trzeba badać co szkodzi a co nie.Mało a częściej. Odpowiedz Link Zgłoś
seth.destructor Re: Dieta wątrobowa wege 12.02.12, 12:35 Kamienie żółciowe? Ewentualnie nie wątroba, a jelito grube. Sprawdź, czy ból przejdzie przy wyeliminowaniu napojów gazowanych oraz warzyw strączkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: Dieta wątrobowa wege 12.02.12, 14:16 .......i zrób USG na okoliczność tych kamieni. Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Dieta wątrobowa wege 12.02.12, 17:26 Dzięki za rady. Na USG już się umówiłam. Nie pijam za dużo napoi gazowanych i strączkowych aż tak często nie jem:( W ogóle mi się zdawało, że w miarę zdrowo się odżywiam, ale jak się okazuje, nic nie jest takie, jak się nam wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś