poloeschatolo 02.08.10, 18:24 urzędników i urzędniczek Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skoonk Re: vata w butach 02.08.10, 19:47 Informacja dodatkowa: szaleństwo zatrudniania urzędników trwa dalej, w pierwszym kwartale 2010 roku zatrudnienie w administracji publicznej wzrosło o kolejne trzy tysiące osób. Urzędników (liczonych wraz z pracownikami ZUS i MON) jest po raz pierwszy w historii Polski więcej, niż lekarzy i pracowników opieki społecznej. Tych pierwszych jest 634 tysiące (w tym 430 tysięcy urzędników administracji publicznej), tych drugich 633 tysiące. W grudniu 2004 roku lekarzy, pielęgniarek i pracowników opieki społ. było 544 tysiące, a urzędników (plus ZUS i MON) 514 tysięcy. Ktoś jeszcze się łudzi, że podwyżka VAT jest tymczasowa? www.rybinski.eu/?lang=all Nadrzędnym celem politycznym są wybory, reszta później. Odpowiedz Link
chlorofil1 Re: vata w butach 03.08.10, 10:15 Nie ma sposobu na prawa przyrody. Tu działa Prawo Parkinsona. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: vata w butach 03.08.10, 13:19 skoonk napisała: > Informacja dodatkowa: szaleństwo zatrudniania urzędników trwa dalej, w pierwszy > m > kwartale 2010 roku zatrudnienie w administracji publicznej wzrosło o kolejne > trzy tysiące osób. Urzędników (liczonych wraz z pracownikami ZUS i MON) jest po > raz pierwszy w historii Polski więcej, niż lekarzy i pracowników opieki > społecznej. Tych pierwszych jest 634 tysiące (w tym 430 tysięcy urzędników > administracji publicznej), tych drugich 633 tysiące. W grudniu 2004 roku > lekarzy, pielęgniarek i pracowników opieki społ. było 544 tysiące, a urzędników > (plus ZUS i MON) 514 tysięcy. > A u Prezydenta Erekta inaczej Odpowiedz Link
skoonk Re: vata w butach 03.08.10, 14:10 napoj.chmielowy napisał: > A u Prezydenta Erekta inaczej ho, ho, u Premiera Blagiera też zmiany: www.rp.pl/artykul/71439.html ,,Naczelną zasadą polityki finansowej mojego rządu będzie (...) stopniowe obniżanie podatków i innych danin publicznych. Dotyczy to i musi dotyczyć wszystkich. I tych mniej zamożnych i tych bogatszych. Wszyscy mają prawo do tego, aby państwo przyjęło wreszcie kierunek na obniżanie podatków i danin publicznych. Będziemy prowadzili tę politykę rozważnie, to musi być rozważny marsz. Ale chcę, aby to był marsz zawsze w jednym kierunku, zawsze w kierunku niższych podatków i zawsze w kierunku rezygnacji z nadmiernych, często zbędnych danin publicznych, jakie obywatel płaci na rzecz administracji.'' Odpowiedz Link
kolejar Re: vata w butach 04.08.10, 12:20 Tymczasem ABW i AW wciąż są niedofinansowane. Służby te pełnią strategicznie ważne funkcje dla bezpieczeństwa Państwa. Oficerowie są niedofinansowani i agenci. Agenci co i raz odmawiają współpracy z powodu niepłacenia im wynagrodzeń za współpracę. Sytuacja staje się krytyczna i niebezpieczna dla podstawy Państwa, jaką są przecież Służby. To wszystko, co na dziś jest mi wiadome w przedmiotowej sprawie. Odpowiedz Link
skoonk Re: vata w butach 04.08.10, 23:11 kolejar napisał: > Tymczasem ABW i AW wciąż są niedofinansowane. Służby te pełnią strategicznie > ważne funkcje dla bezpieczeństwa Państwa. Oficerowie są niedofinansowani i > agenci. Agenci co i raz odmawiają współpracy z powodu niepłacenia im wynagrodze > ń > za współpracę. Sytuacja staje się krytyczna i niebezpieczna dla podstawy > Państwa, jaką są przecież Służby. Dodaj do tego wyjście z NATO, rozpad GROMu, IPNu, likwidację wojskowych orkiestr... Jutro obudzisz się w świecie, który wybrałeś. A co, znów nie wiedziałeś? Odpowiedz Link
najglupszy-nick Ukrzyżowanie na vacie 05.08.10, 11:41 Cytat Awantura z krzyżem pozwala rozpoczynać wszelkie projekty niewygodnych reform po cichu, bez zwracania uwagi społeczeństwa. Zainteresują się nimi najwyżej serwisy ekonomiczne docierające jednak do niewielkiej grupy ludzi. Również dla strony opozycyjnej, zarówno PiSowskiej jak i SLDowskiej kwestia krzyża jest bardzo wygodna. Formacje te nie maja alternatywnego programu ekonomicznego, ani konkretnej oferty dla ludzi pracy. PiS może grać na bogoojczyźnianych nastrojach, z tylnego rzędu manipulując protestującymi i posyłając im wsparcie między innymi w postaci posłanki Szczypińskiej. SLD zagra natomiast na nutce antyklerykalizmu potrzebnej aby przekonać wyborców co do lewicowości swojej oferty. Gdyby debata nie przyjęła tak wygodnego obrotu ta lewicowość mogłaby być łatwo zakwestionowane. Pod koniec lipca lider Sojuszu wygłosił typowo neoliberalny pogląd, że podatek liniowy dla firm miał pozytywny wpływ na tworzenie bogactwa, które dopiero później można redystrybuować. Odpowiedz Link
skoonk Re: Ukrzyżowanie na vacie 05.08.10, 17:25 najglupszy-nick napisał: > Również dla strony opozycyjnej, zarówno PiSowskiej jak i SLDowskiej > kwestia krzyża jest bardzo wygodna. Formacje te nie maja > alternatywnego programu ekonomicznego, ani konkretnej oferty dla > ludzi pracy. Bzdura. Ale rząd ma własny program i nie potrzebuje opozycji. Odpowiedz Link
skoonk Re: vata w butach 06.08.10, 10:38 Jest wiele sposobów na VAT, np. vat 7 zamiast 22 % - wlicz materiał do robocizny w jednej fakturze z usługą. Przecież to raj podatkowy! 390 mld zł poza oficjalnym obiegiem. To jest sygnał - obywatele, chodźcie z nami, platforma was uiesie. Nie przegapcie szansy. Kto nie z nami, ten z gapami. Odpowiedz Link
skoonk Re: vata w butach 07.08.10, 10:31 RAJ PODATKOWY Od roku 2011 wszystko potanieje. Przeciętna polska rodzina wydawać będzie kilkanaście złotych dziennie i nastąpi wzrost wynagrodzeń. Premier Zielonej Wyspy obliczył, iż „Skutek podwyżki VAT-u z punktu widzenia portfela przeciętnej polskiej rodziny to będzie obciążenie nie przekraczające kilkunastu groszy dziennie”. Czy PcH wybełkocze coś o tej matamatyce? Coś w stylu "12 groszy". Mam też inny hit, w stylu "piwnicy pod baranami" - melorecytacja publikacji prasowych, taki znak czasu. Oto przykład: Trudno oczekiwac godnych zachowan kaczynskiego,dla niego g o d n o s c,,, to abstrakcjia slowna,,,,bez znaczenia jak dla kazdego pospolitego chama Jarosław Kaczyński bał się, że podczas uroczystości będzie musiał śpiewać hymn. Panie Generale, kiedyś Pana nie szanowałem. Miałem powody. Dzisiaj jestem pełen podziwu. No cóż Jarosław HAK Lojalka wie że doprowadził do katastrofy samolotu swą żądzą do władzy Ucz się szanowna opozycjo, patriotyzmu i godności. Jaruzelski nie byl moim idolem ale, zachowal sie kulturalnie i jak przystalo na bylego polityka ... podsumowal Kaczynskiego krotko ale zrozumiale konkretnie...Jako prezes parti oszolomow PIS to pokazal ile jest warty czyli nic.. tak samo jego "wielkie slowa"z malej geby polska najwazniejsza..Do budy cale szambo!!! teraz tylko posadzic go za katastrofe , udalo im sie ukrasc ksiezyc ale nie ukradli Polski!! Pelzak Kaczynski ,i jego mloty .. Albo trzymac polska flage bialym do gory. Widac kto ma klase, Pan general zachowal sie godnie a pan prezes robil za kreta!" kaczor pokazał swoje żoliborskie dobre wychowanie)) Kawał chama i prostaka, ot co. Jaruzelski już zapłacił za swoje błędy - teraz ma mój szacunek. Odpowiedz Link
map4 Re: vata w butach 23.08.10, 14:42 Wzrost VATu w Polsce to zaledwie jeden, śmieszny punkt procentowy. Kiedy w Niemczech podnoszono VAT, to podniesiono go od razu o trzy procenty, z 16 na 19 % Do tego jedna z partii koalicji, która podjęła decyzję o podwyżce VATu szła do wyborów z hasłem "z nami 16% VATu pozostanie" ozdobionym facjatą przewodniczącego partii, który po wyborach objął posadę wicekanclerza bundesrepubliki oraz posadę ministra pracy i spraw socjalnych. W tym świetle artykuł 263 federalnego kodeksu karnego pod tytułem "Betrug", czyli "oszustwo" brzmi jak ponury żart. Nie narzekaj na platformę, mogli przecież z 22 % zrobić od razu 25% powołując się na doświadczenia niemieckie, nieprawdaż ? Odpowiedz Link