no.logo 09.01.06, 18:13 Szkoda, że nie C64, ale jednak... gry.onet.pl/wia_item.html?DB=120&ITEM=1224997 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiatr.ze.wschodu Re: Commodore powraca! 09.01.06, 18:34 ja jestem z tego ,,lepszego" pokolenia - mianowicie Amigi 500 stare, dobre gry i... czasy Odpowiedz Link
map4 Re: Commodore powraca! 09.01.06, 18:34 no.logo napisał: > Szkoda, że nie C64, ale jednak... Gdzieś w telewizorze oglądałem niedawno materiał poświęcony C46-nostalgii. Autorzy postawili w Media-Markcie czy innym Saturnie C64 ze stacją dyskietek i kolorowym monitorem w cenie 249 Euro. Nawet paru chętnych się znalazło Ale do rzeczy. Jeden z fanów uruchomił produkcję kart rozszerzeń do PC na zwykłej szynie PCI, która oferuje prawdziwy feeling oryginalnego C64. Podobno nie nadąża z produckją ... Poza tym: siłą C64 była nieprawdopodobna szybkość, choć właściwie należałoby powiedzieć niesamowita efektywność systemu oraz oprogramowania. Jak na tamte czasy, programiści wyciskali ze sprzętu wszystko, co w nim tkwiło, a nawet trochę więcej. Dlatego wyposażenie nowej konsoli Commodore w Windows CE uważam za ponury, czarny, angielski żart. Odpowiedz Link
no.logo Re: Commodore powraca! 09.01.06, 18:41 map4 napisał: > programiści wyciskali ze sprzętu wszystko, co w nim tkwiło Dokładnie tak było. Przy czym trzeba pamiętać, że programowanie C64 to była czarna asemblerowa robota na wieeeele tysięcy linii. Za to efekty - genialne. Odpowiedz Link
no.logo Dla tych, którzy pamiętają: 09.01.06, 18:48 www.c64.ch/programming/c64prg10.txt A w dzisiejszych czasach zrobienie jakiejś animacji to minuta wygodnej roboty... Odpowiedz Link
map4 Re: Commodore powraca! 09.01.06, 19:37 no.logo napisał: > Dokładnie tak było. Przy czym trzeba pamiętać, że programowanie C64 to była cza > rna asemblerowa robota na wieeeele tysięcy linii. Za to efekty - genialne. Według tego samego przepisu napisano BeOS'a. Nie pracowałem na nim, czytałem jedynie, że to demon szybkości. Niestety, znajdź dzisiaj fachowych programistów znających i (o wiele ważniejsze !) rozumiejących asemblera. Powodzenia. Dletego projekt BeOS upadł. Odpowiedz Link
zalogowany.cookie Re: Commodore powraca! 09.01.06, 21:39 W Conradzie widziałem joystick, w którego podstawie była cała "logika" C64 i ileś gier w ROM-ie. Nic tylko podłączyć do TV i grać. Oczywiście bez złącza do magnetofonu... Odpowiedz Link
fermion Re: Commodore powraca! 30.01.06, 23:29 oj tak...C64 to niezapomniane gry, niezapomniane joysticki ze sprężynkami, które się łatwo psuły, ale z jaką przyjemnością się je naprawiało ) niepowtarzalny magnetofon! no to se powspominałem wieeeellleee godzin dzieciństwa )) pzdr Odpowiedz Link
robiq Re: Commodore powraca! 22.02.06, 11:45 ja mialem Atari 65XE z Turbem, to tez bylo cos fajnego, konkurent Commodore'a. Odpowiedz Link