Dodaj do ulubionych

Nowy kształt forum

02.03.07, 19:11
Mam pomysł odnosnie kształtu tego forum i jego działalności ale chciałem go
najpierw z wami skonsulotwac bo to w koncu wasze forum.

1. Fibromalagie lekarze diagnozuja zazwyczaj wtedy gdy testy wychodza ujemnie
a wyniki krwii sa ok, otp. Niestety jest wiele chorób ktore moga imitowac
fibromalagie badz byc jej przyczyna. daletgo chciałbym na tym forum poswiecić
sporo uwagi chorobom które powoduja fibro, bo moze da sie je wyleczyc. Główna
idea tego forum było by szukanie sposobu na wyleczenie.

2. Kazda z osób napisała by jak najdokładniej swoja historie i trzymała sie
swojego watku. Mozna by było tworzyc nowe watki ale nie w kwestii swojej
własnej choroby. Forum było by bardziej przejrzyste i czytelne.

3. Istniały by watki typu pytania do ewax czy pytania do myalgian itp. tam
wszycy mogli by sie z nimi konsultowac, a nie tworzyc nowe watki...

4. Wspolnymi siłami staralibysmy sie odszukac przyczyny fibromyalgi i starac
sie ja wyleczyc w miare mozliwosci. Mile widziane by były tłumaczenia
wszystkiego odnośnie chorób ktore moga powodowac fibro. Takie publikacje są
głownie w anglojęzyczne, ktos kto by je tłumaczył zrobił by bardzo wiele dla
tego forum

Co myślicie o moich pomyslach? Prosze wszystkich obecnych na tym forum o
komentarze...
Wszystkie nowe propozycje mile widziane.

Obserwuj wątek
    • budryska1 Re: Nowy kształt forum 02.03.07, 23:59
      Rzeczywiście, to forum nie jest zbyt aktywne (wszystko "ciągnie" Ewax)i mało
      uporządkowane ale to pewnie z tego powodu, że fibro jest taką nieuchwytną
      chorobą-trudno ją zdiagnozować (jeśli już jakiś lekarz w ogóle ją zna) a
      sposobu wyleczenia jak dotąd nie ma.Czytam wątki na for.borel. i tam macie np.
      problemy z konkretnymi antybiotykami, dawkami i czasem ich przyjmowania. W
      fibro nie ma żadnego skutecznego leku, objawy poszczególnych osób różnią się od
      siebie, lekarze traktują nas jak symulantów a i nas samych jest bardzo mało.
      Dlatego forum wygląda jak wygląda. Myślę, że Twój pomysł jest dobry ale nie
      wiem czy przy tak małej grupie to się uda. Można próbować, dzięki za
      zainteresowanie naszymi problemami.
    • boncia1 Re: Nowy kształt forum 03.03.07, 00:14
      jasne- dobry pomysł! dzięki za cenne uwagi!
      pozdrawiam
      powodzenia
      • myalgan Re: Nowy kształt forum 03.03.07, 04:20
        tez jestem za
        niestety moj opis choroby zacznie sie od mometu zalozenia formatu nowego forum
        bo niestety mam straszne luki w pamieci a i czas jaki trwa choroba jest dosc
        dlugi
        ale ciesze sie ze masz taki pomysl sprobowac mozna
        wszystko jest do przetestowania
        dzieki ze sie tu pojawiles
        • ewax100 Re: Nowy kształt forum 03.03.07, 19:08
          Oczywiście tez jestem ZA nawet wcześniej o tym pisałam tylko ze to nie ma byc
          zupełnie nowe forum od początku -bedzie takie jak jest tylko możemy go troszkę
          zmienić dla lepszego porzadku.Myalgan nie matrw sie ze nie pamiętasz napiszesz
          tylko to co pamietasz.Pozdrawiam
          • zazule Re: Nowy kształt forum 04.03.07, 23:37
            Ja własnie tłumacze arykuł o poznanych przyczynach fibro moze zdąze w tym
            tygodniu. Myśle ze Szympek ma dobry pomysł. Jak osoby na tym forum beda pisać
            swoje historie -to rozkręci forum. Wymiana informacji naukowych oraz własnych
            spostrzeżen to podstawa żeby osiągnąć cel-czyli wyzdrowieć:)
    • nadzieja_5 Re: Nowy kształt forum 06.03.07, 17:48
      popieram gorąco! Jestem dzisiaj po raz pierwszy na forum, przyciągnęła mnie tu
      bezsilność, nie wiem już co robić? mam wszystkie objawy które wymieniacie, mimo
      to pracuję nawet dość intensywnie i nie łykam proszków przeciwbólowych ale
      bardzo cierpię. Nie zamierzam się poddawać. Szympku podoba mi się twoje
      podejście, musi być jakieś wyjście z sytuacji, nie ma nieuleczalnych chorób,
      głęboko w to wierzę. Ja muszę się trzymać, rodzice mi nie pomogą, są zajęci
      swoimi sprawami i nigdy specjalnie moimi zainteresowani nie byli.Mąż wspiera ale
      dużo pracuje i sporo wyjeżdża, a ja muszę być silna i zdrowa dla moich dzieci.
      Aproppo mnie też pomógło ssanie oleju, zlikwidował poranną sztywność. Zauważyłam
      ,że bardzo mi się pogarsza jak się przepracuję i zestresuję, poprawia o dziwo
      jak mimo bólu wezmę w garść i trochę fizycznie popracuję : powieszę pranie ,
      odkurzę, poskładam ubrania słowem - rozruszanie stawów. Na depresję ostatnio
      bardzo pomógł mi ten ziołowy deprim, już po zażyciu dwóch tabletek załatwiłam w
      jeden dzień sprawy za które nie mogłam zabrać się przez misiąc. Na lepsze spanie
      pomagają dobre korki do uszu i melisa na wieczór. Nie mam tylko sposobu na ten
      nieustający ból
      • ewax100 Re: Nowy kształt forum 06.03.07, 19:52
        Witaj seredcznie Nadziejo5!Ciesze sie że do nas dołaczyłaś.Poczytaj watki a z
        pewnością się wiele dowiesz a przdewszystkim liki na poczatku forum.Prosze Cię
        opisz swoją historię choroby jakie masz doświadczenia-załóż nowy wątek który
        bedzie Twój.Prosze tez wszystkich innych,którzy tego nie zrobili.Nie wiem czy
        masz zdiagnozowana fibro czy dopiero porównujesz objawy.Pozdrwiam serdecznie i
        pozostań z nami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka