Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    18.10.04, 18:19
    w srode otwieraja kolejny duzy dom towarowy - pewnie nie bedzie to nic
    specjalnego (poza rozmiarem), ale wartoby sie tam przejechac i sprawdzic jak
    sa przygotowani na przyjecie klientow na rowerach... ;-) proponuje zbiorke na
    rondzie babka o 17:00
    Obserwuj wątek
      • sebias Re: arkadia 18.10.04, 23:45
        Witam!

Oni są przygotowani na przyjęcie klientów rowerzystów tak samo jak Baks potrafi
        zaprojektować prawidłową drogę rowerową :P

---
        Pozdrawiam
        SeBeQ
        • roweroraffi Re: arkadia 19.10.04, 07:16
          Właśnie dlatego jak podjedzie tam 30-stoosobowa grupa będzie śmiesznie... ja
          kiedyś w Carrefour Wileńska przypinałem rower tuż pod kasami do takich barierek
          obok których stały wózki... ale możecie spróbować z drugiej strony kas... np
          tam, skąd ludzie biorą koszyki ;-)
        • hamster53 Re: arkadia 20.10.04, 23:45
          A i tak jakby co, to Max jestem
      • skeler Re: arkadia 19.10.04, 11:19
        poniewaz nie bylo jakiegos glosnego protestu, to spotykamy sie o 17 na rondzie
        babka - dalem tez informacje o tym na stronie Masy. Jesli ktos nei moze o 17,
        moze zaczac juz od 7 rano pytac sie, gdzie mozna zostawic rower (o ile miejsce
        to nie bedzie wyraznie oznakowane;-) - niech beda choc troche przygotowani na
        nasz pryzjazd o 17 ;-)
      • nemka27 Re: arkadia 19.10.04, 16:42
        to sie wszystko okaze w praniu....ja tam teraz pracuje i bede jezdzic do pracy
        rowerem z racji bliskiego zamieszkania....wiec zobaczymy czy mnie od razu znim
        wygonia czy nie....oczywiscie ja i inni rowerzysci zatrudnieni tam gdzie ja
        maja aprobate kierownictwa...wiec chyba nie bedzie zle...pozdro
      • roweroraffi Re: arkadia 20.10.04, 16:26
        Byłem rano (koło 7.20) pod tym centrum handlowym... korki niesamowite, ludzi
        niewiele przed wejściem, a za to Policju, Ochorny itp całkiem sporo... o ile Ci
        trzeci i drudzy znikną po części, to korki chyba będą tam już tylko większe ;-)
      • sucha85 Re: arkadia 20.10.04, 20:54
        Moim zdaniem policja, która kierowała ruchem od samego rana, aż do momentu gdy
        wracałam ze szkoly (co było potem nie wiem), to chyba bardziej przeszkadzała na
        rondzie kierowcom, a nie go zmniejszała :PPPPP

Pozdrawiam
      • yaroosh Re: arkadia 20.10.04, 21:46
        Byłem dziś pod Arkadią, co prawda na krótko, ale jednak. Po paru zdaniach
        zamienionych ze spotkanym na miejscu Czajnikiem (pozdrawiam), niestety muszę
        przyznać mu rację. Bez słupków wokół ronda zginiemy marnie. Bo żeby nie wiem
        jak często wpadał tam patrol i walił mandaty to i tak za moment jakiś oszołom
        stanie na chodniku zmuszając pieszych do włażenia na ścieżkę rowerową, i
        kolizja gotowa. Pozostaje tylko robić pokazówki (vide Agrykola) i mieć
        nadzieję, że słupki jednak się pojawią. Za to bez problemu udało mi się wejść z
        rowerkiem do środka i usłyszeć od pana ochroniarza, że stojaka na rowery nie
        ma. Pięknie, 287 tys metrów kw. i nie ma stojaka, po prostu łuńja ełuropejska
        po poslku. Brawo. Następnym razem zarezerwuję sobie więcej czasu na wycieczkę
        po Arkadii, i zobaczę komu i po jakim czasie mój rowerek zacznie przeszkadzać.
        • skeler Re: arkadia 20.10.04, 22:59
          platalismy sie dzisiaj troche po arkadii w wiekszej grupie z rowerami (laczny
          dystans to ok. 2 okrazenia calosci) i nikt nie odwazyl sie powiedziec nam zlego
          slowa ;-) moze jutro beda lepiej przygotowani ;-) albo stojaki zamontuja...
          wkrotce odbedzie sie spotkanie rowerzystow z dyrektorem arkadii - moze uda sie
          go przekonac do montazu czegos porzadnego, a nie tandetnych wyrwikolek...
      • hamster53 Re: arkadia 20.10.04, 23:45
        Nie wiem, czy jutro będę w Arkadii, ale postaram się, bo dzisiaj było spoko...
        a trzeba dorwać dyrektora...
      • skeler Re: arkadia 21.10.04, 01:18
        a tak nasza akcja wygladala okiem dziennikarza:
        miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,2349295.html ;-)
        • rano1 Re: arkadia 22.10.04, 11:36
          Hehe. No widać, kto pozował reporterowi :-)
          • skeler Re: arkadia 22.10.04, 14:24
            przynajmniej w wydaniu papierowym bylo inne zdjecie... ;-) zreszta ostatnio
            prawie zawsze daja rozne zdjecia do roznych wydan...
      • kolorowetrampki Re: arkadia 25.10.04, 23:18
        skeler napisał:

> w srode otwieraja kolejny duzy dom towarowy - pewnie nie bedzie to nic
        > specjalnego (poza rozmiarem), ale wartoby sie tam przejechac i sprawdzic jak
        > sa przygotowani na przyjecie klientow na rowerach... ;-) proponuje zbiorke na
        > rondzie babka o 17:00

ach. dzieciaki. Wam się naprawdę nudzi.
        Zrozumcie. Arkadia to PRYWATNE centrum handlowe! Wybudowały je firmy wykładając
        grube miliony euro. To nie jest Państwowa inwestycja. Nie macie prawa wymagać,
        aby ktoś was tolerował z rowerami! Tak samo ja w domu moge sobie powiesić
        tabliczkę przed wejściem - "Rowerzyści WON" Jeśli ktoś ma kaprys to może wam
        zakazać włazić na teren centrum z rowerami! Nie rozumiesz tego? Ty lubisz jak
        ci po łózku ktoś jeździ rowerem? Centra handlowe mają prawo nie życzyć sobie
        rowerów w środku. Nie masz prawa wymagać od kogoś kto wyłożył SWOJĄ kasę na to,
        aby w środku były stojaki lub inne udogodnienia. Dla samochodów jest parking
        OK. Dla rowerów wcale nie musi być... tak samo jak nie musi być dla samochodów.
        Wola projektanta i inwestora.
        Więc zrozum to i przestań robić z siebie drugiego Leppera i Giertycha, który
        walczy o każde gówno a tak naprawdę nie ma o niczym pojęcia.
        • sebias Re: arkadia 26.10.04, 01:02
          Parparyzacja twojej mentalności nie obliguje mnie do dalszego czytania twoich
          idiotycznych postów...

Moja rada: idź do lekarza albo do "Harry'ego z Tybetu" :P

---
          SeBeQ
          • kolorowetrampki Re: arkadia 26.10.04, 09:02
            sebias napisał:

> Moja rada: idź do lekarza albo do "Harry'ego z Tybetu" :P

i znów się natykam na inteligentną wypowiedź.
            brak argumentów?
            • roweroraffi Re: arkadia 26.10.04, 12:42
              Za to Ty miałeś argumenty w wątku, który założyłeś... zwłaszcza jak Ci Olek
              pokazał zdjęcie, gdzie jednak jeździsz chodnikiem wbrew temu co mówiłeś...
              jakbyś nie pamiętał, to podsyłam link:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13129&w=16093803&a=16157388
              Więc nie praw tu kazań o argumentach w momencie, gdy sam ich nie masz bo to się
              nazywa hipokryzja :-P
              • kolorowetrampki Re: arkadia 26.10.04, 16:55
                roweroraffi napisała:

> Więc nie praw tu kazań o argumentach w momencie, gdy sam ich nie masz bo to
                się

oczywiscie ze pamiętam!
                i to na zdjęciu to ja! i wcale nie zaprzeczam.
                wrecz przeciwnie. napisałem sam, ze łamałem przepisy.
                i wcale tego nie pochwalam. ja na szczęście w przeciwienstwie do innych
                przejrzałem na oczy!!!
                • roweroraffi Re: arkadia 26.10.04, 23:27
                  My mamy je cały czas zamydlone i dlatego zajmujemy się banalnymi kamizelkami
                  odblaskowymi, zupełnie niepotrzebnym oświetleniem, detalami nie zwiększającymi
                  bezpieczeństwa typu dobrze projektowane ścieżki bez schodów i tysiącem innych
                  dupereli zamiast zwalczać proceder jeżdżenia po chodnikach (uprawiany głównie
                  przez tych początkujących co się boją po ulicy) przez który krew na
                  warszawskich chodnikach leje się strumieniami na prawo i lewo :-) Na szczęście
                  mamy Ciebie dzięki czemu potrafimy przezjżeć na oczy i zajmować się tym, co
                  naprawdę ważne, za co Ci dziękujemy serdecznie... dzięki Tobie nie zginą setki
                  pieszych, a za to tysiące nieoświetlonych ludzi nadal będzie stwarzać
                  zagrożenie sobie i innym, co w tej chwili jest tym mniej ważne, że na jesieni
                  słońce świeci całą dobę, a idealna pogoda gwarantuje brak zjawisk
                  atmosferycznych typu deszcz czy mgła, które pogarszają widoczność :-)
        • kfadam Re: arkadia 26.10.04, 11:59
          Kolorowy, masz racje ale połowicznie. Właściciel arkadii owszem może olać
          rowerzystów ale Skeler ma również prawo zwrócić się do niego z prośbą,
          wnioskiem, propozycjom (nazwa nie gra roli) o zamontowanie stojaków i
          udogodnienia dla rowerzystów. leży to w interesie Arkadii bo to potencjalny
          klient.
          Nie gryź tylko dlatego ze ciebie ugryźli
          Pozdrawiam KA
          • roweroraffi Re: arkadia 26.10.04, 12:43
            Racja i dokładnie to zostało zrobione... ale jak się chce to można bić pianę na
            każdy temat :-)
          • kolorowetrampki Re: arkadia 26.10.04, 16:57
            kfadam napisał:

> Kolorowy, masz racje ale połowicznie. Właściciel arkadii owszem może olać
            > rowerzystów ale Skeler ma również prawo zwrócić się do niego z prośbą,
            > wnioskiem, propozycjom (nazwa nie gra roli) o zamontowanie stojaków i
            > udogodnienia dla rowerzystów.

oczywiście że może! tylko czy od razu trzeba robić z tego dzicz i paraliżować
            centrum handlowe ładując się rowerami do środka?? w tym celu stosuje sie
            odpowiednie pisemko, zanosi się do biura akradii z usmiechem na ustach i się
            dziękuje.
            i dobrze, że napisałeś w interesie arkadii. arkadia wcale nie musi mieć
            interesu w inwestowanie w rowerzystów.
            • skeler Re: arkadia 26.10.04, 20:56
              > oczywiście że może! tylko czy od razu trzeba robić z tego dzicz i paraliżować
              > centrum handlowe ładując się rowerami do środka?? w tym celu stosuje sie
              > odpowiednie pisemko, zanosi się do biura akradii z usmiechem na ustach i się
              > dziękuje.

arkadia to nie urzad i nie bede sie na zadne pisma wysilac - wystarczy, ze
              porozmawiam z dyrektorem i jak mu na czyms zalezy a niechcacy zapomnial, to po
              przypomnieniu to bez zadnago pisma zrobi - a blokada arkadi zeczywiscie byla
              wielka - ludzie nie mogli wyjsc ze skelpow, bo wszedzie bylo pelno rowerow
              (podobno nie wszyscy rowerzysci zmiescili sie w srodku...) niekt sie nie mogl
              ruszyc przez 1,5 godziny ;-) a potem przez nas powstaly korki jak ludzie
              jednoczesnie stwierdzili, ze moga juz opuscic to miejsce. korki zostaly do
              dzisiaj - wszystko to nasza wina ;-)
              • roweroraffi Re: arkadia 26.10.04, 23:33
                skeler napisał:

> > oczywiście że może! tylko czy od razu trzeba robić z tego dzicz i paraliż
                > ować
                > > centrum handlowe ładując się rowerami do środka?? w tym celu stosuje sie
                > > odpowiednie pisemko, zanosi się do biura akradii z usmiechem na ustach i
                > się
                > > dziękuje.

Widzę, że setki pism już musiałeś (w odróżnieniu od nas) wysłać, bo masz takie
                olbrzymie doświadczenie na ten temat :-) Wręcz porażasz wiedzą o Słodka
                Śmieszności ;-)

> arkadia to nie urzad i nie bede sie na zadne pisma wysilac - wystarczy, ze
                > porozmawiam z dyrektorem i jak mu na czyms zalezy a niechcacy zapomnial, to
                po
                > przypomnieniu to bez zadnago pisma zrobi

Kolega Kolorowy widać nigdy nie był w firmie i nie wie jak wygląda w takich
                instytucjach czytanie pism... 3/4 idzie do kosza zanim zostanie otwarte i
                przeczytane do końca. Na biurko odpowiedzialnej za cokolwiek persony ma szansę
                trafić może 1%. Ale Kolorwy namawia nas do zużywania zbędnie papieru i tym
                samym zaśmiecania miasta, na co oczywiście będzie się uskarżał... hipokryzja i
                pieniactwo w najczystszym wydaniu.

> a blokada arkadi zeczywiscie byla
                > wielka - ludzie nie mogli wyjsc ze skelpow, bo wszedzie bylo pelno rowerow
                > (podobno nie wszyscy rowerzysci zmiescili sie w srodku...) niekt sie nie mogl
                > ruszyc przez 1,5 godziny ;-) a potem przez nas powstaly korki jak ludzie
                > jednoczesnie stwierdzili, ze moga juz opuscic to miejsce.

Oczywiście chcieli je opuścić, bo zobaczyli tabuny i hordy około 15-30
                rowerzystów przewalające się z hukiem po centrum handlowym i śmiecące/chlejące
                wódkę/rozjeżdżające co popadnie i kogo popadnie :-)))))

> korki zostaly do
                > dzisiaj - wszystko to nasza wina ;-)

Nie no Skeler... korki są przecież dlatego, że jeździmy tam codziennie
                chodnikami... no przyznaj się, ze co rano w tajemnicy kręcisz z Konstancina pod
                Arkadię by w pojedynkę rozjeżdżać tam pieszych na chodnikach tym samym
                powodując zaśmiecanie Warszawy i korki na ulicach ;-P
            • kfadam Re: arkadia 27.10.04, 11:06
              Kolorowy myślmy logicznie, gdyby były stojaki to by postawił rower i poszedł do
              dyrektora ale już nie z petycja a z podziekowaniem i gratulacjami, a tak musiał
              dymać z rowerem co mu pewnie też na ręke nie było. Nie wiem czym jeździsz ale
              pewnie też byś sprzeta bez zabezpieczenia pod sklepem nie zostawił
              Co do interesów Arkadii to zaostawmy je jej włascicielom, oni zadecyduja czy
              widza w tym interes, czy może nas oleja albo nie widzac interesu postawią
              stojaki bo tak ładniej bedzie lub modniej a i może ktoś o tym napisze a to
              eklama itp. itd.
              Pozdrawiam KA
        • sucha85 Re: arkadia 26.10.04, 13:05
          kolorowetrampki napisał:

> Centra handlowe mają prawo nie życzyć sobie
          > rowerów w środku. Nie masz prawa wymagać od kogoś kto wyłożył SWOJĄ kasę na to
          > aby w środku były stojaki lub inne udogodnienia.

Jak by nie chcieli, żeby ktos chodził z rowerem po ich Centrum, to rowerzysci
          zostali by wyproszeni, a skoro ich nie wyproszono tzn. ze nie przeszkadza im
          to. Wiec po co ta gadka??
      • nemka27 Re: arkadia 26.10.04, 13:09
        ja tam codziennie jezdze do pracy na rowerze.... wchodze przez galerie i nikt
        mi nie zwraca uwagi, wiec im to nie przeszkadza...za to sa komunikaty dotyczace
        zakazu palenia, bo jacys idioci chodza z papierosami w reku...o rowerach nic
        nie mowia...a przy okazji....gdzie niegdzie pojawily sie juz stojaki na
        rowery.... a ma byc ich wiecej....pozdro
        • roweroraffi Re: arkadia 26.10.04, 14:12
          O proszę... aż tam pojadę by zobaczyć te stojaki... ciekawe czy zwykłe
          wyrwikółki zamontowano, czy może będzie można w końcu władzom pokazać nie
          wysyłając Ich do Niemiec jak wygląda stojak ;-)
          • roberttak Re: arkadia 26.10.04, 18:07
            jak chcesz pokazac stojaki to widzialem cos ciekawego pod decathlonem w
            markach, sa tam jakies linki nawet ale jak tego uzyc to nie wiem :D chyba mozna
            dostac kluczyk do nich czy przedluzenie (nie mam pojecia :-/) w srodku.

a tak wogole to ciekawe czy kolorowylol ma stałe ip, mozna by mu puscic bloka
            na forum.....
            • olecky Re: arkadia 26.10.04, 18:57
              roberttak napisał:

> a tak wogole to ciekawe czy kolorowylol ma stałe ip, mozna by mu puscic bloka
              > na forum.....

bardzo prosze nie banujcie kolorowego, nie ma to jak fajny troll na forum ;-)
              Szkoda tylko, ze jego aktywnosc jest taka, uhm, okresowa - raz na 28 dni
              skrobnie pare postow, a potem dlugo nic...
              • roberttak Re: arkadia 26.10.04, 19:04
                > bardzo prosze nie banujcie kolorowego, nie ma to jak fajny troll na forum ;-)
                > Szkoda tylko, ze jego aktywnosc jest taka, uhm, okresowa - raz na 28 dni
                > skrobnie pare postow, a potem dlugo nic...

hmmm 28 dni, czy to cykl księzyca czy, hmmmm......, a moze on pisze tylko jak
                ma ..... (on ? moze ona ?)
                • sebias Re: arkadia 26.10.04, 21:42
                  >roberttak napisał:
                  >
                  > hmmm 28 dni, czy to cykl księzyca czy, hmmmm......, a moze on pisze tylko jak
                  > ma ..... (on ? moze ona ?)

Witam!

<rotfl>^2

---
                  Pozdrawiam
                  SeBeQ
                • roweroraffi Re: arkadia 26.10.04, 23:40
                  roberttak napisał:

> hmmm 28 dni, czy to cykl księzyca czy, hmmmm......, a moze on pisze tylko jak
                  > ma ..... (on ? moze ona ?)

ROTFL :-))))
              • roweroraffi Re: arkadia 26.10.04, 23:39
                olecky napisał:

> roberttak napisał:
                >
                > > a tak wogole to ciekawe czy kolorowylol ma stałe ip, mozna by mu puscic b
                > loka
                > > na forum.....
                >

Heh... no bo się zastanowić musi i przetrybić ;-) Ostatnio twierdził, że nie
                jeździ po chodnikach wcale a wcale i wszystkich za to ganił, teraz pisze, że
                jednak jeździ i nie jest z tego dumny i już mniej gani, a bardziej gada o
                jakimś zaśmiecaniu i korkowaniu miasta (domyślam się, ze to skutek jazdy po
                chodnikach)... zobaczymy co powie śmiesznego za 28 dni ;-)
              • kolorowetrampki Re: arkadia 27.10.04, 07:53
                olecky napisał:

bo w przeciwieństwie do ciebie ja pracuję. nie zawsze człowiek ma czas na
                zadawanie się z taką bandą gnojków jak wy.
                • olecky Re: arkadia 27.10.04, 08:00
                  kolorowetrampki napisał:

> bo w przeciwieństwie do ciebie ja pracuję. nie zawsze człowiek ma czas na
                  > zadawanie się z taką bandą gnojków jak wy.

czujemy sie niezmiernie zaszczyceni, ze co miesiac bierzesz dwa dni urlopu tylko
                  po to by nam nawrzucac ;-)
                • roweroraffi Re: arkadia 27.10.04, 18:26
                  kolorowetrampki napisał:

> olecky napisał:
                  >
                  > > bardzo prosze nie banujcie kolorowego, nie ma to jak fajny troll na forum
                  > ;-)
                  > > Szkoda tylko, ze jego aktywnosc jest taka, uhm, okresowa - raz na 28 dni
                  > > skrobnie pare postow, a potem dlugo nic...
                  >

To chyba pracujesz w jakims hipermarkecie bo jak inaczej wytłumaczyć, że raz w
                  miesiącu musisz gdzies odreagować wysokośc pensyjki i stresów pracy ;-) Bo
                  biznesmeni to maja własnych psychoanalityków, albo stres odreagowuja na drodze
                  trąbiąc na rowerzystów (oczywiście tych jadących chodnikiem :-).
                • tomzoliborz Re: arkadia 27.10.04, 18:44

Ale jezdzisz po calosci - no dorosly sie znalazl buuuu
            • ociec51 Re: arkadia 26.10.04, 20:28
              Sa zawodowe linki na dwa rowery po dwie linki na kazdy, zakłada sie kazda linke
              do pojedynczego kola, razem zapina swoja blokada przez rame i masz wszystko
              zablokowane, linki sa grube i w gumie tak ze nie niszcza maszyny. unikalne
              rozwiazanie. Testowalem osobiscie. Nikt nic nie ukradl! Wzorcowe!
            • roweroraffi Re: arkadia 26.10.04, 23:37
              roberttak napisał:

> jak chcesz pokazac stojaki to widzialem cos ciekawego pod decathlonem w
              > markach, sa tam jakies linki nawet ale jak tego uzyc to nie wiem :D chyba
              mozna
              >
              > dostac kluczyk do nich czy przedluzenie (nie mam pojecia :-/) w srodku.

Tak i widziałem pod Decatlonem w Markach, że połowa tych linek już jest
              poprzecinana... ja wolę jednak kombinację słup+u-lock :-P

> a tak wogole to ciekawe czy kolorowylol ma stałe ip, mozna by mu puscic bloka
              > na forum.....

Po co blokowac? Zniknie cały swojski humor jaki On wnosi na to forum (a każde
              forum ma kogoś takiego w końcu) :-) A tak to i pośmiać się można i ironię
              poćwiczyć przed pisaniem kolejnego pisma do urzędu jakiegoś i siłę argumentów
              wypróbować przed jakimś spotkaniem ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka