Dodaj do ulubionych

do "ziarniaczkow" pytanie o wezły

05.05.06, 19:22
Witajcie, mam pytanie do osob , u ktroych zdiagnozowano ziarnicę złośliwą. W
objawach czyta się o powiekszonych węzłach - czy węzły powiększone to węzły
widoczne? Nie sądzę, zebyscie sie codziennie przed diagnozą dotykali wszędzie
gdzie są wezły, rozumiem więc , że je było widać? Bardzo prosze o odpowiedż,
bliska mi osoba czeka na konsultacje onkologiczną w tej sprawie i bardzo się
denerwuje. wyniki krwi ok poza OB, ktore wynioslo 24, RTG bez zmian, ale te
węzły...prosze o pomoc
pozdrawiam
marianna
Obserwuj wątek
    • liina Re: do "ziarniaczkow" pytanie o wezły 05.05.06, 19:37
      Bakoma!
      Spokojnie! Nie panikuj. Ja np. mam ciagle wezly chlonne powiekszone, serio, tak
      gdzies od 10-tego roku zycia zaczely sie moje problemy z wezlami. najpierw
      szyjnymi, urosly mi jak jajko, glowa ruszac nie moglam.Potem przywlokly mi sie
      problemy z migdalami, ktore sa przedluzeniem wezlow chlonnych i wyceili mi je,
      ale problem nadal powraca. Czasem mi cos wyskoczy na karku albo na szyji, teraz
      cos czuje w pachwinie.
      Nie wiem co to za dziadostwo,ale mnie sie to ciagle przydarza.
      Raz mialam taki problem, ze na karku mi wyskoczyly gory, przez 2 miesiace nie
      znikaly, bylam u lekarza w koncu, bo nie moglam spac z bolu.Lekarz powiedzial,
      ze mnie zawialo..., ze zniknie samo. Nie zniknelo.MOja mama juz byla chora na
      raka, wiedzialam, ze jesli dlugo nie znika, to moze cos zle swiadczyc, ale
      wiedzialam tez, ze jak boli, to dobrze, to wskazuje na jakis stan zapalny.
      W koncu okazalo sie, ze to byla prawdopodobnie cytomegalia.Wezly zniknely po
      zastosowaniu medycyny niekonwencjonalnej, konwencjonalna pomoc nie umiala.
      Nie denerwuj sie na zapas, wezly chlonne powiekszaja sie z roznych przyczyn,
      jakas infekcja, nawet uczulenie.
      OB 24 to nie jest bardzo wysokie, moze swiadczyc tez o jakims umiarkowanym
      stanie zapalnym, na skutek ktorego te wezly sie powiekszyly, a w ktorym miejscu
      ten wezel wyskoczyl? Boli?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka