Dodaj do ulubionych

Jaki rodzaj chemii stosuje się rak jelita grubego

08.11.06, 11:46
Moja mama ma raka jelita grubego - jest po operacji wycięcia go!
wynik był rak G2 - zajętym 1 wezłem chło.
zalecenia chemia ale jaka ??
moze jakaś osoba coś blizej mi odpowie ... moze ktoś z was to juz ma za sobą
Obserwuj wątek
    • b_a_l_b_i_n_k_a Re: Jaki rodzaj chemii stosuje się rak jelita gr 08.11.06, 12:11
      Anne u góry strony jest link do schematów leczenia w chorobach nowotworowych,
      tam znajdziesz info.
      Trzymaj się.
      • anne15 Re: Jaki rodzaj chemii stosuje się rak jelita gr 08.11.06, 13:46
        cały czs nie moge wyczytać inforamacji dotyczącej zajętości wezłow chłonnych
        przy raku jelta grubego rak był w (kątnicy )jakie daje rokowania : jakie są
        szanse wyleczenia i jaką chemie się stosuje.

chyba mnie jakas pamroka ogarneła albo nerwy
        • gontcha Re: Jaki rodzaj chemii stosuje się rak jelita gr 08.11.06, 14:02
          Wysłałam Ci na priva parę artykułów nt. raka jelita grubego i jego leczenia.
          Pozdrawiam
          • anne15 gontcha 08.11.06, 14:46
            tylo ja nie ma priva, nie wiem o co chodzi- dopiero się ucze - wstyd się
            przyznać
            • maja285 do gontcha 08.11.06, 14:58
              czy mogłabyc mi przesłać też te artykuły, mój teść coruje na raka jelita z
              przerzutami do wątroby i płuc
              • gontcha Re: do gontcha 08.11.06, 15:13
                Zaraz podeślę, na maila gazetowego :)
                Pozdrawiam ciepło,
                Anka
            • gontcha Re: gontcha 08.11.06, 15:12
              Masz anne :)
              To poczta gazetowa - ma ją kazdy zalogowany użytkownik forum. Zaloguj sieę i
              kliknij na napis 'poczta' na górze strony i wejdziesz do swojej skrzynki
              pocztowej. Twój adres to anne15@gazeta.pl :)
              Pozdrawiam serdecznie,
              Anka
            • anne15 Re:Pani Aniu 08.11.06, 15:18
              wiadomośc zostawiłam u pani Balbinki prosze o kon w mojej sprawie dziękuje z
              góry
              • gontcha Re:Pani Aniu 08.11.06, 16:01
                Już wysłałam na podanego maila :)
                • mremiszewska Do gontcha 08.11.06, 19:21
                  Ja również prosiłabym o namiary na te artykuły o raku jelita grubego. Będę bardzo wdzięczna. Dziękuję z góry... M.
                  • aga7714 Re: Do gontcha 10.11.06, 09:12
                    Ja również proszę o te artykuły o raku jelita grubego.Jak można to proszę
                    przesłać je na porankiewicz@wp.pl
                    Z góry bardzo dziękuję.
                    pozdrawiam aga
                • rena.ndg Re:Pani Aniu 16.11.06, 23:44
                  Proszę,jesli możesz przyśłij mi też te artykuły.Będę bardzo wdzięczna.
    • barbara1910 Re: Jaki rodzaj chemii stosuje się rak jelita gr 10.11.06, 11:44
      czy mogłabyś wkleić te linki na forum ,chętnie wszyscy poczytamy na temat
      nowotworu jelita grubego lub na meila gazetowego.Będę ci bardzo wdzięczna.
      • gontcha Re: Jaki rodzaj chemii stosuje się rak jelita gr 10.11.06, 12:35
        Linków wkleić nie mogę, bo to artykuły w PDF-ie, które mam w komputerze.. Mogę
        wysłać...nie ma kłopotu.
        Pozdrawiam
        • patisoon Re: Jaki rodzaj chemii stosuje się rak jelita gr 12.11.06, 23:20
          kilka dni temu dowiedzialam sie, ze moja mama TO ma... jeszcze boje sie o tym
          myslec i reka mi sie trzesie wchodzac na to forum. Jesli mozesz, prosze przeslij
          mi tez te artkuly.
    • awisniowski Re: Jaki rodzaj chemii stosuje się rak jelita gr 14.11.06, 21:28
      Proszę o artykuły dotyczące nowotworu jelita grubego.
      • inkageo Re: Jaki rodzaj chemii stosuje się rak jelita gr 20.01.07, 22:33
        Ja również bardzo proszę o artykuły. Mama ma przerzut do wątroby, była leczona
        przezskórnymi termoablacjami, teraz ma kolejne cykle chemii.
        • gontcha Re: Jaki rodzaj chemii stosuje się rak jelita gr 20.01.07, 23:02
          poszły na maila gazetowego
          pozdrawiam
          • inkageo Re: Jaki rodzaj chemii stosuje się rak jelita gr 20.01.07, 23:26
            Dziękuję bardzo:) Mama właśnie rozpoczęła leczenie oksaliplatyną, artykuły
            bardzo nam się przydadzą.
            • kingaxx11 Re: Jaki rodzaj chemii stosuje się rak jelita gr 21.01.07, 12:49
              Ja miałam campto, oxaliplatynę z avastinem oraz xelodę (xelody nie warto brać
              nic nie pomaga) wiem że jest jeszcze z nowych leków erbitux.
              • inkageo Re: Jaki rodzaj chemii stosuje się rak jelita gr 21.01.07, 14:27
                Mama w tej chwili jest leczona oksaliplatyną, 5-fl i irinotekanem (campto).
                Czekamy na efekty..
              • dak33 Re: Jaki rodzaj chemii stosuje się rak jelita gr 21.01.07, 22:24
                Na jakiej podstawie piszesz, że Xeloda nie działa? bo nie zadziałała u Ciebie?
                to nie znaczy, że nie zadziała u innych. Nie odbieraj innym wiary w leczenie
                akurat tym środkiem, bo są osoby które są tym leczone. Na podstawie Twojego
                postu mozna by przyjąć, że są leczone na niby.
              • ewwa79 Re: Jaki rodzaj chemii stosuje się rak jelita gr 29.06.07, 12:17
                No właśnie, dlaczego piszesz, że Xeloda nie pomaga? Pomaga! Pamiętaj, że każdy
                przypadek chorobowy jest indywidualny. Nie znam wszystkich terapii, ale z
                pewnością Xeloda należy do skutecznych. Ponadto, jako chemioterapia doustna
                pozwala cieszyć się domowym ciepłem i mieć więcej czasu dla rodziny… Nie wiem,
                jak dla Ciebie, ale dla niektórych Xeloda to szansa na normalne życie.

• ewwa79 Re: Jaki rodzaj chemii stosuje się rak jelita gr 02.07.07, 15:46
                No właśnie, dlaczego piszesz, że Xeloda nie pomaga? Pomaga! Pamiętaj, że każdy
                przypadek chorobowy jest indywidualny. Nie znam wszystkich terapii, ale z
                pewnością Xeloda należy do skutecznych. Ponadto, jako chemioterapia doustna
                pozwala cieszyć się domowym ciepłem i mieć więcej czasu dla rodziny… Nie wiem,
                jak dla Ciebie, ale dla niektórych Xeloda to szansa na normalne życie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka