anne15 08.11.06, 11:46 Moja mama ma raka jelita grubego - jest po operacji wycięcia go! wynik był rak G2 - zajętym 1 wezłem chło. zalecenia chemia ale jaka ?? moze jakaś osoba coś blizej mi odpowie ... moze ktoś z was to juz ma za sobą Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b_a_l_b_i_n_k_a Re: Jaki rodzaj chemii stosuje się rak jelita gr 08.11.06, 12:11 Anne u góry strony jest link do schematów leczenia w chorobach nowotworowych, tam znajdziesz info. Trzymaj się. Odpowiedz Link
anne15 Re: Jaki rodzaj chemii stosuje się rak jelita gr 08.11.06, 13:46 cały czs nie moge wyczytać inforamacji dotyczącej zajętości wezłow chłonnych przy raku jelta grubego rak był w (kątnicy )jakie daje rokowania : jakie są szanse wyleczenia i jaką chemie się stosuje. chyba mnie jakas pamroka ogarneła albo nerwy Odpowiedz Link
gontcha Re: Jaki rodzaj chemii stosuje się rak jelita gr 08.11.06, 14:02 Wysłałam Ci na priva parę artykułów nt. raka jelita grubego i jego leczenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link
anne15 gontcha 08.11.06, 14:46 tylo ja nie ma priva, nie wiem o co chodzi- dopiero się ucze - wstyd się przyznać Odpowiedz Link
maja285 do gontcha 08.11.06, 14:58 czy mogłabyc mi przesłać też te artykuły, mój teść coruje na raka jelita z przerzutami do wątroby i płuc Odpowiedz Link
gontcha Re: do gontcha 08.11.06, 15:13 Zaraz podeślę, na maila gazetowego :) Pozdrawiam ciepło, Anka Odpowiedz Link
gontcha Re: gontcha 08.11.06, 15:12 Masz anne :) To poczta gazetowa - ma ją kazdy zalogowany użytkownik forum. Zaloguj sieę i kliknij na napis 'poczta' na górze strony i wejdziesz do swojej skrzynki pocztowej. Twój adres to anne15@gazeta.pl :) Pozdrawiam serdecznie, Anka Odpowiedz Link
anne15 Re:Pani Aniu 08.11.06, 15:18 wiadomośc zostawiłam u pani Balbinki prosze o kon w mojej sprawie dziękuje z góry Odpowiedz Link
mremiszewska Do gontcha 08.11.06, 19:21 Ja również prosiłabym o namiary na te artykuły o raku jelita grubego. Będę bardzo wdzięczna. Dziękuję z góry... M. Odpowiedz Link
aga7714 Re: Do gontcha 10.11.06, 09:12 Ja również proszę o te artykuły o raku jelita grubego.Jak można to proszę przesłać je na porankiewicz@wp.pl Z góry bardzo dziękuję. pozdrawiam aga Odpowiedz Link
rena.ndg Re:Pani Aniu 16.11.06, 23:44 Proszę,jesli możesz przyśłij mi też te artykuły.Będę bardzo wdzięczna. Odpowiedz Link
barbara1910 Re: Jaki rodzaj chemii stosuje się rak jelita gr 10.11.06, 11:44 czy mogłabyś wkleić te linki na forum ,chętnie wszyscy poczytamy na temat nowotworu jelita grubego lub na meila gazetowego.Będę ci bardzo wdzięczna. Odpowiedz Link
gontcha Re: Jaki rodzaj chemii stosuje się rak jelita gr 10.11.06, 12:35 Linków wkleić nie mogę, bo to artykuły w PDF-ie, które mam w komputerze.. Mogę wysłać...nie ma kłopotu. Pozdrawiam Odpowiedz Link
patisoon Re: Jaki rodzaj chemii stosuje się rak jelita gr 12.11.06, 23:20 kilka dni temu dowiedzialam sie, ze moja mama TO ma... jeszcze boje sie o tym myslec i reka mi sie trzesie wchodzac na to forum. Jesli mozesz, prosze przeslij mi tez te artkuly. Odpowiedz Link
awisniowski Re: Jaki rodzaj chemii stosuje się rak jelita gr 14.11.06, 21:28 Proszę o artykuły dotyczące nowotworu jelita grubego. Odpowiedz Link
inkageo Re: Jaki rodzaj chemii stosuje się rak jelita gr 20.01.07, 22:33 Ja również bardzo proszę o artykuły. Mama ma przerzut do wątroby, była leczona przezskórnymi termoablacjami, teraz ma kolejne cykle chemii. Odpowiedz Link
gontcha Re: Jaki rodzaj chemii stosuje się rak jelita gr 20.01.07, 23:02 poszły na maila gazetowego pozdrawiam Odpowiedz Link
inkageo Re: Jaki rodzaj chemii stosuje się rak jelita gr 20.01.07, 23:26 Dziękuję bardzo:) Mama właśnie rozpoczęła leczenie oksaliplatyną, artykuły bardzo nam się przydadzą. Odpowiedz Link
kingaxx11 Re: Jaki rodzaj chemii stosuje się rak jelita gr 21.01.07, 12:49 Ja miałam campto, oxaliplatynę z avastinem oraz xelodę (xelody nie warto brać nic nie pomaga) wiem że jest jeszcze z nowych leków erbitux. Odpowiedz Link
inkageo Re: Jaki rodzaj chemii stosuje się rak jelita gr 21.01.07, 14:27 Mama w tej chwili jest leczona oksaliplatyną, 5-fl i irinotekanem (campto). Czekamy na efekty.. Odpowiedz Link
dak33 Re: Jaki rodzaj chemii stosuje się rak jelita gr 21.01.07, 22:24 Na jakiej podstawie piszesz, że Xeloda nie działa? bo nie zadziałała u Ciebie? to nie znaczy, że nie zadziała u innych. Nie odbieraj innym wiary w leczenie akurat tym środkiem, bo są osoby które są tym leczone. Na podstawie Twojego postu mozna by przyjąć, że są leczone na niby. Odpowiedz Link
ewwa79 Re: Jaki rodzaj chemii stosuje się rak jelita gr 29.06.07, 12:17 No właśnie, dlaczego piszesz, że Xeloda nie pomaga? Pomaga! Pamiętaj, że każdy przypadek chorobowy jest indywidualny. Nie znam wszystkich terapii, ale z pewnością Xeloda należy do skutecznych. Ponadto, jako chemioterapia doustna pozwala cieszyć się domowym ciepłem i mieć więcej czasu dla rodziny… Nie wiem, jak dla Ciebie, ale dla niektórych Xeloda to szansa na normalne życie. Odpowiedz Link
ewwa79 Re: Jaki rodzaj chemii stosuje się rak jelita gr 02.07.07, 15:46 No właśnie, dlaczego piszesz, że Xeloda nie pomaga? Pomaga! Pamiętaj, że każdy przypadek chorobowy jest indywidualny. Nie znam wszystkich terapii, ale z pewnością Xeloda należy do skutecznych. Ponadto, jako chemioterapia doustna pozwala cieszyć się domowym ciepłem i mieć więcej czasu dla rodziny… Nie wiem, jak dla Ciebie, ale dla niektórych Xeloda to szansa na normalne życie. Odpowiedz Link