Dodaj do ulubionych

Pocieszycie?

14.04.07, 12:37
Witam!
U mojego meża wykryto guzek w klatce piersiowej, ma wielkosc około 2cm.
Dostał leki przeciwnowotworowe i ma bardziej szczegółowe badania za dwa
tygodnie.
Jestem laikiem w tym temacie, ale dla mnie nowotwór = rak = wyrok.
Jestem załamana.
Napiszcie mi cos, moze znacie podobne przypadki, pocieszcie.
Dziekuje z góry i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • emgoro Re: Pocieszycie? 14.04.07, 13:12
      Musiałabyś napisać więcej szczegółów na jakiej podstawie wykryto zmianę w
      klatce piersiowej i jakie jest rozpoznanie histopatologiczne nowotworu. Jakie
      mąż otrzymał leki? Czy lekarze proponują leczenie chirurgiczne? Wówczas napewno
      więcej ludzi zabierze głos w tej sprawie. Postaraj się napisać coś więcej, wiem
      jednak, że jest Ci trudno z tą wiadomością. Trzymaj się mimo wszystko i pozdrów
      męża.
      Robert
      • kasiuncia25 Re: Pocieszycie? 14.04.07, 13:35
        Wykryto to na podstawie przeswietlenia. Lekarz powiedział ze jest szansa ze sie
        to to zlikwiduje farmakologicznie. Powiedział że leczenie chirurgiczne jest
        kolejnym etapem jeśli leki nie pomogą. Jak na razie nie moge napisac nic wiecej
        bo dopiero za dwa tygodnie bedzie miał badania. Dostał lek który nazywa sie
        tamoxifen. Jesli ten lek nie pomorze to ma dostac coś mocniejszego.
    • emgoro Re: Pocieszycie? 14.04.07, 13:47
      Możliwe że się mylę, ale jakoś to wszystko dziwacznie wygląda. Na podstawie
      prześwietlenia nie można jednoznaczenie stwierdzić, że to jest napewno
      nowotwór, a tym bardziej pierwotny i złośliwy. Wdrożenie Tamoxifenu na tej
      podstawie też chyba jest dziwne. Może jednak się mylę i ktoś zabierze głos w
      tym temacie i napisze coś konkretniejszego. Musisz jednak pamiętać, że to forum
      to ludzie którzy bezpośrednio lub pośrednio zmagają się chorobą nowotworową i
      dzielą się swoimi doświadczeniami, opiniami i emocjami. Ciagle za mało
      informacji, aby coś bardziej szczegółowo napisać.
      pozdrawiam Robert

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka