Dodaj do ulubionych

Proszę o radę

19.01.09, 21:13
Dwa tygodnie temu stwierdzono u mojej mamy nowotwór nerki.Badanie TK wykazało również naciek wokół pękniętego kręgu kręgosłupa.Żaden onkolog nie chce wydać diagnozy bez badania histopatologicznego .Nikt nie chce się tego podjąć!!!Mama leży od 4tygodni w szpitalu ,od 2tyg jej stan się bardzo pogorszył.Nie je,wymiotuje,podawany ma tramal.Lekarze których prosiliśmy o to badanie odmawiają argumentując brakiem miejsc,złym stanem pacjenta...
Uruchomiliśmy wszystkie znajomości ,ale z tym samym skutkiem.
Mama leży na zwykłym oddziale internistycznym,na onkologię można ją przewieść ale z tylko biopsją.
Co zrobić w takiej sytuacji?Cała rodzina straciła już wiarę i nastawia się na najgorsze.

Obserwuj wątek
    • turpin Re: Proszę o radę 20.01.09, 10:12
      Są tylko dwa wyjścia:

1. Biopsja, diagnoza i ew. podjęcie leczenia.
      2. Niezrobienie biopsji, utrata wiary i nastawienie się na najgorze.
      • olki21 Re: Proszę o radę 20.01.09, 20:24
        Problem polega na tym,że nikt nie chce zrobić biopsji mamie.
        Ma złamany krąg w kręgosłupie a naokoło niego jest ten naciek.
        Lekarze odmawiają argumentując złym stanem pacjentki,brakiem miejsc itp
        • elsy Re: Proszę o radę 21.01.09, 16:25
          to spróbujcie w innym ośrodku,u innych lekarzy,często jest tak,że w jednym
          miejscu się nie da,a gdzie indziej mogą na to spojrzeć inaczej,tu się liczy czas!!!!
          olki21,ja najpierw na Twoim miejscu bym zadzwoniła na infolinię onkologiczną
          poradzić się tamtych onkologów,ja nie raz dzwoniłam i na prawdę warto! czynne
          jest,właśnie,dzwoń i nie czekaj! od naszego działania też wiele zależy
          odezwij się co dalej i pozdrawiam Was ciepło
          ela

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka