andysuper 04.05.09, 18:54 mam pytanko odnośnie odrastajacych włosów- czy dla wzmocnienia odrastajacych włosów powinno sie je troche przyciąć (taka oinię dziś usłyszałam i chciałabym ją potwiedzic tudzież nie) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myskaz Re: odrastanie włosów po chemii 04.05.09, 22:52 Polecam odżywkę Wax. Jest super nawet na łysy łepek!. Nie podcinałam ale niektórzy nawet golą pierwsze liche włoski. Odpowiedz Link
savanach Re: odrastanie włosów po chemii 05.05.09, 12:09 w zasadzie narazie nie mam co przyciąć bo dopiero co zaczęły odrastać ale czuprynka robi się już gęsta i czarna,za żadne skarby nie będę jej przycinać chcę mieć już włosy,swoje włosy!!!. Odpowiedz Link
eska762 Re: odrastanie włosów po chemii 06.05.09, 16:07 ja miałam dość duże odstepy miedzy chemiami więc włosy mi odrastały, ale regularnie goliłam głowę co 3 tyg. (nie wyłysiałam zupełnie co było pewnym ewenementem przy chemii która brałam). Ostatni raz ogoliłam głowę po ostatnim kursie chemii czyli w sierpniu zeszłego roku. Na początku myłam głowę dziecinnym szamponem, poźniej w aptece kupiłam taki przeciw wypadaniu włosów. Po miesiącu od chemii zaczęłam brać inneov gęstość włosów. rewelacja. Włosy mam gęste, niestety te co były siwe są siwe nadal, ale za to zaczęły się kręcić :) Poźniej podcinałam tylko nad uszami (u fryzjerki w centrum onkologii) ale ostatnio byłam już u prawdziwego fryzjera!!! Odpowiedz Link
leneczkaz Re: odrastanie włosów po chemii 06.05.09, 18:13 Mojej mamci nie wypadły, a juz 5-ta chemia więc chyba już nie wyoadną. Po prostu się przerzedziły ale i tak kupiłam jej różne specyfiki na włoski (chyba właśnie Wax). A jak u Was z cerą po chemi. Mama postarzała się o 10 lat ;( Pomagają tylko maseczki Olay ale na chwilkę.. Odpowiedz Link
andysuper Re: odrastanie włosów po chemii 07.05.09, 18:59 ja dopiero teraz zauważyłam jak bardzo mamci zmieniła sie cera- jest taka pomarańczowa i bardziej pomarszczona. Ale najważniejsze żeby mamcia była zdrowa i to sie tylko liczy Odpowiedz Link
leneczkaz Re: odrastanie włosów po chemii 08.05.09, 11:35 Zdrowie najważniejsze. Ale potem mamom przypomina się, że są kobietkami i chcą się upiękniać :) Zdrówka mamci życzę! Odpowiedz Link
mzgosia Re: odrastanie włosów po chemii 08.05.09, 18:45 U mnie: po pierwszej chemi zaczęły mi wypadać włosy, na drugą szłam juz prawie łysa - zostały pojedyncze sztuki. Ktoś mi doradził, by przez ten okres myć dziecinnym szamponem(bambino) i tak też zrobiłam. Po ostatniej chemi zgoliłam(też tak mi doradzono) te "resztki" włosów na głowie i po 3-ch tygodniach ruszyły jak burza, cieszyłam się z każdej setnej milimetra - odrosły o wiele ciemniejsze blond niż wcześniej. Po jakimś czasie na głowie zaczęła mi się robić kula włosów wokół głowy i śmiesznie to wyglądało w końcu odwarzyłam się pójść do fryzjera(męskiego) i pani fryzjerka zrobiła mi super fryzórkę z tych kilkunasto milimetrów włosków i narzeszcie zaczęłam chodzić bez chustki i perułki. Może ta moja opowiastka się przyda, Pozdrawiam i dużo zdrówka życzę gosia Odpowiedz Link
eska762 cera :( 14.05.09, 21:22 mam 33 lata a po chemioterapii miałam robiony taki test skóry i wyszło, że mam cerę 50.latki :( jestem szaro-czerwona, wyłazi chyba ciagle ten syf mi przez skórę, bo ciagle jakies krosty, pryszcze... no i zmarchy straszne :( Odpowiedz Link