olus_dra 27.05.08, 22:45 Dziewczyny, potrzebuje pilnie odczulic synka(siersc psa, kota i pylki traw). Bylam dzis u Gp, skieruje mnie do specjalisty, ale powiedzial, ze w Anglii sie nie odczula.Czy to prawda? Co robic? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nuit4 Re: odczulanie dziecka 28.05.08, 10:08 jak byłam z moim synkiem w szpitalu homeopatycznym to mi się obilo coś o oczy o odczulaniu.moze zadzwon i spytaj?od GP wtedy dostaniesz skierowanie do tego spzitala i tam juz wszystko w ramach NHS Odpowiedz Link
olus_dra Re: odczulanie dziecka 28.05.08, 10:50 Mam sierowanie, gp wystawil. Czekam wlasnie na termin wizyty w szpitalu(ale nie homeopatycznym).Problem w tym , ze pani doktor powiedziala, ze w Uk sie nie odczula!!!W Polsce to normalne, a tu nie:( Czy mozesz napisac gdzie jest ten szpital homeopatyczny? Odpowiedz Link
nuit4 Re: odczulanie dziecka 28.05.08, 14:24 to jest royal london homeopathic hospital,na great ormond street. mi moj pierwszy gp powiedzial ze homeopatyczne szpitale nieistnieja ;) byc moze twoja nigdy nie odczulala i nie wie? ;) (zartuje oczywiscie,chociaz wcale bym sie nie zdziwila) Odpowiedz Link
izabelski Re: odczulanie dziecka 28.05.08, 14:02 nie pamietam dlaczego, ale niektorzy lekarze (tez w Polsce) odradzaja odczulanie a czy probowalas refleksologie? ja w marcu mialam 4 wizyty pani , ktora wymasowala mojemu alergikowi stopy poki co jego reakcja na pylki jest lagodniejsza niz wubieglym roku nie twierdze,ze wogole nie ma reakcjii - ale przynajmniej nie leje mu sie z nosa non stop i nie czuje sie zmeczony i chory jak w poprzednich latach ale najgorsze pylki traw jeszcze przed nami .... Odpowiedz Link
olus_dra Re: odczulanie dziecka 28.05.08, 20:27 Dzieki dziewczyny.Bede probowac. Nie myslalam, ze w Uk jest problem z odczulaniem. Do glowy mi nie przyszlo.Ale co sie dziwic , tu nawet samochody jezdza po lewej...:) Odpowiedz Link
mama_frania1 Re: odczulanie dziecka 30.05.08, 22:45 mi kiedys powiedziano, ze odczula sie tylko wtedy jak terapia lekami nie pomaga. co wg mnie jest bez sensu, lepiej sie odczulic niz wiecznie jesc chemie.... Odpowiedz Link
konopielka80 Re: odczulanie dziecka 02.06.08, 00:55 Co za ludzie. Wiedzialam ze angielska sluzba zdrowia jest do niczego, ale zeby podwazac skutecznosc odczulania? Chodzilam 6 lat na odczulanie w Polsce. I nigdy nie zalowalam tego. Nie wiem jakby funcjonowala bez tego odczulania!! Mialabym siedziec w domu od maja do sierpnia jak w wiezieniu i wychodzic tylko po deszczu? Ze zdarta skora na nosie od wycierania chustkami, zapaleniem spojowek i ogolna depresja spowodowana niemozliwoscia normalnego zycia? A tak niestety mialam.. Odczulanie sprawilo ze zyje normalnie. Bylam odczulana w Polsce na trawy/zboza. Odpowiedz Link
mama-123 Re: odczulanie dziecka 02.06.08, 01:07 I 6 lat Cie odczulano? NO to rzeczywiscie skuteczne... Odpowiedz Link
mama_frania1 Re: odczulanie dziecka 04.06.08, 01:31 bo to tyle trwa - kilka lat, zima, poza sezonem pylenia, bierze sie szczepionke. za to potem mozna normalnie funkcjonowac w porze pylenia, bez ton lekow, niemoznosci wychodzenia na zewnatrz itp. sama sie odczulalam i bardzo zaluje, ze nie moglam kontynuowac kuracji tutaj... Odpowiedz Link
zania_uk Re: odczulanie dziecka 04.06.08, 13:15 potwierdzam, i mnie trwalo to 4 lata bodajze. a nawiazujac do skutecznosci, i mozliwego powodu dlaczego tutaj sie tego nie poleca. odczulanie nie na wszystkich dziala... na mojego brata podzialalo swietnie, duza poprawa. na mnie tak niezbyt (mimo tych 4 lat), niewielka poprawa, leki dalej musze brac. wiec to juz jest sprawa indywidualna... Odpowiedz Link