Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ost-tirol karyntia

IP: *.net152.okay.pl 02.01.10, 21:12
    Witam,czy ktoś z bywalców,lub tylko przypadkowych odwiedzaczy mógłby
    mi coś napisać o ośrodkach: sillian,st.jakob,kals-
    matrei,ankogel,lienz-zetterfeld.Wybieram si ew styczniu małą ekipą i
    mam proble bo grupa trochę zróżnicowana:jedna początkująca
    (zupełnie),paru snowboardzistwów,reszta narciarzy.Kupujemy karnet
    Ski-Hit,a ja znam tylko Molltaler,reszta to strzał w możliwości
    karnetu.Które ośrodki polecacie,a z których powinniśmy zrezygnować(o
    ile taki są).Dziękuję bardzo za wszelkie uwagi.
    Obserwuj wątek
      • Gość: JurekM Re: ost-tirol karyntia IP: 89.108.222.* 02.01.10, 22:37
        Wszystkie warte są odwiedzenia,nawet Ankogel(choć jest tam właściwie tylko 1
        długa trasa,ale świetna).Z tych ośrodków najbardziej podobało mi się w St
        Jakob,najłatwiejsze trasy są w Lienz-Zettersfeld,bardziej wymagające są na
        Hochsteinie(też w Lienz).
        • Gość: Maro Re: ost-tirol karyntia IP: *.net152.okay.pl 02.01.10, 23:46
          Kwestia jest tylko tej jednej osoby zupełnie początkującej.Gdzie
          zaczą mając do wyboru te wszystkie stacje(najbliżej mamy do
          molltalera i do Ankogel).Nie wchodzi w grę Lienz,bo zaczynamy w
          niedzielę....
          • ortodox Re: ost-tirol karyntia 03.01.10, 00:24
            Ankogel, to średnie miejsce dla początkujących. Jest tam wprawdzie ośla łączka na dole, ale chyba nie chodzi o dopiero zaczynającego od zera. Wyżej z łatwiejszych są tylko trasy przy orczykach, więc mało to wygodne. Na Molltaler niebieskie w dolnej strefie często nie chodzą, a ale jest szybka kanapa na sama górę i niebieskie trasy w dół. Myslę, że Molltaler jest bardziej odpowiedni dla narciarzy o różnych umiejętnościach. Będziecie mogli jeździć jedną kanapą, a jeździć różnymi trasami i spotykać się na dole. Ciekawym ośrodkiem dla początkujących jest też Silian. Na górze są łagodne trasy, a na dół można pojechać nieco ostrzej. Nie bardzo wiem dlaczego Lienz nie wchodzi w grę, bo zaczynacie w niedzielę? ;) Możesz odkryć tajemnicę. Przeważnie zaczyna się w niedzielę :)
            pozdro.
            • Gość: Maro Re: ost-tirol karyntia IP: *.net152.okay.pl 03.01.10, 15:54
              Lienz w niedzielę odradzają ci co tam byli,potwierdzają to
              obserwacje kamerek,w weekendy jest tam dość tłoczno,za to w dni
              powszednie na ogół luźno(w okresie naszego pobytu nie ma ferii w
              Austrii)
              • Gość: JurekM Re: ost-tirol karyntia IP: 94.254.238.* 03.01.10, 16:36
                Nie jest tak źle w Lienz z ilością ludzi.Kolejki to mogą być jedynie do gondoli
                pod koniec dnia,bo niestety nie da się zjechać na dół na nartach i tworzy się
                zator-w ciągu dnia nie czeka się w ogóle-a byłem tam w gorącym okresie
                sylwestrowym.Na Hochsteinie to już zupełne pustki były,ale tu trasy są bardziej
                wymagające.Fajne są też niżej położone trasy w Matrei-(od górnej trasy gondolki
                w dól)pod warunkiem,że zmienili już stare,wolne ,2-os.krzesełka Goldried II na
                nową 6-os.kanapę.Trasy z samego szczytu zarówno w stronę Kals jak i Matrei nie
                przypadły mi do gustu.
              • ortodox Re: ost-tirol karyntia 03.01.10, 16:48
                Nie pamiętam w jaki dzień tam jeździliśmy, ale nie sądzę, żeby niedziela miała jakieś znaczenie. Nie ma w pobliżu żadnego większego miasta, a ośrodków jest sporo, więc spoko.
                pozdeo.
          • robak_58 Re: ost-tirol karyntia 03.01.10, 09:13
            Najłatwiej byłoby zacząć w St.Jakob ale skoro Lienz odpada to St.Jakob tym bardziej, bo jest jeszcze dalej niż Lienz. Tak w ogóle to czekają Was spore dojazdy, jeśli chcecie te ośrodki odwiedzić, będzie że w niektóre dni po ponad 50 km w jedną stronę.

... by minusy nie przesłaniały plusów ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka