Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Okularnicy na stoku

26.12.15, 10:59
    Macie może jakieś rozwiązanie dla tych, którzy mają problemy ze wzrokiem? Chodzi mi głównie o krótkowzrocznych, dla których jazda na nartach bez okularów jest niebezpieczna (choć z okularami niewiele bezpieczniejsza, w przypadku upadku łatwo można złamać lub zgubić okulary). Mam ten problem i zastanawiam się nad korekcją wzroku metodą Lentivu jeszcze przed wyjazdem w Alpy w styczniu. Podobno trwa krótko i wcale nie boli, a efekt jest od razu. Ktoś coś?
    Obserwuj wątek
      • szatko.wskaa Re: Okularnicy na stoku 29.12.15, 22:26
        Polecam gogle które są specjalnie dostosowane do okularów www.insport24.pl/advanced_search_result.php?search_in_description=1&inc_subcat=1&keywords=uvex+optic
      • Gość: antyspam Re: Okularnicy na stoku IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.15, 09:53
        k...wa, wszędzie tylko spam. niby go coś interesuje, a zaraz wkleja tą swoją beznadziejną reklamę.

metoda lentivu jest beznadziejna, podobno dużo osób ma potem problemy ze wzrokiem i są niezadowoleni z efektu. kasa w błoto. nie polecam. lepsze i bezpieczniejsze są dobre gogle z miejscem na okulary. sam mam takie i jest super - okulary bezpieczne i nie parują. marki nie podam bo i po co - każda firma goglowa produkuje dziś takie. w każdym sklepie są takie

sklepu insport24 pl też nie polecam. nie dość że spamują w każdym wątku to podobno oszukują, nie rozpatrują reklamacji i sprzedają podróby. no i mają bardzo wysokie ceny i dodatkowo przycinają na wysyłce.

PS. spamerzy, spie...jcie z tego forum.
      • Gość: kejti.K Re: Okularnicy na stoku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.12.15, 16:40
        nie boli i samo wszepianie mikrosoczewski trwa kilkadziesiąt sekund, miałam zabieg dwa miesiące temu, i (wcale nie podobno) nie mam problemów ze wzrokiem, ani żadnych komplikacji, operowałam wadę -2 na prawym i -2,5 na lewym oku, czyli w sumie funkcjonowanie bez okularów do tej pory nie było za bardzo możliwe. Efekt natychmiastowy - w końcu zakładana jest soczewka i nie czeka się na wygojenie jak przy laserze. Trzeba się też trochę do tego przyzwyczaić, bo może być odrobinę dziwnie na początku. W kwestii sportu to czeka się ok tygodnia po zabiegu zeby móc pozwolic sobie na taką aktywność, więc nie wiem czy zdążysz, bo to wymaga wizyty kwalifikacyjnej, badań, może braknąć terminu. Raczej nie podejmuje się takiej decyzji 'na gorąco', ja czytałam o klinice, lekarzach, ostatecznie zabieg odbył się w optegrze u p.grzeszkowiaka. pomyśl, przespij sie z tym chwilę, narty ważna rzecz, ale najważniejsza to zdrowie :)
      • mme_marsupilami Re: Okularnicy na stoku 01.01.16, 17:13
        Po latach jazdy w okularach korekcyjnych i wielkich goglach (niestety soczewki kontaktowe nie zdaly egzaminu), zdecydowalam sie na korekcje laserowa i to jest to co polecam. Oczywiscie nie jest to decyzja na ostatnia chwile.
      • edbdg Re: Okularnicy na stoku 04.01.16, 18:15
        kup sobie kask z szybka (www.makro.pl/-/media/PL-Makro/image/product-image/kask-3.jpg), sam mam duza wade i to rozwiazanie jest dla mnie idealne a eksperymentowalem z wieloma rozwiazaniami
      • lena575 Re: Okularnicy na stoku 04.01.16, 23:13
        Proponuję okulary sportowe z wkładką korekcyjną. . Są też takie z wymienianymi "szkłami" (od bardzo ciemnych do przeźroczystch). Można to zrobić na stoku.
      • luczka4 Re: Okularnicy na stoku 10.01.16, 10:57
        powiem Ci, że też jeżdżę na nartach... w ogole jestem dosć aktywną osobą i zdecydowałam się na tą metodę. jest to wielka wygoda nie musieć nosić soczewek na stoku, bieżni czy boisku! a po Lentivu się dochodzi szybko do siebie także myślę ze z Twoimi planami wyjazdowymi nie powinno kolidować!
      • wolta2 Re: Okularnicy na stoku 10.01.16, 14:28
        Ja używam soczewek jednodniowych i jestem bardzo zadowolona.
        • tommy3332 Re: Okularnicy na stoku 23.01.16, 12:42
          Soczewek nie lubię, poza tym mam zbyt dużą wadę. Jeśli chodzi o google z szybką - też nie sądzę, żeby zdały egzamin, bo musisz mieć okulary dostosowane do rozstawu oczy itp. Umówiłem się na luty na badania wstepne do Optegry na zabieg Lentivu. Boję się, ale z drugiej strony jestem pełny nadziei :D
      • robisc Re: Okularnicy na stoku 07.02.16, 23:24
        Od wielu lat zakladam gogle na okulary i to rozwiazanie sprawdza sie doskonale, nawet podczas upadkow. Co wazne okulary w dobrych goglach nie paruja. Kilka lat temu testowalem specjalne oprawki narciarskie, ale okazaly sie bardzo niewygodne.
      • Gość: Taratka Re: Okularnicy na stoku IP: 46.165.197.* 29.02.16, 22:40
        no ja robiłam, co prawda jeszcze sokolego wzroku nie mam ale z dnia na dzień jest coraz lepiej. po zabiegu metodą Lentivu właściwie od razu mogłam wszystko robić. i to jest niezłe....no i już nie musze nosić szkieł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka