oleyu 22.03.06, 14:09 Hmmm, tak sie zastanawiam co wybrać??? Ktoś miał możliwość przetestowania obu tych nart ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maczores Re: Atomic SL9 czy M10 23.03.06, 00:19 Tylko GS II sie licza.Inne modele to sa dla sofciarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: Atomic SL9 czy M10 23.03.06, 08:24 tez wlasnie koncypuje. moze napisze wiecej, jesli uda mi sie zjezdzic obie pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
wrb1 Re: Atomic SL9 czy M10 23.03.06, 11:57 pytanie z serii co lepsze: Boże Narodzenie czy Wielkanoc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O.Andrzej Re: Atomic SL9 czy M10 IP: *.cyf-kr.edu.pl 24.03.06, 18:01 SL9 dobrze znam, na Metronach nie mialem jeszcze okazji jezdzic. Powtarzam wiec opinie innych. Metrony 10, choc maja podobny do SL9 promien skretu, sa bardziej uniwersalne (zwroc uwage, ze maja wyraznie szerszy, prawie freeride=owy srodek). nie maja takiej dynamiki jak slalomki, ciezej przechodza ze skretu w skret, ale lepiej pojda w ciezkim sniegu czy na muldach. Podobno sa b. ciezkie, co mnie o tyle dziwi, ze juz SL9 uwazam za ciezkie. Czyli do jazdy po gorzej przygotowanych trasach, Metrony sa teoretycznie lepiej dopasowe niz SL9. Te ostatnie, jak to slalomki, sluza glownie do jazdy po sztruksach. Mimo wszystko ujezdzalem SL9-ki w ciezkim, wiosennym sniegu na Nosalu i nie narzekalem. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: Atomic SL9 czy M10 24.03.06, 20:05 stawiam na m10, chyba jakos z kasy bede wyskakiwac ;-( albo cos pozmieniali w sl9 (??), ale M10 jest bardziej stabilna, mimo, iz nieco lzejsza! moim zdaniem, tak 'na oko', baardzo niewielka roznica w wadze, z tym ze 9tka lzejsza (??) trudno mi opisac roznice, bo tak naprawde nie znam sie na nartach, a obie sa naprawde fajne, ale moj typ to metron (jezdzilam na dluzszych nieco M, moze to kwestia dlugosci tez?) ale sl9 wydawala mi sie jakas 'zwyklejsza', a metron- taka z energia! Odpowiedz Link Zgłoś
wrb1 Re: Atomic SL9 czy M10 24.03.06, 20:16 żeby jeszcze bylo wiadomo kim jest zalozyciel wątku to można by bylo cos próbowac, a tak to: lepsze porsche, czy bmw? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: Atomic SL9 czy M10 25.03.06, 08:01 zalozyciel watku to oleyu ;-) mysle ze generalnie na forach temat wazniejszy od osoby pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek R Re: Atomic SL9 czy M10 - opinia poczatkujacego IP: *.pekao.com.pl 18.04.06, 15:20 Testowalem Metrony, ale B5 [dl 172]- ogolnie ok, ale trzeba wg mnie wiekszych umiejetnosci zeby nad nia zapanowac [ja niestety jestem poczatkujacy tzn 18 dni na nartach wliczajac 6 dni kursu dla poczatkujacych...]. I sily tez potrzeba, bo to nie jest ciezka narta - TO JEST CHOLERNIE CIEZKA NARTA!!! Bylem w Cervinii, a tam sa dosyc dlugie przejscia w butach - i po jakims czasie odechcialo mi sie noszenie jej na ramieniu - przerzucilem sie i nosilem normalnie jak drewno na opal:))). Pani w wypozyczalni potwierdzila - ludzie lubia te narty, bo i fan wiekszy, ale nienawidza za wage. Nastepnego dnia testowalem SL9 - rewelacyjna narta i roznica z B5 kolosalna. Jak dla mnie latwa i gladko sie prowadzi - nie lata na boki, hehe. Ale jeszcze mniej lata GS9:))) Odpowiedz Link Zgłoś
oleyu Re: Atomic SL9 czy M10 - opinia poczatkujacego 18.04.06, 17:04 Siema, kiedy byłeś w Cervini ???? TEż ostatnio byłem :) A co do nart to ani SL9 ani M10 już mnie nie interesują. Pozdro :) Odpowiedz Link Zgłoś