Gość: martasu33 IP: *.euro-net.pl 28.02.11, 13:07 ....i może napisać jakieś info i waskazówki,poproszę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tropikey Re: kto wrócił z Villa tagoro? 28.02.11, 16:56 cześć, byliśmy tam w drugiej połowie stycznia z niemieckim Neckermannem. Biorąc pod uwagę cenę, jaką zapłaciliśmy (1530 Eur za 2 os. dorosłe + 10-letnie dziecko, 14 dni z 2 posiłk., wylot z Berlina), byliśmy bardzo zadowoleni, choć informacja, że jest to obiekt 4* jest przesadzona. Mieliśmy pokój standard (są położone w dolnej częsci bungalowów. Na górnym poziomie są pokoje z ponoć lepszym wpyposażeniem, ale też chyba sporo droższe), bardzo skromny, choć "dwuizbowy", co przy dziecku jest istotne ;-) Na szczęście, w pokoju siedzieliśmy niewiele, bo głównie jeździliśmy po wyspie, a jeśli już byliśmy tam w ciągu dnia, to raczej w ogródku (to jest świetna rzecz, porównując zwłaszcza z hotelami bliżej morza, gdzie ludzie kiszą się najczęściej na balkonikach o pow. 1 m. kwadr.). Największy plus daję im za jedzenie - za te pieniądze pierwsza klasa, choć wiadomo, gusta są różne. Śniadania co prawda monotonne, ale wszystkiego jest pod dostatkiem. Za to kolacje smaczne, obfite i urozmaicone. Odpowiadały nam zwłaszcza duże ilości ryb pod różnymi postaciami, masa warzyw i owoców, figi, itp. Największy mankament hotelu, to sprzątaczki - nawet, gdy się zostawi napiwek, pokoje są ogarnięte ot, tak sobie. Reasumując, sporo zależy od tego, ile płacicie za ten obiekt i jakie macie nastawienie. Od razu uprzedzam, byście nie oczekiwali Bóg wie czego, bo przyznana im kategoria jest naciągana. Ale hotel ma i tak sporo plusów: wspomniane jedzenie, lokalizacja (wygodny wyjazd na wycieczki samochodowe), dla niezmotoryzowanych bezpłatny bus do różnych miejsc bliżej morza. Gdybym miał jeszcze raz jechać w tamten rejon, myślę, że nic korzystniejszego bym nie znalazł... Pozdrawiam, Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martasu33 Re: kto wrócił z Villa tagoro? IP: *.euro-net.pl 01.03.11, 00:19 dzięki! jak wygląda sprawa placu zabaw dla dzieci? 10-letnie dziecko z pewnością nie korzystało ale może coś jesteś w stanie powiedzieć na jego temat? i jak stan basenu? ogólnie teren czysty czy mogliby się bardziej postarać? - też jedziemy z neckermannem - pokoje opłaciliśmy A2A to pewnie te, o których piszesz (dzieci nam po schodach biegać przynajmniej nie będą), czy przedłużaliście dobę hotelową? powrót mamy o 1 w nocy, Odpowiedz Link Zgłoś
tropikey Re: kto wrócił z Villa tagoro? 01.03.11, 07:45 kurczę, wogóle nie zwróciłem uwagi na stan placu zabaw. Na pewno jest mini klub, w którym widziałem kilkoro dzieci, więc działa. Teren hotelowy jest czysty. Owszem, znajdzie się czasem pet rzucony przez nieswornego gościa, ale generalnie nie można się do niczego pod tym względem przyczepić. Główny basen jest również czysty, a brodzik dla maluchów jest w nawet lepszym stanie. Dużo gorzej wygląda basen przy minigolfie. Doby hotelowej nie przedłużaliśmy, bo nasz lot Condorem był ok. 15.30, więc opuszczaliśmy hotel o 13.00. Wiem jednak, że nie zgadzają się na to, by zostać w pokoju (za darmo) trochę dłużej, bo rzeczywiście jest tam duże obłożenie. Być może jednak jest opcja odpłatnego przedłużenia doby, ale jak to wygląda w praktyce, to nie wiem. Miłego pobytu! Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
magda685 Re: kto wrócił z Villa tagoro? 03.03.11, 10:16 Doba hotelowa kończy się o godz 12:00. Bagaże można zostawić w przechowalni.My zostawiliśmy je u poznanych Polaków. Gdyby nie było takiej możliwości to zupełnie bezpieczne wydawało się pierwsze rozwiązanie.Toalety tzw.ogólnodostępne (I poziom mieszkalny niedaleko nieczynnej fontanny) są duże i czyste, więc nie ma obaw. Za przedłużenie doby hotelowej w recepcji chcieli 17 euro od osoby. Miłego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martasu33 Re: kto wrócił z Villa tagoro? IP: *.euro-net.pl 04.03.11, 16:41 17 euro to zapewne teraz, w czerwcu będzie drożej - ważne że to możliwe bo jedziemy z małymi dziecmi, dzięki za cenną informację, Odpowiedz Link Zgłoś
magda685 Re: kto wrócił z Villa tagoro? 07.03.11, 10:50 17 euro to cena w lipcu 2010. Liczona była od każdej osoby w pokoju bez względu na wiek. Zresztą Polacy którzy mieli pokoje tzw.oszczędnościowe, a chcieli wymienić na lepszy standard również dopłacali taką samą kwotę za każdy dzień pobytu. Miłych wakacji.Jeśli pojawią się jakieś pytania, chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martasu33 Re: kto wrócił z Villa tagoro? IP: *.euro-net.pl 08.03.11, 15:34 wielkie dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martasu33 Re: kto wrócił z Villa tagoro? IP: *.euro-net.pl 12.06.11, 16:55 czy ktoś ma nowe wieści w temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: kto wrócił z Villa tagoro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.11, 10:01 kiedy lecisz? Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: kto wrócił z Villa tagoro? 16.11.11, 23:19 A jak wam się animacje podobały? Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Zembiczek 16.11.11, 23:30 Przeglądałam właśnie stare wątki i odkryłam, że byłas rok tem w hotelu, który właśnie zarezerwowałam, ale zbieg okoliczności! Opowiedz mi proszę swoje wrażenia, a zwłaszcza co Waszej córce się tam podobało (lub nie). Odpowiedz Link Zgłoś
zembiczek Re: Zembiczek 17.11.11, 17:35 Jusytka, w tamtym roku byliśmy w Villi Tagoro. W skrócie plusy i minusy: Plusy: 1. Naprawdę dobre animacje, dużo ich i dzieciaki się fajnie bawiły, wszystkie raczej na sportowo, ale to zasługa animatorów, czyli jak się trafi 2. Jedzenie- nam smakowało, szczególnie dzień włoski, obiady takie sobie, ale dla nas to zupełnie zbyteczny posiłek 3. basen- duży Minusy: 1. Praktycznie brak klimatyzacji w pokoju, z tym że nie była aż tak potrzebna 2. Dość brudno na stołówce ( restauracji), tzn. niedomyte talerze ( od spodu), nie jestem czyściochem ,ale .... 3. Kuchnia w pokojach stara, zniszczona, lepiej się dokładnie nie przyglądać 4. daleko do plaży, ale spacerek nikomu jeszcze nie zaszkodził. Ogólnie nie wygląda to źle, tzn. gdy będziemy jechać ponownie na Teneryfę, zawitamy znowu do tego hotelu. Mimo minusów jest to bardzo fajne miejsce na rodzinne wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Zembiczek 17.11.11, 21:00 Wybierajac hotele, nigdy nie kierowalismy sie bliskościa plaży, bo... mieszkamy nad morzem ;) Nie jesteśmy plazowiczami, ale z kąpieli w oceanie z pewnoscia beda chciały skorzystac moje chłopaki z uwagi na duze fale, wiec od czasu do czasu się na niej pokażemy. Wybralismy Teneryfę, bo chcemy ja zwiedzić wynajetym autem i z uwagi na dzieci pobawić sie w Siam i Loro Parku. Moje chłopaki bardzo lubią hotelowe animacje, a szczególnie sportowe, wiec jest to dla nas duzy plus. My z mężem lubimy próbowac nowych smaków, wiec myslę, że ten hotel jest dla nas idealny, bo nie tylko ty chwalisz jedzenie, które jest tam podobno wysmienite. Na obiadach nam nie zalezy, bo raczej w porze obiadowej nas w hotelu nie będzie. Kuchnia jest nam zbedna, bo wykupilismy opcję all incl. A jak z lodami, drinkami? Są tam organizowane jakieś zajecia fitness? Na zewnatrz, czy w basenie? Odpowiedz Link Zgłoś
zembiczek Re: Zembiczek 18.11.11, 08:03 > Kuchnia jest nam zbedna, bo wykupilismy opcję all incl. A jak z lodami, drinkam > i? Nam tez była zbędna, bo mielismy all, ale jak pojedziesz, to bedziesz wiedziała o co i chodzi, chyba, że trafisz do tych odnawianych pokoi, wtedy pewnie nie. Są tam organizowane jakieś zajecia fitness? Na zewnatrz, czy w basenie? Zajęcia fitness są na basenie, w ogole cały dzien z mała przerwą coś się dzieje, najczęściej animacje sportowe są dla wszystkich bez względu na wiek, ale to nie przeszkadza. Jezeli chodzi o plaże najlepsza z duzymi falami to El Duque oraz plaża w zatoce przy porcie, ale ta z powodu fajnego palcu zabaw umieszczonego w wodzie ( frajda nieziemska). Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Zembiczek 18.11.11, 13:08 Gdzieś widziałam zdjęcie tego placu zabaw i zastanawiałam się, gdzie jest i czy jest ogólnodostępny. Faktycznie wyglądał bardzo ciekawie i jak dotąd nie spotkałam się z takim placem zabaw w wodzie na plaży. Fajny pomysł! Znalazłam na HolidayCheck taką opinię o plażach w pobliżu tego hotelu: Torviscas - nieciekawa, brzydka, choć długa i szeroka. Pinta - mała, ładna, czysta, przy promenadzie. El Duque - rewelacja, piękna, leżaki i parasole, skały, lazurowa woda. Pamiętasz może nazwę tej plaży z placem zabaw? Odpowiedz Link Zgłoś
zembiczek Re: Zembiczek 18.11.11, 15:27 Ne pamiętam, ale jest ona przy porcie w zatoce, sama plaża przeciętna, tzn. żadna rewelacja, ale te zabawki w wodie robią wrażenie. na pewno ją znajdziecie, w drodze do portu, chyba ierwsza od portu w stronę hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
zembiczek Re: Zembiczek 18.11.11, 15:28 Aha i jeszce fajną sprawą jest bobdiving, tylko, że od 12 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Zembiczek 18.11.11, 17:35 Fajne, ale dla mnie nurkowanie w kazdej formie to extremum, nie zdecydowałam sie nawet w Egipcie. A jak tam wasze podróże wynajetym autem, co ciekawego zwiedziliście? Odpowiedz Link Zgłoś
zembiczek Re: Zembiczek 19.11.11, 11:04 Zwiedziliśmy praktycznie całą wyspę, weszliśmy na szczyt Teide, Masca, Los Gigantes, Oratawa, Santa Cruz, dracena i przy dracenie motylarnia ( drogo, ale warto),plaża Teresitas ( dla nas nic szczególnego). Trochę nam zostało na drugi pobyt. Bo wrócimy tam na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Zembiczek 05.12.11, 22:38 Namierzyłam tę plażę z placem zabaw, nazywa się Playa La Pinta, rzeczywiście jest przy porcie w pobliżu hotelu. Znalazłam nawet fotki: www.minube.com/fotos/rincon/79714/388786 Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: kto wrócił z Villa tagoro? 26.04.12, 11:55 Może ktoś wrócił ostatnio? Odpowiedz Link Zgłoś