Dodaj do ulubionych

Boje się jechać i Itaka:(

IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.11, 11:45
Wykupiłam wycieczke na koniec lipca z tym biurem podróży. Lece na Fuerteventure.
Niestety dopiero teraz czytam o niepokojących informacjach typu: kara 2.5 ml zl.
Ponadto zmartwilo mnie wiele innych rzeczy:(
Naprawde mam sie czym stresowac? Czy moze obawy sa nieco za wielkie?
Czego faktycznie mozna sie spodziewac po Itace? Faktycznie tak zle z nimi jest? Mam juz zepsute wakacje?
Obserwuj wątek
    • laurka112 Re: Boje się jechać i Itaka:( 10.07.11, 12:48
      z Itaki własnie wróciłam z cudownych wakacji na Teneryfie i wszystko było super ok ze strony biura; było tak również 2 lata temu gdy nawiedziłam Majorkę:) nic się nie martw, miłego wypoczynku:)
    • kasia_p45 Re: Boje się jechać i Itaka:( 10.07.11, 14:01
      Ajtam ajtam.. to całkiem dobre biuro. Byłam z nimi dwa razy: na Wyspach Kanaryjskich i w Turcji. Wakacje były bardzo udane... Nie ma co narzekać. A niedociągnięcia moga byc w każdym biurze.. Więc nie ma co sie na zapas stresowac tylko cieszyć sie, że wakacje tuż, tuż :))..
      A tej Fuerty już ci zazdroszcze :))
      • Gość: sisi Re: Boje się jechać i Itaka:( IP: *.c197.msk.pl 10.07.11, 15:26
        Byłam z Itaką-Kreta 2x, Lanzarote, Majorka, Rodos. Było super. Wróciłam niedawno z Costa del Sol tez z Itaką. Było dobrze choc otrzymalismy auto nizszej klasy niz zamówione ale w koncu jezdzilo choć puchło w górach. Mysle ,że to był drobiazg. Ale fakt-Itaka ma złą prasę obecnie, chyba przecenili swoje mozliwosci. Mam nadzieje ,że nie zbankrutuja bo wcale nie ma wiele biur poróży a szczegolnie takich które widza inne lotniska poza Warszawą.
        • zjawa1 Re: Boje się jechać i Itaka:( 10.07.11, 16:39
          Nie zgodze sie z tym, bo kazde biuro podrozy wylatuje w prawie kazde miejsce rowniez z Katowic:)
          • Gość: sisi Re: Boje się jechać i Itaka:( IP: *.c197.msk.pl 10.07.11, 21:09
            I tu sie mylisz. Część biur wylatuje z Katowic dopiero w scisłym sezonie . Dotyczy to zreszta nie tylko Katowic ale Wrocławia, Krakowa i innych. Są miejsca do których polecisz tylko z Warszawy. Raz to przerabiałam (Lanzarote w marcu) i zamierzam nigdy wiecej. A w tym roku w ogole okrojono wyloty z lokalnych lotnisk. Kryzys?
            • zjawa1 Re: Boje się jechać i Itaka:( 10.07.11, 21:39
              Nie, to Ty sie mylisz z wiekszosci biur wylatujesz z katowic okragly rok!
              A podalas chyba celowo akurat jedno z nielicznych miejsc, gdzie wyloty sa tylko z Warszawy:)
              • jszafranski Re: Boje się jechać i Itaka:( 11.07.11, 11:40
                z Katowic lataja zima na Kanary? Naprawde?
                • zjawa1 Re:szafranski 11.07.11, 23:40
                  Tak, wyobraz sobie, ze lataja:)
                  I to naprawde:)
                  Warszawka, ze swoim sredniej jakosci i przepustowosci lotniskiem, nie jest ,,panem Bogiem":)
                  Itaka:
                  www.itaka.pl/wyszukiwarka-ofert/index.php#termin_od=01.01.2012/termin_do=15.02.2012/destinations=Wyspy+Kanaryjskie/from=KTW
                  Triada:
                  http://www.triada.pl/wyniki.php?IdTypuTransportu=1&IdTypuImprezy=&IdPanstwa=7&IdRegionu=25&PlusMinus=0&DniOd=1&MiesiacOd=2&DniDo=1&MiesiacDo=3&IdMiejscowosciWyj=23&szukaj=%A0SZUKAJ%26raquo%3B&LiczbaDoroslych=&LiczbaDzieci=&LiczbaInfantow=&GwiazdkiOd=&Wyzywienie=&CenaDo=max.+cena+za+os.
                  Itaka:

www.itaka.pl/wyszukiwarka-ofert/index.php#termin_od=01.01.2012/termin_do=15.02.2012/destinations=Wyspy+Kanaryjskie/from=KTW
                  Skay Club:
                  http://www.sky-club.eu/index.php?m=Offer_List&bvSearch%5BcrOrder%5D=&bvSearch%5BcrDestination%5D=hiszpania@@fuerteventura&bvSearch%5BcrDeparture%5D=KTW&bvSearch%5BcrTripStartdate%5D=23.12.2011&bvSearch%5BcrPeriod%5D=14&bvSearch%5BcrPriceRange%5D=0&bvSearch%5BcrAdult%5D=&bvSearch%5BcrChild%5D=&bvSearch%5BcrInfant%5D=&bvSearch%5BcrOfferType%5D=&bvSearch%5BcrCatalog%5D=&bvSearch%5BcrCategoryHotel%5D=\
                  Wystarczy z biurami?
                  I chyba wystarczy, Ci co lataja na Kanary zwszeleco okrągły rok z Katowic:)
                  • zjawa1 Re:szafranski 11.07.11, 23:44
                    Parelinkow cos nie ,,wlazlo" alze zapewnia ze z kazdego biura podrozy w Polsce, mozna wyleciec zima z Katowic na Kanary:)
                    • Gość: sisi Re:szafranski IP: *.c197.msk.pl 12.07.11, 14:07
                      tylko na Teneryfę.
                      • zjawa1 Re:szafranski 12.07.11, 21:16
                        Co ,,tylko na Teneryfe"?
                        Nie potrafisz czytac? Fuentawentura rowniez:)
              • nchyb Re: Boje się jechać i Itaka:( 14.08.11, 15:46
                > Nie, to Ty sie mylisz z wiekszosci biur wylatujesz z katowic okragly rok!
                tak ogólnie, to w Katowicach nie ma lotniska, tylko kilkadziesiąt km dalej, po niezbyt dobrych drogach...
                Przy okazji, największy wybór wylotów z Warszawy, z okolic Katowic mniejszy, z Wrocławia (do którego mi najbliżej), jeszcze mniejszy.
                Stąd wiele osób z moich stron - wybiera wyloty z Berlina. Dojazd dla mnie porównywalny z tym do Pyrzowic, dużo bliżej niż do Warszawy i ciekawe propozycje wylotów...
    • digressie Re: Boje się jechać i Itaka:( 12.07.11, 18:38
      byłam na teneryfie z itaki w kwietniu
      żadnych problemów organizacyjnych, wszystko super /nawet to, że wyjazd z hotelu był o godzinie 22 i rano opuszczaliśmy pokoje chyba koło 10:00 to z opcji allinclusive mogliśmy korzystać aż do samego końca pobytu, zapewnili też pomieszczenie na bagaże/
      jedyne co to ostrzegam żeby pilotki nie traktować jak super znawcę /nam odradzała loro parqe z dziećmi !!!/ trzeba samemu poczytać i decydować z jakich atrakcji warto korzystać
    • siecholka Re: Boje się jechać i Itaka:( 10.08.11, 18:55
      Nam czerwcu 2011 zmienili hotel na Krecie.dowiedzieliśmy się dopiero na lotnisku w chanii po wylądowaniu. Wystąpilsmy o rekompensatę.sprawa prawdopodobnie skończy się w sadzie.
      • Gość: Marta Re: Boje się jechać i Itaka:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.11, 19:31
        Nam również zmienili nie tylko hotel, ale i miejscowość (Fuerteventura w lutym) i również poinformowano nas o tym dopiero, jak wsiedliśmy do autobusu na lotnisku w Puerto del Rosario. Narobiliśmy mega rabanu, z wezwaniem policji włącznie, napisaliśmy zbiorową reklamację (częściowo uznaną), w końcu spędziliśmy urlop w godnych warunkach, ale co się naszarpaliśmy, to nasze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka