Dodaj do ulubionych

Co wybrać

26.01.14, 18:14
Byłem dwa razy na Teneryfie ( styczeń 2012 i styczeń 2013 ) miejscowość Puerto de Santiago obok Los Gigantes. Było super, temperatura w dzień około 25-26 stopni, hotel też O.K., oprócz plażowania robiliśmy indywidualne wycieczki wypożyczonym samochodem ( na Teide, Loro Park i do stolicy, a także do Playa Americas.) Na La Gomerę wybraliśmy się na wycieczkę zorganizowaną.
W tym roku zastanawiamy się również nad Kanarami. Wyjazd w drugiej połowie lutego ( 1 tydzień ) . Problem jest tylko z wyborem miejsca. W grę wchodzi jeszcze raz Teneryfa ( rejon Playa Americas ), Gran Canaria lub Fuerta. Co polecacie? Podobno na Fuercie w zimie dość mocno wieje, na Gran Canarii jest trochę chłodniej niż na Teneryfie. Na Teneryfie w rejonie Playa Americas jest bardzo mało ofert z polskich biur podróży. Poprzednio dwukrotnie byliśmy z Itaką i byliśmy bardzo zadowoleni.
Może ktoś podpowie jakiejś konkretne hotele? Z góry bardzo dziękuję.
Obserwuj wątek
    • bah77 Re: Co wybrać 26.01.14, 19:11
      Wybrałbym GC, gdzie jest dużo ciekawych miejsc i tras widokowych.

> Podobno na Fuercie w zimie dość mocno wieje...

Tam bardzo często wieje, najsłabiej w zimie.

> na Gran Canarii jest trochę chłodniej niż na Teneryfie.

Tak, w lutym w rejonach najbardziej hotelowych średnio o ok. 0.5 st. C.

bah77
    • Gość: Agata Re: Co wybrać IP: *.bialnet.pl 26.01.14, 20:49
      Ja z kolei czytałam na blogu jakiejś Polki, która pracuje na Wyspach, że zimą na Fuerte wieje najmniej. Pisała, że znacznie mniej niż na Gran C. czy Teneryfie. Na innym blogu czytałam, że najcieplejsze zimą są Fuerte i Lanzarote. Za parę dni lecę na Fuertę i sama jestem ciekawa jak to wygląda w rzeczywistości :)
    • xaltuton Re: Co wybrać 28.01.14, 14:59
      Poludniowa Teneryfa bedzie raczej cieplejsza od GC o 1-3 stopnie, sledze temperatury od jakiegos czasu i roznica taka utrzymuje sie caly zcas. Co do S-W Teneryfy i hoteli obok Playa Americas to bylem kilkanascie km obok w hotelu Riu Buena Vista i hotel jest ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka