Dodaj do ulubionych

Holiday Travel Center - Teneryfa

• Gość: były pracownik HTC Re: Holiday Travel Center - Teneryfa IP: *.home.aster.pl 23.08.11, 14:32
      Dla wszystkich niedowiarków i ludzi którzy będą chcieli się wybrać na spotkanie polecam poniższą lekturę:
      biznes.newsweek.pl/firmy-nas-kantuja--czyli-jak-upolowac-klienta-jelenia--,79962,1,1.html
      www.dziennik.krakow.pl/pl/aktualnosci/kraj/354859-obrona-klientlw.html
      www.dziennik.krakow.pl/pl/aktualnosci/kraj/788025-platne-prezenty.html
      pozdrawiam
    • Gość: Agata S. [...] IP: *.centertel.pl 30.08.11, 18:19
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: klarek [...] IP: 213.229.72.* 02.09.11, 16:21
      • Gość: mariusz.harasymiuk Re: Do Pana klarka IP: *.olsztyn.vectranet.pl 02.09.11, 18:04
        Szanowny Poracowniku Firmy HTC , panie klarku !
        Pragne Pana poinformowac że oświadczenie firmy nie jest w całości prawdziwe i tyle, a wy jako pracownicy boksując się na forach z klientami pokazujecie co reprezuntuje soba firma HTC. Sami podcinacie sobie skrzydła.
        wszyscy którzy czuja się pokrzywdzeni przez HTC proszę o kontkakt
        miłego weekendu panie klarku :-)
    • emw18062011 Re: Do Pana klarka 03.09.11, 08:50
      Witam - a teraz ja dorzucę kilka swoich słow - umowę zawarłam 18 czerwca 2011r, odstą
      piłam od niej 24 czerwca a więc 6 dnia / mieszczę się chyba w 10 / Próbowałam wielokrotnie skontaktować się z HTC - niestety bez efektu. Dzwoniłam na komórkę P.Bogdana, który okazał wielkie zdziwienie o mojej rezygnacji, powiedział, że nic o tym nie wie - a miało to miejsce ok. 40 dni od mojej rezygnacji. /Pan Bogdan to chyba jakiś Dyrektor tej Firmy./ Do dnia 2 września trwała kompletna cisza - zero reakcji, zero telefonu, zero pisma, aż dnia 02 września otrzymałam z HTC pismo -ciesząc się,że wreszcie będzie jakas informacja o zwrocie pieniędzy - niestety - w pismie informuje sie mnie, że wpłacona kwota 18tys.zł cyt..... została zaliczona na poczet pobytu na Teneryfie lub Feuerteventurze oraz ewentualnego rozliczenia za bilety lotnicze. Dlatego też niezwłocznie stawiamy do Państwa dyspozycji __dwa tygodnie____pobytu w ośrodku o standarcie timeshare na teneryfie lub Feuerteenturze....... dodatkowo oferując ___darmowe wyżywienie_____. Z dalszej treści pisma wynika ...... Jednocześnie informujemy, że biorąc pod uwagę naszą możliwą dalszą współpracę - w co gorąco wierzymy -po Państwa powrocie, pozostawiamy Państwu możliwość powrotu w każdej chwili do zawartej umowy i w tym przypadku kwota 300EUR /koszty zawarcia umowy/ zostanie zaliczona na jej poczet........ w umowie mam koszty zawarcia umowy kwote 1000EUR.- Nie tego oczekiwałam, żądałam zwrotu pieniędzy. a najlepsza ciekawostka na końcu pisma .......... Jednocześnie bardzo przepraszamy za zwłokę w odpowiedzi spowodowaną okresem urlopowym........... Podsumuwując - okres urlopowy trwający od 18 czerwca do 22 sierpnia /taka jest data pisma - otrzymanego 02 września daje wiele do myślenia - i tak opisałam mój pierwszy kontakt z HTC - po 76 dniach. ŻENADA ZENADA ŻENADA. Cieszę się, że dzięki forum mogłam nawiązac kontakt z Panią Anią, która przesłała mi komplet korespondencji do HTC jak równiez wszystkie dokumenty sądowe i mogę prowadzić sprawę w taki sam sposób i uważam,że teraz nie będę miała problemu, aby odzyskać swoje pieniądze.

Zdaję sobie sprawę, że również zostanę szykanowana i obrażana na forum jak Pani Ania i inni walczący o swoje pieniądze.
      Więcej opowiem reporterowi Polsatu.
      Pozdrawiam bardzo serecznie Panią Anię i bardzo dziękuję.
      • Gość: Zaskoczony Re: Do Pana klarka IP: *.techentrance.com 05.09.11, 16:39
        Witam wszystkich :) Muszę powiedzieć, że jeszcze nigdy nie widziałem tak zażartej dyskusji i małej wojenki. Dla Pana Mariusza zaznaczę od razu, że nie jestem pracownikiem firmy Holiday Travel Center. Nie jestem również jej klientem, nawet nie byłem na spotkaniu. Zainteresowałem się tematem po przeczytaniu artykułu w Newsweeku, który jest tak źle napisany, że nic z niego nie wynika oprócz tego, że firmy w nim wymienione są złe, kradną itp. Nie sprawdzając nigdzie czy fakty podawane przez jakieś zagubione osoby są prawdziwe pisze cały artykuł. Gdzie jest sens w czymś takim? To tak jak by napisać artykuł o tym, że ktoś kradnie bo jakaś osoba tak mówi. Jak dla mnie nie ma to wartości. Wracając do forum - nie wiem przez kogo są pisane pozytywne opinie na temat firmy, wydaje mi się że raczej przez klientów niż pracowników ale nie wnikam w to. Bardziej jestem zszokowany negatywnymi opiniami. Ludzie zachowujecie się jak jacyś opętani. Jedna Pani dostała zwrot pieniędzy co jest napisane w przytoczonym przez samą zainteresowaną oświadczeniu firmy HTC i teraz robi raban nie wiadomo o co. Druga Pani sama na koniec swojej wypowiedzi pisze, że nie będzie miała problemu z odzyskaniem pieniędzy. To w czym problem? Pan Mariusz rozbawia mnie najbardziej. Nie dość, że cały czas podaje do siebie dane, które już chyba znają wszyscy forumowicze to jeszcze przyznaje się do jawnego szantażowania firmy. Jak mu nie zapłacą to będzie oczerniał firmę w internecie oraz jeździł po całej Polsce i robił sceny na spotkaniach firmy HTC. Specjalnie piszę "zapłacą" zamiast "oddadzą pieniądze" bo zgodnie z umową którą sam podpisał zwrot takiej kwoty jaką chce otrzymać mu się zwyczajnie nie należy. Podsumowując moją wypowiedz, chcę tylko zwrócić uwagę na fakt w jak łatwy sposób można ludziom mieszać w głowach i oczerniać jakąś firmę. Z tego co wyczytałem na forum Pan Mariusz prowadzi swoją działalność poligraficzną. Jak by się ustosunkował do tego gdyby jakiś jeden niezadowolony klient pisał na forach w internecie, że Pan kradnie a oprócz tego stał by przed wejściem i informował potencjalnych klientów, żeby lepiej nie wchodzili do środka bo zostaną oszukani. Oczywiście tak jak Pan otwarcie by przyznawał, że przestanie to robić jak mu Pan zapłaci? Czyste szaleństwo.
        • ag_2011 Re: Do Pana klarka 05.09.11, 21:01
          Poprzednia wypowiedz z cala pewnoscia pochodzi od pracownika HTC (nikt nie jest "zaskoczony"), jak zwykle nie ma wiekszego sensu i szkoda czasu na jej komentowanie.

PONIZEJ PODAJE LINK DO DECYZJI URZEDU OCHRONY KONKURENCJI I KONSUMENTOW Z 2009 O UKARANIU HOLIDAY TRAVEL CENTER SP. Z O.O.:

decyzje.uokik.gov.pl/dec_prez.nsf/0/19D4C862C0A9D119C1257666005169AC?OpenDocument

Dodatkowo mozna sie zapoznac z rejestrem klauzul niedozwolonych -
          www.uokik.gov.pl/rejestr_klauzul_niedozwolonych2.php, gdzie (tu znowu WIELKIE zaskoczenie) HTC pojawia sie kilka razy.

Na pewno pracownicy HTC napisza teraz, ze UOKiK jest glupi, niekompetentny i sie nie zna, wydaje wyroki bez podstaw prawnych i bez sprawdzenia faktow, a ci, ktorzy narzekaja na uslugi firmy sa niezrownowazeni psychicznie. A potem jeszcze pracownicy HTC napisza, ze UOKiK promuje (albo prowadzi) firme konkurencyjna.

W glowie sie nie miesci, ze taka porzadna i rzetelna firme jak HTC spotyka cos takiego - to rzeczywiscie "czyste szalenstwo" i "masakra", ze wszystkich klientow "opetalo", "uwzieli sie", "oczerniaja firme", robia jej "czarny PR" i urzadzaja "nagonke". ZUPELNIE BEZ POWODU.

Pozdrawiam
          • Gość: Zaskoczony Re: Do Pana klarka IP: *.dualrack.com 05.09.11, 22:04
            Większego sensu nie mają wypowiedzi trójki, podkreślam, że są tylko i wyłącznie trzy osoby na tym forum, które są niezadowolone i piszą, że każdy klient jest oszukiwany (trochę "szalone"). "Masakrą" jest to, że oczywiście linki przez Panią podane nie działają. "Opętani" bo uważacie, że każde słowo napisane przez kogoś innego niż wasza trójka to pracownicy HTC. To trochę chore uważać, że cały świat oszukuje a tylko wy jesteście obrońcami uciśnionych ;p Przecież to jest żałosne jest. W głowie się nie mieści, że piszecie, że wszystkich klientów itp. jak jest to KŁAMSTWO zresztą jak większość rzeczy które wypisujecie. Jak już mówiłem nie pracuje w tej firmie i nie znam nawet ich oferty ale takie szkalowanie firmy jest masakrą. Niewiarygodne jest, żeby firma która ma tysiące klientów wszystkich ich oszukiwała. Wasza trójka ma jakiś problem i to nie znaczy, że HTC kradnie tylko, że wy coś przeoczyliście albo czegoś niezrozumieliście. Nie wiem gdzie obie Panie pracują ale na przykładzie Pana Harasymiuka który prowadzi działalność poligraficzną można pokazać co cała wasza trójka robi. Mam iść do tego punktu, poprosić o skserowanie 1000 stron a później powiedzieć, że zapłacę połowę albo wcale a później chodzić po wszystkich forachi pisać, że jest to złodziej i kłamca. A jak zadowoleni klienci będą pisać, że to nieprawda to mam pisać, że to są jego pracownicy i powoływać się na to że kiedyś dostał karę za skserowanie podręcznika? Ludzie opanujcie się. Pani szkoda czasu na komentowanie moich postów ale mi nie jest szkoda czasu na sprostowanie każdej Pani wypowiedzi która jest bezpodstawnym oczernianiem firmy. Nigdy bym nie napisał, że ktoś kto jest niezadowolony z usług jakiejś firmy jest niezrównoważony psychicznie ale w Państwa przypadku się zastanawiam bo to co robicie jest grubą przesadą. Jeżdżenie po Polsce na każde spotkanie organizowane przez HTC i mówienie, że to złodzieje jest normalne? Idźcie sobie do sądu i się z nimi procesujcie a nie piszcie, że wszystkich oszukują bo tak z całą pewnością nie jest.
            • emw18062011 Re: Do Pana klarka 05.09.11, 23:33
              Witam - zaskoczony zastanów się co piszesz pracowniku HTC - kto pisze, że kazdy klient - czytaj dokładnie - kto pisze o opętaniu -chyba tylko Wy - jaki cały świat oszukuje? -zastanów sie co bredzisz - kto jest obrońcą ucieśnionych - od[powiedz, która Firma ma tysiące klientów - chyba nie HTC - zaskoczony wczytaj sie w problem - a nie będziesz zaskoczony. Pozdrawiam
            • ag_2011 Re: Do Pana klarka 05.09.11, 23:54
              Szalenie konstruktywnie tym razem (az sama jestem "Zaskoczona") - prosze dodac http :// przed kazdym linkiem:

decyzje.uokik.gov.pl/dec_prez.nsf/0/19D4C862C0A9D119C1257666005169AC?OpenDocument

www.uokik.gov.pl/rejestr_klauzul_niedozwolonych2.php

i zycze przyjemnej lektury. Fragmenty (badz calosc) przydaja sie przy formulowaniu pozwow sadowych.

O tej porze (po godzinach!) wypowiada sie zapewne sama Szanowna Dyrekcja? Nadal jednak wstyd sie przyznac do zatrudnienia w HTC, no coz, ja rowniez bylabym zazenowana, wiec wykaze sie zrozumieniem.

"Trojka" zapewne pozostalaby (w wersji optymistycznej), gdyby firma HTC zdecydowala sie usunac ze swojej strony zdjecia "Klubowiczow", ktorzy w miedzyczasie zrezygnowali z jej uslug.

Nie rozumiem zupelnie jaki zwiazek z dyskutowana na tym forum sprawa ma to czy i legalnie Pan Harasymiuk skserowal podreczniki? Co mnie to obchodzi? Czy nastepnie bedziemy analizowac, czy i ile zaplacilam w zyciu mandatow za przekroczenie predkosci badz czy Pani/Pan o pseudonimie "Zaskoczony" zdradza zone i/lub meza? Zachowania wczesnoszkolne, jak na moj gust.

W Polsce mimo wszystko mamy wolnosc slowa, wiec oprocz skierowania sprawy do sadu mozemy wypowiadac sie na forach lub, jak Pan Harasymiuk, rozmawiac bezposrednio z Waszymi potencjalnymi klientami. Gdyby Wasz produkt byl atrakcyjny a dzialalnosc rzetelna, obronilibyscie sie bez trudu.

Nie byloby tez koniecznosci naklaniania klientow do NATYCHMIASTOWEGO SPIENIEZENIA KAZDEJ PODPISYWANEJ UMOWY ZA WSZELKA CENE. Co, jak podkreslalam wielokrotnie, jest nielegalne i czego pracownicy HTC nie zdecydowali sie do tej pory konstruktywnie skomentowac.

Pozdrawiam
              • Gość: mariusz.harasymiuk Re: Do wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 11:29
                Witam !
                Nie było mnie tutaj kilka dni, a tu proszę pracownicy dalej dyskutują na temat "wyższości zimy nad latem" , czyli oczerniają klientów. Szanowny Panie "zaskoczony" ( nowy pracownik firmy HTC ) , dalej uważam że firma HTC w skali 0 - 10 jest 0. Moje podejście do klientów jest odwrotne od waszego , więc nie mam powodów do obaw ani zlej opinii. To tyle w temacie.
                Jeżeli ktokolwiek z Państwa otrzyma propozycję odbioru darmowego pobytu ( według firmy HTC wartość tyg to 7 tyś pln ), to proszę o kontakt, a wyjaśnię na czym ta " sztuczka " polega.
                Miłego dnia
                Mariusz Harasymiuk mail mariusz.harasymiuk@wp.pl lub tel 500104002
                • Gość: Zaskoczony Harasymiuk to oszukaniec IP: *.dualrack.com 06.09.11, 15:33
                  Co wy macie jakąś manie z tymi pracownikami HTC. Nie pracuję w tej firmie. Nigdy nie pracowałem i nie będę pracował. Z linkami i mój błąd, to z emocji ;p Chciałem się tylko z wami podzielić ciekawostką jaką odkryłem. Otóż Pan Mariusz Harasymiuk oczernia w internecie także inne firmy. W tym przypadku jak mi się zdaję jego bezpośrednią konkurencję bo też oferuje usługi poligraficzne. Moim zdaniem to w bardzo wymowny sposób podważa wiarygodność tego pana. Oto i link do tego o czym mówię:

www.firmy.net/agencje-reklamowe/ceko-press,R176,opinie-klientow.html
                  Pewnie jest tego więcej ale przecież nie będę przeszukiwał całego internetu. Myślę, że to w zupełności wystarczy, żeby inni forumowicze zauważyli, że ten człowiek oskarża inne firmy bez podawania faktów. Co to jest za komentarz: "Firma oszukuje W KAŻDYM CALU! UWAZAJCIE" ? Zastanawiające moim zdaniem.

Na koniec napiszę jeszcze raz po raz kolejny, że nie pracuję w tej firmie. Nie pracuje. Nie pracowałem. Nie będę pracował. Nie znam nikogo kto tam pracuje albo pracował albo będzie pracował. Nie wiem jak mam to napisać, żeby drodzy Państwo to zrozumieli?

Również życzę wszystkim miłego dnia i serdecznie pozdrawiam forumowiczów oraz trójkę muszkieterów ;)
    • Gość: KS Re: Harasymiuk to oszukaniec IP: *.dynamic.chello.pl 08.09.11, 00:36
      Czytam wielkie znalezisko klauzule niedozwolone i co z tego winika ? ,ze spółka miała zapis w umowie ,że ewentualne spory sądowe rostraygać w Arbitrażu , a nie w powszechnym ! Skoro UOKiK uznał ,że sa one niedozwolone to miał je prawo opublikować . I co takiego jest w tym dziwnego ?. Jakie wielkie znalezisko wielka gratka,co to są za ludzie !! Proszę napiszcie lepiej gdzie byliście na wakacjach i jaki kraj polecacie ! .

• Gość: Mary [...] IP: *.play-internet.pl 12.09.11, 23:20
    • Gość: Kiper46 [...] IP: *.eu 19.09.11, 11:48
      • Gość: mariusz.harasymiuk Re: Do Pani Katarzyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.11, 15:40
        Witam Pani Katarzyno!
        Przede wszystkim mam prawo wyrażać swoja opinie o firmie HtC . Moja opinia jest od 0-10 na 0. Oświadczenie p.Olszowego nie jest zgodne z prawdą. Nie mam zamiaru z wami walczyć ( ja tylko wyrażam swoje poglądy jak wielu obecnych tutaj na forum ). Jeżeli uważacie to za walkę to gratuluje poczucia humoru. To tyle.
        Jeżeli ktoś mial 'szczęście" i wylosował darmowy pobyt za 7tyś na teneryfę to prosżę o kontakt a opowiem swoje wrażenia( mariusz.harasymiuk@wp.pl lub tel 500104002). Najwiecej telefonów dostaję od pracowników HTC, którzy dośc slabo podszywają się pod potencjalnych klientów.
    • Gość: Josef Re: HTC - One Week For Busines IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.01.14, 12:20
      Dziękuję za wszystkie posty, oszczędziliście mój czas jaki musiałbym poświęcić na bzdury - a niedaj jeszcze by mnie namówili. Obecnie One Week For Busines strefaklubowa.pl
    • Gość: kacpi [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.14, 23:13
    • Gość: Kaśka htc IP: *.satfilm.net.pl 11.05.14, 23:56
      I ja byłam na takim spotkaniu, od początku wiedziałam, że za darmo nic nie ma, ale byłam ciekawa ile ta darmowa podróż będzie kosztować i czym będą nas mamić ;) Było nawet zabawnie. Pan Adam, który był naszą "osobą towarzyszącą" w negocjacjach ze swoim dyrektorem był bardzo miły, ale nie znał odpowiedzi na żadne pytanie, ale nawet gdyby znał to spotkanie jest tak wyreżyserowane, że i tak by nam nic nie mógł powiedzieć. Wytrwaliśmy tam trzy godziny, aż sam się dziwię że tak długo oni nas a my ich wkręcaliśmy (przy naszym stoliku wszyscy byliśmy rozbawieni). Dziwię się tylko, że ta prezentacja i oferta jest dla przedsiębiorców, bo chyba każdy kto prowadzi firmę umie liczyć pieniądze - tanie wczasy to nie są. Jeżeli ktoś chce zobaczyć nieudolne techniki sprzedaży to polecam, a jeżeli chodzi o wakacje to radzę poszukać innej oferty.
    • Gość: ST [...] IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.05.14, 17:56
    • adedli Re: Holiday Travel Center - Teneryfa 07.01.16, 19:00
      Kupiłem timeshare w HTC, tj kupiłem w Htc ale klub nazywał się GTC, ale potem chcialem sprzedać, bo koszty roczne nie były mina rękę, a firma mnie zbyła....ale przy drugim telefonie dali numer do innejj firmy, na zasadzie chyba, żeby po prostu się mnie pozbyć. Ale zadzwoniłem a tamci, o dziwo, wysłuchali mnie ze zrozumieniem, obiecali pomóc i pomogli. Sprzedali mi to, ale za mniej niż kupiłem, co mnie wkurzło. ale potem się dowiedziałem, że tego w ogóle nie można sprzedać, czyli jednak odzyskałem przynajmniej część.
      Dla zainteresowanych podaję nazwę: alco.timeshare@gmail.com piszcie, czy pogli, czy nie.
    • 0wote0 Re: Holiday Travel Center - Teneryfa 18.03.16, 22:53
      Witam
      w 2011 roku podpisałem umowę i po dwóch dniach wysłałem listem poleconym rezygnację. Oczywiście według HTC (mimo wcześniejszych zapewnień) nie mogłem odstąpić od umowy. Złożyłem pozew do sądu, pieniądze odzyskałem na dwa dni przed rozprawą. Co innego mówią na spotkaniach, co innego na po podpisaniu umowy. Ja wywalczyłem swoje, czego też Wam (poszkodowanym) życzę. W pisaniu pism do HTC pomógł mi Rzecznik Konsumenta - Dziękuję
      • murzatm Re: Holiday Travel Center - Teneryfa 19.03.16, 08:29
        Witam, czy był ktoś ostatnio na Teneryfie z HTC, jako członek klubu VIVA? bardzo proszę o opinię
      • Gość: artek [...] IP: *.kaskada.net 21.08.16, 15:42
        Treść postu jest niedostępna.
      • lazioman13 Re: Holiday Travel Center - Teneryfa 26.08.17, 22:16
        Witam.
        Czy można prosić o kontakt w w/w/ sprawie?
        Chciałem się dowiedzieć na temat losów postępowania.
        • Gość: blla Re: Holiday Travel Center - Teneryfa IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.21, 15:45
          Chciałam zauważyć, że trup z tej szafy nadal wypada. Dałam się skusić na przydługą i wykraczającą poza normę ankietę na temat wakacji, po czym zadzwoniła do mnie Pani z fantastyczną informacją, że voucher na darmowy pobyt już już na mnie czeka, jest tylko do odbioru po 3-godzinnym spotkaniu z Prezesem (jest bogiem albo nieudacznikiem skoro ma czas na takie rozmówki). Żadnych informacji ani warunków na maila nie otrzymam, mam tylko i li jedynie zmarnować 3 godziny (podwójnie, bo z partnerem/mężem) czasu na rozmowę o voucherze. Dziękuję Wam za forum. Po napomknięciu o tym forum przemiła Pani stwierdziła w tej samej rozmowie, że cofa ofertę i że już mnie nie zaprasza. Ależ mi przykro....
    • Gość: artek Re: no to już wiemy o co chodzi p. Harasymiukowi. IP: *.kaskada.net 21.08.16, 15:34
      Nadal działania firmy HTC są aktywne.
    • Gość: ART Re: Holiday Travel Center - Teneryfa IP: *.play-internet.pl 15.09.21, 11:20
      Witam Wszystkich!
      mam Państwu do przekazania prawdę o tym biurze w postaci analizy prawnej, którą zrobiłem jak chciałem anulować zawartą w lutym 2021 roku umowę ze względów zdrowotnych (w lutym byłem zdrowy a w czerwcu okazało się że mam raka). Wszystko co robi HTC jest przemyślane tak, że jak jakiś przedsiębiorca (tylko i wyłącznie nie chroni go prawo konsumenckie) podpisze to nie ma najmniejszych szans aby się z takiej umowy wycofać i oczywiście odzyskać pieniądze. Nawet gdy wpłaciłem należną kwotę na dany wyjazd ale nie mogłem z niego skorzystać z powodów zdrowotnych to i tak nie oddano mi wpłaconych pieniędzy (złodziejstwo). Co na to wszystko Prawnik "Jeżeli spotkanie miało miejsce w siedzibie firmy, to oznaczałoby, że umowa nie została zawarta ani na odległość ani poza lokalem przedsiębiorstwa, więc również to o czym pisałam w pkt 3 c. powyżej nie będzie miało zastosowania. Nie ma innych przepisów w ustawie o prawach konsumenta, oprócz właśnie możliwości odstąpienia od umowy, które rozciągają się na przedsiębiorcę - osobę fizyczną prowadzącą 1-osobową działalność gospodarczą. To rzeczywiście sprytne rozwiązanie, że umowy były zawierane na miejscu, w lokalu, w siedzibie przedsiębiorcy - dzięki temu uniknięto ustawowego obowiązku umożliwienia drugiej stronie odstąpienia od umowy. Po prostu takie uprawnienie nigdy Wam nie przysługiwało, bo nie wynika z przepisów prawa. W ogólnych warunkach określono prawo do odstąpienia, ale za zapłatą odstępnego (25%) i w terminie 3 dni od zawarcia umowy. To dozwolone postanowienie, ponieważ to wyłącznie sprzedawca / inny podmiot decyduje czy dać klientowi możliwość odstąpienia od umowy, więc zależy wyłącznie od polityki firmy i treści zawartej umowy, wynika to z art. 395 i 396 k.c. (tak jak w sklepach z odzieżą, jedni przyjmują zwrot bez wskazywania powodu w ciągu np. 7 dni, a inni ostrzegają, że zwrot po dokonaniu zakupu nie jest możliwy)". Teraz koszty członkostwa a tym samym wyjazdu. za 3 lata z możliwością wydłużenia do 5 zapłaciłem 2500 EURO (OCZYWIŚCIE TO BYŁA JEDYNA W SWOIM RODAJU OKAZJA!) Więc ponad 10 tys. złotych za apartament na 7 dni. Do przed wyjazdem trzeba zapłacić koszt servisu 320 EURO. A jeszcze nigdzie nie wyjechaliśmy. Plus koszt wyjazdu np. Teneryfa ja zalazłem bilety za 1300 zł na osobę w dwie strony. Plus 300 EURO kaucji na miejscu (do zwrotu ale trzeba wliczyć w koszt wyjazdu). Plus wyżywienie na miejscu we własnym zakresie. Podsumowując raz w roku wyjazd ( 2000 zł (1/5 z opłaty członkostwa w klubie kalkulacja dla 5 lat członkostwa) + 1453 zł (servis)+ 2600 zł bilety + (700 EURO) wyzywienie/ pamiątki 3170 zł + 300 EURO na kaucję = 9231 zł . To jest kwota pobytu 7 dniowego np. Teneryfa. Sprawdźcie sami gdzie można polecieć za takie pieniądze z innym biurem podróż. OMIJAJCIE HTC BARDZO SZEROKIM ŁUKIEM!!!!
      Turysta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka