IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.08, 07:12
Słuchajcie jak to jest, czy komuś coś zginęło z pokoju w trakcie
urlopu? Chodzi o to czy dokumenty i pieniążki lepiej oddać do sejfu
czy trzymać w pokoju i ile kosztuje opłata za tą przyjemność?
Obserwuj wątek
    • Gość: guancho Re: Sejf IP: *.eranet.pl 23.01.08, 09:46
      sejf zazwyczaj masz w swoim pokoju (w szafie). Kosztuje ok 2 eurosow za dzien
      wiec chyba warto miec spokoj duszy, Ja nie mialem problemow z kradziezami bo
      kase, bilety i np aparat?kamere kiedy nie byl potrzebny 3malismy w sejfie
      • Gość: krakus323 Re: Sejf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.08, 11:50
        Aha, a ja myślałam, że oddaje się do recepcji. A to w takiej
        sytuacji to pewnie, że tak i nikomu głowy się nie zawraca a swoja
        spokojna. Dziękuję za odpowiedź.
        • elleonor Re: Sejf 31.01.08, 06:49
          Juz tak sie nie ciesz, kilka lat temu na Lanzarote obok nas mieszkal
          anglik, ktory bardzo chwalil sie zlotymi kartami itp. poniesli mu je
          razem z tym sejfem co w szafie stoi.
          • Gość: peter112 Re: Sejf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 00:24
            typowe bzdury trolla forumowego ;)

nawet jak mu karty poniesli czy cos tam jeszcze z sejfem to sejfy maja
            ubezpieczenie i dostajesz kaske za to co tam bylo ;)
            a karty zblokuje i nic nie straci ;)

sejf= spokoj na wakacjach, 12 czy 24 euro dodatkowo za spokoj w porownaniu do
            ceny wyjazdu to jest nic ;)
            • elleonor Re: Sejf 10.02.08, 15:11

Gość portalu: peter112 napisał(a):
              > sejf= spokoj na wakacjach, 12 czy 24 euro dodatkowo za spokoj w
              porownaniu do
              > ceny wyjazdu to jest nic ;)

Zeczywiscie mial facet spokuj !!!
              Peter i co ci to da, ze puzniej ci to wszystko ubezpieczenie zwroci,
              jestes na urlopie zablokujesz wszystkie karty i co puzniej bez kasy
              siedzisz ? jak do tego jeszcze ci bilety lotnicze poniosa i
              paszporty to biegasz i zalatwiasz wszystko zamiast lezec na plazy i
              odpoczywac. Dziekuje za taka przyjemnosc.
              • Gość: guancho Re: Sejf IP: *.eranet.pl 10.02.08, 15:37
                przeciez to typowa "urban legend" :)

A sejf w pokoju zwykle kosztuje ok 2 eurosy za dzien.
                • Gość: peter112 Re: Sejf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 22:40
                  jezu co za glupota i zacofanie !
                  to jak ci ukradna bo nei bedziesz miala sejfu i nic nie dostaniesz to wrocisz
                  szczesliwa z urlopu czy jak zwroca ci kase za to co ci ukradli to jednak nie
                  bedzie tak zle ?

generalnie mozna klasc wszytsko do szafki nie zamykanej i prawdopod. kradziezy
                  na kanarach w hotelu jest b. male, ale jak juz wkladasz do sejfu to sie prawie
                  nie zdarza, no chyba ze w opowiesciach ;)

przekonujesz ze sejf nic nie daje - rozumiem ze jak jedziesz autem pasow nie
                  zapinasz bo po co - przecierz iles osob ginie zapinajac pasy, przez ulice nie
                  patrzysz jakie jest swiatlo bo przecierz na zielonym tez gina piesi wiec po co
                  patrzec,

ubzepieczen tez nie wykupujesz bo po co ? przecierz jak sie zdarzy wypadek i
                  leczenie itp. to ile zalatwiania potem zeby dostac kase spowrotem ... to lepiej
                  nie kupowac ubezpiecznia i stracic wszystko wrazie czego ...
                  normalnie zastanow sie nad co piszesz bo rece opadaja ...
                  potem podobni ludzie placza w TV i maja pretensje do cimoszewicza itp. ze im
                  śmiał powiedzieć zeby sie ubezpieczyli...
                  dorosli ludzie a infantylni jak dzieci

ja rozumiem ze ty wolisz zaoszczedzic te 24 euro i nosic wszystko ze soba albo w
                  razie straty nic nie dostac niz potem dostac z ubezpieczlani zwrot bo jak cie
                  okradna i nie dostaniesz nic to wtedy wakacje beda super :(

niektorzy skapstwo uzasadniaja w rozny sposob ...

• motylanoga71 Re: Sejf 11.02.08, 00:13
                    potwierdze co do kradziezy.
                    Zapomnielismy (tzn ja zapomnialem heh) zamknac sejfu i pojechalismy na
                    calodzienna wycieczke. Po powrocie okazalo sie ze absolutnie nic nie zginelo.
                    Ale sejf biore zawsze, nawet kiedy go czasem nie zmykam heh
                  • elleonor Re: Sejf 11.02.08, 06:41
                    Przekonuje ze taki sejf nic nie daje, ja go nie uzywalam i nie bede
                    uzywac , powod jest prosty , jest po prostu za maly na moje
                    potrzeby, wole oddac wszystko do glownego sejfu hotelowego i miec
                    naprawde spokuj.
                    Ubezpieczenia jak najbardziej,chociaz musze sie przyznac ze o
                    Cimoszewiczu pierwsze slysze, nie znam nie interesuje sie TVP, co do
                    reszty nie wypowiem sie wyjatkowo nie na temat.

Z oszczedzaniem strasznie sie pomyliles, wole wydac 3 razy tyle i
                    miec naprawde spokuj, nie naleze tez do tych turystow ktorzy
                    wykupuja All inklusive i kompleksu hotelowego nie opuszczaja bo boja
                    sie spuznic na obiad czy tez na kolacje, wykupuja jedna wycieczke
                    autokarem i opowiadaja ze zwiedzili wszystkie zakatki i okolice
                    znaja jak wlasna kieszen!!!
                    • Gość: irekkacz Re: Sejf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.08, 07:13
                      bo z cimoszewiczem to było już dawno w czasie powodzi w 1997roku, śmiał ludziom powiedzieć że od tego są ubezpieczenia, i miał facet rację, ja sejfu nie używam taki wybór 25 euro to ok. 100pln, i do czego zmierzam, właśnie ubezpieczyć dom można za te 100pln, a brak ubezpieczenia domu to już naprawdę żenada :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka