Dodaj do ulubionych

Zróbmy coś!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 19:52
Czy pamiętacie jeszcze post o treści: 'co do jutrzejszego testu u nas w
szkole pomylili sie i zamiast testu
humanistycznego dali matematyczno-przyrodniczy, zanim je nam zabrali troche
zadan sie obadalo:
1 zadanie bedzie o procentach,zadanie z walcem,zadanie ze stozkiem,rysunek
kuli ziemskiej-czyli okreslenie pory roki albo dnia/nocy,okreslenie pradu
[szeregowy,rownolegly],zadanie z X'em [rownanie,wyznaczasz X],ostatnie
zadanie jakas tabelka...
z tymi procentami to bedzie diagram,ostatnie zadanie bedzie z jakas tabelka
[byc moze chemiczne..]
beda tez rysunki: mapa polski[cos z powierzchnia],mapa lasu [?]'
?
Bo ja czytałam go we wtorek po humanie, i jak widać wszystko się sprawdziło!
Powinni unieważnić egzamin! Ale nie mogę znaleźć tego posta na forum, czyżby
został usunięty?! Nie pamiętam, czy był na tym forum czy na "Edukacji"! Czy
ktoś jeszcze to czytał? Musimy coś zrobić, piszmy do OKE!
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Luz IP: *.aster.pl 28.04.05, 20:04
      Nie wiem po co nam by to było. Matematyczny był wyjątkowo prosto (może poza
      proporcjami). Gorzej były z humanistycznym. To jego byłoby lepiej anulować. Dla
      mnie są dwa powody:
      1. Dwuznacznie formułowane pytania
      2. Przygotowanie wszystkich na rozprawkę i ogłosznie/zaproszenie/notatkę, a
      dano nam list i plan co było nie fair bo nauczyciele skupili się tylko na tych
      pierwszych formach.
      Ale poczekamy, zobaczymy.
      • Gość: Ja Re: Luz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 20:11
        Moim zdaniem nie chodzi tutaj o to, czy test był prosty czy też nie. To są
        pewne zasady - czy to jest fair, że ktoś dzień wcześniej zna pytania?
        • Gość: Ja Re: Luz IP: *.aster.pl 28.04.05, 20:20
          Zauważ, że nikt nie znał dokładnych pytań. Wszyscy wskazują na post gdzie niby
          cała szkoła zamiast hum. dostała przez pomyłkę mat.-przyr. Ale to nie jest
          powód do anulowania. Wydaje mi się, że mogą tak zrobić tylko gdyby cała Polska
          znała odpowiedzi np. wydrukowane w jakiejś gazecie. Poza tym przecieki były na
          tyle ogólne, że i tak każdy tego się nauczył lub sobie to powtórzył.
          • Gość: bleee luz? IP: *.kalisz.mm.pl 28.04.05, 20:27
            No dla nas bylo to wszystko ogolne.. dla nich nie... poza tym w wielu szkolach
            tj. np. w mojej nauczyciele strasznie oszukiwali, panowal okropni szum, wielu
            uczniow nie moglo sie przez to skoncentrowac. Lepsze wyniki beda mieli Ci, co
            dostali przez nauczycieli wyniki od innych, niz Ci, ktorzy siedzieli pomiedzy
            nimi i probowali sie nie rozpraszac przez te niepotrzebne dyskusje. Szkoda
            tylko, ze facetka nikomu pracy nie zabrala.. echhh ;/ jestem jak najbardziej za
            tym, zeby anulowali. Nie dlatego, ze mi tragicznie poszlo, gdyz bede miala ok.
            42-43 punkty, ale zalezy mi na tym, by bylo sprawiedliwie.

A oto link do przecieku.
            www.gimnazjum.pl/phorum/read.php?f=10&i=2346&t=2346
            20 post liczac od gory, jak na razie piaty od dolu, ale pewnie sie to zmieni,
            jesli ktos doda kolejny post. Wypowiedz kolesia o nicku Diter. Skopiowal on to
            co bylo tutaj. Na forum GW najprawdopodobniej temat usunieto.
            Pozdrawiam.
            • Gość: Ewu$ka To nicnie da.. IP: *.osiedle.net.pl 28.04.05, 20:42
              a następnym razem będzie co??TO SAMOOO :) wiec to bez sensu zeby pisać jeszcze
              raz..najlepiej to wzeby wogle tych testów nie było hahaha
              • Gość: bleee no tak.. IP: *.kalisz.mm.pl 28.04.05, 20:46
                • Gość: bleee Re: no tak.. IP: *.kalisz.mm.pl 28.04.05, 20:48
                  no tak...moze i by dalo jakby powysylali do szkol po osobie z OKE, zeby
                  pilnowala porzadku.. bo to co sie dzialo na tych egzaminach.. ekhm... masakra..
                  no,ale zachowanie na tych egzaminach odzwierciedla cala sytuacje w jakiej stoi
                  nasz "piekny i wspanialy" kraj i charaktery naszych jeszcze wspanialszych
                  rodakow.. ekhmmm.. :|
                  • Gość: Ja Re: no tak.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 20:53
                    Heheh, możecie mnie wziąść za idiotę, ale napisałam do OKE, kilku gazet, do
                    Interwencji, TVN-u i RMF-u :D
                    • Gość: Ewu$ka Heh IP: *.osiedle.net.pl 28.04.05, 20:58
                      Nie potrzenie..zupełnie :P weście to i tak nie ma sensu jaki test zrobili taki
                      zrobili może ich poziom wiedzy tez sie obniżył:D :D :Dwogle całej polski wiec
                      jakby zrobili jakieś trudniejsze to ojojojj co by sie działo haah wszyscy
                      normalnie po 10000 pkt :D =D
                      • Gość: fajnie w chu* Re: Heh IP: *.poznan.tktelekom.pl 28.04.05, 21:12
                        taaa jeszcze nam na te powtorki przyjebia jakies trudne w ch.. pytania. a ze
                        byl list to fajnie. wcale przeciez nie ejst powiedziane ze musi byc rozprawka.
                    • Gość: bleeee a nie lepiej.. IP: *.kalisz.mm.pl 28.04.05, 21:11
                      A nie lepiej sie zapytac, czy nas w wala nie robisz?
                      No ja Cie za idiote na pewno bym nie miala, o ile to prawda ;)
                      Moze i tez bym jakies skargi gdzies napisala... ale... ale wole nie przeplacac
                      tego zdrowiem, czy tez zyciem...
                      Poza tym, wie ktos ile ma sie czasu do napisania skargi od momentu napisania
                      egzaminu? Bo limity jakies na pewno sa.
                      • Gość: fajnie Re: a nie lepiej.. IP: *.poznan.tktelekom.pl 28.04.05, 21:14
                        skarge... fajnie ze ktos cs takiego przeczyta. Jestem pewna ze wszystkie tego
                        typu maile do OKE zostana uznane za Spam i tyle z weaszej ambicji naprawy
                        siwata.
                        • Gość: Ja Re: a nie lepiej.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 21:17
                          Pożyjemy, zobaczymy. Jeśli mi odpiszą, to dam Wam znać.
                          PS. Nie martw się, człowieku, nie chodzi mi o humanistyczny, tylko o
                          matematyczno - przyrodniczy
                        • Gość: bleee tjaa.. super IP: *.kalisz.mm.pl 28.04.05, 21:17
                          Jestes tego pewna? Watpie, ze jezeli by sie przekonalo przewodniczacego
                          komisji, to czy by tez nie przeczytali... chociaz watpie by to bylo mozliwe i
                          mialo jakis sens... skoro owy przewadniczacy (a) straszyl tylko,ze zacznie
                          zabierac prace, ale na gadaniu sie tylko skonczylo.. coz... wyjdzie na to, ze
                          do LO dostana sie same glaby, a porzadni ludzie pojda do zawodowek... suuuper.
                          • Gość: Ja Re: tjaa.. super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 21:30
                            Słuchajcie, były przypadki, że unieważniali matury, więc wydaje mi się, że
                            jakaś - chociażby minimalna - chęć utrzymania tego wszystkiego w jakimś
                            PRZYZWOITYM stanie jest. A co za tym idzie, myślę, że mail
                            zatytułowany "Przecieki przed częścią matematyczno - przyrodniczą" ktoś
                            przeczyta, chcoiażby z ciekawości. Ja też nie twierdzę, że mi się uda, że mi
                            chociażby odpiszą, ale wyznaję zasadę, że jeśli coś jest nie tak, to trzeba coś
                            z tym zrobić, a nie chować głowę w piasek.
                            Pozdrawiam
                            • Gość: bleee Re: tjaa.. super IP: *.kalisz.mm.pl 28.04.05, 21:34
                              poza tym jak sie nie probuje to sie niczego nie osiagnie... najlepiej w takim
                              mailu oprocz pisania o przeciekach warto napisac, o ile znasz taki przypadek,
                              moze u siebie, moze u znajomych w szkole o jakimkolwiek oszukiwaniu czy
                              sciaganiu. Bylby to tez jakis argument. No i mozna podac linka do forum z
                              naszymi wypowiedziami, zeby sie nie trzeba bylo powtarzac.
                              Powodzenia ;)
                  • Gość: ja U MNIE TO SAMO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 14:36
                    u mnie w kochanej szkolce wielu ludzi sciagalo- jak to stwierdził którys
                    nauczyciel "w waszej klasie to nic nie ściągali ale z innymi to było gorzej.
                    pomysł z wyslannikiem z OKE jest dobry bo wszyscy chcą mieć równe szanse w
                    rekrutacji do szkół a jakby paru poleciało to niebyło by już więcej odważnych
                    na ściąganie
            • Gość: anonymous Re: luz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 13:43
              ...aaaale mi przeciek;P Gosc nie wie wielu rzeczy. Kazdy se moze
              powiedziec"zadanie z x'em"... zalosna jestes.
              Z tego, co widze, to nie sprawdzilo sie:
              1. zadanie ze stozkiem
              2. okreslenie dnia/nocy
              3. zadanie z domniemanym X'em
              4. chemiczna tabelka.

Wyglada na to, ze po prostu w tych gimnazjach, gdzie otworzyli nie te testy,
              ludzie zobaczyli wlasnie tyle - czyli prawie nic. Jesli juz, to niech powtarzaja
              tylko w tych szkolach.
    • Gość: jaaaaa Re: Zróbmy coś!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 12:31
      Żadnej powtórki ma nie być! Nie zgadzam się! Nudzi wam się to sobie w domu
      testy poróbcie!!! Idio*i! Myślicie że teraz wam pójdzie ws[paniale kto nie umie
      to sie i tak nie nauczy! Naprawde zastanówcie sie co robicie! A poza tym
      przecieki i tak zawsze są i będą! Taka jest Polska! A tych nauczycieli z tej
      szkoły co żle rozdali to wypie***lić ze szkoł!Co za downy! Nie mogę :/

• paaablo Re: Zróbmy coś!!!!!!!! 29.04.05, 20:32
      dokladnie.. to jest nie fair.. a w dodatku u mnie w szkole niektore osoby nie
      mialy tableki z cena gazu/benzyny i skali ph.. egzamin powininen byc powtorzony,
      przynajmniej tam gdzie bylo cos nie tak.. ja napisalem do UWAGI, i mysle ze wy
      tez powinniscie to zrobic jesli checie zeby w tym kraju bylo choc troche
      sprawiedliwie!!
      • Gość: Ewu$ka sr.. na to :P IP: *.osiedle.net.pl 29.04.05, 23:13
        Weście kurde tylko późnej żeby nie było tak że wszyscy będą musieli pisać
        again...o wtedy to se przygnije :[ :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka