skowronka 23.08.07, 12:22 Witam pytanie pewnie "z żartów o londynce" ale zadaję: warto:- ) Dziekuje za pomoc Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
axel40 Re: Lokata amerykańska 23.08.07, 13:23 Wysokość oprocentowania uzależniona jest od kursu dolara amerykańskiego więc nie masz nic określonego jakie będziesz miała oprocentowanie.Istnieje ryzyko walutowe.Reklama mówi o 6% i uzależniona od kursu dolara.Lokata na 6 miesięcy,ale oprocentowanie podane jest w skali roku.To tak nawiasem abys nie myślała,że dostaniesz 6% za pół roku Moim zdaniem złotówka się będzie wzmacniać wobec dolara tak więc to oprocentowanie patykiem pisane na wodzie.Dobra lokata np w Polbanku daje 5% i masz to pewne.Taka lokata jest dobra na besse,gdy akcje spadają.Występuje korelacja zł/$.pozdr... Odpowiedz Link
axel40 Re: Lokata amerykańska 23.08.07, 13:26 Można zastanowić się nad taką lokatą pod warunkiem ,że zarabiasz w USD.To nieco zmienia obraz. Odpowiedz Link
skowronka dzieki;* 23.08.07, 14:42 a to jednak nie jest z moim IQtak źle jak myślałam rozumowałam "podobnie" choć ubrać tak fachowo w słowa tego nie potrafiłabymDZIEKUJĘjejku, no jestem pod wrażeniem- lubie takich konkretnych facetów pozdrawiam Odpowiedz Link
grzzal Re: dzieki;* 23.08.07, 21:58 ja bym unikal. Na stronach nie mozna znalezc ZADNEJ informacji, poza jednym obrazkiem reklmowym a pozniej pewnie sie okaze ze 6 proc. w skali roku obowiazuje przez tydzien. Zglislem do KNF jako nierzetelną reklame. Odpowiedz Link
mieux KNF 23.08.07, 22:54 KNF to strata czasu. Do niczego się nie nadają. Urzędują od prawie roku, forsę zgarniają a jedyne na co ich stać, to czasem przyczepić się jakieś reklamy. Pewnie po to, aby ktoś zauważył, że to-to funkcjonuje. Zupełnie żenujące i niepojęte jest to, że zamiast sprawę rozpatrzyć powołują się na opinię dawnej Komisji Nadzoru Ubezpieczeń i Funduszy Emerytalnych. Odpowiedz Link
skowronka Re: dzieki;* 24.08.07, 09:00 Dziękuję wszystkim juz wczoraj wieczorem doradziłam a raczej odradziłam koleżance Odpowiedz Link