Dodaj do ulubionych

nowa chusta problem wyboru

05.04.10, 22:03
Witam
Chustuje moje dziecko odkąd skonczyło 2 tygodnie, zaczynałam od elastycznej gabi , pózniej przeszłam na tkaną nati. Obecnie moje roczne szczęscie wązy 10 kg i nie cche siedzieć w chuscie przodem do mnie, na plecach jakos nam nie wychodzi. pomyslałam o noszeniu na biodrze. wszystko było by ok, ale omotać na biodrze malca w 5 mietrów materiału jest dosc trudne i pracochłonne. Zastnawiam sie nad chustą szybka w użyciu. Zorienotwałm sie w dostepnych chustach, podoba mi sie pouch. i tu moje pytanie? Czy to wogóle dobry pomysł, czy 10 kilo to nie za wiele? jakiej firmy poucha mozecie mi polecic? podoba mi sie takie coś www.bebelulu.eu/v3/cont_artykul.php?id=44&lang=pl ale napisali ze do 12 kilo wiec juz sama nie wiem. poradzcie mi prosze..
Obserwuj wątek
    • agamamaani Re: nowa chusta problem wyboru 06.04.10, 00:09
      ja w kangalu jeszcze czasem mojego ponad 3 latka donaszam..
      12 kilo to polska norma i producent jest zobowiązany tak napisać.
      a kierując się zdrowym rozsądkiem i tak przed użyciem chust czy nosideł (
      KAŻDYCH) powinno się szwy sprawdzać :)
    • linkap_wawa Re: nowa chusta problem wyboru 06.04.10, 10:08
      yyyyy... nie chce sie na sile przekonywac, ale przeciez wiazanie na
      biodrze jest - przynajmniej dla mnie, bardzo niewytrawnej
      chustonoszki - najlatwiejsze. Mam ok. 12 kg dziecie i teraz tylko
      tak sie nosimy - minuta i po robocie:
      pl.lennylamb.com/articles/6_wi%C4%85zanie_na_boku
      • namek17 Re: nowa chusta problem wyboru 06.04.10, 13:20
        takiego jeszzce nie próbowałam ,wogóle go nie widziałam, czyzby nie było go instukcji chusty nati? wizałam winny sposób, bardzie pracochłonny filmik znlazłam na youtobie. musze tego spróbowac koniecznie. pozdrawiam ..ale dalej mam ochote na tego poucha :)
        • paskowka1973 Re: nowa chusta problem wyboru 06.04.10, 13:53
          A może jakąś kółkowa sobie spraw? Moim zdaniem troszkę łatwiej i
          szybciej ją założyć niż zawiązać długa na biodrze
    • joannapt Re: nowa chusta problem wyboru 06.04.10, 22:18
      koleżanko Majóweczko... polecam Ci nosidło ergo na plecy, łatwo się zakłada i
      ściąga, szybkie w obsłudze. Rozumiem Cię bardzo dobrze i u nas sprawdza się
      nosidło.
      Na biodrze długo nie ponosisz córki, bo na jednym ramieniu długo nie ponosisz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka